Sista mars

Från sommaren 2015 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Jag har ju glömt av att göra min tredje sminkning till mitt tema som jag lägger upp i slutet av varje månad och nu är det ju sista dagen i mars. Tänkte igår att jag skulle göra den idag, men när jag kom hem idag var jag såå trött och hade ingen tanke på sminkningen, så jag får göra den i helgen istället :))
Vilken disneyprinsessa hoppas ni på att det blir denna gången? :p 

På natten

 
Hoppas att ni har haft en bra påsk! Det har jag haft. Imorgon börjar skolan igen efter en veckas ledighet och på torsdag är det första dagen på praktiken :)) 
Jag har inte fotat någonting dom senaste dagarna, men har lite bilder från andra tillfällen som jag inte visat, som denna bilden från den senaste gången jag fotade norrsken. Hade ju stressat som bara den när jag såg att det var så mycket här och såklart glömde jag min vidvinkel! Mitt 50mm satt på kameran och det funkade ju bra ändå för jag kunde ju göra panoramabilder för att få med mer, men saknade ändå vidvinkeln :p Min D80 låg kvar i väskan sen Lisa hade lånat den månaden innan när vi fotade norrsken och den hade ett 18-135mm på som jag använde på min D800 till några bilder. Det passar egentligen inte till fullformat, men det går att använda ändå, denna bilden här över har jag fotat med det objektivet. 
Detta måste nog vara det bästa norrskenet som jag sett här nere :)) Var såå fint! (fast det kanske inte är mycket för dom som bor mer norrut, så är det rätt mycket för att vara i Göteborg :p) 

Glad Påsk

 
Hoppas ni alla får en bra påskhelg! Ska ni göra något speciellt? Själv har jag ingenting planerat, men blir säkert någonting :))
Fotade lite påskbilder på Elton för en stund sen. Han ser lite så jättenöjd ut, men han fick ju godis, så det var nog inte såå jobbigt att sitta modell en liten stund ändå :p Just nu ligger han vid mig och sover, så mysigt :)) 

Natt

Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4G 
När jag och Lisa var ute och tittade på norrsken senast var månen på väg ner också som var väldigt fint att se på :)) 
 
Nu är min andra kurs färdig på min utbildning till förskollärare. Halva terminen redan! Nästa kurs är praktik, vilket ska bli roligt, men först är jag ledig i typ en vecka :)) Hoppas på fint väder nu när jag har tid att fota massa :p 

Solnedgången

Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Tre bilder till från den fina solnedgången igår :)) 

Elton i solnedgången

Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Ikväll tog jag och Tobias en promenad på Amundön med Elton. Härligt nu när solen går ner senare och det inte är lika kallt på kvällen längre. Amundön är sen i somras mitt nya favoritställe häromkring att fota solnedgångar på. Här över är Elton när vi hade gått upp för ett berg för att se när solen gick ner, det var mysigt :)) 

Härliga vår

Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G
 
Såå härligt vårväder det har varit nu! Älskar verkligen när våren börjar komma på riktigt med värmen och alla blommorna som ploppar upp. Har en del krokusar här utanför huset, i fredags när jag kom hem var det så fint ljus på dom så jag åkte upp och hämtade kameran och sen satt jag och fotade en stund. Har längtat efter att få ta sånna här bilder igen :)) 

Blond igen

 
Jag trivdes inte så bra i den hårfärgen som jag färgade i december, mörkt upptill och resten ljust som jag hade lila ett tag. Jag tyckte det var fint och jag gillade det lila, men tröttnade rätt snabbt på det. Jag har ju typ alltid varit blond och ville fortsätta att vara det, så i förrgår gick jag till frisören och gjorde ljusa slingor, så nu känns det som det brukar igen :)) Det är kul att testa nya saker, men det burkar bli att jag går tillbaka till det vanliga igen efter ett tag :p 

Vinnaren

Vinnarbilden fotad av Sara Winbro 
 
Nu har jag gått igenom bilderna jag fick in i tävlingen och har valt ut en vinnare! Det blev Sara Winbro med denna fina vinterbilden som har vunnit ett egetdesignat mobilskal från Themobilestore.se. Tycker verkligen om att solen ser så varm ut bland alla dom andra kalla färgerna. Grattis :)) 

Panorama

Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4G 
 
En panorama från i förrgår. Mot slutet började det blåsa, så vattnet var inte lika spegelblankt längre när norrskenet syntes som mest. Det blev kallt och vi hade varit ute länge, så vi kände att det var dags att åka hem. När denna peaken var över gick vi bort till bilen igen. Det var en väldigt bra kväll/natt iaf :)) 
 
Imorgon ska jag välja ut en vinnare i tävlingen. Ni har fortfarande några timmar kvar om ni vill vara med (fram till klockan tolv). Här hittar ni tävlingen. 

När staden sover

Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4G 
 
Vilken natt alltså! Jag läste på Norrskenssidan på fb om att det fanns chans att det skulle bli norrsken, men jag tänkte inte åka ut för det såg inte så jättesäkert ut. Men vid 22-tiden när såg jag att någon hade skrivit att det syntes klart ifrån Göteborg tog jag en testbild från balkongen bara för att se och det syntes! Syns det från min balkong i södra Göteborg, så är det mycket. Jag akutringde till Lisa och frågade om hon ville åka och det ville hon. Jag slängde ner mina kameragrejer i väskan, bytte om och sprang bort till mina föräldrar för att låna bilen :P Bara 10 minuter efter att jag hade ringt Lisa satt jag i bilen för att åka bort till henne. 
 
Det var verkligen huuur fint som helst ute vid havet! Månen på väg ner, helt vindstilla och spegelblankt vatten, norrskenet som syntes väldigt tydligt i perioder och det var inte ens kallt! 2.40 kom jag hem igen och då hade vi varit ute i över 4 timmar :p Kändes inte alls som så länge. 
 
Fler bilder kommer.. Min timelapse som jag skrev om igår får vänta lite nu när jag fotade så mycket inatt :P 
Sen vill jag också påminna er om att det är sista dagen imorgon att anmäla sitt bidrag till tävlingen. Det är inte många med än så länge, så chansen att vinna är rätt bra:)) 

Sunset x4

 
Här är fyra bilder från en timelapse som jag fotade bilder till när jag var i Grekland i september som jag helt hade glömt av :p Nu ikväll satte jag ihop den, men när jag skulle lägga upp den på youtube gick det inte att ändra till HD-kvalitet. Just nu orkar jag inte fixa det, så jag tänkte att jag gör det imorgon istället. Så länge får ni se fyra bilder tagna ur olika tidpunkter i tamelapsen. Var en såå fin solnedgång! 
 
Ni glömmer väl inte att vara med i min tävling? Är inte många dagar kvar nu och jag vill se ännu fler fina bilder, så passa på och var med! Skadar ju inte att försöka :)) Jag har också lagt till att den som vinner får om han/hon vill, välja någon av mina bilder till ett mobilskal. 
Klicka här eller skrolla ner lite för att komma till tävlingsinlägget. 
 

Motljus

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Ett annat av mina favoritmotiv är naturbilder i motljus. Det är ju såå härligt att gå ut en kväll i solen och hitta fina träd, buskar eller blommor som man kan fota med stor bländare och få massa rolig bokeh! Vad tycker ni mest om att fota? 
 
Ni missar väl inte tävlingen jag la upp i förra inlägget där ni kan vinna ett mobilskal med en egen bild på? :D 

Fototävling

Nu är det dags för en fototävling! En tävling jag har i samarbete med Themobilestore.se
Priset är ett eget designat mobilskal! Det är ju jättekul med ett unikt skal med sin egna bild på. Vinnaren får om han/hon vill, välja någon av mina bilder att ha på skalet :))  
 
Temat för denna tävlingen är "ditt favoritmotiv". Det är precis som det låter, du tävlar med en bild på det som du tycker mest om att fota och det kan vara precis vad som helst. Mitt favoritmotiv är ju landskap, men ditt kanske är macro, porträtt eller kanske ditt husdjur? 
Nu hoppas jag att få se era fina favoritmotiv :)) 
 
För att tävla: 
- Lägg upp ditt bidrag på din blogg (eller annan social media) 
- Länka till Themobilestore.se 
- Länka till min blogg 
- Skicka en länk till ditt bidrag i en kommentar i detta inlägget 
 
Ni har fram till och med onsdag den 16de mars på er att lägga upp era bidrag. Därefter kommer jag välja ut en bild som vinner och presentera här på bloggen. 
Är det något ni undrar är det bara att fråga :)) 
 
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

Fjärilen

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Det är inte jättebra med uppdateringen här på bloggen, men jag har haft rätt mycket i skolan nu. Försöker hitta gamla bilder att lägga upp, men vet inte vad ni vill se. Så jag tänkte fråga er vad ni tycker mest om att se för bilder som jag kan lägga upp när jag inte har något nytt (typ landskap, macro, porträtt eller nåt annat)? Jag har också många bilder jag inte visat, så om det är något speciellt tillfälle ni hade velat se fler bilder från får ni gärna komma med förslag.
  
Imorgon kommer iaf ett inlägg som kanske är lite kul för er, så håll utkik :)) 

I dimman

Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
En bild från en fin och dimmig sommarmorgon 2014. Det var såå fint och det är fortfarande ett av mina bästa fotominnen. 
Ni har inte missat att jag har en facebooksida va? Vill ni så får ni gärna gå in och gilla den :)) Där har jag precis lagt upp en annan bild från denna morgonen. Klicka här för att komma dit

Halsband

 
Igår kväll gjorde jag detta halsbandet till min mamma. Tycker det är kul att göra drömfångare och när mamma ville ha ett sånt halsband tänkte jag att jag skulle kunna göra ett. Det var rätt pilligt att göra en så liten, har bara gjort större innan, men jag tycker att det blev rätt bra till slut ändå och mamma blev nöjd med det, så det var ju bra :)) 

Vackra landskap

Geiranger, Norge 
Nikon D80 / Tamron 10-24mm / Nikon 35mm 1.8
 
Jag kan verkligen inte få nog av Norges fina landskap! Det är så galet fint! Tittade tillbaka på bilder från första gången jag och Tobias var där och här över är två bilder som jag fotade. Vi har suttit nu ikväll och planerat lite inför sommarens resa och det ska bli så kul! 
Landskapen kommer se mer ut som på bilderna här ovan nästa gång eftersom vi ska åka tidigt på sommaren som vi gjorde 2012, dom två senaste gångerna har vi ju åkt i augusti/september, så det har inte varit lika ljusgrönt, snötäckta bergstoppar och massor av vattenfall överallt, så det ska bli roligt att få se det igen. 
 
Har ni åkt runt i Norge bland bergen någon gång? Länka gärna till era bilder i så fall :)) 

Februarinatt

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
En till bild från norrskenet jag fotade för två veckor sen. Lisa lånade min gamla D80 och Tobias stativ för att fota med. Tyckte det såg fint ut upplyst av månen med norrskenet i bakgrunden :)) Hoppas det kommer iaf ett bra tillfälle till nu i vår att fota norrsken, helst utan måne också :p