Teneriffa 2018 - Vandring i Masca-ravinen

Vi hyrde en bil i några dagar på Teneriffa för att kunna ta oss runt på ön lätt. Det är så så himla olika landskap beroende på var på ön man befinner sig. Första dagen med bil åkte vi till Masca för att gå en vandring i ravinen. Detta ska tydligen vara en av dom mest populäraste vandringarna på Teneriffa. Mycket folk hade vi läst att det kunde vara, speciellt vid 10-tiden när bussar kommer, vilket var den tiden vi kom fram, men det var inte mycket folk alls då. 
 
Vi började våran vandring ner för berget och emot havet. Många går bara ner och tar båt tillbaka till en stad nere vid vattnet, men vi behövde ju komma tillbaka till bilen och vi ville ta både båt och taxi, så vi gick först hela vägen ner och sedan tillbaka upp igen. Detta tog oss 6 timmar (med en liten omväg där vi gick fel :p). Skriver mer om vandringen under bilderna.. 
 
På vägen till Masca fick vi se en regnbåge bakom bergen. Vi stannade nere på parkeringen man ser längst ner i bilden, men då hade den hunnit försvinna. 
 
En sån här fin utsikt hade vi från parkeringen över Masca-ravinen. 
 
Efter att vi kommit en bit ner i ravinen såg det ut som att detta var vägen vi skulle gå (ser ju ut som en väg + att en markering satt på ett berg precis där denna började), men det var tydligen inte rätt :p 
 
Vi gick längs denna vattenrännan och vägen vi egentligen skulle gå är nere till vänster i bilden över :p 
 
Efter en stund såg vi några personer långt nere i ravinen. Hur kom dom dit undrade vi. (Fick visa en inzoomning också för annars hade man inte sett personerna :p) Vi började fundera på om vi gått fel, men vi fortsatte att gå. 
 
Vi hade kommit en bit upp på berget nu och vägen gick in i en tunnel som vi fortsatte in i. Efter det såg vi att det kom flera tunnlar som vi skulle behöva krypa genom och vägen gick bara högre upp på berget. Vi förstod redan tidigare att vi gått fel, men nu kunde vi inte fortsätta här. Det fanns en väldigt enkel väg ner till den riktiga vägen här, som det såg ut hade fler gått där tidigare :p 
 
Nu var vi i alla fall nere på rätt spår :p 
 
Äntligen framme vid havet! Här satt vi och åt lunch och tog det lugnt i solen innan vi skulle gå tillbaka upp igen. När vi gått vandringar i Norge har vi ju gått upp på berg och sen tillbaka ner, men nu hade vi ju det jobbigaste kvar, haha. 
 
Inte långt efter att vi hade börjat gå tillbaka började det regna. Det hade kommit några småskurar på vägen ner också, men bara korta. Detta höll i sig hela vägen upp. 
 
Såhär såg det ut när vi var tillbaka på parkeringen. Det är ju väldigt fint även i regnet. 
 
Detta var en jobbig, men bra vandring, även om vi var helt genomblöta efteråt (både min regnjacka och ryggsäck hade läckt igenom). Lite annorlunda än dom vandringarna vi tidagare gjort i Norge, vilket var kul. Skulle rekommendera denna om ni är på Teneriffa någon gång. I alla fall att gå vägen ner :)) 
Efter vi var klara här åkte vi tillbaka till hotellet. Där blev det en varm, efterlängtad dusch och sedan gick vi ut och åt middag på en restaurang i närheten. 
 

Teneriffa 14 Januari 2018

Klockan halv 4 på morgonen ringde våra klockor. Vi packade ihop det sista och blev upphämtde av mamma som skulle köra oss till Landvetter flygplats. Allting gick snabbt och smidigt och vi kunde boarda planet ganska tidigt. Det var bara två säten bredvid varandra vid fönsterplatserna, så vi kunde sitta lite för oss själva, vilket var härligt. Det var mörkt den största delen av flygresan, men efter några timmar började solen gå upp och vi hade soluppgången på våran sida. När vi närmade oss Teneriffa kunde vi se ön utanför fönstret med Teide som stack upp ovanför molnen, det var en väldigt häftig syn. 
 
När vi senare var framme på hotellet (Teide Mar) fick vi ett rum på översta våningen med utsikt mot poolen, Teide (som dock var bakom molnen denna dagen) och lite, lite havsutsikt. Vi packade upp och vilade en stund, sen gick vi ner mot stan och strandpromenaden. Vi gick ner på den svarta stranden, satte oss och tittade på surfare bland dom höga vågorna och sen gick vi vidare och kollade runt i stan. Vi åt sedan en god middag på en restaurang med utsikt över havet med vågorna som slog emot bergsväggen precis under oss. Det blev en bra första dag på Teneriffa och födelsedag för Tobias :)) 
 
 

Över molnen

 
Nu är jag hemma igen efter en väldigt bra vecka på Teneriffa. Den ön var verkligen fin och vi har hunnit med flera vandringar, solat, badat och åkt runt med bilen. Även om det är en sån liten ö ser det helt olika ut beroende på om man är i norr, söder eller mitt på. Jag har fotat massa, så det kommer komma upp en hel del bilder här på bloggen. Här över ser ni en bild som jag tog för några dagar sen uppe ovanför molnen i solnedgången. Såå himla häftigt :D 
 

Imorgon åker vi!

 
Imorgon/i natt ska vi gå upp väldigt tidigt (halv 4!), för vi ska åka till Teneriffa! Ska bli så kul att komma iväg lite. Vi har hållit på att packa nu hela kvällen, vilket var väldigt svårt då vi bara får ha 14kg i resväskan. Tycker det är väldigt lite då själva väskorna väger en del också. Har fått plocka bort massa saker som jag egentligen hade velat ha med, men vi klarar oss nog ändå. Kameran är med och det är ju det viktigaste ;p 
Vi har hyrt bil och ska gå lite vandringar bland bergen, åka till stränder och förhoppningsvis få sola och bada lite. I Puerto De La Cruz som vi ska bo i verkar vädret inte bli jättebra, men nere i söder ska solen vara framme, så det är ju tur att vi har bil i några dagar. 
 
Ni kommer kunna följa mig under resan på instagram. Flest bilder kommer nog upp på mitt vardagliga konto life.of.johanna men även lite under instagram stories på min fotoinstagram johannafaaglund 
 
Jag är tillbaka här på bloggen när jag kommit hem igen :)) Hoppas ni får en bra vecka här hemma i Sverige eller var ni än befinner er. 

Mitt 2017 Juli - December

I Juli blev det mycket resande för mig. Jag och Tobias åkte till Norge i några dagar. Vi vandrade och besteg berg, åkte runt på Norges vägar och hade det härligt. När vi kom hem hann jag vara hemma i en dag innan jag åkte till London med Sandra. Vi shoppade, gick runt i stan, var på museum och besökte The making of Harry Potter! Så häftigt även om jag varit där en gång tidigare. En riktigt bra resa med fina Sandra :)) 
En dag i Augusti åkte jag, Tobias och Elton till skogen. Vi skulle gå en vandring där som råkade bli 6 timmar lång. Det var ett väldigt fint ställe :)) Jag fotade även Elton bland ljungen en kväll. 
 
I September kom det lite åska, så jag fick tillfälle att fota blixtar. Vi gick i Särö Västerskog och jag åkte till Botaniska och fotade när dom hade satt ut Dahliorna i vattnet. Tog även ner min fotoutställning jag haft över sommaren. Hade fått sååå många fina kommentarer i gästboken :D 
Hösten kom, men jag och Tobias fortsatte att åka på våra dagsutflykter. Först till Trollhättan och gick Kärlekens stig upp till Kopparklinten där det var fin utsikt. Helgen efter åkte vi med två av Tobias bröder till Skövde och besökte Ryds grottor, häftigt ställe. Fotade också bilder på Sandra och Joel :)) 
I November fick jag fotat ett till norrsken, vilket alltid är lika kul, speciellt när det blir så starkt som detta. Sandras lilla Elias kom till värden och jag fotade lite bilder på honom när han bara var fem dagar gammal, så söt!! I November fick jag inspiration och började göra fotomanipuleringar igen. Det är väldigt kul att göra :)) 
 
En dag i December åkte jag och Tobias ner till Skåne igen. Denna gången först till Malmö för att gå på Titanic-utställningen och sedan vidare ner till Skanör Falsterbo för att gå ut på Måkläppen där vi bland stormvindarna fick sett några sälar liggandes på stranden. Häftig upplevelse! Elton fick sitta modell för julbilderna igen och året avslutades med lite fyrverkerier från balkongen :)) 
 
Detta var inte ett av mina bästa fotoår, men ändå rätt okej. Det är kul att vi åker iväg över dagen till olika platser för att vandra och fota. Får se vad 2018 kommer med. Om en vecka åker jag och Tobias till Tenereiffa, så det börjar ju bra i alla fall :p 
 

Mitt 2017 Januari - Juni

Året började grått och dimmigt. Hade vi ens någon snö i januari förra året i Göteborg? 
 
Våren började tidigt, vilket var härligt! Hade inte mycket tid till att fota i Februari då jag började min praktik och kom hem sent på dagarna. 
I Mars fotade jag tydligen ännu mindre :p Men ett litet norrsken fick jag med på bil i alla fall :p 
 
I April åkte vi till Källsjö över påsken med familjen, det var mysigt. Fick även med en stark meteor på bild när jag skulle fota stjärnorna och en annan kväll ett fint norrsken. Det blev ljusare om kvällarna och jag började fota lite mer igen :)) Så härligt med vår! 
I maj åkte jag och Tobias ner till Skåne och fotade bland gula rapsfält och besökte flera olika ställen längs östkusten ner till söder. En annan dag cyklade vi ut till havet med Elton i korgen. Han tycker om att cykla och titta på allt som flyger förbi :)) 
Vi tältade en natt ute på en udde vid en sjö. Det regnade under dagen och natten, men på kvällen när vi grillade var det uppehåll. Får hoppas det kan bli lite mer tältande i sommar. Det blev midsommar med massa regn och jag gjorde en krans till Elton :)) 
 
Andra halvan av 2017 kommer upp imorgon..