Nytt sminktema - Januari

I år kommer jag ha ett nytt sminktema där jag lägger upp en sminkning i slutet av varje månad. Kan ju inte sluta med det nu när jag haft det dom två senaste åren :p (mina gamla teman kan ni se här och här)
Jag tänkte lite på vad som skulle vara kul att göra, ville ha något med olika färgkombinationer som man kan göra lite roliga saker med. Har länge velat göra sminkningar inspirerade av dom olika disneyprinsessorna (även dom som inte är "riktiga" prinsessor i filmerna) och tänkte att jag skulle kunna ha det som ett tema och göra tolv stycken, så det fick det bli :D 
Ska försöka ta en prinsessa som passar till månaden så gott det går och såklart blev ju Elsa från Frozen först ut nu i januari som ni ser här under (hade massa vitt glitter som tyvärr inte syns på bilderna).
 
Har inte riktigt planerat alla månader än, det finns ju fler prinsessor än tolv. Så är det någon speciell ni skulle vilja att jag tar med? :))  
 

Vinterskog

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
En vintrig bild som jag fotade på min långa promenad förra veckan. Nu ser det inte ut såhär längre, all snö har regnat bort. Gick förvånansvärt fort faktiskt för all denna snön att försvinna. Det såg i alla fall ut såhär i några dagar, så nu är jag nöjd med denna vintern, nu kan våren börja :D Såhär såg det ut 9de februari förra året, man kan ju hoppas på att våren lika tidig i år igen :p 
 
Ikväll bjöd vi mamma och pappa på middag här hemma i vårat nyrenoverade kök. Gjorde helstekt fläskfilé i ugnen med citron och vitlök, klyftpotatis och en vitlökssås. Det var inget som vi hade gjort tidigare (förutom potatisen då) och det blev verkligen hur gott som helst! Och till efterrätt hade jag gjort hallonmousse. Blev en väldigt bra kväll :)) 
Förresten, vill ni se före och efterbilder på köket? 

Infinity

 
Detta är bilden som jag skrev om i förra inlägget som jag gjorde till en uppgift i skolan. Något man skapat som förmedlar någon känsla. 
Jag tänkte på känslan när man står där och tittar på stjärnhimlen, nyfikenhet och lite frihetskänsla ungefär. Men när våran lärare parade ihop min bild med en dikt som en annan i min klass hade skrivit blev det en helt annan känsla. Som att hon på bilden har förlorat någon och står och tittar upp på himlen, så den fick en helt ny betydelse för mig. 
 
Bilden är ett montage, alltså jag har lagt ihop flera bilder som jag fotat. Stjärnhimlen och norrskenet är ifrån två olika tillfällen förra året och den på mig tog jag nu till denna uppgiften och efter en stund i photoshop blev det såhär.  
Det var kul att höra vad dom andra tyckte om bilden och skulle vara roligt att höra från er också :)) 

December sunset

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Idag har jag varit hemma och pluggat lite. Har bland annat gjort en uppgift tills på fredag då vi ska visa upp något som vi skapat själva som förmedlar en känsla. Så jag har fixat ihop en bild till det (såklart :p), men den bilden kommer jag inte visa förrän efter jag har haft min lektion på fredag. 
 
Redigerade också en till bild från den dagen jag och Elton cyklade till havet. Var ju en sån fin solnedgång, så tyckte att en bild till från det kunde få komma upp på bloggen :P 
Tycker ni att det ser lite grått ut i vissa delar av bilden? På min mobil såg det ut så, men min dator har väldigt starka och fina färger. Svårt att redigera bra när allt visar olika, det kanske ser helt knäppt ut för er haha.. 

stargirlphoto@instagram

 
För er som inte vet så finns jag på instagram också. Där dyker det upp bilder tagna med både kameran och mobilen. Brukar uppdatera där om jag är ute och fotar eller hittar på något annat kul innan jag skriver och lägger upp bilder här på bloggen. Fler bilder på Elton brukar komma upp där också :p 
Här ni inte instagram på mobilen kan ni kolla in min sida här istället :)) 
 
Idag har jag haft en pluggdag hemma. Rätt härligt att kunna sitta hemma och läsa och skriva.. om man inte har en hund i huset som skäller konstant när den är ensam (inte Elton nu alltså, han bara sover när han är själv). Jag har hört hunden många gånger och tyckt det var jobbigt, men speciellt jobbigt just nu när jag behövde koncentrera mig på massa svår text. Jag har hört att dom med hunden blivit tillsagda innan, men ändå fortsätter det. Jag gick faktiskt ner och satte en lapp på dörren (inte en arg lapp, utan mer som förklarar att det låter mycket och att det skulle uppskattas om dom gjorde något åt det).
Det är ju varken bra för hunden eller oss grannar att den håller på på det sättet. Jag vill gärna ha det tyst när jag läser, så jag satte i hörlurar (utan musik), så gick det bättre. Vissa ljud får man ju ta när man bor i lägenhet, men en skällande hund varannan sekund är inget kul. 
Imorgon blir det en heldag i skolan, men på onsdag har jag en pluggdag hemma igen :)) 

London 1 November 2015 - Sista dagen

 Kände att det var dags att lägga upp dom sista bilderna från Londonresan jag och Tobias gjorde i höstas. 
Den sista dagen började med att vi fixade ordning i rummet och packade ner våra grejer innan vi gick ner till receptionen där vi lämnade in våra väskor. Vi åkte sen till Oxford Street för att göra en sista shoppingrunda på Primark. Efter det åkte vi vidare och hamnade sen inne i m&m-butiken. Visste inte ens att det fanns en sån, men den var stor, 4 våningar! Såklart blev det lite köpt där inne också :p 
Jag kommer inte riktigt ihåg hur vi hamnade på alla ställen, men sen kom vi till Buckingham Palace igen där vi sen gick vidare till St James' Park där vi tog en liten runda åt andra hållet av sjön innan vi skulle tillbaka till hotellet och hämta väskorna. Det var såå himla fint ljus! Sånt ljus man typ inte tror att man kan se i verkligheten med jättetydliga solstrålar. Ville inte gå därifrån, men blev tvungen om vi skulle hinna med våran buss till flygplatsen vid 15-tiden. 
Vi var i god tid på flygplatsen och satt och väntade på att få gå på planet, men såklart var det försenat ;o 3 timmar... inte kul alls, så vi var hemma vid halv två på natten ;o Men det var en riktigt bra resa ändå, vi hade väldigt kul och jag längtar tills nästa gång vi åker någonstans :)) 
 
Massa m&m i fina färger. Jag köpte olika rosa, lila och turkosa :))
 
Här tog jag en bild i våras också, den bilden finns i detta inlägget. 
 
Ljuset <3 
 
Dom solstrålarna <3
 
Nämnde jag att det var fint ljus? ;D 
 
Och såhär såg jag ut när jag fotade :p Har fler bilder därifrån som kommer upp en annan gång.
 
Så avslutar jag denna resan med en fin solnedgång som vi såg när vi åkte bussen till flygplatsen :)) 
Hoppas ni har gillat bilderna. Vill ni se alla finns dom här

Ett vitt Göteborg

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Det är faktiskt en sak som jag inte nämt här på bloggen och det är att jag börjat utbilda mig till förskollärare. Har iofs bara gått en vecka nu imorgon, men det känns som längre :p Jag går här i stan på Göteborgs Universitet och där kommer jag vara i tre och ett halvt år nu tills jag är klar. 
Jag vet inte hur mycket tid jag kommer ha till att fota och uppdatera bloggen, men ska försöka så ofta jag kan och orkar. Jag kommer självklart inte sluta med varken fotandet eller bloggen :)) 
Idag flyttades vårat seminarie till morgonen, så jag slutade tidigt. Då passade jag på att ha med mig kameran och först gå runt lite inne i stan och efter det åkte jag vidare till Botaniska. Blev visst ute i tre timmar :p Här ovanför är bilderna som jag tog när jag gick från min skola och in till trädgårdsföreningen en liten sväng. Fler kommer en annan dag. 

Winter Wonderland

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Det är såå himla fint med all snö ute nu! Det ligger över alla träd, så det är helt vitt och extra fint idag när det var soligt också. Såklart hann jag inte packa med kameran imorse, så jag hade två timmar i stan idag i allt det här fina, utan kamera!! ;o Men imorgon kommer jag nog hinna fota lite, så hoppas snön ligger kvar på träden. 
Dom här bilderna fotade jag igår på morgonen. Gick upp här i skogen med Elton, men det var ingen bra idé. Jag fick bära honom i ena armen och kameran i andra för han försvann nästan i snön :p Satte ner honom i mina fotspår för att mitt filter blev immigt (därför dom två understa är lite suddiga) och han började vandra iväg i snön, såg så gulligt ut, men det verkade som att han ångrade sig lite sen (andra bilden) :P 

Snömonstret

Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4G 
 
Elton är så söt när han är ute i snön :)) Ska komma ännu mer snö nu inatt och Elton ska sova här, så det blir kul att gå ut med honom imorgon på morgonen. Nu ska jag gå och möta pappa som ska lämna honom. 

Sol och snö

Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G
 
Det var jättefint idag med sol och snö, så jag och Tobias åkte iväg med bilen en sväng. Stannade på ett ställe där Tobias fotade några bilder på mig. Var typ 14 minusgrader, men var helt vindstilla, så det kändes inte alls kallt när vi fotade. Var värre när jag skulle ta på mig jackan igen som hade blivit iskall :p 
Har inte visat så många bilder på mitt hår sen jag färgade det, men såhär ser det ut nu iaf. Har vant mig vid att ha det mörkare nu (det bruna är lite mörkare än på bilderna), i början kände jag kappt igen mig själv när jag såg mig i spegeln :p 

Ute på isen i solnedgången

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Jag åkte och hämtade Tobias när han slutade jobbet idag och åkte direkt och fotade i solnedgången. Var riktigt kallt och halt ute på isen, men det var vädigt fint och lite kul med all is även om man höll på att halka flera gånger :p 

Grattis Älskling

Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4 
 
Grattis till Tobias idag som fyller 26! :D 
Ska fira honom nu ikväll här hemma med en god middag och film, och presenter såklart <3 Ska bli mysigt :)) 

Frozen Bubbles

För ett tag sen läste jag om att man kan göra frusna såpbubblor när det är kallt ute, alltså man blåser bubbor som det sen börjar växa fram frost på. Tyckte det lät roligt, bara att det är ju nästan aldrig tillräckligt kallt här. Men förra veckan blev det det. Jag blandade diskmedel, sirap och vatten och Tobias skrev ut en sån blåsgrej till mig med sin 3D-printer. 
Vi gick ut en morgon upp här i skogen när det var -8 grader och testade. Blev jätteglad när jag såg att det funkade! Det var verkligen häftigt att se fina mönster av frost komma fram på bubblorna och fort gick det, väldigt snabbt efter en stund när min lilla blandning blev kallare (blev till och med frost i burken till slut). 
 
Har ni inte testat detta så tycker jag ni ska göra det. Kan inte säga exakt måtten på hur jag blandade för jag bara hällde i utan att måtta. Alla mina bubblor gick sönder när dom nuddade marken, så jag fångade dom på blåsgrejen istället, fast av minsta lilla vindpust gick dom också sönder, så att hitta ett ställe där det är lä är bra. 
Försökte spela in en video på det också, men eftersom Tobias hade gått in fick jag hålla allt själv och det var svårt att hålla stilla och filma samtidigt, så det blev skakigt. Men det ska ju bli kallt snart igen och då ska jag göra ett nytt försök att få bättre bilder och video :)) 
 
Denna och bilden under är fotade i den blåsgrejen innan jag blåste bubblan.  
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Sminktema 2015 - Alla stjärntecken

Ni kanske kommer ihåg att jag höll på med ett sminktema där jag gjorde en sminkning i månaden inspirerad av varje stjärntecken. Har nog verkat som att jag slutade med det eftersom jag inte har lagt upp någon sen i somras, men jag har faktiskt gjort dom. Har bara inte blivit av att jag lagt upp dom på bloggen för jag har blivit så missnöjd med typ hälften av dom. 
Det här var inget bra tema för mig, fast jag tycker att det är kul att ha ett tema med 12 sminkningar, så jag kommer fortsätta med det i år. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad än, men jag tror att jag vill ha något med olika färgkombinationer för varje månad. Har ni några förslag så får ni gärna skriva dom :)) 
 
Här kommer alla sminkningarna. 
 
Det är flera som jag inte tyckte blev så bra, men så är det ändå några som jag blev lite mer nöjd med. Lejonet och Oxen är dom jag tyckte mest om och skytten som är mitt egna stjärntecken blev jag också rätt nöjd med. Vilken tyckte ni om mest? :))
Men hoppas att nästa tema går lite bättre :p 

Snöflingor

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 / Nikon Speedlight SB-600
 
Vi har äntligen fått snö här i Göteborg också nu! Och såklart har jag passat på att fota snöflingor nu när det snöade bra "fotosnö" (som jag kallar det när det är stora flingor och man ser formerna på dom). 
Snöflingorna fångade jag upp på en liten glasskiva och hade en vante i bakgrunden för att få den svart. Sen hade jag macroobjektivet på kameran och min externa blixt. 
Det är ju så häftigt att dom kan formas såhär fint :)) 

Night Sky

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Äntligen har jag varit ute och fotat lite igen! Jag hade läst att det kanske kunde bli norrsken under natten till idag, men på kvällen stod det att det kanske inte alls blir något ändå. Jag och Tobias som hade bestämt att åka ut till havet gjorde det i alla fall även om det inte skulle bli något för jag ville fota stjärnor nu när det väl var stjärnklart och ingen måne. 
När vi kom dit tog jag en testbild åt norr och det var inget där, så jag tog bilder till panoramabilden högst upp här över. 
Såg ett jättestarkt stjärnfall medan vi satt där, men som vanligt åt ett annat håll än det jag fotade :p Innan vi åkte därifrån tog jag några sista bilder på Tobias och vintergatan. Jag tittade inte så noga på bilderna och sen åkte vi. Stannade på ett till ställe som jag skulle ta en till bild på, men mitt batteri på kameran dog. Tar ju slut snabbare när det är så himla kallt (12 minus). 
När jag kollade igenom bilderna hemma innan jag skulle sova såg jag på dom två sista att det hade dykt upp lite norrsken! Antagligen tänkte jag inte på det när jag tog bilderna eftersom ljuset från stan kommer från det hållet. Så det var tur att jag fick en bra bild det sista där när jag fick med det. Och kanske tur också att jag inte såg det när vi var där eftersom batterit tog slut :p 

Landskap

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Det är ganska dålig uppdatering här på bloggen, men har inga nya bilder just nu och vi håller på att göra om vårat kök som tar lite tid. Förhoppningsvis får vi klart det denna veckan, för det är jobbigt när det ser ut som en byggarbetsplats och när man inte kan laga någon mat hemma (tur att mina föräldrar bor så nära :p). Det kommer komma före och efter-bilder på köket när det är klart :)) 
Så hoppas jag också att jag kommer kunna fota lite nu i dagarna, så det kan komma upp lite nya bilder här. Så länge får ni se en av mina favoriter från våran senaste Norgeresa. Längtar efter att åka runt i Norge igen, Lofoten nästa gång hade inte varit helt fel :p   

2015 i bilder

Som varje år sen jag började fota har jag gjort en sammanfattning med bilder från året som gått. Nu kommer mitt 2015! (långt inlägg :p)
I början av året köpte Tobias en ny kamera och vi åkte till Nordens Ark för att inviga den. Stormen Egon drog in och jag åkte till havet två gånger för att fota (andra gången var lite bättre då solen var framme). I slutet av Januari kom det även massa snö! :D 
 
Blev inte jättemycket fotande i Februari. Våren kom tidigt och jag fotade vårbilder redan den 9de (men sen kom det ännu mer snö). Sandra fick sin lilla Joel och jag fick träffa honom för första gången :)) 
 
I mars fotade jag vårbilder och det första fenomenet för året, solförmörkelsen! En väldigt smal bananmåne kom med på bild också. Jag och Tobias var ute vid havet och fotade stjärnor :)) 
 
April var en rolig månad. Det började med att jag och Lisa åkte till London en helg för att gå på McBusted-konsert, hur bra som helst!! :D Vi hann med massa under dom dagarna vi var där. Jag fick även fotat norrsken två kvällar i rad, vilket var riktigt kul! Det var så mycket att jag kunde fota det från min balkong i södra Göteborg! Den bilden tyckte GP om och har använt den två gånger sen dess :)) 
 
I maj blev det en bebisfotografering med Joel, jag var på Liseberg och på fina vårpromenader. Jag cyklade ut med pappa och Elton till havet en dag också :)) 
 
Juni måste ha varit den bästa månaden för mig eftesom jag äntligen fick träffa McFly/McBusted!! :D (efter 10 års längtan). Sååå himla glad var jag! Sen var dom lika bra som alltid när dom spelade på Ullevi som förband till One Direction (som också var väldigt bra, men inte i närheten av McBusted). 
 
I Juli var jag på Nordens Ark igen (och jag har kommit på att jag inte visat så många bilder från den gången, så det kanske kommer några fler snart någon gång). Jag och Tobias passade Elton en vecka när mamma och pappa var bortresta och han fick följa med hem till Tobias föräldrar ute på landet :)) 
Vi såg en fin solnedgång en rätt så kall kväll, såg lite nattlysande moln och så färgade jag mitt hår väldigt ljust. 
 
I början av Augusti åkte jag och Elton med Sandra, Michael och Joel till Hönö en härlig dag. En annan härlig dag var när jag och Tobias tog bilen och bara körde kustvägen söder ut. Vi hamnade till slut på Tylösand och sedan en sväng in till Ullared innan vi körde hem. 
Jag fotade meteorregnet vid två tillfällen, fick sett många, men inte så många som ville fasta på bild. Och vi var ute på Amundön en fin kväll :)) 
 
I September fick jag fotat mina enda blixtbilder för i år och dagen efter det åkte jag med familjen till Grekland, så hösten började lite senare för mig (har inte lagt upp alla bilder härifrån heller, det kommer också mer bilder från denna resan någon dag). 
Jag gick upp tidigt en morgon och åkte ut till havet för att fota superblodmånen! Riktigt häftigt var det :D 
 
Oktober började med att åka till Källsjö med familjen, vi brukar hyra en stuga där någon gång om året, jättemysigt. Det var dagar med härligt höstväder, så det blev en del promenader och ännu en fin, rosa solnedgång. 
Över Halloweenhelgen åkte jag och Tobias till London, var jättefint i parkerna med alla höstfärger. Några halloweensminkningar fick jag gjort också :)) 
 
Första November var vi fortfarande kvar i London, vi åkte hem den 2a. Fotade inte så jättemycket denna månaden. Blev väldigt kallt några dagar och det blev helt vitt av frost ute! Då fick det bli en promenad med Elton och Tobias i Änggårdsbergen där jag tog några av mina favoritbilder från i år på Elton. 
 
I December blev det en cykeltur med Elton till havet där vi tittade på en väldigt fin solnedgång. Jag fotade en söt liten Tomte-Joel och vi köpte våran fina julgran. Mitt hår blev även mörkare och lila som jag nu har börjat vänja mig vid :p 
Sen avslutades året med att fota fyrverkerierna hemma hos Sandra :)) 
 
Jag tycker att det har varit ett bra år, men jag har haft bättre fotoår än detta. Hoppas att 2016 blir bättre :D 
Vilken månad tyckte ni mest om? :)) 

2016

 Hoppas att ni hade ett bra slut på 2015 och får en bra start på 2016 :))
Jag firade in det nya året med Sandra, Pernilla, Michael och Joel med spel och god mat. Vid 12-slaget stod vi på balkongen och tittade på fyrverkerierna. Såklart hade jag kameran med och fotade :p Hade en jättebra nyårsafton! 
Idag har jag varit hemma hos mamma och pappa hela dagen och kollat på filmer, en riktigt slappdag blev det :p Kom precis hem och tänkte att jag skulle lägga upp några av fyrverkeribilderna jag tog igår innan jag ska se på någon serie och gosa med Elton som följde med mig hem :)) 
 
Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4