Skåne Roadtrip II

Andra och sista delen av våran roadtrip i Skåne 20 juli. Efter att vi varit i Kullaberg åkte vi vidare ner till Malmö och stannade för att fota Öresundsbron och efter det fortsatte vi ner till Skanör Falsterbo. Jag har varit där en gång tidigare i juli för tre år sen och då var det nästan tomt på folk, men nu var det massa (kan kanske bero på vädret :p). Vi låg på stranden i kanske 40 minuter, sen kände vi att vi ville åka vidare. Nästa stopp blev Smygehuk som är Sveriges sydligaste udde. Sen var klockan halv sju och vi började åka hemåt igen. Det såg ut att bli en fin solnedgång och solen gick ner lagom tills vi kom till Varberg, så vi svängde in där och gick ner till vattnet för att fota. Efter solen gått ner och vi börjat åka igen såg jag månen som var på väg upp, och tog några bilder på den också från bilen. Vid 23-tiden var vi hemma igen efter en bra dag i Skåne :)) 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Blåvingen

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Idag gick jag och Tobias en promenad med Elton i änggårdsbergen i det härliga vädret. Jag hade med mig kameran med mitt macro och fotade lite fjärliar bland ljungen. Det är massor av blåvingar som flyger runt där just nu (kanske på andra ställen också med mycket ljung). Kommer gå tillbaka dit en annan dag och fota mer när jag kan stanna där en lite längre stund. 

Humlan

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Idag klippte jag mig riktigt för första gången på ett år och gjorde en nyansering för att få en kallare blond färg. Jag vill ha långt hår, men det var så slitet att det var inte fint längre, så ungefär 20 cm åkte av så jag kan börja spara om på nytt och kanske inte låta det gå så lång tid mellan klippningarna :p 
Jag vet inte vad jag tycker riktigt, det blev ju fint och så, men jag är inte så van vid det än. Jag har ingen bild på det, men kan försöka fota en om ni vill se :p Så länge får ni se en bild som jag fotade för några veckor sen på en humla som nästan är i fokus iaf :p 

I skogen

Nikon D800 // Nikon AF 85/1,8G
 
När jag och Lisa var ute och fotade porträtt i söndags såg vi detta fina rådjuret ståendes i skogen i perfekt motljus. Vi gick upp i skogen för att komma lite närmare och den stod kvar och lät mig fota några bilder innan den gick iväg. Det var snällt tycker jag :p 
Det är något speciellt med att fota vilda djur ute i naturen, älskar det :)) 

Disneyprinsessor - Mulan

 
Jag har inte glömt av mitt sminktema som jag började på i januari, men jag hamnade lite efter i våras, så det har inte blivit av att jag lagt upp någon nu på ett tag. Detta blir iaf den fjärde sminkningen och det fick bli Mulan som är en av mina favorit-disneyfilmer :)) 
Vem vill ni se nästa gång? 
 
Jag har använt: 
120-paletten (till alla färgerna)
Make up store - Cake eyliner black  // Eyelash Peak over // Tri brow color 
Nyx jumbo eye pencil Milk 
Rhinestones - Ebay 

Lisa i kvällsljuset

Nikon D800 // Nikon AF 85/1,8G // Nikon AF 50/1,4G
 
Igår kväll var jag i botaniska trädgården och fotade porträtt med Lisa. Det var kul att fota porträtt igen, var ganska längesen sist. Ljuset var helt perfekt och Lisa var så fin med sitt långa hår :)) När vi var klara i botaniska åkte vi ut till havet och fotade lite till i solnedgången, men dom bilderna har jag inte hunnit redigera än, så dom kommer upp en annan dag. 

Fjärilen

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
I Källsjö hade jag med kameran nästan varje gång jag gick ut, med antingen macrot på eller vidvinkeln, eller så var båda med. Det var synd att det regnade den största delen av veckan, så det blev inte så mycket macrofotande som jag ville, men här över är två bilder på en liten nässelfjäril som satt på några rosa, fina blommor när solen tittade fram en liten stund.
Ikväll ska jag iväg till Sandra på en liten tjejkväll med henne och Pernilla. Det blir mysigt :)) 

Skåne Roadtrip - Kullaberg

Äntligen är det fina sommarvädret tillbaka! Jag har haft fullt upp dom senaste dagarna, så jag har inte hunnit uppdatera här, men jag har massor av bilder som väntar på att bli redigerade och få komma upp på bloggen. Ska svara på frågorna jag fått om Norge någon dag snart också, så har ni någon mer fråga, gå in och ställ den här.
 
I förrgår gjorde jag och Tobias en roadtrip i västra och lite av södra skåne över dagen. Tobias har pratat om att han vill åka dit, så nu när han har fått semester och det skulle bli bra väder passade det bra att åka ner en sväng. Vi åkte vid 7.30 på morgonen och vid 10.00 var vi framme vid det första stoppet som var Kullaberg. Det var ett riktigt häftigt ställe, visste inte att skåne var såhär fint :p Vi klättrade ner bland klipporna, såg tumlare ute i vattnet och hittade en grotta som jag inte ville gå in i, den var alldeles för smal, hatar trånga utrymmen :p Sen gick vi tillbaka till bilen igen för att fortsätta till nästa ställe :)) 
Kullaberg är ett ställe som jag skulle vilja åka tillbaka till och stanna lite längre på någon gång. 
 
Det ser ju typ inte ens ut som Sverige! Iofs fick jag ett sms som sa "Välkommen till Danmark" när vi var där, haha :p 
 
En tumlare som kom upp bredvid en båt. Älskar delfiner och liknande djur, fast jag är livrädd för valar (typ blåvalar), det är en konstig fobi jag har ;o 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

"Alltid i mitt hjärta"

 
Igår var det en sorglig dag, det var min mormors begravning. Allt var jättefint och det var såå många fina blommor vid kistan, men det var verkligen jobbigt att ta det där sista avskedet. Det är i alla fall skönt att veta att hon inte lider längre och är på ett bättre ställe. 
På bilden här över har jag lagt ihop två olika till en. Bandet på kistan är från min morfar där det står "Alltid i mitt hjärta", tyckte det var så fint <3 Ovanför ligger rosor som alla i släkten la dit och min är den rosa i mitten. 
Saknar dig, finaste mormor <3 

Lilla sandmonstret

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
I onsdags gick jag och mamma ner till den stora stranden i Källsjö med Elton så han fick springa av sig lite. Han kan springa riktigt fort den lilla. Jag tog några bilder på honom och han ser så rolig ut :p På min instagram finns det även en video på när han springer i slowmotion, ni kan se den här eller om ni söker på mig i appen, johannafaaglund

Spegelblankt

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Nu är jag hemma igen efter en bra vecka i Källsjö. Det var inte många gånger solen var framme, men första kvällen såg det ut såhär nere vid sjön. Jättehärligt var det när det var helt vindstilla och fint när vattnet blir helt spegelblankt :)) 
 
Ni får gärna fortsätta att ställa frågor till mig om att resa i Norge om det är något som ni undrar över eller vill ha tips på :)) Klicka här för att komma till inlägget. 

Magiskt ljus

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Det här ljuset alltså, så galet fint! Såhär såg det ut i lördags vid 6-tiden på morgonen här i Källsjö. Har gått upp tidigt flera dagar denna veckan för att se om det var så fint igen, men det har det inte varit, haft regn varje dag hela veckan ;o Imorgon åker vi hem och då gör jag ett sista försök att gå upp tidigt och se hur det ser ut. Har ju ändå massa bilder från i lördags, men det var härligt att gå runt så tidigt och fota dimma i det fina ljuset :)) 

Fråga mig om Norge

 
Det är flera som vill att jag ska skiva om att resa i Norge, men jag vet inte riktigt var jag ska börja eller vad ni vill veta. Så jag tänkte att ni skulle få ställa alla era frågor här nu, så ska jag svara på dom så bra jag kan i ett inlägg någon dag när jag är hemma från Källsjö igen. 
Ni får ställa hur många frågor ni vill, allt som ni undrar över, ju fler desto bättre :)) 

Grattis mormor

 
Igår skulle du fyllt 85 år. Det hann du aldrig göra, men igår firade vi både mamma och dig ihop med släkten som vi alltid gör. Hoppas du gillade ballongerna. Saknar dig mormor <3 
------
 
I fredags åkte jag och Tobias till Källsjö där mamma och pappa redan var och igår kom morfar, Viktor, Tova och mina mostrar ner på kalas. Morfar stannade kvar en natt och åkte hem idag med Tobias som ska jobba nästa vecka. Jag är ledig så jag stannar här med mamma, pappa och Elton tills på fredag. Härligt att vara iväg lite även om det inte verkar som att vädret ska vara det bästa.
Få se hur mycket jag uppdaterar bloggen, men jag finns på instagram iaf (har bytt namn där nu till johannafaaglund). Ni som följer mig där har nog redan sett att jag fotade tidigt igår på morgonen, var verkligen hur fint som helst! Hoppas på fler sånna fina dagar i veckan! :))

Blue

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
Jag var ute igår i kvällsljuset och fotade, såå härligt! 

Molnen

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Här är några fler bilder från den fina solnedgången jag fotade i söndags. Gillar när det är mycket moln, men så att man ändå ser alla färger när solen går ner. Det var därför jag ville åka ut den kvällen för att jag såg att molnen var så bra, och jag hade tur att dom fortsatte att vara bra ända tills solen försvann :)) 

Himlen

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Hoppas att ni haft en bra helg! Jag har varit ensam hemma i helgen, så i lördags kom Sandra och Pernilla hem till mig på lite vinkväll, var en riktigt rolig kväll :)) Igår kom Tobias hem igen och på kvällen tog vi med oss Elton och åkte ut till Amundön och tittade på solnedgången. Var hur fint som helst, fast det blåste mycket och var lite kallt. Vart tog sommarvädret vägen egentligen?