Sjuk :(

Jag hade ju tänkt gå ut och fota lite idag nu när solen skulle vara framme, men så vaknade jag med feber tidigt imorse som bara blev högre och högre. Är antagligen influensan som jag åkt på ;/ Inte kul alls. Tog en alvedon och vid tvåtiden orkade jag mig upp ur sängen till soffan för att se på serie. Febern är fortfarande kvar, men mår i alla fall bättre än i morse då jag hade nästan 40 grader. Så det får bli en helg hemma bara och försöka bli frisk tills på måndag för jag vill verkligen inte sjukanmäla mig. Det är tur att mamma och pappa är snälla och kommer med en matlåda till mig sen (och lite glass för min hals som har ont) för jag hade inte orkat åka och handla och göra mat. 
 
Här är tre bilder som jag fotade 9de mars förra året. Så härligt när våren är så tidig som den verkar bli i år igen :)) 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

stargirlphoto@instagram

Får bli ett instagramkollage idag med lite olika mobilbilder från dom senaste månaderna.
Använder ni instagram? Vad heter ni där i så fall? :)) 
 
 

Kvarn och stjärnhimmel

Idag tänkte jag lägga upp en gammal bild som jag fotade i september 2013. Har inga nya bilder för har inte haft någon tid att fota, men jag hoppas att jag kommer kunna ta lite bilder i helgen, så det kan komma upp lite nytt här på bloggen iaf. Vet inte om ni tycker det är så kul att se gamla bilder, men denna har jag inte lagt upp här på bloggen innan förutom i mitt lilla bildspel jag har i min meny. 
Har inte lagt upp denna innan för jag inte riktigt gillat att jag kapat ena vingen på kvarnen. Jag tog en bild uppåt för att få med vintergatan med kvarnen framför, men det var så mörkt, så jag kunde inte se något i sökaren och råkade kapa en del där. Jag gillar ändå bilden förutom just det, så tyckte att det var dags att den fick komma upp här på bloggen :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Vinnaren

Nu är rösterna räknade och det finns en vinnare.. Stort grattis till Josephine som blev vinnaren av en tavla värd 1500kr från Canvasframkallning.se! Här ser ni vinnarbilden som Josephine har fotat. Riktigt häftig eller hur? :)) 
 

Våren, vart tog du vägen?

Vilket snöoväder det kom förut! Såg knappt någonting genom fönstret för det snöade så mycket, och stora snöflingor var det också. Som tur är har det mesta smält bort nu. Jag längtar till våren börjar på riktigt med varmare, soliga dagar och fina vårblommor överallt :)) 
 
Imorgon är sista dagen att rösta i tävlingen, så ni som inte har röstat får gärna gå in och göra det om ni vill :)) 
 
Denna bilden fotade jag för två veckor sen då det var 11 grader och sol.  
 
Och såhär såg det ut idag ;o 

Sunrise

Jag fick hem ett nytt gråfilter i veckan (priset jag vann i en tävling för någon vecka sen). Ett mycket mörkare än mitt förra, så har sett fram emot att testa detta. Har velat fota i solnedgången med långa slutartider länge nu, men mitt gamla filter gick ju sönder när jag skulle fota det senast, så det gick ju inte så bra då. 
Idag har det varit soligt med lite moln, perfekt att fota sånna bilder jag hade tänkt, men ungefär en timma innan solen skulle gå ner blev det jättemolnigt och grått ;o Så det blev inga bilder.. Tråkigt när man sett fram emot att fota det nu, så blir det för molnigt. Får hoppas på att det blir bättre väder någon dag i veckan så jag kan testa mitt filter då.
 
Här är en bild på en soluppgång istället som jag fotade när jag var på Sicilien i våras. Blir inte att man fotar så många soluppgångar. Vill försöka göra det lite mer i år, det är ju så himla fint!  
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Elton

Snart ska jag och Tobias gå hem till mina föräldrar och äta middag och senare ska vi se på melodifestivalen. Kommer nog inte hinna göra ett inlägg sen, så jag gör det nu även om jag inte har fotat något. 
Blir en bild på en liten Elton som vi har haft hos oss sen igår, han är så mysig och söt. Just nu springer han runt och hämtar grejer som han vill att jag ska leka med honom med :p Tänk att imorgon är det ett år sedan jag, Viktor och Lisa åkte upp till Stockholm för att hämta honom. Tiden går fort, men ändå känns det som att det var ännu längre sen :p 
 
Söta Elton :)) 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Makeup

 
Ibland när jag gör sminkningar har jag ingen idé från början om vad jag ska göra, så det bara blir som det blir Detta var en sån gång. Märkte sen att det blev ganska likt några bilder som jag fotade för nästan två veckor sen :p Kanske märks att detta är mina favoritfärger. 
Men hade velat testa andra roliga färgkombinationer, så om ni har några idéer får ni gärna ge förslag :)) 
 

I Naturen - Rösta på din favorit

Nu har jag valt ut 8 bilder som gått vidare till omröstning. Har inte varit lätt kan jag säga, det var så fina bilder ni bidragit med, men alla kan tyvärr inte vinna. Här är dom 8 bilderna som gått vidare och har chansen att vinna en tavla värd 1500kr från Canvasframkallning.se :))
(klicka på bilderna för att komma till deras bloggar) 
 
För att rösta:
- Skriv numret på den bild ni vill rösta på i en kommentar i detta inlägget 
- Bara en röst per person (jag ser ip-adressen) 
- Andra kommentarer hänvisar jag till något annat inlägg 
 
Röstningen är slut 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bebismys

Idag var jag och träffade Sandra och hennes lilla Joel en stund, så mysigt med små bebisar. Ni kommer kanske ihåg när jag fotade gravidbilder på Sandra i december? I början av februari kom lilla Joel. Hur söt som helst verkligen! Hade såklart med mig kameran och tog några bilder som jag fick lägga upp :)) 
 
Nu ikväll blir det bio med Lisa, ska se Cirkeln. Läste böckerna i våras, så har längtat länge efter denna filmen! :D Får hoppas att den är bra. Sen har jag inte hunnit välja ut finalisterna till tävligen än, men dom kommer komma upp imorgon. 
 
En av bilderna jag tog i december. 
 
Så himla söt!  
 
Liiiiten hand :))  

I naturen IV

Idag är det sista dagen att anmäla sitt bidrag till tävlingen! Så vill ni vara med får ni lägga upp bilden innan klockan 00.00 inatt. Sen ska jag välja ut några bilder som kommer till en omröstning här på bloggen. Kommer inte bli lätt att välja! 
Här kommer ett sista inspirationskollage med fyra bilder tagna på samma ställe, men olika tider på året. Spelar ingen roll när era bidrag är fotade så länge dom är tagna i naturen. Alla årstiderna har sina fina stunder :)) 
 
Är faktiskt väldigt nöjd med dom här bilderna :p Hade tur att det var såhär fint dom gångerna vi var på det stället för det ligger inte så nära där jag bor. 

Stjärntecken - Vattuman

Nu har jag gjort andra stjärntecknet som är Vattuman i mitt nya sminktema. Tyckte sminkningen såg bättre ut i verkligheten, men blev ändå ganska nöjd, gillar färgerna :p Formade vågor under ögonen med stenar (bra att jag har så många stenar från mitt förra tema). Hoppas ni gillar den iaf, speciellt ni som är vattuman :)) 
 

I naturen III

Hoppas ni haft en bra helg! :)) Det har jag haft, förutom att jag fått jätteont i magen idag, så har inte kunnat göra någonting. Får hoppas det går över snart. Så det har bara blivit en dag hemma med Tobias. Försökt fixa ihop en video som vi filmade när vi var i Norge. Får se när den blir klar, men den kommer komma upp på bloggen då iaf. 
 
Tänkte påminna er om att det är två dagar kvar att anmäla ett bidrag till tävligen, så det är dags att lägga upp ett snart om ni vill vara med. För vem vill inte ha chansen att vinna en canvastavla för 1500kr? :p (Klicka här för att komma till tävlingen) 
Här är lite fler inspirationsbilder, tre olika landskap :)) 
 
Nikon D80 / Tamron AF SP 10-24/3,5-4,5 Di II LD IF
 
Nikon D80 / Tamron AF SP 10-24/3,5-4,5 Di II LD IF
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Alla hjärtans dag

Hoppas att ni haft en bra alla hjärtans dag! Det är ungefär 45 minuter kvar på dagen, så jag tänkte lägga upp två bilder som är rätt gamla, men som jag tyckte kunde passa att lägga upp idag. Hade egentligen tänkt ta nya bilder idag, men har inte varit hemma på hela dagen, så det blev inte så. Därför får det bli gamla bilder, oredigerade är dom också :)) 
 
Nikon D80 Tamron AF 90/2,8 SP DI Macro / Nikon 50mm 1.8

Myshelg

Ikväll blev det mysig middag med hjärtformad smörgåstårta och nu film med lite naturgodis :)) Detta för att fira att jag och Tobias har varit tillsammans i fyra och ett halvt år idag. Var just en fredag den trettonde vi blev tillsammans på också, så det är inte direkt ett otursdatum för mig :p Och imorgon är det alla hjärtans dag, så det blir mer mys då :)) 
 
Här är vi som south park-gubbar :p Gjorde den för längesen på denna sidan, bakgrunden har jag fixat i photoshop :)) 

Glad :D

Inte nog med att jag ska till London och se McBusted i April, dom ska även vara förband till One Direction på deras konsert i Juni som jag också ska gå på! Det kan ju verkligen inte bli bättre! På konserten i April kommer vi sitta rätt långt bak, men på One Direction har vi ståplats och ska försöka stå så nära som möjligt. 
Nu i feb/mars är det 10 år sedan jag började lyssna på McFly och bara väntade på att dom skulle spela i Sverige, men det hände ju inte. Inte förrän nu 10 år senare och då i Göteborg! Helt knäppt när jag tänker på att dom ska hit, där jag bor ;o 
Som ni kanske har gissat är McFly mitt favoritband och har varit det i 10 år nu. Fast nu är dom ju ihopslagna med två från Busted och heter just nu McBusted, men ändå :p Att få se dom två gånger i år ska bli så himla roligt! :D <3 
Någon mer som ska gå? :))
 
Från när jag såg dom förra året när dom var förband till One Direction i Köpenhamn.
Gillar denna bilden på Tom, Dougie och Harry med hjärtat i bakgrunden, och såklart Dougies rosa bas :))  
 
Två bra låtar får vara med också :)) 
23:59 och Back in time

I naturen II

Blir fler inspirationsbilder till tävlingen idag, tre bilder på blommor ute i naturen :)) Glöm inte att vara med och tävla om en canvastavla värd 1500kr från canvasframkallning.se. Tävlingen hittar ni här eller om ni skrollar ner lite. 
 
 

I naturen

Som lite inspiration för tävlingen jag håller i just nu tänkte jag lägga upp lite naturbilder i veckan dom dagarna jag inte har något annat :)) Här är två naturbilder med djur. 
Tävlingsinlägget hittar ni under detta (eller klicka här
 
Nikon D80 / Tamron AF SP 10-24/3,5-4,5 Di II LD IF
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Fototävling - i naturen

Nu tycker jag det är dags för en fototävling! En tävling jag har i samarbete med Canvasframkallning.se
Priset är en tavla från Canvasframkallning.se värd 1500kr! Hur bra är inte det? :)) 
 
Temat för tävlingen är "i naturen". Det kan vara en landskapsbild, macro, porträtt eller vad som helst, bara den är fotad ute i naturen. Du måste ha fotat bilden själv och den får vara redigerad, men inga kollage. 
Nu hoppas jag på att få se många fina naturbilder!
 
För att delta gör du såhär: 
- Lägg upp tävlingsbidraget på din blogg (eller annan social media)  
- Länka till Canvasframkallning.se
- Länka till min blogg
- Skicka en länk till ditt bidrag i en kommentar i detta inlägget 
 
Ni har fram till och med tisdag 17 februari på er att lägga upp ett bidrag. Efter det kommer jag att välja ut några bilder som går till en omröstning. 
Om det är något ni undrar är det bara att fråga :)) 

Våren närmar sig :))

Gick en promenad i det härliga vädret idag med Elton. 8 grader och sol! Kändes verkligen som vår även om det låg en del snö kvar. Hade med kameran också och fotade dom första blommorna i botaniska trädgården :)) 
 
Till och med lite spindelnät fanns mellan blommorna, vilket kändes ännu vårigare när man ser att småkrypen varit framme :)) 
Älskar att fota i motljus, blir en sån härlig bokeh :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Colourful

Hade ingenting att göra förut, men kände inte för att gå ut, så jag tog fram mina studioblixtar och lite fjädrar och fotade. Blev lite färgglada bilder :))  
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

:))

Idag blev det en sväng ner till Ullared med mamma :)) Skulle inte köpa något speciellt direkt, men det är alltid kul att åka dit (förutom när det är högsäsong och det är hur mycket folk som helst). Nu var inte inte mycket folk alls, så det var härligt. Alltid hittar man något där, så det blev ändå en del grejer i kundvagnen :p Är speciellt nöjd över en rosa väska som är lite större än dom andra jag har. Vill kunna få plats med kamera och objektiv i en vanlig väska för jag gillar verkligen inte min kameraväska, den gnisslar så jobbigt och jag får inte plats med så mycket i den. Har inte hittat någon annan kameraväska jag vill ha, så det fick bli en vanlig :))
 
Har ingen passande bild direkt för inlägget, så jag bara tog någon från en av mina mappar på hårddisken. Blev en från sommaren 2013 från nordens ark. En favorit bland mina djurbilder jag fotat :p  
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Långt hår

Ni som har läst min blogg ett tag vet kanske att jag har testat att ha extensions för ett ganska bra tag sen (älskar att ha långt hår). Då hade jag nailhair som sitter i hela tiden, men hade det bara i ca två månader. Nu har jag istället skaffat ett clip on-set från Mizzy.se. Det var jättebra kvalité på håret och det passar bra in med min egna hårfärg.
Jag hade ju en sidecut som jag började låta växa ut 2013 och håret är nu lite längre än till axeln typ, så även om mitt hår är rätt långt för övrigt är det ganska tunt. Ibland vill jag ha tjockare (och längre) hår, och därför tycker jag det är bra med ett sånt här set som man kan sätta i när man vill :)) 
Det är inte alls svårt att sätta i det, men här kommer en liten beskrivning. 
 
Det jag har är (länk): 
1 del med 4 clips 
2 delar med 3 clips 
2 delar med  2 clips 
3 delar med 1 clip 
 
Börja nerifrån med att dela upp så du får en rak linje med lite av håret. Sätt sen i delen med två clips. Man kan tupera håret lite innan mot hårbottnen, så sitter det bättre. Gör sedan samma sak med nästa del med två clips ovanför den första.
Det gör ingenting heller om man har en utväxt som jag har, det kommer inte synas att det är sån färgskillnad där. 
 
Såhär ser spännena ut. Lätta att bara trycka på. 


Efter man satt i dom två raderna med två spännen tar man dom med tre och gör samma sak. 
 
 
 
Och efter det samma med den med fyra clips. 
Sen tar man dom med en clip och sätter på sidorna. Jag satte i två st där jag hade min sidecut för att fylla ut det lite mer. 
 
Före och efter :)) 
 

J

Fotade lite självporträtt idag, men blev inte så roliga bilder. Bakgrunden var bara vit och jag tyckte det behövdes lite färg så jag fixade till den i photoshop. Visste inte vad jag skulle göra så jag bara gjorde något inspirerat av mitt bloggnamn i mina favoritfärger :p Och såhär blev det till slut. 
 

Snöigt

Hittade en mapp med några bilder från 28 december som jag inte hade visat. Det var när den första snön hade kommit här i Göteborg och jag tog med Elton på en promenad i änggårdsbergen. Han tyckte det var jättekul att springa runt i snön och han var väldigt söt med snö i hela ansiktet :p 
 

Galaxy

Målade mina naglar för någon dag sen, lite galaxyinspirerat blev det. Idag testade jag att göra en liknande sminkning :)) 
Gillar min palett jag har med skimriga färger som jag använt här. 
 
 

Ljuset

Blev ett ganska sent inlägg idag, men har fortfarande inga nya bilder. Istället lägger jag upp en bild från i höstas som jag inte visat innan. Det var en tidig morgon när jag var i Källsjö med familjen i början på oktober. Jag var sjuk med feber, men när jag såg ljuset var jag tvungen att gå ut och fota. Blev en liten promenad med Tobias och våra kameror på skogsvägarna och man såg solstrålarna genom träden. Det var så himla fint! 
 
En annan rolig sak var att jag vann fototävlingen jag var med i! Djur och natur var temat och det är ju det jag älskar att fota mest, så det var jättekul! Tack Annie för att du gillade min bild! :D (->denna tävlade jag med<-) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR