Gott nytt år!

 
Så var ännu ett år slut. Jag kommer göra en sammanfattning 2016 med bilder som jag har fotat, det första inlägget kommer imorgon.. 
Ska ni göra något roligt idag? Själv ska jag bara vara hemma med Tobias och Elton, äta god mat och se på fyrverkerierna från balkongen vid tolvslaget. Vi har även tänkt åka in till stan och se GP's fyrverkerier. Jag har fotat det två gånger, men det var några år sedan nu. Jag brukar inte ha tid att åka in, så får passa på nu när vi kan :)) 
Hoppas ni alla får en mysig nyårsafton och ett riktigt bra 2017! 

Harry Potter Studios - Hogwarts Castle

Ett av dom mest magiska ögonblicken jag varit med om var när man kom in i detta rummet och fick se slottet. Det var såå himla häftigt! Så stort och detaljerat (inte så stort om man jämför med hur det ser ut i filmerna, men större än vad jag trodde att det skulle vara) Roligt att få gå runt det, så man fick se från alla vinklar. Tog oss över en halvtimma innan vi kände oss klara här inne. En annan kul grej var också att ljuset ändrades från dag till natt, så ena stunden blev det mörkare och helt blått och små lampor lyste i fönsterna. 
Detta är dom sista bilderna från Touren och min lilla Harry Potter-vecka. Hoppas att ni tyckte om bilderna. Ca 70 stycken tror jag att jag har lagt upp, tog nästan en hel dag att redigera :P 
 
Är det inte fint?? 
 
Här är Hogwarts Bridge som också var med i mitt förra inlägg. 
 
Växthusen och The Owlry i bakgrunden. 
 
The boat house som ligger nedanför vid sjön. Här blev det natt också. 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF 50/1,4G
 

Harry Potter Studios - Potions, Death Eaters, Knight Bus

Vi börjar detta inlägget med bilder från Snape och Slughorn's kontor med kittlar som rörde runt sig själva, elixir och massa flaskor med okänt innehåll. Sen kommer vi in på lite dödsätare och efter det från när vi kom ut på en gård där vi fick se The Knight Bus, Hogwarts Bridge, Privet Drive och även Potter's Cottage, huset där Harry bodde med sina föräldrar, hur det såg ut efter Voldemort varit där. Här ute satt vi också och testade på att dricka Butter Beer, vilket inte var jättegott. Själva drickan smakade ingenting, utan det var bara kolsyra och skummet smakade typ som någon slags kolaglass, så det blev som glass med kolsyra, lite konstigt :p Men det var kul att ha testat det i alla fall. 
 
Felix Felicis, Liquid Luck 
 
Den här smala hallen från "The leaky cauldron" hade dom gjort så att den skulle se längre ut än vad den var. Man hade nog kunnat stå typ rak i början, men sen blev det mindre och mindre längre bort, så stolen är väldigt liten :P 
 
Vi testade även på att flyga på kvastar. Man hade en green screen bakom sig, satt på en kvast och såg sig själv på en tv flygandes i London. Spelade ingen roll hur knäpp man såg ut, vi var ju tvungna att testa! 
 
Porten till The chamber of secrets 
 
Scenen i början av The Deathly Hallows Part I
 
Här ser man hela scenen, fotad med mobilen
 
Dolores Umbridge's kontor är väldigt rosa 
 
The Knight Bus. Denna kunde man också gå på och titta in i (fast man kunde bara stå i dörren typ) 
 
Hogwarts Bridge 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF 50/1,4G
 

Harry Potter Studios - Hogwarts Express & Diagon Alley

Två saker som jag hade sett fram emot väldigt mycket var att få se Hogwarts Expressen och gå inne i Diagongränden. Det var häftigt när man svängde runt hörnet och fick se Hogwarts Expressen stå där och ryka. Jag visste inte innan att man fick gå på tåget också, så det var ju väldigt kul. Där inne hade dom flera kupéer som man kunde titta in i med lite olika rekvisita från filmerna. 
Lite senare kom vi in i Diagon Alley och det var såå fint och mysigt! Vi gick fram och tillbaka några gånger och bara tittade på allt. Det var nog det bästa på hela touren förutom själva slottet då (som det kommer bilder på imorgon). 
 
Kupén till vänster är från "Fången från Azkaban". Det frusna fönstret med ett handavtryck på, och flaskan som fryser står där med. 
Kupen till höger är från "Den flammande bägaren". På tidiningen som ligger där står det "Terror at the quidditch world cup". 
 
Till vänster ser vi kupén från "Halvblodsprinsen" då osynlighetsmanteln ligger där och Lunas The Quibbler-tidningar. 
Till höger vet jag inte faktiskt. Någon annan som vet? Det är typ bara "Fenixordern" kvar eftersom dom inte åker tåg i "Hemligheternas kammare" och kupén från "De vises sten" fanns på ett annat ställe. 
 
Diagon Alley :))
 
Ollivanders. "Making fine wands since 382 b.c" 
 
Flourish & Blotts skyltade med massor av Gilderoy Lockhart's böcker
 
Weasley Wizard Wheezes 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF 50/1,4G
 

Harry Potter Studios - Props & Magical Creatures

I ungefär fem timmar tror jag att vi gick inne på Harry Potter Studios. Eftersom vi hade tagit oss dit själva hade vi ingen tid att passa, vilket var skönt så man kunde ta den tiden man behövde. I detta inlägget kommer bilder på olika föremål och magiska varelser. Det fanns verkligen hur mycket sånt här som helst lite överallt, så vi missade säkert en del, men det gör det ju bara roligare att åka tillbaka :p 
 
The Golden Snitch ifrån dom två sista filmerna. 
 
The timeturner från Fången från Azkaban och De vises sten. 
 
Bellatrix Lestrange's Azkaban-skylt 
 
Mirror of Erised. Vet inte om den funkade, för min största dröm är inte att vara omringad av en massa folk :p 
 
Från Borgin and Burkes
 
Några av alla Dolores Umbridge's regelskyltar. 
"Boys and girls are not permitted to be within 8 inches of each other"
"All fireworks are hereby banned"
"Students performing prohibited incantations will be subject to serve punishment under section" 
"All broomsticks will be held for safe-keeping by the High Inquisitor & released solely for approved purposes"
 
En av schackpjäserna från första filmen 
 
The monster book of monsters
 
En mandrake som dom använder för att hjälpa dom som blivit förstenade i andra filmen. 
 
Fenix Fawkes och Buckbeak 
 
Aragog 
 
Avslutar detta inlägget med en liten Voldemort från sista filmen (och kanske fjärde också innan han får en mer mänsklig form?) 
 
Se mina andra bilder från Harry Potter Studios 

Harry Potter Studios - Great Hall, Gryffindor Tower & Dumbledore's Office

Nu äntligen har jag haft tid att sitta i några timmar och redigera bilder från när jag var på The Making of Harry Potter Studio Tour i september. Det var verkligen en sån himla häftig upplevelse att få se allting! Vi hade kollat igenom filmerna innan vi åkte till London, men tror nog att det skulle varit bättre att se dom efteråt istället :p 
 
Vi hade bokat in oss på den första tiden den 25e september, så tidigt på morgonen gick vi bort mot tunnelbanan som skulle ta oss till Euston där vi skulle ta tåget till Watford Junction. Väl framme där fick vi åka en fin Harry Potter-dubbeldäckare till själva Studio Touren. Det var inte svårt att ta sig dit på egen hand. Vi hade lite tid på oss innan vi skulle gå in, så vi tog en sväng i souvenirshoppen. Man ville ju bara ha allting! Fanns så mycket roligt! 
Sen fick vi gå in och sätta oss i en liten bio där vi såg en kort film innan dörrarna till The Great Hall öppnades. Det var såå häftigt att faktiskt vara där! Här fanns det lite kläder från olika karaktärer och längst fram stod kläderna från flera utav lärarna, samt Dumbledore.
Vi gick vidare och kom fram till Gryffindor's common room och sovsalarna, sängarna är verkligen små :p Och sen kom vi också till Dumbledore's runda kontor. Jag har inte riktigt tänkt på alla detaljer när jag sett filmerna, det är en helt annan sak att se det i verkligheten. Får kolla om filmerna och tänka mer på alla saker som jag sett nu. 
 
Som ni nog kan gissa, så fotade jag en hel del. Detta kommer vara det första utav fem inlägg med bilder, alla kommer komma upp denna veckan, så det kommer bli en riktig Harry Potter-vecka här på bloggen :)) 
 
Såå många trollstavar :D 
 
Här har Lisa Snape's trollstav och jag har Sirius' :))
 
Moaning Myrtle's kläder 
 
Helana Ravenclaw's klänning i första filmen 
 
Albus Dumbledore
 
Minerva McGonagall och Rubeus Hagrid 
 
Taket till Stora Salen. 
 
Isskulptur, samt Hermione's klänning och en del av Viktor Krum's kläder från The Yule Ball i fjärde filmen.
 
Gryffindor Common Room. 
 
Harry Potter's säng 
 
Ingången till Dumbledore's kontor och hans Vial Cabinet
 
Riktigt häftigt att få se detta
 

Grattis Elton

Idag fyller Elton hela 3 år! Tiden går ju så fort, inte längesen han var en liten valp ju, men ändå så kan man inte riktigt tänka sig hur det var innan han kom till oss. Detta firar vi med en sötbomb med bilder på honom :))
 
Grattis Elton 3 år <3 
 
Tänk att han var såhär liten när han kom till oss i februari 2014!! 
 
Såå söt och liten, 8 veckor gammal :D 
 
När han var ett år blev han mer gråhårig på huvudet, men sen blev det ljusbrunt igen efter ett tag. 
 
Lite blandade mobilbilder från det senaste året. 
 
Han är verkligen en liten tröttis :p Ligger gärna och sover länge på morgonen och vill inte gå upp för tidigt. 
 
Hur söt är han inte? 
 
Han älskar att åka med i cykelkorgen också och titta på allting som flyger förbi :)) Det var längesen nu, får ta en cykeltur snart igen när vädret blir bättre.  
 
<3

Elton träffade tomten

Nikon D800 // Nikon AF 50/1,4G 
 
Tidigare i veckan fotade jag julbilder på Elton som skulle bli digitala julkort. Tyckte dom blev ganska så mysiga och på den understa blev det rätt fint med stjärnfiltret. Elton var så duktig som satt stilla under hela tiden jag fotade. Igår var han så söt också, haha. Min bror kom in med en tomtemask på sig och direkt började Elton att morra högt och skälla på honom (han morrar aldrig annars om han inte leker, och skäller gör han väldigt sällan). Bra att veta att man har en liten vakthund haha, fast han viftade massa på svansen samtidigt som han morrade, så vet inte om han trodde det var en lek eller om det var något farligt :p Det ser så kul ut också eftersom han är så liten (väger ju bara 2.5kg), men han tror nog ibland att han är större än vad han är. 
 
Blev en mysig julafton igår. På morgonen åt jag julfrukost hos mamma och pappa med min bror och hans tjej. Lite senare på dagen kom några i släkten dit, vi åt god mat, kollade lite på kalle anka och fick fina julklappar. På kvällen följde Elton med mig hem och sov här :)) Vädret var ju lite skumt igår också, haha. Först klar himmel, sen ösregn, sen blev det klart igen och så höll det på hela dagen. När vi skulle äta började det blixtra och åska, haha. Det hade snöat i norra Göteborg också sa min kusin. Så det var lite blandat väder igår kan man ju säga :p 
Hoppas att ni alla också har haft en mysig julafton :)) 

God Jul

 
God Jul på er! Hoppas att ni får en mysig julafton :)) Denna söta lilla tomte fick vi igår av Tobias föräldrar. Kunde inte låta bli att fota henne nu på morgonen innan jag ska gå och äta julfrukost hos mina föräldrar. 

Vinterland

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Jag hade önskat att det såg ut såhär just nu, som 27 december 2014 när jag tog denna bilden, men jag får i alla fall nöja mig med att solen är framme och att det är ganska fint ljus ute :)) Inatt ska det regna 11mm står det. Det är ju inte så att man får julkänsla av det direkt, men man kan hoppas på att dagen blir bättre ändå. 
Idag ska jag och Tobias åka hem till hans föräldrar och fira jul. Jag kommer åka hem igen på kvällen/natten sen, men Tobias stannar kvar. Får hoppas på att det går bra att köra 10 mil själv i regnet i mörkret :p Imorgon ska jag hem till mina föräldrar där lite av släkten också kommer vara. 
 
Hur firar ni jul? Och har ni fått någon snö än? :)) 

Frozen

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Nu är det nästan en vecka sen jag gjorde ett inlägg på bloggen! Det borde verkligen bli förbättring på det, men det har varit lite fullt upp nu när man kommer hem efter skolan så jag har inte hunnit. Jag har i alla fall bara en dag kvar i skolan nu och sen är jag ledig till efter nyår, så då ska jag hinna fixa massa bilder som bara väntar på att få bli redigerade :p 
 
Det känns fortfarande inte som att det snart är julafton, antagligen på grund av vädret. Är ju så himla tråkigt när det bara är helt grått och mörkt hela dagarna. Hade inte varit fel att få se solen lite, eller snö och minusgrader. 
Som när jag fotade bilden här över i början av året, då var det soligt och runt tio minus, perfekt för att såpbubblorna skulle frysa och få fina mönster. Ni borde testa på detta (även om ni inte fotar för det är så häftigt att bara se det). Jag har blandat vatten, diskmedel och sirap (dom skulle hålla bättre med det i), hur mycket av varje vet jag inte vad jag hade, jag bara hällde i tills det funkade att göra bubblor :p 

Trolltider

Denna veckan har vi haft ett projekt i skolan. Vi delades upp i grupper och skulle göra var sitt troll och ett paket. I min grupp var vi fyra stycken, jag, Sara, Elisabeth och Helena. Vi valde att göra en "trollmamma" med en stor kjol av silvergran och kryptomeria, en kofta av mossa och massa hår av tillsandsia. Paketet gjorde vi också av mossa med ett band av kottar. 
 
Vi började i måndags och blev klara igår (onsdag), så vi har jobbat på ganska bra ändå för det var väldigt mycket att göra. Är jättenöjd med min grupp och resultatet vi fick fram. Dom här trollen har vi åkt och ställt upp idag på centralstationen här i Göteborg, så ni som har vägarna förbi kan ju gå in och kolla på dom ;p Dom är precis vid ingången från tågen som är närmast drottningtorget (om ni fattar var jag menar :p). Det blev en del fixande på plats också. Det var inte det lättaste att bära dom. Vi skulle först ner från klassrummet på andra våningen (väldigt jobbigt i trapporna) och sedan upp på ett flak där dom fick åka till centralen och sedan bäras in. Det var mest kjolen som hade blivit lite intryckt, annars klarade hon sig rätt bra ändå. Det var massa folk som stannade för att titta och fota medan vi jobbade, det var kul att så många tyckte om det :)) 
 
Här kommer lite bilder på hur det ser ut när dom står uppe och lite hur det sett ut medan vi byggt upp henne (Fiona heter hon :D). 
 
Detta var den största. Jag hjälpte till och bar ner den två våningar i skolan, det var inte lätt att få ner den oskadd, såå tung och svår att bära! Men vi lyckades ändå :)) 
 
Vårat paket 
 
Tillverkningen
Såhär såg det ut när vi började. Bara lite stålpinnar typ. Sedan började hon ta form. Vi formade kjolen, överkroppen och huvudet av hönsnät. För att få henne lite mer hållbar satte vi fast tidningspapper med tapetklister och vatten. Samma sak gjorde vi med paketet. Sedan började vi fästa granen på kjolen, det tog sin lilla tid och fingrarna mådde inte så bra efteråt. 
 
Som jag sa, fingrarna mådde inte så bra. Helt ömma, klibbiga av granen och svarta av tekniktrådarna :p 
 
Halsband gjordes och kottar klipptes till. 
 
Detaljer :)) 
 
På plats :)) 
 
Är det någon som kanske har sett dom på centralstationen? :P Vill ni se dom kommer dom att stå uppe till den 21a december. 

Julgranen

 
Nu är granen inne och klädd, alltid lika mysigt när den kommer upp. Fast det är ändå svårt att tänka att julafton är nästa vecka! Det går så fort. Jag har inte haft så mycket tid och ork att fixa bilder nu efter skolan, man blir verkligen trött när det är så mörkt ute hela tiden, men har i alla fall fotat några bilder på granen och pyntet i den. Blir sån härlig bokeh med alla ljus :)) Jag kommer vara ledig mellan jul och nyår, så då tänkte jag redigera bilder som jag inte har hunnit med än att lägga upp. 
Nu måste jag fortsätta att plugga till mitt prov jag har på fredag, det sista provet av fyra där jag ska kunna massa olika blomsorter på svenska och latin :p

Jul på Liseberg

Nikon D800 // Nikon AF 50/1,4G 
 
Eftersom jag, Sandra och hennes pojkvän fyller år ungefär samtidigt brukar vi fira det tillsammans. Denna gången blev det att gå ut och äta på restaurang och sedan gick vi en sväng på Liseberg. Det är ju så mysigt och fint där nu under julen, men det var nog inte vi ensamma om att tycka, var verkligen hur mycket folk som helst! Det var kul ändå att gå runt där lite, titta på allt och såklart fota ;p Var ju några år sedan jag var där på julen. 

Ljuset

Samsung Galaxy S6
 
Jag och mamma tog en promenad med Elton i änggårdsbergen idag. Det var härligt att komma ut medan det fortfarande var ljust ute. Batteriet på min kamera var slut sen igår när jag var på Liseberg (bilder från det kommer) och mitt andra batteri var inte laddat, så kameran fick stanna hemma idag. Det var lite dimmigt på vissa ställen och soligt, så när vi går där i skogen ser jag detta ljuset!! Älskar ju när man ser solstrålarna på det här sättet. Hade ju bara mobilen att fota med, så det fick duga. Kvalitén på mobilbilder är ju inte så jättebra, det funkar när bilden är såhär liten som på bloggen, men inte lika bra när man ser den större. 
Men ellerhur är det så fint när man ser solstrålar såhär? :)) 

Glad!

Canon Powershot G15
 
Åh, jag blev så glad förut! McFly har släppt ett album nu med alla livelåtar dom spelade under konserterna i september, hela 67 stycken! Det tråkiga är att det bara finns på itunes. På Spotify finns bara 14 av låtarna ;o Får hoppas att deluxealbumet med alla kommer ut snart där också. Men det var inte det jag blev så glad för, eller jo, för jag har verkligen velat ha ett sånt här album för dom är så sjukt bra live, bara synd att jag inte kan lyssa på det. Men det jag blev extra glad för var när jag såg att McFly hade lagt upp min bild på sin Facebooksida, den bilden här över på Dougie från konserten i London! Och inte nog med det, Dougie själv har lagt upp den på sin instagram också!! Han har alltså sett min bild, tänkt "åh, det var en bra bild" (ellet nåt), sparat den på sin telefon (antar jag), och lagt upp den på sin instagram! Det kanske låter knäppt att jag blev så glad för en sån sak, men det känns faktiskt väldigt bra att han har sett en bild som jag har fotat och gillar den så mycket att han vill visa upp den för alla sina följare. Så himla galet :D 

243 sekunder

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
I helgen åkte jag ut till havet för att fota i solnedgången, det hade ju varit så fina solnedgångar flera dagar i rad, så jag hoppades på att det skulle bli lika fint denna dagen, och fint blev det ju, även om det inte var lika mycket färger som dom tidigare solnedgångarna. 
Jag satt längst ut på piren på askimsbadet, det blåste och var iskallt även om jag hade vinterjacka, dubbla vantar och mössa på mig. Så kommer det fyra tanter ut dit där jag sitter, som ska bada! Nakna! Fast inte åt det hållet jag fotade då ;p Men det var ju hur kallt som helst ute, bara några få plusgrader, och så hör jag dom säga hur härligt det var i vattnet, haha :p Galet! 
Jag fick iaf en bild som jag blev nöjd med. Hade glömt min fjärrutlösare till kameran som är väldigt bra att ha när man fotar med långa slutartider. Jag måste sitta och hålla inne avtryckaren under hela tiden när jag vill ta bilder med längre slutartid än 30 sekunder. Det hade jag inte behövt med fjärrutlösaren, så nästa gång får jag inte glömma den :p