Tre

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 

Vår<3

Nu är det bara en vecka kvar tills jag och Lisa åker till London! Kommer bli så kul! Och om precis en vecka vid denna tiden ser vi McBusted också, längtar! :D Denna veckan kommer nog gå rätt snabbt, förutom imorgon då jag har en låång dag på jobbet (11 timmar). Jobbar på en förskola, har ett lite längre vikariat där, tror jag glömt att nämna det här på bloggen :p Men jag trivs bra där i alla fall. 
Här är några fler bilder som jag fotade igår. Så härligt med lite mer färg ute nu! 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Liten blomma

Blev en promenad idag med kameran. Tog inte så många bilder, men här är en liten blomma som jag hittade. Rosa blåsippa eller rödsippa, vet inte vad man ska kalla dom, men dom är fina i alla fall :p 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Milky Way

Har redigerat två bilder till från från i lördags kväll när jag och Tobias fotade stjärnorna. Den översta är en panorama för att få med mer av vintergatan. Har ni testat att fota stjärnor någon gång? Själv älskar jag att ta sånna här bilder :))
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Gult

Två bilder till som jag fotade i fredags. Fint nu när det kommit fram lite färg ute :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Fågeln

I fredags när jag var ute för att fota solförmörkelsen tog jag några andra bilder på några små fåglar som satt bra i en buske. Blev faktiskt rätt nöjd med en av bilderna, så jag tänkte lägga upp den nu :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Galaxy

Igår på kvällen åkte jag och Tobias ut för att fota stjärnor. Som ni nog vet är det svårt att ta sånna bilder här i Göteborg, så vi får alltid åka lite utanför för att kunna göra det. Testade ett nytt ställe denna gången, Sillvik. Det ligger inte så jättelångt härifrån, men det blev bra ändå. Man såg rätt mycket stjärnor, men det är inte riktigt som när man är mitt ute på landet :p 
Här är en av bilderna jag tog, Tobias sitter på en brygga och tittar på stjärnorna :)) Vill ni veta hur jag fotar och redigerar mina stjärnbilder har jag ett inlägg om det ->här<-
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Fin måne ikväll

Månen var fin ikväll när den gick ner en stund efter solnedgången. En väldigt smal bananmåne, men gillar att man ser resten av den också som ligger i skuggan, lite liknande solförmörkelsen igår :p Senare nu ikväll åkte jag och Tobias ut för att fota stjärnorna, men dom bilderna kommer imorgon om jag hinner redigera någon :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Eclipse

Som dom flesta nog vet så var det solförmörkelse idag. Vaknade upp till en helt grå himmel där man inte ens kunde se var solen var någonstans, så jag antog att jag inte skulle kunna fota den. Tog med Elton ut på en promenad vid 10.30 och tog med kameran med telezoomen på ifall jag skulle få se den. Kollade ofta upp mot himlen för att se om jag kunde se solen någonstans, men det var helt grått. Lite efter 11 tog jag upp kameran för att fota några fåglar som satt i en buske och helt plötsligt kommer solen fram lite! Jag blev väldigt stressad med att få till rätt inställningar och hitta fokus för jag visste ju inte hur länge den skulle synas, men den kom fram flera gånger så jag kunde ta rätt många bilder :)) Eftersom det fortfarande var moln ivägen kunde man titta på den på riktigt också korta stunder. 
Den maximala solförmörkelsen i Göteborg var vid lite innan 11 och jag såg den inte förrän 11.10, så fick aldrig sett den som mest täckt, men jag är glad att solen ändå ville titta fram lite efteråt, så att man fick se det över huvud taget. 
 
Den sista bilden tog jag en stund efter att jag kommit in. Bara en liiiten bit kvar av månen som syns :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Från kväll till natt

Jag kände för att göra en timelapse förut när solen gick ner. Hade egentligen tänkt stoppa den efter solnedgången, men lät den stå kvar tills det blev mörkt. Bilderna är tagna under ca tre timmar, hade gärna haft en halvtimma längre för att den inte skulle ta slut så fort det blev mörkt och man såg stjärnorna bättre, men batterit på kameran tog slut. Får bli längre en annan gång istället :p 
 
Fyra bilder från olika tider i timelapsen. Kul att se hur himlen ändrar sig :p 
 
Glöm inte att ändra till 1080p på det lilla kugghjulet för bättre kvalité :)) 

Hur kunde jag missa det?

Idag har man fått se väldigt många fina norrskensbilder från hela landet. Jag visste om igår att det skulle bli mycket norrsken, men inte att det skulle bli såå mycket. Ni förstår nog inte hur mycket jag ångrar att jag inte åkte iväg norr om Göteborg för att kolla efter det. Anledningen till att jag inte åkte är för att jag har varit hemma med magont, men hade jag vetat att det skulle bli såhär mycket hade jag försökt ändå. Läste att det var det mesta på typ 6-7 år och man såg det ända ner till Paris. Så är faktiskt väldigt ledsen att jag missade det ;/ 
Jag får försöka glädja mig åt att jag i alla fall har några bra norrskensbilder fotade vid två andra tillfällen. Här under är en bild och en timelapse från första gången jag såg det i norge, augusti 2013. 
Fick ni sett något norrsken, i så fall varifrån? :)) 
 
 
Glöm inte att ändra kvalitén till 1080p! 

Stjärntecken - Fiskarna

Tredje sminkningen i mitt stjärnteckentema är fiskarna. Har inspirerats av en viss fisk, kan ni se vilken? :))
Hoppas att ni gillar den iaf, speciellt ni fiskar där ute :p 
 
 

Vårbokeh

Här är två bilder till från i onsdags när jag var i Botaniska trädgården. Kommer nog åka dit om någon vecka igen och se hur mycket mer blommor det kommit. Fortsätter vädret på det här sättet så kommer det nog gå snabbt med blommorna. 
Nu är det inte långt kvar heller tills jag och Lisa åker till London. Om precis tre veckor ska vi på McBusted-konsrten. Längtar! Kommer bli så kul! :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Under vattnet

Som jag skrev igår hade jag en fotografering idag, en barnfotografering under vattnet. Det var svårt, men väldigt roligt, barnen var så söta! På bilden här under är min kusin Sofias lille Max. Dom går på babysim och det var hon som frågade om jag ville ta bilder på Max, sen var det flera andra som var intresserade också. Stannade till gruppen efteråt med och där var det några till som ville ta bilder, så det var roligt att det blev några stycken. 
Det var inte så lätt med fokusen under vattnet och hade inte så många försök på mig, men jag tycker att det blev bra i alla fall. Så nu har jag massa bilder att gå igenom och redigera :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1,4G

I vattnet

Sånt härligt väder vi haft hela denna veckan! Slutade tidigt idag och gick ut på en långpromenad med Elton. Hade inte med kameran, men det var kul att komma ut lite och gå ändå. Det tyckte nog Elton också för han verkade väldigt glad :)) 
Imorgon har jag en fotografering planerad, ska bli kul och spännande för det är något nytt för mig som jag inte testat innan riktigt. Hoppas att det blir bra och att jag kanske kan få visa någon bild efteråt, men det är inte säkert att jag får lov till det. Jag kommer i alla fall skriva om det efteråt hur det gick och vad det var för fotografering :)) 
 
En ledtråd är att det handlar om vatten :p 
Bild från sommaren 2010 när jag var i Turkiet, fler bilder från den resan finns här
Nikon D80 / Nikon AF-S DX Nikkor 18-135/3,5-5,6G ED

Vårblommor II

Här är några fler bilder som jag fotade igår. Blev nöjd med rätt många bilder, så det kommer nog upp ännu fler någon dag :p Så härligt att fota vårblommor i fint ljus! 
 
Ett litet bi var ute och flög runt bland blommorna :)) 
 
En humla som ser ut att ha badat i mat :p 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 

Vårblommor

Idag passade jag på att åka och fota efter jobbet, äntligen! Jättehärligt väder verkligen, hoppas det fortsätter såhär! Åkte till botaniska trädgården för det brukar finnas en del vårblommor där rätt tidigt och det fanns massor. Hittade till och med några blåsippor. Fint ljus var det också, som ni nog vet gillar jag att fota i motljus, så det var kul att gå runt där i en timma och fota. 
Lägger bara upp en av bilderna nu, gillade bokehn och ljuset i denna. Fler kommer kanske imorgon eller senare i veckan :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Blomma

Nu, lite över en vecka sen jag blev sjuk känner jag mig frisk igen, har bara lite hosta kvar. Lagom till det fina vädret det står att det ska vara denna veckan som kommer. Slutar tidigt tre dagar denna veckan och då vill jag verkligen hinna med att fota lite. Vill åka till botaniska trädgården och se hur långt våren har kommit där.  
Denna bilden fotade jag i mars förra året på den första körsbärsblomman. Älskar när körsbärsblommorna börjar blomma:)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8D

Utanför mitt hus

Fotade några bilder precis utanför huset idag innan solen försvann bakom träden. Har kommit upp massa krokusar där nu och andra rabatter är helt vita av snödroppar. Så fint! :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Throwback Thursday - Cykeltur en sommardag

Tittade igenom lite gamla bilder för att hitta några bra att lägga upp och hamnade i mappen från första juni 2013. Jag och Tobias var ute på en cykeltur ute på landet. Ser det inte härligt ut? Längtar tills vi kan göra om det igen. 
Detta stället är faktiskt samma som vi var på när vi fotade norrskenet nu i december, fast lite längre fram till höger efter träden :p 
 
Hittade dom här söta :)) 
 
 

120 sekunder

Igår tog jag några bilder från fönstret lite innan solen gick ner. Har ju inte fått något tillfälle att testa mitt mörka gråfilter, så jag ville ta några testbilder bara nu när det var rätt fina moln ute. Bilderna blev väl sådär, men filtret funkade bra iaf och jag längtar tills jag kan testa det riktigt ute vid havet eller något. 
Här under är en av bilderna jag tog. Gillar den högra delen av bilden för molnen blev rätt fina där :p Annars är det inte någon jätteintressant bild kanske. 
 
Har även lagt in en gilla-knapp under inläggen, så gillar ni dom får ni gärna klicka där :)) Hade gärna haft en lite mer diskret färg och kanske en mindre knapp, men det var detta (och flera starka färger) som fanns. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Gråfilter 3.0

Tulips II

Vill bli frisk snart, kan fortfarande knappt göra någonting utan att bli helt slut. Febern är inte lika hög som den har varit, men den är fortfarande kvar, fast det går åt rätt håll iaf. Nu behöver jag lägga mig i soffan och se på något. Har blivit en hel del film och serie-tittande dom här dagarna.
Jag är dålig på att börja kolla på nya serier och det är inte många som jag har följt/följer, så om ni har något förslag så får ni gärna skriva dom :)) Några serier som jag gillar är: The Walking Dead, Pretty little liars, Game of thrones, Ghost Whisperer.  
 
Här under är tre bilder till på mina blommor som jag fotade igår. 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Tulips

I lördags fick jag fina "krya på dig-blommor" av mamma när hon kom och lämnade mat till mig. Det var snällt :)) Idag har jag orkat ta lite bilder på dom. Var kul att fota lite igen även om det bara var en liten stund. Har fler bilder som kanske kommer upp en annan gång, orkar inte sitta mer vid datorn just nu. Har fortfarande feber, hostar och har knappt någon röst kvar ;o 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Mer sjuk

Har mått ännu sämre idag än vad jag gjorde igår. Har legat i soffan precis hela dagen och kollat på alla Twilight-filmerna, eller såg ettan igår kväll och dom fyra andra idag. Febern var på runt 40,7 grader i flera timmar för alvedonen hjälpte inte. Frös jättemycket och kunde inte röra mig, det var väldigt jobbigt. Tobias har varit hos sina föräldrar i helgen, så jag har varit ensam, men vid 15-tiden kom mamma hit och gjorde mig sällskap och hade med sig andra tabletter som hjälpte. Så nu har febern sjunkit och jag kan komma upp ur soffan. Var väldigt längesen jag var såhär sjuk. 
 
Här är en bild från när jag var på Sicilien med mamma och pappa i maj förra året. Jag hade somnat lite på bussen tillbaka till hotellet efter en dag i Catania när mamma såg detta ljuset och väckte mig. Har nog aldrig sett ett sånt här fint ljus innan. Ville bara hoppa av bussen och fota mer :p 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1,4G