Födelsedag

 
Idag fyller jag år! Det får firas med en födelsedagsbild som jag redigerat ihop av lite olika bilder jag fotat. 
Har åkt på ett väldigt jobbigt ryggont sen tidigare i veckan, så födelsedagen kommer spenderas hemma, ta det lugnt och mysa med Elton. När Tobias kommer hem lite senare blir det god middag, vinfondue med hasselbackspotatis (sååå gott) och jag ska göra en tårta nu när jag ändå är hemma :)) Kommer bli en mysig kväll. 

Mountainscape

 
Denna bilden har jag suttit lite med dom senaste dagarna. Åtta bilder har jag använt, bergen har jag ritat för hand och sedan lagt på textur från andra bilder. Jag använder mig bara utav mina egna bilder, men det finns gratis stockfoton för dom som inte har så många egna och vill testa själva (vet inte någon sida, utan ni får googla). Det är verkligen kul att göra en bild helt ur fantasin, så kan rekommendera att testa på det :)) 
 
Jag har fått frågan flera gånger om jag kan göra en video där jag visar hur jag redigerar en sån här bild. Jag skulle kunna försöka göra en sån video när jag får tid. Hade ni tyckt det var intressant att se? 
 
Ni glömmer väl inte heller att rösta på årets fotoblogg? Vill ni rösta på mig kan ni gå in här och göra det. Betyder massa för mig <3 

Norge 22 Juli 2017

Nu har jag redigerat bilder från sista dagen på våran Norgeresa i juli. Vi gick upp tidigt för att städa i ordning stugan och sätta oss i bilen för att köra hemåt. Dom tidigare gångerna vi varit i Norge har vi åkt E6an hem, men den är inte rolig att åka, så vi hade bestämt en annan väg som såg lite finare ut. Den var lite längre, men det var det värt. 
 
När vi åkte upp tog vi ju väg 55 som ligger väster om Jotunheimen Nationalpark, på vägen tillbaka tog vi väg 51 som ligger på östra sidan om samma nationalpark. Den är 13 mil lång, så det blev flera stopp på den streckan. När vi sen kom ner till Fagernes åkte vi in på E16 som v brukar åka på ditvägen. Denna vägen tycker jag är mycket bättre än E6an, inte alls lika seg och mycket finare :)) 
 
Det var i alla fall en väldigt bra resa (som alltid) och vi fick gjort så mycket kul! Se alla inlägg här. Vi filmade en hel del också, så det kommer en film snart med. 
 
Vid 5.50 såg det ut såhär utanför stugan :)) 
 
Denna bilden tog Tobias eftersom jag körde. Det var så fint ljus! 
 
Här var vårat första stopp på väg 51, Riddarsprånget. Vi hade med oss frukost som vi satt här och åt :)) 
 
Øvre sjodalsvatnet 
 
Det berget längst bort är Besseggen. Det är en vandring där som jag skulle vilja gå någon gång. 
 
Älskar detta landskapet! 
 
Ställde upp kameran och tog lite bilder på oss. 
 
Det spårade ur till slut :p 
 
Lite längre bort hittade vi en stig som gick upp mot en klippa som vi inte kunde låta bli att gå. 
 
Detta blev det sista fotostoppet vi gjorde på denna resan :)) 
 
Hoppas ni gillade bilderna! Klicka här för att se alla inlägg

Finalist till blogg.se-priset!

 
Jag blev nominerad till årets fotoblogg! Så himla kul! Är såå glad :D 
Tycker ni om min blogg och vill rösta på mig skulle det betyda jättemycket! Klicka här för att komma till röstningen. (Man måste ha ett google-konto för att kunna rösta). 
 
Om ni precis hittat hit tänkte jag visa ett litet smakprov på vad man kan få se här i min blogg :)) 
 
Detta är jag med våran lilla yorkie Elton (som ofta dyker upp här i bloggen). Jag har fotat i 9 år och tycker att det är det bästa som finns, speciellt att kombinera resa och fota. Här i bloggen visar jag upp allt från bilder ifrån promenader till resor, porträtt, natthimlen och mycket mer. Färgglatt, härligt ljus och häftiga landskap är min grej.
 
 
Solnegångar och soluppgångar är ju bara såå fint och härligt att fota! 
 
Stjärnor och norrsken är svårt att fota när man bor i en storstad som jag (Göteborg), men det går och är hur kul som helst! 
 
Har varit på fem norgeresor dom senaste åren, så det brukar komma upp bilder därifrån lite då och då. 
 
Macro och andra naturbilder :)) 
 
Och såklart får Elton stå framför kameran också ibland. 
 
Vill du rösta? Klicka dig in här. Finns flera andra kategorier än bara foto med massa bra bloggar :)) 

Vitt

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Vi har fått snö här i Göteborg nu. Iofs var det väldigt blött i söndags då den kom och sen frös det på, så nu har det varit massa is överallt dom två senaste dagarna. Man ser ju ut som en pingvin när man går där och försöker att inte halka, haha.. 
Jag har inte hunnit med att fota något nu och imorgon ska det regna bort, men ni får se en bild på Elton som jag fotade för precis två år sedan (bara för han är så söt). Då var det tydligen ganska vitt ute då också :p 
 

Reflection

 
 
Denna bilden gjorde jag igår lite snabbt (av två gamla bilder) innan jag och Tobias skulle iväg och äta middag hos mina föräldrar och spela lite spel. La upp den på instagram och den blev ganska populär. Flera instagram hubs har lagt upp den (ett konto med 1,3 miljoner följare till och med :o) och den har fått många tusen likes och massa kommentarer. Så himla kul att folk gillar det man gör :D Det gör att det blir lite roligare att fortsätta med det :)) 

Choose your path

 
Det är så himla kul att skapa egna landskap och vyer som inte finns på riktigt, bara fantasin som sätter stopp. Jag har använt sju olika foton för denna redigeringen. Kul att blanda ihop bilder som jag tagit på helt olika platser och mixa ihop :p Som himlen och sjärnfallet är fotade i Källsjö (vid två olika tillfällen), skylten i Smygehuk, molnen är från ett flygplansfönster över Alperna, bergen har jag ritat ut, men texturen är från en bild från Norge och bilden på mig är tagen här i Göteborg :))
 
Hoppas ni gillar den! 
 

Galaxy

 
Jag gjorde en till redigring av två bilder som jag fotade för några år sedan. Kul att få användning av bilder som kanske ligger bortglömda i någon mapp på hårddisken. Gick igenom och sorterade ut bilder som jag skulle kunna använda i sånna här redigeringar, så slipper jag leta massa när jag väl ska göra en. 
Har många idéer på vad jag skulle vilja skapa, så hoppas ni gillar denna typen av bilder (blandat med mina vanliga foton också såklart). 

Lone wolf

 
Fick sån inspiration på instagram, så ikväll har jag suttit med photoshop och gjort denna bilden. Det var längesen jag gjorde en sån här redigering när jag satt ihop flera olika bilder till en (alla bilderna har jag fotat). Det hade säkert gått att få den lite bättre, men får öva mer. Tyckte i alla fall det var kul att göra den så vill försöka fortsätta lite med sånna här "fantasibilder". Vad tycker ni? Vill ni se fler sånna här liknande bilder? :))
 
Gillar ni min blogg får ni gärna nominera den till årets fotoblogg på blogg.se. Klicka här för att komma till nomineringen. :)) 

Solnedgång och norrsken

Igår fotade jag himlen två gånger, först i solnedgången och sen när det blivit mörkt med stjärnor och norrsken som dykt upp över himlen. Jag läste på norrskenssidan på facebook att folk såg norrsken långt ner i sverige och när jag tog en testbild från balkongen kunde jag ana lite grönt (bor i södra Göteborg, så när man ser härifrån på bild är det ändå ganska mycket), så jag kunde ju inte låta bli att övertala Tobias att åka med ut till havet. 
 
Vi kom fram vid 21-tiden och det var molnigt ;o Det hade inte synts några moln alls hemma, men man kunde se borta i horisonten att det var lite norrsken. Vi tänkte att vi väntar och ser om det blir bättre och rätt som det var försvann molnen och norrskenet blev starkare och högre på himlen och till slut kom det en peak (när det blir pelare som dansar på himlen). Efter några minuter drog det in nya moln och vi kände lite regndroppar. Klockan var ganska mycket och vi kände oss nöjda, så vi packade ihop och gick tillbaka mot bilen. Då började det ösregna ;o Vi var helt blöta när vi kom fram till bilen, men det var tur att det inte kom några minuter tidigare, så vi i alla fall fick sett den peaken där i slutet :p 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
 
Om ni vill får ni väldigt gärna gå in här och nominera mig till årets fotobloggare på blogg.se. Det skulle göra mig väldigt glad :)) 

Kärlekens stig

 
En lördag i oktober åkte jag, Tobias och Elton till Trollhättan för att gå en liten vandring upp till en utsiktsplats. Vi började med att gå Kärlekens stig och vidare över bron och upp mot Kopparklinten som utsiktsplatsen hette. Sen gick vi tillbaka en bit och tog Träbrostigen tillbaka till bilen. Blev en mysig vandring bland höstfärgerna. Det är också kul att åka iväg en bit ibland och gå lite, så det inte alltid blir samma ställen som det lätt kan bli annars. En vecka senare gjorde vi en till dagsutflykt som jag ska försöka hinna redigara lite bilder från och få upp nu i veckan. Ligger efter med massa bilder nu :p 
 
Nikon D800 // Nikon AF 50/1,4G