Lila

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

London 7 April 2015 - Sista timmarna

Nu har jag fixat klart dom sista bilderna från Londonresan i april. Lite efter bara :p 
Efter Madame Tussauds skulle vi åka in till stan igen för att gå i lite affärer innan vi skulle till flygplatsen, men först gjorde vi ett stopp vid Royal Albert Hall, där McFly gjorde sina 10-årsjubileumskonserter. Önskar såå att jag var på en av dom, men jag kunde inte ;o
Vi hade jättefint och varmt väder, så vi satt där utanför och åt våran frukost/lunch och när vi var klara med det åkte vi in mot stan. Vi hade hittat till Hamleys kvällen innan, men då hade vi inte tid att gå in så vi tänkte vi skulle göra det nu. Det är en jättestor leksaksaffär med flera våningar, inte alls som en vanlig här hemma :p. Dom hade olika "stationer" där dom visade upp saker och ibland kunde man testa dom. Jag blev nästan påkörd av en kille som jobbade där som visade upp ett par rullskor. Jag hoppade undan och då sa han att han trodde jag skulle ta emot honom :p haha.. Högst upp hade dom en godisavdelning där man fick smaka lite också :p Vi var där inne rätt länge för det fanns så himla mycket att se, men blev inte så mycket köpt, jag köpte bara några roliga pennor som jag skulle ge i present. 
När vi kom ut därifrån blev vi tvungna att åka tillbaka till hotellet för att hämta våra väskor och sedan åka vidare till Liverpool Street där våran buss till flygplatsen skulle gå. Vid 19-tiden gick flyget hem och resan avslutades med en fin solnedgång ovanför molnen :))
 
Även om det bara var en kort resa från söndag till tisdag fick vi gjort massor! Vi hade tur med vädret hela tiden och konserten var bara sååå himla bra!! Idag fick jag hem dvd:n dom spelade in kvällen innan på O2 arena, så vi kan vara med om den om och om igen :D Sen att den är signerad av killarna är bara ett väldigt stort plus! :)) 
 
Royal Albert Hall 
 
Under detta fina trädet satte vi oss för att äta våran frukost/lunch :)) 
 
Jättefint ;o 
 
Godisavdelningen inne på Hamleys 
 
Vi fick var sin glittertatuering också :)) 
 
Framme på flygplatsen. 
 
Var inget fel på utsikten från planet :)) 
 
Och denna bilden får avsluta resan. Var svårt att fota genom dom smutsiga/frostiga rutorna, så det fick bli så det blev :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Iphone 6 / Samsung Galaxy S3

Himlen mitt i natten

Tänkte att jag skulle hinna med ett inlägg nu ikväll/natt innan jag ska gå och lägga mig och se på serie med Tobias. Har inte hunnit uppdatera här nu på ett tag. Igår var jag på Liseberg med några kompisar för att fira Pernilla som fyllde 26. Vi körde 5-kamp och efter det åt vi på restaurang. Jag vann tre grenar, men kom ändå tvåa. Gick inte så bra i dom som jag inte vann i :p haha.. 
Idag var det kalas för mamma och mormor och vi har varit där fram tills nu. Åt jättegod mat och tårta :)) Nu när vi gick hem såg jag att himlen var helt röd längst bort, så när vi kom upp gick jag ut på balkongen och tog en bild. Tyckte det var rätt häftigt att det såg ut så klockan 12 på natten :p
Imorgon ska jag iväg och göra en provsminkning hos en tjej som ska gifta sig senare i sommar. Ska både sminka henne och fota deras bröllopsbilder. Kommer bli kul :))  
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

One Direction @ Ullevi 23 Juni 2015

Nu kommer ännu fler konsertbilder, fast denna gången från One Direction! Har ju bara skrivit om McBusted innan, men det var ju faktiskt One Direction vi hade köpt biljetterna för att se från hela början innan vi ens visste förbandet :p (Fast inget slår McBusted ändå :p)
Vi kom till Ullevi vid 17.30 ungefär och började leta efter ingången där vi skulle gå in i, tog fel håll och fick gå runt allting :p Förbanden spelade och sen var det dags att vänta på One Direction och hitta en bra plats. Bytte plats några gånger och vi hamnade sen en bit bak rätt nära mittenscenen som kändes rätt bra. 
Så kom dom ut på scenen och började med Clouds, inte en favoritlåt för mig, men det var bra ändå. Det var lite svårt att se, är ju inte speciellt lång (161cm) så det blev mycket huvuden och armar mest jag såg. När dom sen kom ut till den lilla scenen nära oss blev folk lite galna och då såg man verkligen ingenting! Många hade stora skyltar med sig även om det stod att det största man fick ha var A4. Men lite då och då skymtade man dom mellan alla armar :p Vi bestämde oss för att byta plats medan dom var där och gå lite närmare huvudscenen istället. På våran nya plats såg vi dom lite bättre, i alla fall när dom var på den stora scenen. Och det var inte så farligt trångt där heller.  
Jag försökte ta lite bilder också, det var rätt svårt, men jag tycker att jag fick några bra ändå. Tycker att det var en bra konsert, men jag hade gärna sett mer än vad jag gjorde, fick stå på tå hela tiden :p Men även om man ser mer på sittplats så tyckte jag ändå om att ha ståplats, så jag är ändå nöjd och kommer antagligen ta ståplats igen nästa konsert jag går på :)) 
 
Här är jag med Lisa och Elin, dom jag var där med. (Synd bara att Pernilla som också skulle varit med inte kunde komma). 
Precis innan dom kom ut på scenen. 
 
Här stod vi nära! Men det gick knappt att se för alla armar och skyltar som var ivägen. 
 
Ungefär såhär såg det ut när jag inte stod på tå :p 
 
Men det blev lite bättre när vi flyttade på oss :p 
 
Helt plötsligt gick alla fram typ 2 meter av nån anledning, så vi kom ännu längre fram :))  
 
Dom hade vattenkrig under Story of my life :)) 
 
Så avslutade dom med Best song ever! En av mina favoritlåtar :)) Gillar att det blivit lite mörkare också så man såg ljuset från scenen bättre. 
Var en väldigt bra konsert, men lite lik den dom hade förra året. 

McBusted @ Ullevi 23 Juni 2015

Nu har jag fixat dom första bilderna från konserten igår. Blir ett inlägg med McBusted och ett annat med One Direction. Under McBusted stod vi ganska långt fram på sidan. Vi såg rätt bra och det var inte för trångt heller. 
Dom var som alltid riktigt bra och roliga att se på, speciellt Dougie, han är ju så knäpp haha. Fast han var helt annorlunda när jag träffade honom, väldigt lugn och jättesnäll :)) 
Eftersom dom bara var förband spelade dom inte så många låtar, tiden gick alldeles för fort! Jag ville ju se mer!! Men får bli en annan gång istället. Nu hade vi ju One Direction kvar att se, det skulle ju bli kul också :p 
Jag fick iaf tagit några bilder och filmade lite. Blev mest bilder på Dougie då vi stod på hans sida, men det gör ingenting för min del :p 
 
Här skuttar dom in på scenen som dom brukar göra :p 
 
Dougie hade samma kläder på sig som när jag kramade honom tidigare under dagen :)) Gillade dom kläderna på honom. 
 
Ser det inte ut som att han kollar in i kameran här? :P
 
Och nu skulle dom gå :( 
 
Harry hade slängt av sin tröja som vanligt :p Såg inte honom så mycket uppe vid trummorna från där vi stod. 
 
Under sista låten, Year 3000 började det regna lite och när McBusted hade slutat spela hade det dykt upp en liten regnbåge :)) 

Träffade McBusted

Blir ett lite sent inlägg, men måste berätta om denna dagen! 
Vi köpte ju biljetter till One Directions konsert här i Göteborg för många månader sen. Blev ståplats och vi hade tänkt köa från morgonen för att få en plats långt fram. Men eftersom både jag och Lisa blev sjuka precis innan kände vi inte för att köa. Istället tänkte vi att vi skulle åka till Landvetter flygplats för att kanske få en chans att träffa McBusted när dom landade i Sverige. Så det gjorde vi.. 
Det fanns två plan från London, så vi var där när det första kom vid 10.40, men dom var inte på det. Då väntade vi på det som skulle landa 12.20 istället, fast det blev försenat till 12.40. Vi väntade och väntade efter att det landat, men inga passagerare kom. Tog en halvtimma innan det började komma folk. Och helt plötsligt kommer Harry ut och resten kort efter! 
Det var inte så många fans som stod och väntade, så alla fick kramas och ta bilder med dom! Hur sjukt är inte det!? Jag har längtat efter detta i över 10 år nu och äntligen fick jag träffa dom!! Går inte att förklara hur det känns! Helt overkligt! 
Senare på kvällen på konserten fick vi se dom igen, men inte på lika nära håll. Dom var verkligen hur bra som helst!! Bilder från det kommer också. 
 
Lisa var väldigt snäll och hjälpte mig att fota :)) Fick bilder med allihopa, förutom James som inte var där. Jag tycker att jag ser helt knäpp ut på bilderna, var så himla nervös och glad, så jag kunde inte riktigt tänka på hur jag såg ut, haha :p Men dom här bilderna betyder ändå väldigt mycket för mig. 
 
Här får jag en kram av Harry! 
 
Jag med Harry Judd
 
Jag med Tom Fletcher! 
 
Jag med Dougie Poynter! 
Lisa nämnde att han var min favorit. Han verkade bli ganska glad och höll fram handen för en fistbump. Haha :p 
 
Jag med Danny Jones! 
 
Danny och Tom 
 
Och till sist jag med Matt Willis! 

Motljus

Igår kom Lisa hem till mig. Vi tittade på film, åt god mat och på kvällen åkte vi ut för att fota lite porträtt. Tanken var att få fina motljusbilder nu när solen var framme, men när vi väl kom fram och hade fotat i några minuter försvann solen bakom stora moln, så det gick ju inte så bra med motljusbilderna. 
Några hann vi med ändå och här under är en bild på mig som Lisa har fotat :)) Fler bilder kommer en annan dag.. 
 
Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G

Sommarkollage

Hoppas ni hade en bra midsommarafton igår! Gjorde ni något kul? :)) Själv var jag hos mina föräldrar och firade. Hade ju rätt fint väder också, kom bara en snabb regnskur med en dubbel regnbåge på det, synd att jag inte hade kameran med för det var så fint! 
Här är ett litet kollage med några olika sommarbilder.
 

Dagen innan midsommar

Imorgon är det midsommarafton, men jag tycker att det knappt känns som sommar. Väldigt tråkigt! Får hoppas att resten av sommaren kan bli lite varmare och finare. Det kan ju inte bli så mycket sämre iaf :)) 
Har inte fotat någonting i veckan, därför har det inte blivit mycket uppdatering här på bloggen. Tråkigt när det är tomt så länge, därför lägger jag upp en gammal bild. Blev en från i vintras, passar bra såhär dagen innan midsommar :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Vallmo

Några fler bilder från i fredags när jag testade mitt nya objektiv :)) Vallmoblommor är ju så fina! Hade velat åka och fota hela fält med sånna. Såg det för två år sedan när jag åkte till skåne, men hade inte tillfälle att fota det då.. Får se om det kan bli av någon annan gång :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G

Vid lupinerna

Idag kom Lisa hem till mig. Vi tog bilen för att åka ut och fota lite porträtt. Åkte söder om Göteborg för att se om vi kunde hitta något rapsfält, det är ju så fint, men vi hittade inget. Vi stannade på ett ställe med massa fina lupiner istället. Precis när vi hade börjat fota började det att regna också ;o Skulle ju inte bli regn förrän flera timmar senare enligt väderprognosen :p Vi fick ta skydd under några träd efter en stund så vi kunde fortsätta fota lite till, sen hoppade vi in i bilen igen och körde hemåt. 
Får försöka få bättre bilder en annan dag i ett finare ljus för nu var det ganska tråkigt med moln, men jag ville ändå ut och testa mitt nya objektiv lite mer :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G

Nytt objektiv :))

Idag köpte jag ett nytt objektiv, ett Nikon 85mm 1.8G. Jag hade den äldre versionen av det objektivet och har haft det sen jag började fota, men inte använt det så mycket. Jag tycker om att fota med den brännvidden, speciellt porträtt, men jag gillade inte objektivet av flera anledningar. Så idag bestämde jag mig för att köpa den nyare versionen som ska vara mycket bättre och sålde även mitt gamla samtidigt. Var ute nu ikväll och testade det i botaniska trädgården i det fina kvällsljuset och det är såå mycket bättre än mitt gamla! Är väldigt nöjd :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G

London 7 April 2015 - Madame Tussauds

Sista dagen i London. Planet skulle gå vid 18.30 så vi hade en halv dag kvar att hitta på någonting. Natten innan hade vi köpt biljetter till Madame Tussauds och vi skulle vara där innan 9.00 (är tider på biljetterna för att det inte ska bli sån kö). Vi packade ihop våra saker på hotellet och lämnade väskorna i receptionen och sen gick vi till tunnelbanan. 
Eftersom Lisa aldrig varit i London innan var detta första gången hon var på Madame Tussauds, men för mig blev det tredje gången, fast det var roligt ändå för det fanns ju några nya vaxdockor som var kul att se, One Direction till exempel :p
En och en halv timma var vi där inne ungefär och i slutet såg vi en animerad 4D film med några superhjältar som Iron Man, Captain America, Hulken m.fl. Jag hade ingen aning om hur det var med 4D, så man blev lite förvånad när det helt plötsligt sprutade vatten när någon ramlade i en fontän och pyste luft vid öronen och lite så :p 
Vi tog inte så många bilder där inne, men här kommer några i alla fall :)) 
 
Höjdpunkten inne på Madame Tussauds haha :p Nu är det inte långt kvar tills vi får se dom igen, fast på riktigt! Mindre än två veckor till konserten! :D 
 
Jättefin bild på oss :p 
 
Vi testade på att vara Iron Man lite :)) 
 
Vi blev så fina med 3D-glasögonen :)) 
Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4 / Iphone 6
 
Kommer bli ett London-inlägg till med resten av bilderna från dagen, sen är jag klar med hela resan! 

Bio ikväll :))

Ikväll ska jag på bio med Tobias, vi ska se Jurassic World som har premiär idag. Ska bli så kul att se denna, har länge velat ha en uppföljare på Jurassic Park-filmerna och nu äntligen har det kommit. Får hoppas på att den är bra också :p Men det tror jag nog att den är. Någon mer som ska se/har sett den? :)) 
Här är några bilder från tidigare i vår som jag inte visat innan. 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Panorama över vintergatan och norrskenet

Kollade igenom mina norrskensbilder som jag fotade för nästan två månader sen här i Göteborg och redigerade en panorama som jag inte hade satt ihop innan. Nu är det för ljust för att fota stjärnor och norrsken, men till hösten ska jag ha lite mer koll på norrsken, var ju nu i våras jag började kolla det. 
Har ni fotat norrsken någon gång? Länka gärna era bilder i så fall, hade vart kul att se :)) 
 
Klicka på bilden för att se den större.. 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Årstider


Fint landskap

Tycker inte om när det är tyst på bloggen för länge, men har inte fotat något på ett tag nu, så har inte haft något direkt att lägga upp. Men jag har ju massa gamla bilder som är bra att ha vid sånna här tillfällen. Här är en som jag fotade på Tobias i augusti 2013, ni kan nog gissa var någonstans ;p 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Tigern

Tänkte lägga upp en bild som jag fotade för fyra år sedan idag. Jag och Tobias åkte upp till Kolmården över dagen för att fota lite. Det var kul att komma till ett ställe som man inte varit på och fotat innan, men tror att jag ändå gillar både Borås Djurpark och Nordens Ark bättre. Tur det eftersom dom är närmare för mig :p 
Kommer ihåg hur varmt och fint väder vi hade. Lite annat mot nu när det blåser typ storm. Men nu verkar det igen som att det ska bli över 20 grader på lördag, så hoppas det stämmer! 
Den här bilden tror jag att jag blev mest nöjd med från denna dagen. Förhoppningsvis ska jag åka och fota tigerbebisarna på Nordens Ark någon dag nästa vecka! Har längtat efter det :)) 
 

Första Juni

Första dagen på den första sommarmånaden idag och det känns fortfarande som April, blåser typ storm gör det också. Vill bara få lite sommarvärme nu, men det verkar ju inte direkt komma någon inom den närmaste tiden.. Har sett tillbaka på bilder som är tagna vid denna tiden andra år och man hade redan varit på stranden, solat och badat och grejer, inte riktigt så nu. Läste också att denna Maj har varit den regnigaste sedan 1901 i Göteborg ;o Får hoppas att vädret ändrar sig snart! 
Här är två bilder jag fotade för några veckor sen, nu har alla rosa blommor försvunnit från träden.. 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1