För tre år sedan..

Vid den här tiden för tre år sedan var jag och Tobias på våran första resa till Norge. Hade inte tänkt innan på att det är så himla fint där, men efter att ha varit där en gång så vill man bara åka tillbaka :p Och det har jag ju gjort två gånger till. Men eftersom det är precis tre år sedan jag var där redigerade jag om några bilder som jag tänkte lägga upp nu, några av dom har jag inte ens visat innan :p Alla är tagna i Geiranger. 
 
Från campingen vi bodde på. Lägg märke till hjärtat borta i bergen :p Såg inte det själv förrän jag var hemma igen. 
 
En vandringsled vi gick fick vi gå igenom ett hägn med lite getter och lamor. Den i bakgrunden ser ju lite lagom galen ut :p
 
En av mina favoritbilder från resan :)) 
 
Sen var vi uppe vid ett vattenfall som man kunde gå ner bakom. Det var rätt häftigt. 
 
 
Fler bilder finns att se under kategorin Norge 2012 i min meny. 
Nikon D80 / Nikon 50mm 1,8 / Tamron 10-24mm / Canon 450D (sista bilden) 

Ekorrarna

Hittade en lite rolig bild i en av mina gamla mappar på två ekorrar som jagade varandra :p Fotad i september 2013. 
 
Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4 

London 6 April 2015 - By night

Vi hade haft en lång dag på Londons gator och klockan var runt 10 på kvällen när vi var tillbaka på hotellet. Men vi skulle inte stanna där länge, utan vi skulle bara hämta lite grejer och gå ut igen och fota kvällsbilder. Vi började med att åka till Westminster för att fota vid Big Ben och London Eye igen. Härligt att kunna gå där utan att det var så mycket folk som det var tidigare på dagen när vi var där. Tiden gick väldigt fort och helt plötsligt hade vi varit där i en timma och fotat :p 
Vi gick tillbaka till tunnelbanan för att åka till Tower Bridge. Detta skulle bli mitt tredje försök att få bilder på den, det har inte gått så bra dom tidigare gångerna jag tänkt göra det. Första gången blev vi tillsagda att inte fota där vi stod, så vi fick gå över bron. Det tråkiga var bara att dom höll på med bygge där, så det blev inte alls bra bilder (fick bara en precis innan vi blev tillsagda). Andra gången stannade inte ens tunnelbanan på stationen pga något ombygge, så det blev inte av då heller. Men nu skulle jag ha mer tur trodde jag. 
Vi hade ju inte tänkt på tiden, så vi hade bara 25 minuter på oss att komma tillbaka till det sista tåget för natten. Vi sprang ner den vägen vi hade gått tidigare på dagen, men dom hade stängt två stora grindar, så vi kom inte fram!! Vi visste inte hur vi skulle komma runt heller och det var en bit kvar, så vi hade inte hunnit leta efter en bättre väg.. Det gick ju att komma fram den vägen första gången jag var där på natten.
Jag försökte ta en så bra bild som möjligt innan vi gick tillbaka till tunnelbanan igen. Så himla tråkigt.. Men nästa gång jag är i London får jag göra ett fjärde försök istället och hoppas det går bättre :P 
Vid 1-tiden på natten var vi tillbaka på hotellet. Då hade vi varit ute i ungefär 15 timmar så vi hade väldigt ont i våra fötter efter att ha gått så mycket. Det var härligt att gå och lägga sig då :P 
Detta var sista inlägget för andra dagen i London. Nästa dag skulle vi åka hem, men vi hann med en del grejer innan som kommer i ett annat inlägg :)) 
 
London Eye var röd denna gången, sist jag fotade den på natten var den blå :)) 
 
Gillade det stället vi hittade under dagen, så det blev kvällsbilder där med :p 
 
Jag fotar :p 
 
Massa fult ivägen ;o Det hade blivit så fint med månen och allt om vi bara hade kommit förbi dom dumma grindarna! 
 
Såhär fick jag stå och ta den bilden ovanför :p 
 
På väg tillbaka med sista tåget för natten.. Vi var typ helt själva där.  
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Samsung Galaxy s3 / Iphone 6

Bio ikväll :))

Nu ska jag åka iväg och träffa Pernilla. Vi ska på bio och se den nya versionen av Poltergeist. Var väldigt längesen jag såg den gamla versionen, men kommer ihåg att jag tyckte den var läskig när jag var mindre :p Ska bli kul att se hur dom gjort denna, 3D är det också. Egentligen gillar jag inte 3D så mycket, men den gick inte utan det, så det får funka ändå. Någon mer som har sett eller ska se filmen? :)) 
 
Gick bara in i en mapp på min externa hårddisk och tog den första bästa bilden. Blev en från när min D800 var ny :p
 

Canon // Nikon

När Tobias höll på att packa ner kameragrejerna han skulle ha med till Japan ställde vi upp våra kameror och objektiv på bordet för att se hur mycket vi har, man brukar ju oftast inte se det uppställt såhär tillsammans. Vi har samlat på oss en del under åren ändå. När vi träffades hade jag bara tre av dom objektiven som står där (+ ett som jag sålt). 
Lite kul att Tobias fotar med Canon och jag med Nikon :p Så vi kan ju inte dela på grejerna heller. Det är både bra och dåligt, bra att man slipper köpa dubbelt av det man använder mest och dåligt att vi inte kan dela på det man använder då och då.  
Här är en bild på våran lilla uppställning (ja, jag har tappat bort locket till 50mm :p). 
 
 
På bilden ser ni:
Nikon D800 // Nikon D80 
Nikon AF-S DX Nikkor 18-135/3,5-5,6G ED // Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR // Nikon AF 16-35mm 4.0G ED VR AF-S // Nikon AF 50/1,4G // Nikon AF 85/1,8D // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 // Tamron AF 90/2,8 SP DI Macro 
 
Canon 6D // Canon 450D
// Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS II // Canon EF 17-40/4,0 L USM // Canon 70-200 4,0L USM // Canon EF 50/1,8 II // Tokina AT-X M100/2,8 Pro D // Tamron AF 70-300/4-4,5 Di LD // Nissin speedlite di622 // Mellanringar 

Bokedalen

Igår åkte jag och Tobias till bokedalen för att gå lite där i skogarna. Gick i över tre timmar och det blev nästan en mil,  härligt att komma ut i det fina vädret och fota lite. Det är så fint nu på våren med alla gröna färger, speciellt i bokskogen! :)) 
Vi hittade lite roliga djur också. Först en fladdermus som ingen av oss hann få en bild på. Den flög runt jättenära oss, men precis när jag hade bytt till rätt objektiv försvann den ;o Sen hittade vi två kopparormar/kopparödlor eller vad man vill kalla det, jag säger orm för det ser mer ut som en orm :p Dom var söta iaf :)) 
 
Det hann bli ganska många bilder på tre timmar och här är några av dom.. 
Vi klättrade upp på ett hopptorn vid en sjö :)) 
 
Lite läskigt :p 
 
Den första kopparormen :)) 
 
Och den andra. Denna låg på vägen, så det var lättare att fota, men den rörde sig som en galning, så det blev ändå svårt :p  
 
I bokskogen :)) 
 
Och framme på parkeringen tog jag en sista bild :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

En kväll

Nu är det snart dags för Eurovisionfinalen, ska bli kul att se. Tror att vi kommer komma rätt bra till faktiskt, till och med vinna kanske :)) Det skulle vara roligt! 
Här under är en bild jag fotade från balkongen i förrgår. Såg den fina månen när jag var ute med Elton och var tvungen att fota när jag kom upp till lägenheten igen. Borde kanske göra en egen kategori med mina balkongbilder, blir ju ändå en del sånna :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

En söt Elton

Elton satt och kollade på mig så gulligt igår kväll och jag var bara tvungen att ta fram kameran och fota. Hade mitt vidvinkel på, så det blev lite roliga bilder. Han är nyklippt, så hans öron ser lite större ut än vad dom brukar och med vidvinkeln blev dom ännu större. Haha :)) Så söt! 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Vitt/Rött

 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Ett litet kollage på några fina blommor jag fotade förra veckan. Tyckte det var fint med dom vita blommorna mot dom röda löven :)) Och lite bokeh och motljus på det skadade inte ;p 

London 6 April 2015 - Big Ben & London Eye

Det tar lite för lång tid mellan mina London-inlägg känner jag. Ska försöka att inte ta så lång tid med restan av dom :p Efter att vi gått igenom St James Park kom vi fram till Westminster där Big Ben och London Eye är. Älskar verkligen det stället, tycker det är så fint! Det jobbiga var bara att det var så himla mycket folk, så det var svårt att få bra bilder. Det var lite mindre folk på andra sidan av bron, så vi gick över vägen och gick på den sidan istället och vidare till London Eye.
Efter det tog vi tunnelbanan till Oxford Street där vi gick till Primark för lite shopping. Hade faktiskt aldrig varit där innan konstigt nog. Så himla bra affär, fanns så mycket kul och billigt var det! Så fick köpt lite saker iaf :)) När vi kom ut därifrån gick vi in i Disneybutiken en sväng, men där köpte vi ingenting. 
Det började bli rätt sent och vi behövde äta middag. Tidigare på dagen hade vi bestämt oss för att vi ville äta på Pizza Hut. Vi visste att det låg en vid Picadilly Circus, men inte riktigt var. Det är ju flera gator som går ut därifrån och såklart låg det på den sista vi kollade ;o Äntligen fick vi äta, och gott var det också :)) 
Sen åkte vi tillbaka till vårat hotell för att stanna en liten stund innan vi skulle ut igen och fota kvällsbilder, men dom kommer i nästa inlägg. 
 
Vi tog var sin rulltrappa upp från tunnelbanan :p 
 
Inne i Disneybutiken. Askungens sko hittade vi där. 
 
Och hennes pumpavagn :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Samsung Galaxy s3 / Iphone 6

En bild

Hade egentligen tänkt hinna klart med fler Londonbilder idag innan eurovision, men det gjorde jag inte så dom bilderna kommer imorgon istället. Ska bli kul att se eurovision nu. Någon annan som kollar? :)) 
 
Gick bara in i en av mina mappar och tog en bild som får komma upp idag och det blev en stjärnbild från förra våren. 
 

Stjärntecken - Oxen

Nu är jag klar med sminkningen till det femte stjärntecknet som är Oxen. Alla stjärntecken som har horn kom så tätt inpå varandra, så än så länge har det blivit mycket horninspirerat :p Men nu är jag klar med dom och denna tror jag att jag blev mest nöjd med. Nästa blir tvillingarna och jag får börja tänka redan nu på hur jag ska göra för den blir nog svår att komma på något bra till :p
Hoppas ni gillar denna i alla fall :)) 
 

Hare i dimman

Idag har jag varit på dop för Joel. Det var kul att träffa alla och äta smörgåstårta och goda kakor efteråt :)) Efter dopet åkte jag direkt till Landvetter flygplats för att hämta Tobias som varit i Japan nu i lite över en vecka. Jag hade gärna velat åka med, men kunde inte det. Får bli en annan gång :p Kul för honom iaf att få användning för sin japanska som han pluggat :)) Och det ska bli roligt att se bilderna som han fotat, men har inte hunnit göra det idag, får bli imorgon istället.
Nu innan jag går och lägger mig ska jag se ett avsnitt av The Vampire Diaries som jag börjat kolla på nu när Tobias var borta (har inte sett den innan). Är på tredje säsongen än så länge :p 
 
Här är en bild som jag fotade på valborg när vi var ute på en promenad på kvällen ute på landet. 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Cykeltur till havet

I torsdags cyklade jag och pappa (med Elton i korgen) till askimsbadet i det härliga vädret. Mamma har köpt en ny cykel som jag testade och jag gillade den mycket mer än min egna även om det var lite ovant med fotbromsen i början. Elton gillade att sitta i korgen och titta runt när vi cyklade och när vi kom fram gick vi vid havet bort mot Hovås båthamn och tillbaka. Jag hade med kameran, så tog några bilder på vägen :)) 
 
Fina moln :)) 
 
Hittade en nyckelpiga på en sten vid vattnet :)) Det var andra nyckelpigan jag hittade denna dagen, fast den första hann jag inte fota innan den flög iväg ;o 
 
Elton ser så rolig ut på denna bilden, men han var söt när han sätt där i korgen. Det tyckte folk som vi cyklade förbi också :p 

20 bilder från Sicilien

För precis ett år sedan var jag på Sicilien med mamma och pappa. Det är verkligen fint där och jag skulle gärna vilja åka tillbaka igen och åka runt ännu mer på ön än vad vi gjorde sist. Vi hyrde en bil en av dagarna och körde runt bland bergen och sen vid havet. Hade lite otur att det var den dagen vi hade sämst väder, men det blev bra ändå. Det var i alla fall en väldigt kul resa och här kommer 20 bilder som jag fotade under veckan vi var där.
Vill ni se ännu fler bilder kan ni klicka ->här<- (har ungefär 100 bilder upplaga där) 
 
Utsikten från balkongen :)) 
 
Bakom molnen där borta är vulkanen Etna. Såklart skulle det vara moln framför :p 
 
En fin liten regnbåge fotad från takterrassen på hotellet. 
 
Här ser man Etna lite bättre. Från Taormina. 
 
Blixtrade en kväll också och jag satt på balkongen och fotade det :)) 
 
Låg och solade en morgon och dom här molnen kom bara närmare och närmare. Kan säga att det började regna efter en stund :p 
 
Så vi tog bussen in till Catania för lite shopping :)) 
 
På vägen tillbaka från Catania såg vi detta från bussen. Man ville ju bara stanna och fota! 
 
Från dagen vi hyrde bil och åkte runt bland bergen :)) Jättefina landskap var det! Bara synd att det var helt grått/vitt och dimmigt. 
 
Soluppgången sista dagen. 
 
Och en panorama innan vi skulle åka till flygplatsen. Hoppas ni gillade bilderna :)) 

En dag på Liseberg

Idag åkte jag och Lisa till Liseberg. Vi kom dit vid halv fyra ungefär och stannade nästan tills det stängde vid tio på kvällen. Det var väldigt längesen jag var där, fyra år sen, så det var kul att komma dit igen. Förr var jag där jätteofta, hade guldpass från jag var 10-17 år och kunde vara där upp mot 40 gånger på en sommar. Till slut var man ju lite trött på det, men nu är det kul igen och speciellt när det finns lite nya grejer. Det var första gången jag åkte Helix och Mechanica idag. Mechanica gillade jag mest, den snurrade verkligen mycket! Helix var kul om man satt längst fram, längst bak skakade det alldeles för mycket. Men min favorit är fortfarande Atmosfear, älskar sånna attraktioner som man faller ner i :))
Vi gick runt och åkte massa annat också, var ju knappt någon kö (var därför vi ville åka nu i maj på en vardag, för att slippa det). Jag hade ingen kamera med mig, så det blir lite mobilbilder från dagen bara. Fast min mobil har väldigt dåligt batteri så jag kunde knappt använda den, så dom flesta bilderna har Lisa tagit med sin mobil.
 
Inte mycket folk när vi kom in :p Lite regnigt i början av dagen, men det blev bättre lite senare och solen kom fram :)) 
 
Vi med en kanin vid kaninhuset :)) 
 
Vi gick in i kaninhuset och One Direction började spelas, då blev vi glada :)) 
 
Atmosfear 
 
Vi hade kul i spegelhuset :p 
 
Mot kvällen började vi åka vattengrejerna, Flumeride och Kållerado. Och jag blev blötast ;o 
 
Mechanica :)) Så kul! 

Svartvitt

Några fler bilder på Sandras fina Joel som jag fotade i lördags :))  
 
Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4 

Rosa

I fredags gick jag en sväng här i området med Elton. Jag tog med kameran för att fota dom fina körsbärsblommorna. Önskar att träden hade fortsatt vara rosa hela sommaren :p 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Joel

Idag har jag varit med Pernilla och Sandra och hennes Joel hela dagen. Började med att åka in till Make up store för att köpa lite grejer och sedan åkte vi hem till mig. Här har vi kollat på massa gamla knäppa bilder, pratat om allt och inget och ätit kladdkaka. Passade även på att fota lite studiobilder på Joel när vi ändå var här. Så jag har haft en väldigt bra dag :)) 
Här är en bild på det söta lilla charmtrollet som jag fotade idag.. 
 
Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4 

Northern Light Makeup

Tänkte att det var ganska längesen jag gjorde en sminkning som inte hade med mitt stjärnteckentema att göra, så idag gjorde jag en med lite inspiration från en av mina norrskensbilder jag fotade för några veckor sen.
Älskar dom här ögonfransarna, men dom börjar bli lite för välanvända nu. Får kanske köpa nya imorgon då jag ändå ska till Make up store :)) 
 

Lejonunge

Redigerade två bilder jag fotade förra sommaren som jag inte visat innan. Har massa bilder som jag inte redigerar eller visar, men det är bra att ha när man inte har så mycket annat :p
Här är två bilder på en söt lejonbebis som bara var två månader eller något. Snart ska jag åka och fota tigerbebisar på nordens ark hade jag tänkt. Dom har fått tre nya ungar där nu precis och dom kommer ut i hägnet i sommar. Ska bli kul! :))  
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

:))

Läste idag att det kanske kan bli norrsken över hela landet senare ikväll/natt. Hos mig är det ganska molnigt, fast håller på att spricka upp lite, men det står att det ska vara molnigt inatt såklart. Hade nog åkt iväg om det var bättre väder, hoppas det är det :p Tänkte i alla fall att jag kunde skriva det här ifall någon annan har lite klarare väder och känner för att kolla efter det inatt :)) 
 
Redigerade en bild som jag fotade för någon vecka sen i det fina kvällsljuset. 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

London 6 April 2015 - Buckingham Palace & St James's Park

Det är redan en månad sen jag och Lisa åkte till London och sen vi såg McBusted ;o Tiden går så fort! Tyckte det var dags för ett nytt London-inlägg idag, har ju en del bilder kvar att lägga upp. 
Efter att vi var uppe i St Paul's Cathedral skulle vi ta tunnelbanan till Westminster, men hoppade av på Green Park istället för att komma till Buckinghamn Palace och gå igenom St James's Park till Big Ben och London Eye. 
Det var jättefint i parkerna med träden som blommade (det hade ju inte slagit ut här hemma än då). Vi gick där, åt glass och fotade, jättehärligt var det! Sen kom vi fram till Big Ben, men det tar jag i nästa London-inlägg :)) 
 
Någon matade en ekorre från handen. Dom är så tama! Tidigare gånger jag varit där har jag till och med haft dom klättrandes på mig :p 
 
Jag fotar för fullt! :p 
 
Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Iphone 6

Solen kom fram en stund

Satt och kollade på Game of Thrones med Tobias nu ikväll när det började lysa orange/rött på väggen. Solen ville visa sig en liten stund idag i alla fall innan den försvann ner bakom husen. Fick pausa och ta några bilder från balkongen :p
Älskar våran utsikt, har fotat mycket fint från fönstret/balkongen. Kanske ska samla ihop några av dom bästa bilderna i ett inlägg eller vad tycker ni? :))   
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Rådjuren

Blir ett lite sent inlägg idag, men har inte hunnit tidigare. Hoppas ni haft en bra helg! I torsdags åkte ju jag och Tobias upp till hans föräldrar som bor ute på landet. Det är ett mysigt ställe där man ofta ser rådjur på kvällarna när man är ute och går. Vi tog en promenad på valborgskvällen och det började komma fin dimma. Jag hoppades på att få se lite rådjur eller något annat kul djur att fota. Det första rådjuret vi såg sprang in i skogen innan jag hann fota det, men i slutet av promenaden såg vi två till ute i dimman. Dom sprang också iväg ganska snabbt, men jag hann ändå få några bilder :)) Det hade blivit ganska mörkt ute, så fick ha rätt hög iso, därför är bilderna lite brusiga. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR