Macro i kvällsljuset II

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

Macro i kvällsljuset

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 
 
Var ute för en stund sen och fotade i kvällsljuset. Man får passa på dom dagarna det är fint väder för det har inte varit många denna sommaren. Fotade mest med mitt macro och här över ser ni två bilder som jag tog. Fler kommer. 

Nyfärgat hår

 
Idag var jag hos frisören och färgade och klippe mitt hår. Har inte klippt det på nästan ett år, så det behövdes, men det känns lite kort nu :p Jag brukar alltid göra slingor, men denna gången blekte hon hela utväxten och la sen i en nyansering i hela håret, så det blev lite ljusare än vad jag hade innan och en kallare blond färg. Blev precis som jag ville :)) Sen tog jag lite knäppa självporträtt när jag kom hem.
Egentligen hade jag funderat på att färga håret lite mörkare istället, men om jag gör det får det bli senare i höst eller vinter. Tycker ni att jag ska färga lite mörkare eller ha kvar mitt blonda? :p

"To the beach"

Kreta, Grekland 2011
Nikon D80 / Nikon 50mm 1.8D / Nikon 85mm 1.8D 
 
Idag bokade vi en resa till Kreta! Kommer inte solen och värmen hit så får man åka till den istället :p Denna gången blir det jag, mamma, pappa och Viktor (lillebror) som åker. Var längesen nu bara vi fyra var utomlands. Så den fjärde september åker vi ner. Det ska bli härligt! :)) 
Här över är två bilder jag fotade när jag var på Kreta senast för fyra år sen. Den understa har jag inte visat innan. Ska bli kul att fota lite nya bilder. 

Utsikten

Litlefjellet, Norge 2014
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

En kväll vid havet

Här är några fler bilder från igår kväll när vi var ute på Amundön i solnedgången. Det var så fint, speciellt när solen kom fram bakom molnen precis innan den gick ner :)) Måste åka tillbaka dit någon annan dag när det är fint väder igen, fanns en naturstig där som hade vart kul att gå. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Haida ND-filter 3.0

Elton i solnedgången

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Jag kände för att komma ut lite ikväll för det ska ju bli så himla tråkigt väder i helgen så jag och Tobias tog med Elton och åkte till Amundön som ligger ungefär 10 minuter från oss med bil. Jag har gått förbi ön på cykelbanan många gånger, men aldrig faktiskt gått ut på den och det var väldigt fint där ute, ett perfekt ställe att fota solnedgången på. Fattar inte varför jag aldrig varit där och fotat innan :p
Vi satt där och kollade på den fina solnedgången som blev helt röd till slut innan solen försvann och sen helt rosa. Jag fotade såklart också. Här uppe är en bild på Elton, fler kommer imorgon :)) 

Blåvingen

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 
 
En bild från 11 juli. Älskar att fota fjärilar, speciellt blåvingar som är min favorit av dom som finns här. Hade inte tid att fota dom så länge sist så har tänkt gå tillbaka till det stället där dom fanns och fota mer någon dag. Fjärilar kan vara ganska svåra att fota, så det är bra med lite mer tid :p 

Rosa

Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G
En bild från ikväll. 
 

Långa slutartider i solnedgången

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Haida ND-filter 3.0 
 
Åkte ut till havet igår kväll och fotade med långa slutartider. Har inte använt mitt ND 3.0 som jag köpte för några månader sen så mycket, så jag kände för att göra det nu när det var ganska bra moln för det. 
På den översta bilden hade jag 30 sekunder lång slutartid. Kunde inte ha så mycket längre just för att solen fortfarande var uppe, men när den gått ner kunde jag ha lite längre. På andra bilden hade jag 85 sekunder och den sista bilden blev 6 minuter lång. 
Man kan ju tänka att det är mysigt att sitta och titta på solnedgången en sommarkväll, men det var kallt och blåste massa, så det var inte jättemysigt att sitta där :p Men jag gillade bilderna som jag fick i alla fall, så det var det värt ändå :)) 

Stjärntecken - Kräftan

Har inte blivit någon stjärnteckensminkning på ett tag nu, men idag har jag gjort kräftan. Ni kanske har märkt att jag hoppat övet tvillingarna? Jag gjorde en sminkning för det stjärntecknet, men jag blev inte nöjd och ville inte lägga upp den, så jag bestämde mig för att göra tvillingarna senare i år istället. 
Här är i alla fall kräftan, istället för att inspireras av klorna tänkte jag istället på benen :p Blev inte direkt överdrivet nöjd med denna heller, men den får duga ändå. Lite tråkigt när jag knappt blivit nöjd med någon av sminkningarna till detta temat, men jag kommer ändå fortsätta med det och hoppas på att jag har mer inspiration under nästa halva av året :p 
 

Ljuset

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
Har jag sagt att jag älskar våran utsikt? Såhär såg det ut igår kväll.

En sommarkväll på landet

Igår åkte jag och Tobias hem till hans föräldrar, men det blev bara ett kort besök denna gången då vi hade Elton med oss, så nu är vi hemma igen. Igår kväll tog vi en långpromenad, det var väldigt fint med molnen och ljuset, svårt bara att få det bra på bild, men här är några som jag fotade under kvällen :)) 
 
Testade att göra en HDR för att inte ljuset till höger skulle bli helt överexponerat :p  
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

Tom Fletcher

McFly, Radio:Active tour 2008
Canon Powershot G9
 
Grattis till världens bästa Tom Fletcher som fyller 30 idag! :)) Kan fortfarande inte förstå att jag träffade honom och dom andra i McBusted för ungefär tre veckor sen ;o Helt galet!! 
 
Idag åker jag och Tobias upp till hans föräldrar en sväng. Vi passar Elton, så han får följa med denna gången. Han har inte varit där uppe förut, men det blir nog kul för honom att komma ut på landet lite :)) 

Amurleopard

Amurleopard, Nordens Ark 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Röd Panda

Här kommer några bilder från Nordens Ark på dom söta röda pandorna. Vi kom förbi precis när två djurskötare skulle gå in och ge dom mat, så pandorna var glada och jag kunde få lite bra bilder :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Liten tiger

Amurtiger, Nordens Ark
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Idag åkte jag och Lisa till Nordens Ark och gick runt där i några timmar. Dom har ju tre små tigerungar där nu som jag ville fota. Synd bara att dom för det mesta låg och sov, så det blev inte så många bra bilder på dom. Fick lite bättre bilder på några av dom andra djuren. Ska försöka hinna redigera lite imorgon och lägga upp. Så länge får ni se en bild på en av dom söta tigerungarna som precis hade vaknat och gäspade lite innan den gick och la sig igen :p
Inte så skarp bild, men tyckte den var så söt så den får komma upp här ändå :)) 

Macro

Igår gick jag och Tobias på en promenad i änggårdsbergen med Elton. Jag hade med kameran och mitt macroobjektiv för att fota lite fjärilar och andra roliga småkryp som man kan hitta. Älskar att fota macro :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Nattlysande moln

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Denna bilden fotade jag natten till idag klockan 01.20 på dom nattlysande molnen. Det var väldigt fint och dom hade så häftig form på sig. Vet inte om jag sett så mycket sånna här moln förut, kan inte komma ihåg det i alla fall. Testade att göra en kort timelapse också, men dom rörde knappt på sig, så det gick inte så bra :p
Nattlysande moln är dom molnen som ligger så högt upp att solen fortfarande lyser upp dom även efter den gått ner och kan synas nu under sommarnätterna :)) 

Ännu en solnedgångsbild

Vallda, juli 2013
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Ikväll var jag på Liseberg igen och körde femkamp, men med familjen denna gången. Precis som sist vann jag tre grenar, men kom ändå tvåa ;o Det var Tobias som vann. Spelade på lite hjul också nu, brukar aldrig göra det annars och jag kom ihåg varför, vann ingenting :p Jag ville ha något med mig hem iaf, så jag körde en såndär tvåkronorsgrej med en sån klo och fick upp två pandor på samma gång :)) 
Det var rätt mycket folk där nu, så vi åkte bara en grej och det var Helix. Den är kul, men kändes inte värt att stå i kö i typ 40 minuter. Det är därför jag brukar åka dit på våren när jag vill åka massa grejer, då brukar det inte vara några köer alls.
Men det har varit en bra kväll iaf :)) 

Solnedgång över havet

Side, Turkiet 2012 
Nikon D80 / Tamron 10-24mm 
 
Har blivit några inlägg med gamla, fast nyredigerade bilder dom senaste dagarna. Det är för att jag inte har några nya och jag vill inte att bloggen ska stå tom. Men varken denna bilden eller den i förra inlägget har jag visat innan, så det blir ju nästan som nytt ändå :p 

Solnedgång vid en fjord

Åndalsnes, Norge 2013
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

I en grotta uppe bland bergen

Trollkirka, Norge 2013
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Blommor på balkongen

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen. Har varit ganska dålig på att uppdatera bloggen det senaste, men ska försöka bättra mig med det :p Jag köpte en fin dahlia idag som jag planterade i en kruka ute på balkongen. Älskar verkligen dahlior, vill ha massa i olika färger, men det får räcka med den här orangea så länge :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

Hoppis

Hittade denna lilla hoppspindeln idag som fick stå modell en liten stund, men den var lite svår att fota för den ville inte vara stilla mer än en kort stund. Jag är väldigt rädd för spindlar, men gillar att fota dom. Så länge dom inte rör mig så funkar det ganska bra iaf :p 
Blev inte helt nöjd med resultatet, men här är en bild i alla fall. Har ändå inget annat att lägga upp just nu :p Förlåt till er spindelrädda där ute :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

Första Juli

Redigerade några bilder som jag fotade den första juli för två år sedan när jag var på en minisemester i Malmö och Köpenhamn med mina föräldrar. Några av dom har jag inte visat innan, så tänkte jag skulle göra det nu :p