Shine a light

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Ännu en bild från den fina morgonen 9 juli. Har massor av bilder från den gången som jag inte visat, vill ni se mer? :)) 
Jag tänkte att jag skulle svara på frågorna från min lilla frågestund i helgen. Har ni fler frågor hittar ni inlägget här eller så kan ni skriva dom som en kommentar i det här inlägget om ni tycker det är enklare :)) 

Sommarmorgon

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

En solnedgång i juli

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Kom på att jag inte har visat denna bilden som jag fotade i början av juli. Det är ju nästan två månader sen, tiden går väldigt fort!
Tror att jag ska lägga mig och sova tidigt idag, har inte mått så bra och det blev inte så mycket sömn natten till idag då jag fastnade med att fota blixtar. Lyckades inte få någon på bild denna gången, dom största var bakom huset åt det hållet jag inte har någon utsikt.. såklart :p Hoppas på något mer tillfälle snart! 

Flower Cake

 
Nu har det redan gått två veckor på min floristutbildning och i torsdags gjorde vi blomtårtor. Jag bestämde mig för att dra av blombladen på massa nejlikor i två olika färger och sätta dit dom tre och tre åt gången. Här över ser ni resultatet. Det tog 5 timmar att göra den! Jag tog inte en enda paus, inte ens lunch för jag ville verkligen hinna klart med den. Jag hann klart och är ändå nöjd med resultatet, aldrig gjort något liknande förut :p  Igår gav jag bort den till Tobias syster som vi var hos på kräftskiva, tänkte att det kunde vara lite kul och annorlunda :)) 
 
Tycker ni det är kul att se lite vad jag gör i skolan? Tänkte att jag kan lägga upp ett inlägg i veckan typ om det är något roligt att visa :)) 

Utanför mitt fönster

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Tidigare samma kväll som jag fotade bilden i förra inlägget såg himlen ut såhär, rätt fint det också :p Har jag sagt att jag älskar våran utsikt? :P 

Norrsken över Göteborg

Nikon D800 // Nikon 50mm 1.4G
 
Denna bilden fotade jag igår från min balkong i Göteborg. Äntligen är norrskenssäsongen tillbaka! Det är typ det enda bra med att det blir mörkare på kvällarna nu :p Det är alltid kul när det blir så mycket norrsken så man kan se det hemifrån när man inte har möjlighet att åka ut och titta efter det :)) Såklart hade det synts mer och mycket bättre om jag hade varit på ett mörkt ställe, men det var härligt att kunna ställa ut kameran på balkongen och göra en lång timelapse. Håller på att sätta ihop den nu, tar en stund eftersom det blev över 600 bilder, men hoppas på att få klart den tills imorgon iaf. 

Vår, Sommar, Höst, Vinter II

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Ni kanske kommer ihåg mina årstidsbilder jag la upp för några veckor sen? Jag passade på att fota bilder på några olika ställen när jag ändå höll på. Tyckte om trädet som vält över vattnet här, det gör att man ser lite tydligare att det är samma ställe på alla bilderna. 
Det är kul att ha ett sånt här litet projekt under året, men blev lite stressigt att hinna få vinterbilden då man aldrig vet hur länge snön ligger kvar. Det tråkiga med vårbilden är att det inte var några vitsippor på det stället, var ju ändå i vitsippsdalen, så jag hade tänkt mig att det skulle vara massa ;o Får kanske hitta ett annat ställe och ta nya årstidsbilder :p 
 
Har ni fotat några sånna här årstidsbilder förut? Länka till dom gärna i en kommentar i så fall om ni vill, hade vart kul att se! Om ni inte fotat det så borde ni testa :)) (ett tips är att ha den första bilden på mobilen när man ska fota resten, så man ser hur man fotat och kan göra så likt som möjligt). 
 
Här ser ni dom lite bättre var för sig.. 

En sommarkväll

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Himlen ändras rätt mycket på 20 minuter när solen går ner, älskar att sitta och titta på solnedgångar. Vilken tycker ni var finast? :)) Själv gillar jag nog den understa mer pga dom fina färgerna som kom fram :)) 
Dom här bilderna fotade jag i Källsjö förra månaden. Saknar att vara där, så mysigt att vara ute på landet och ha naturen rakt utanför dörren. 
 
Fortsätt gärna att ställa frågor till min frågestund, klicka här eller bläddra ner lite för att komma till inlägget! 
Ni har väl inte missat att jag har en Facebook-sida? Gå in och gilla den här om ni vill se fler av mina bilder :)) 

En ny väg

En sak som jag inte berättat är att jag har valt att hoppa av min utbildning till förskollärare. Jag har tänkt på det länge och känner inte att det är något för mig. Jag sökte och kom in på en annan utbildning jag tänkt på i några år som jag tror passar mig mycket bättre och nu ska jag istället bli florist! Det är nu eller aldrig tänkte jag :p Den är på 20 veckor, så är jag klar i januari :)) 
 
Jag började i måndags så allt är fortfarande helt nytt och jag har inte någon erfarenhet av sånt här sen innan. Men jag tycker att det är så kul att få vara kreativ och skapa (som ni nog vet), så jag tror att detta yrke kommer passa mig perfekt! Vi har fått lära oss tekniken på hur man sätter ihop en bukett och efter lunch idag började vi med bordsdekorationer och det ska vi fortsätta med imorgon också.
 
Här under ser ni några av mina buketter jag gjorde idag. För att vara helt nybörjare är jag nöjd, men vet att jag har mycket kvar att lära mig. Om ni undrar varför stjälkarna är långa och spretiga är det för att vi inte skär av dom, utan vi återanvänder blommorna just nu för att träna på att göra massa olika buketter.  
Jag kommer fota det jag gör varje dag, har en liten fotohörna i klassrummet :D Skulle ni tycka det var kul att få se lite av det här i bloggen någon gång ibland i så fall? :)) 
 
Vilken tycker ni mest om? Själv gillade jag den lila mest :)) 

Fråga mig

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
Jag uppe på Romsdalseggen. Foto: Tobias 
 
Det var längesen jag hade en frågestund på bloggen nu (förutom den lilla om mina Norgeresor jag hade), därför tänkte jag att det kan vara kul att ha en sån nu. Så finns det något ni vill veta om mig, foto, smink eller vad som helst är det bara att fråga, så svarar jag i ett inlägg. Ställ gärna mer än en, ju fler frågor desto bättre :D  

En natt under stjärnorna

Som jag skrev igår firade jag och Tobias 6år tillsammans. Vi brukar ofta göra någon resa runt årsdagen och jag ville göra någonting denna gången också, fast bara över en natt. Eftersom meteorregnet Perseiderna syntes i helgen bestämde vi oss för att åka ut till ett mörkt ställe, långt ifrån allt ljus från stan och tälta. Tanken var egentligen att vi skulle åka in mot landet, men eftersom vädret skulle vara bättre vid kusten kollade jag på google maps och hittade ett ställe som heter Islandsberg som verkade bra. 
På vägen dit åkte vi genom flera ösregn, men jag hade sett på väderprognosen att det skulle bli bra på kvällen där ute och när vi parkerade bilen hade solen kommit fram och det var helt blå himmel över oss. Det var en ganska lång bit att gå och det var rätt jobbigt med all packning. Till slut kom vi fram till den gamla fyren och hittade ett bra ställe att sätta upp tältet på. 
 
Till en början var det hur mysigt som helst. Vi låg inne i tältet och hade månen över havet som utsikt och väntade på att den skulle gå ner och stjärnorna skulle komma fram. Under tiden såg vi en film och gick ut för att fota några gånger. När filmen nästan var slut och månen nästan var nere började det blåsa massa helt plötsligt! Och då menar jag inte lite, det blåste rejält och blev bara värre! Det hade inte stått på väderprognoserna jag kollat på att det skulle blåsa såhär mycket. Eftersom månen var nere blev det ju helt kolsvart och vi fick gå ut flera gånger för att se till att tältpinnarna satt kvar. Vi försökte ligga ute på berget en stund och titta på meteorregnet, det gick bara en stund, men vi fick iaf se flera stycken under den tiden. 
 
Jag kunde inte sova någonting för det kändes som att tältet skulle antingen flyga iväg eller gå sönder, det var jättejobbigt. Som tur var blåste det inte kallt iaf, så man behövde inte frysa. När det började bli ljust vid 5-tiden sa jag till Tobias att jag ville packa ihop och åka hem, så det gjorde vi. Det var svårt att packa ihop tältet i den blåsten, men det gick bra ändå och vi började gå tillbaka till bilen. Ont överallt och trötta var vi hemma vid 8-tiden. Det var såå härligt att lägga sig i sängen då och sova några timmar :p 
 
Det här gick ju inte riktigt som vi tänkt oss men vädret är ju ganska oförutsägbart ibland. Är iaf glad att vi till en början hade det lugnt, så början av kvällen blev ju bra. Såklart fotade jag lite också. Försökte så gott jag kunde i blåsten när månen gått ner, men det gick inte att undvika att det blev lite skakningsoskärpa i bilderna. Hade med min D80 också för att göra en timelapse, den stod uppe ända tills batterit tog slut (därför den avbryts lite konstigt). 
 
När månen var nere såg man väldigt mycket fler stjärnor :)) Jobbigt bara att jag höll på att blåsa bort när jag fotade :p 
 
Timelapse från när vi kom dit och tre timmar fram tills batterit tog slut. 

6 år <3

6 år tillsammans med Tobias idag <3 Här under ser ni en bild från varje år vi varit tillsammans (vi har andra bilder än pussbilder också, men jag tycker om dom här :p). Har hunnit med så mycket roligt under åren och mer ska det bli! <3 
 
 
Another year over, and we're still together
It's not always easy, but I'm here forever
- McFly, The heart never lies 

Norge 7 Juni 2016 - Cykeltur till Trollväggen

Nu har jag äntligen redigerat lite fler Norgebilder. Dagen efter att vi gått Romsdalseggen hade vi inte planerat något speciellt, men vi ville ut och göra någonting runt om i närheten. Var var ju rätt sega i benen sen dagen innan, men vi bestämde oss för att hyra cyklar. Vi hade ju sett Romsdal uppifrån redan, så nu ville vi se det ur en annan synvinkel :)) Vi pratade med hon på campingen som vi hyrde cyklarna av och hon visade en bra väg att cykla. Först till Trollväggen, sedan tillbaka en bit, över på andra sidan vattnet, mot Åndalsnes och tillbaka till campingen. 
 
Det hela började med att vi cyklade fel :p Men när vi hittade den lilla cykelvägen var det lätt att hitta rätt. Jag har ju sett Trollväggen när vi kört förbi med bilen och när vi var uppe på Litlefjellet för två år sedan, men det var mycket häftigare såhär. Allting blev iofs mycket häftigare av att se det från cykeln istället för bilen. Vi stannade en stund och åt våran lunch med Trollväggen som utsikt medan jag gjorde en timelapse som jag lägger upp en annan dag. Det började dra in lite moln och vi tyckte att vi hörde åska, men jag vet inte om det var det. Vi cyklade vidare tillbaka mot Åndalsnes, det blev molnigare och kallare och det kom några regndroppar, men utsikterna vi hade var oslagbara. Till slut efter en jobbig uppförsbacke var vi tillbaka på campingen igen efter några timmar ute med cyklarna. Det var verkligen häftigt att få se allting på detta sättet och det var klart den finaste cykelturen jag varit på :)) 
 
Redo att köra iväg :p 
 
Cykeln matchade med min väska :)) 
 
Blev glad när jag såg detta. En sån här bild med lupiner och berg ville jag verkligen fota på denna resan:)) 
 
Här stod vi en stund och tänkte att det hade varit häftigt om tåget kom. Tror ni inte att det kommer då efter att vi hade lagt ner våra kameror och skulle cykla iväg ;o 
 
Uppe på berget till vänster, bredvid Romsdalshorn var vi för två år sedan :)) (bilder här)
 
Jag fick en kompis :)) 
 
En väldigt söt kompis :D 
 
Ett annat tåg fick jag iaf med på bild, men ett mycket kortare och inte lika fint som det förra. 
 
Vid Trollväggen. Vi cyklade inte hela vägen fram till den, tyckte att det var bra här :)) 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Nu vs Då + Meteorregnet Perseiderna

Nikon D80 // Tamron 10-24mm 
 
Nu börjar ju nattfotosäsongen närma sig lite smått och jag kollade tillbaka på några av mina första nattbilder. Tänkte att jag skulle visa och jämföra hur bilderna såg ut då vs nu. Första gången jag testade var 2009 (under, vänster) och sen 2010 (över). 2013 var det jag började lite mer "på riktigt". Man kan kanske säga att jag lärt mig något under åren i alla fall. Dom två nyare bilderna är från 2015 (under, höger) och 2016 (sista). Nu tycker jag att nattfoto är något av det roligaste att fota, speciellt när jag upptäckt att man kan fota norrsken här nere också :p 
Jag har ett inlägg där jag förklarar hur jag fotar mina nattbilder, så om ni är intresserade av att läsa det finns det här
 
 
På tal om nattfoto så kommer meteorregnet Perseiderna synas på himlen nu och man kommer kunna se massor av stjärnfall, fler än tidigare år har jag läst. Förra året var jag ute för att se det för första gången och det var riktigt häftigt, vissa var riktigt tydliga och starka, dock fick jag ingen bra bild på stjärnfallen då dom inte ville dyka upp där jag riktade min kamera :p  
 
För att se det så bra som möjligt behöver man ju komma bort från ljus från städer, vilket är svårt om man bor i en storstad som jag gör. Jag brukar oftast åka ut till havet för då har man i alla fall väst ganska fritt från ljus. Förra året en kväll satt jag på min balkong här i Göteborg och såg flera stycken, så det går att se även i städer, men då bara dom starkaste stjärnfallen. Det kan komma stjärnfall lite överallt, så det bästa är att lägga sig ner och bara titta uppåt mot himlen. Det kan vara kallt, så ta med filt och kanske något varmt att dricka :)) 
 
Det kommer synas flera nätter framöver så jag ska åka ut någon natt i helgen om vädret är bra. Tänkte åka ut ikväll också, men det är ingen som kan åka med mig så det blir nog bara att sitta på balkongen :)) 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

I September

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Kommer ni ihåg i våras när jag skrev om konserterna McFly skulle ha i juni och att jag så gärna ville gå, men kunde varken få tag på biljetter eller hade någon att åka med? Dom flyttade konserterna till september istället för att Harry hade skadat sig. Jag fick tag på biljetter till konserten 26e september (den första där dom spelar Room on the third floor), så jag och Lisa åker till London nästa månad!!! :D Vi var ju där i april förra året och såg McBusted, det ska bli såå kul att åka på konsert igen! Blir fjärde gången jag åker dit för att se McFly (McBusted medräknat). Denna gången kommer vi stanna två hela dagar, så vi passar på att åka till Harry Potter Studios också! Har velat åka dit länge, fast det har inte blivit av, men nu äntligen ska jag få komma dit. Är det någon av er som varit där? Vad tyckte ni och hur många timmar spenderade ni där inne? :)) 
 
Jag redigerade en bild som jag inte visat innan från förra hösten när jag var där med Tobias. Tyckte att det var en passande bild i detta inlägg. 

Före och efter

 
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var jag hos frisören och klippte av en bra bit av mitt hår. Har ju inte visat någon bild på det här, så tänkte att jag kunde göra det nu. Jag har haft ganska långt hår länge, fast jag har alltid velat ha det ännu längre, men det var så slitet så det blev aldrig längre. Nu i slutet var det inte bra alls, så jag bestämde mig för att klippa av det och spara om på nytt. Jag trivs inte alls i såhär kort hår, men det får funka så länge, det ser iaf friskt ut :p Vet inte om det är för att det ser så rakt avklippt ut som jag inte gillar det, kanske kan vara så.. 
Jag hade ju en sidecut som jag började låta växa ut 2013 och det tog inte såå lång tid ändå för den att bli lång igen, så förhoppningsvis blir mitt hår långt om ett tag igen. Ska försöka ta hand om det bättre denna gången också, men jag är inte så bra på sånt, så om ni har några tips får ni gärna skriva dom :)) 
Jag gör ju ändringar med mitt hår lite då och då, tycker det är kul, men i slutändan vill jag alltid ha det som jag brukar ändå :p Skulle ni vilja se olika bilder på hur mitt hår har sett ut under åren? 
 

En sommarmorgon vid sjön

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 

Tips för Norgeresor

Här kommer svar på frågorna jag fick om mina Norgeresor med lite tips och sånt. Hoppas ni gillar det :))
 
Jag undrar hur du lyckas få så bra skärpa på allt i dina bilder på bergen och vattnet. :) Älskar alla dina bilder du är en fantastiskt bra fotograf!!
Först, tack så mycket! När jag har redigerat en bild som jag ska lägga upp förminskar jag den till 875px som är den storleken jag har på mina bilder här på bloggen, sedan lägger jag på lite extra skärpa innan jag sparar bilden för webben (Files-Save for web & devices). Att spara för webben är mycket bättre eftersom bilden inte tappar lika mycket i kvalitet som när man väljer "spara som". 
 
Vilka är dom finaste platserna? 
Det är svårt att säga, det är ju så himla fint överallt bland bergen! Men ett ställe som jag tycker väldigt mycket om är Romsdal, där bland annat Romsdalseggen, Trollstigen och Trollväggen finns. 
 
Från toppen av Romsdalseggen
 
Bästa vandringsställena? :)
Romsdalseggen är klart den bästa vandringen jag gått, den är riktigt jobbig med en stigning på 1000m, men klart värt det. Lång är den också, så man får ta den på en hel dag. Vill man inte gå hela vägen upp kan man gå upp i Åndalsnes och sen vända vid Nesaksla med en ramp ut från berget på ca 500 meters höjd, där är det fint också. 
En annan vandring som jag tyckte om var upp till Trollkirka, marmorgrottor med vattenfall i. Eller själva vandringen kanske inte var något speciellt egentligen, men när man var framme ångrade man sig inte att man gått dom timmarna för att komma upp dit. 
 
Trollkirka

Är det någonstans i Norge som du inte varit men vill åka till? 
Ja, Lofoten ser ju så himla fint ut, men där har jag aldrig varit. Det är lite för långt att åka på bara några dagar, men någon gång ska jag dit i alla fall när man har lite mer tid på sig. Ett annat ställe är Trolltunga, det ser ju jättehäftigt ut. Jag skulle också vilja åka till Runde, en ö där det bor massa lunnefåglar, var nära att vi kom dit nu i sommar, men det blev inte så. 
 
Hur enkelt var det att ta sig fram, dvs fanns det vägskyltar, instruktioner, beskrivningar på plats eller var ni tvungna att kolla upp allt i detalj innan via internet? 
Vi har aldrig haft några problem med att hitta vart vi ska, men så har vi haft en GPS i bilen också. Vägarna är bra skyltade och det är alltid skyltat till olika sevärdheter och liknande. Men vi har kollat upp allting i detalj innan för att vara helt säkra. Vandringslederna är också bra markerade med röda stenar. Vi har gått i tät dimma och ändå hittat vägen jättelätt.  

Vilken sida på internet tyckte du hjälpte er bäst/fick mest nytta av? (finns verkligen massor av sidor för att turista i Norge :P)
Google maps har faktiskt varit den bästa sidan när jag letat upp saker. Jag har gått ner på street view lite överallt för att hitta olika fina vägar och kollat på bilderna som folk har lagt upp där. Hittar jag ett bra ställe googlar jag på det för att läsa mer och det. Så jag har inte använt någon speciell sida förutom google maps då. Man kan också fråga om vandringar och sevärdheter på campingen, dom brukar vara väldigt hjälpsamma :)) 
 
Skulle du inte kunna skriva lite om hur man planerar en sån här resa. Vad ska man tänka på, vad ska man se, hur mycket kostar det på ett ungefär? 
Tänkte att jag delar upp detta svaret lite, så det blir mer lättläst. 
 
Planering av väg
Första gången vi skulle till Norge bestämde vi oss för att vi skulle till Geiranger som vi hört skulle vara en av dom finaste platserna. Så vi gick in på google maps och började rita ut en egen väg genom att gå ner på street view på olika ställen. Jag googlade på olika campingar i Geiranger (åker man under högsäsong kan vissa campingar bli fullbokade, så var ute i god tid om det är någon speciell ni vill bo på). Detta var i slutet på maj och vi hade ju ingen tanke på att det skulle vara mycket snö där uppe, så kvällen innan vi skulle åka fick vi mail av en på campingen som skrev att väg 63 söder om Geiranger fortfarande var vinterstängd. Detta hade vi inte ens tänkt på att kolla upp, så vi fick planera om vägen lite. Det kan vara bra att kolla upp om man åker tidigt på sommaren eller våren och kanske hösten med. 
Jag skulle rekommendera att åka på mindre vägar, inte E6an (vi tar mindre vägar upp och E6an hem när det ska gå snabbare). Det tar längre tid att köra än man tror eftersom vägarna är smala och svänger mycket, plus att det är så fint så man vill bara stanna överallt. Det tog oss över 8 timmar att köra en väg som egentligen skulle tagit 3 timmar för att vi stannade så mycket (väg 15/63 mellan Stryn och Åndalsnes, rekommenderar den).
 
Vad ska man se
Vad man ska se tycker jag är lättast att kolla upp i google maps som sagt. Eller så kan man googla runt på ställena man kommer åka igenom. Antingen kan man ha ett ställe som utgångspunkt för olika utflykter på dagarna eller så kan man ha en lång väg att åka och stanna på många olika ställen. Åndalsnes och Geiranger har varit bra utgångspunkter för oss. Därifrån har vi kunnat ta oss ut på både längre dagsutflykter och kortare på några timmar.
Jag har ju bilder från flera Norgeresor som man kan kolla på också och se om man hittar något som ser roligt ut. Jag kommer lista upp här under dom ställena jag varit på och länka till inläggen med bilder och text. 
 
Kostnader
En sån här resa behöver inte kosta så mycket, det som går på mest pengar är bensin/diesel, det kan ju bli upp emot 200 mil man åker beroende på var man bor och vart man ska. Det finns en del bensinstationer, men man kanske ändå inte ska vänta till sista droppen innan man tankar, för man vet ju aldrig när det kommer en. Vägtullar kan kosta en hel del på vissa ställen, några kostar runt 20-30kr, men så finns det dom som kan kosta upp mot 100kr. Färjorna kostar också runt 100kr oftast. 
Det finns många billiga stugor att hyra lite överallt. Vi brukar oftast välja en camping som ser fin ut och ta dom billigaste stugorna, dom brukar vara helt okej ändå. Det kan gå på mellan 200nok-500nok per natt. 
Maten är ju inte billig i Norge, så vi har alltid med oss en kylbox med mat vi köpt hemma. Brukar bli korv med bröd och hamburgare vi lever på, men vill man ha det billigt så funkar det bra. I stugorna brukar det finnas små spisplattor som man kan laga maten på, så glöm inte kastrull eller stekpanna om ni inte vill hyra av campingen (ett annat tips är att ta med en förlängningssladd med flera uttag eftersom det oftast inte finns så många uttag i stugorna, ifall man är flera som vill ladda mobiler och kameror och så). 
 
Utsiktsplatsen i Løsta, Geiranger 
 
Tips på vandringar 
Romsdalseggen (Romsdal)
Nesaksla (Romsdal)
Litlefjellet (Romsdal)
Homlongsætra (Geiranger)
Løsta (Geiranger) 
Storsaeterfossen (Geiranger)
 
Tips på sevärdheter/utsiktsplatser som man kan ta sig till med bil 
Flydalsjuvet (Geiranger)
Ørnsvingen (Geiranger)
Dalsnibba (Några mil utanför Geiranger) 
Gudbrandsjuvet (Norddal)
Atlanterhavsvägen (Eide-Averøy)
Trollstigen (Romsdal)
Trollväggen (Romsdal) 
Ålesund/Alnes (Sunnmøre) 
 
Tips på Campingar
Mjelva (Romsdal, min favorit)
Trollstigen (Romsdal)
Mindresunde (Stryn)
Grande Hytteutleige (Geiranger) 
 
(Listorna uppdateras när jag varit på fler ställen) 
 
 
Se alla inlägg från mina Norgeresor: 2012, 2013, 2014, 2016 
Hoppas ni gillade inlägget :)) 

Bridge to heaven

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Från en magisk sommarmorgon i Källsjö. Är väldigt glad att jag orkade mig upp vid 5 en morgon och gick ut. Nere vid sjön såg det ut såhär. När jag gick längst ut på bryggan såg jag verkligen ingenting, kändes som om man var uppe i himlen. 
 
Imorgon tänkte jag svara på era frågor om mina Norgeresor, så passa på att fråga nu om det är något ni undrar här :))

Vår, Sommar, Höst, Vinter

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
I höstas fotade jag i vitsippsdalen och tänkte att jag skulle fota likadana bilder varje årstid, så det gjorde jag och nu i juli fotade jag sommarbilden som var den sista. Jag har fotat på några olika ställen, och här är ett av dom, kommer visa dom andra en annan gång. Tycker det är kul att se hur det ändras under årstiderna. Min favorit är nog höstbilden, men jag gillade anden som ville vara med på vårbilden :p Lägger upp dom var för sig här under, så man ser dom lite bättre.
 
Vilken gillar ni mest? 
 

Halv regnbåge

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
En regnbåge dök upp på himlen idag efter att jag varit på Frölunda torg med Sandra. Det började såklart ösregna precis när jag skulle gå hem därifrån, men det var bara en liten stund. Som tur var hann jag hem innan det värsta kom. Det verkligen öste ner, men så kom solen fram och Sandra skickade en bild på en regnbåge till mig som hon såg i stan, så jag kunde inte låta bli att gå ut i regnet och titta efter den sjäv (för såklart var den ju på andra sidan huset där jag inte har något fönster :p). Den var inte lika fin som Sandras regnbåge, men det var ju alltid något :))