Månadssten - Juni

Idag har jag gjort sminkningen för junis månadssten som är pärla. Har redan gjort hälften av alla stenar nu, känns ju som jag precis har börjat :p 
Det är inte så rolig färg på denna månadsstenen, så har inte sett fram emot den så mycket. Har ju redan gjort en i vitt tidigare i år också. Men tycker ändå att det blev bra till slut, bättre än den förra vita. Hade massa glitter som inte syns så bra på bilden, fast det glittrade fint på riktigt :)) 
 
 

Sicilien 17 maj 2014 - Soligt

Det var soligt hela dagen för en gångs skull :p Vi låg på stranden länge och solade. Så härligt, men väldigt kallt i vattnet så det blev inget bad denna dagen. Blev inte mycket mer gjort under dagen och på kvällen åkte vi in till Taormina igen. Gillade den lilla staden uppe på berget, så mysig. Där blev det lite shopping för mig också. Köpte ett par fina flipflop och två ögonskuggor till mig och en ryggsäck till Tobias. Sen åt vi på en mysig restaurang också innan vi åkte tillbaka till hotellet igen :)) 
 
Läste en bra bok :)) 
 
Uppe i Taormina. Kunde inte låta bli att smygfota dom här två mot Etna i bakgrunden :)) 
 
Mamma och pappa 
 
Var såå fint! :)) 

Grr

Har en hel del bilder från borås djurpark förra helgen som jag inte lagt upp. Hinner inte redigera mer än en nu, men det kommer komma fler någon annan dag. Idag blir en bild på en av dom söta lejonungarna. Ljuset var inte på min sida då solen gick i moln och kom tillbaka hela tiden. Sen tycker jag inte om att solen lyste upp bakgrunden medan lejonet låg i skuggan, men den är söt iaf :)) 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Fem år sedan!

Idag tänkte jag lägga upp några gamla bilder från en resa som jag gjorde med två av mina kompisar, Sandra och Pernilla. Det var precis innan jag hade börjat med bloggen, så jag har inte lagt upp några bilder här från det (kanske nån enstaka). Idag har det gått hela fem år sedan som vi åkte dit, helt knäppt vad tiden går! Därför vill jag nu lägga upp några bilder från det här på bloggen, tycker det är kul att kunna kolla tillbaka på. Två veckor var vi i Alanya och det var en väldigt bra resa :)) 
Och imorgon ska vi fira Pernilla som fyllde 25 igår :D 
 
Det första vi gjorde var att bli lurade att klappa en kamel och fick betala massa pengar :p 
 
Och sen badade vi i solnedgången! :)) 
 
Sandra och jag 
 
Vi åkte på en utflykt och jag och Pernilla badade i den kalla floden :p 
 
Jag 
 
Var första gången jag testade mitt undervattenshus till kameran också :)) Var för dåligt vatten i havet, men det var kul i poolen också :P Här är jag och Pernilla. 
 
Tycker denna är väldigt fin på Pernilla :)) 
 
J
Blev lite porträtt i solnedgången en kväll också :)) 
 
Så avslutar jag med denna på mig och Sandra :)) 

HDR när det är som värst

Jag hittade en väldigt gammal mapp på min hårddisk med några HDR-bilder som jag gjorde när jag precis hade börjat med HDR. Bara för skojs skull tänkte jag lägga upp dom på bloggen så ni kan få något att skratta åt :p Det är väldigt vanligt att man gör överdrivna bilder när man precis har börjat med det här. Det här är verkligen HDR när det är som värst, haha :P Men man måste ju börja nånstans och det är väldigt tur att man lär sig med tiden! 
 
Kan förklara lite kort för er som inte vet vad HDR är. HDR betyder High Dynamic Range och det kan man använda sig av när man vill få fram detaljerna i både mörkare och ljusare delar av bilden. Man tar alltså flera olika bilder (under, normal och överexponerade) som man sen sätter ihop i ett program, jag har använt mig av Photomatix. Och bilderna ska helst inte se ut som dom här under! 
 
Ja, jag gjorde verkligen dom här ramarna också. Haha.
 
Man kan fråga sig hur jag tänkte egentligen.... ;o 
 
Och en nyare HDR-bild då jag hade lärt mig att göra det bättre. Lite förbättring iaf va? :)) 

Tre från ikväll

Jag och Lisa åkte ut till havet nu ikväll. Gillar att sitta på klipporna/stranden i solnedgången. Lite kallt var det idag, borde bli varmare igen, Tog några bilder också, här under är tre st. 
Nu ska jag sova. Blev bara tre timmar sömn inatt. Kunde inte sova förrän halv fyra och sen skulle jag köra Tobias till flygplatsen innan fem. När jag kom hem sov jag två timmar innan jag skulle upp och jobba. Så jag är lite trött. Godnatt :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 4.5-5.6G VR  / 50mm 1.4G

Sicilien 16 maj 2014 - Catania

Nu har jag äntligen fixat några bilder till från Sicilien, har kommit massa andra bilder ivägen hela tiden, så det går lite segt med dom här. 
Denna dagen började iaf med soligt väder, men det såg ut att komma in lite moln från bergen bakom oss igen. Så istället för att betala för solstolar nere på stranden gick vi upp och solade på våran takterrass. Molnen kom närmare och närmare och efter ett tag kom regnet och ett åskoväder. Inte så roligt att behöva gå ner till rummet igen, men vi bestämde oss för att åka in till Catania som är en lite större stad på Sicilien. Vi gjorde iordning oss och sen gick vi upp mot bussen. Då hade vädret blivit lite bättre också som tur var. Bussen skulle komma efter typ 10 minuter eller något, men den var väldigt mycket sen. Vi stod där i 45 minuter och väntade tills den äntligen kom. Sen tog det 45 minuter att åka in till Catania också. 
Väl framme i Catania visste vi inte rikigt vart vi skulle gå, det tog en stund innan vi hittade in till shoppinggatorna. Där åt vi lunch och sen kollade vi i affärer och åt glass. Senare när vi skulle åka tillbaka igen fick vi vänta i ungefär 40 minuter till på bussen. Blev mycket bussväntande denna dagen, men det blev ändå en bra dag. 
Jag tog inte så många bilder, men här är några av dom som jag tog iaf. 
 
Fint väder började dagen med
 
Sen började ovädret dra in ;o 
 
Inte det här man vill se när man ligger och solar! 
 
Här var vägen upp till våran busshållplats :p Lite mysigt ändå. 
 
Etna. En bild jag tog från bussen. Sen satt jag på fel sida för att fota resten av vägen. 
 
Framme i Catania 
 
Jag och mamma. (Snodde denna bilden från mammas fb)
 
Här skulle det vara bröllop. Fin kyrka att gifta sig i :)) 
 
Från bussen på vägen hem tog jag denna bilden, Glalet ljus eller vad? ;o Inte varje dag man ser sånt här fint ljus.  
 
Det var allt från denna dagen. Ska försöka att inte ta så lång tid på mig innan jag lägger upp nästa dag :p 

Vargarna

Här är några vargbilder från i fredags. Precis när vi kom ner till vargarna skulle dom få mat, så det var fart på dom. Kul när dom hoppar, leker och håller på :)) 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Lejonbebisar

Hoppas att ni hade en bra midsommarafton igår :)) Det hade jag. Dagen började med att jag och Lisa åkte till Borås Djurpark. Ni kommer väl ihåg lejonungarna jag fotade sist? Då låg dom ju bara inne, men nu har dom fått komma ut i den stora inhägnaden. Eftersom vi antog att det inte skulle vara så mycket folk just denna dagen bestämde vi oss för att åka dit en sväng. Det var inte mycket folk och vi hade tur med flera av djuren som var glada och pigga, så det blev en hel del bilder. 
Tänkte lägga upp två söta bilder nu, kanske kommer fler senare om jag orkar redigera lite. 
 
Två månader gamla är dom :)) 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Glad Midsommar

Hoppas ni har en bra midsommarafton! Här är ett litet sommarkollage som jag satte ihop lite snabbt nyss :)) 

McBusted <3

Det blev väldigt spontant att jag och Lisa åkte till Köpenhamn i tisdags. På vägen hem från Stockholm i söndags ringde jag till henne och frågade om hon ville gå på konserten i Köpenhamn och det ville hon :)) När jag kom hem senare köpte vi våra biljetter. Ville verkligen se McBusted som bara en vecka innan hade skrivit att dom skulle vara förband på konserterna i Danmark. Som många nog redan vet så är McFly mitt favoritband (sen 9år tillbaka) och Busted lyssnade jag mycket på också då när jag började lyssna på McFly. Sen ville jag såklart se One Direction en gång till för dom var väldigt bra! 
Så vid halv ett i tisdags började jag och Lisa köra ner till Köpenhamn, tog färjan över vid Helsingborg/Helsingör. Tycker inte om att köra i Danmark, inte alls lika bra skyltat och så som i Sverige, men det gick bra. Väl i Köpenhamn tog det inte så lång tid att hitta en parkering som var hyffsat nära arenan (fick gå ca 10 min). 
Vi kom in i arenan vid kanske 17.30-tiden och fick vänta i ungefär 1,5h innan McBusted skulle börja. Men till slut kom dom in på scenen och dom var verkligen hur bra som helst!!! Man kan inte göra något annat än att älska dom, så roliga, galna och duktiga så det är inte sant! 
Platserna vi hade var bra, men vi hade några sladdar till en högtalare hängandes framför oss, som störde lite. Vi bytte platser till några andra som var bättre efter McBusted hade spelat, synd att vi inte gjorde det innan, men då visste vi ju inte om dom skulle vara lediga. 
McFly och Busted har bara slagits ihop för en turné som dom haft i våras (vad jag vet), så jag trodde aldrig att jag skulle få se dom tillsammans, men så fick jag det ändå nu helt plötsligt :D Även om det inte var så lång tid dom spelade, så blev jag väldigt glad. Sen att få se både McFly och One Direction på samma kväll var riktigt kul! Det är nästan bara dom jag har lyssnat på under det senaste året :p Men nu får det vara dags för "Album 6" :)) 
 
Här är några av bilderna som jag tog. Hade med både G15 och G9an som jag och Lisa delade på. Hade var sitt minneskort och bytte kamera då och då. Så jag fotade med G15 och spelade in med G9 eftersom det blir bättre ljud med den. 
Danny och Matt 
 
Tom, Harry och James 
 
Gillar denna bilden mest :p
 
Dougie, Tom och Harry. Älskar Dougies rosa bas och Toms lika rosa skor!
 
Danny, Dougie och Matt 
 
Tom och Harry 
 
Så går dom ut :( 
 
Avslutar med en bild på storbilden på Danny, Dougie och en liten Harry där bak :p 
Canon Powershot G15
 
 
Och en video som jag spelade in med G9an. Inte jättebra bild, men ljudet är iaf bättre med den kameran :)) 

Vingarna

Imorse klockan halv 4 kom jag och Lisa hem från Köpenhamn. Blev en lång, men väldigt bra dag! Kommer skriva mer om det imorgon för jag är väldigt trött just nu och har inte redigerat några bilder från konserten än. 
Så länge lägger jag upp några fler bilder från fjärilshuset, lite närbilder denna gången :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Fjärilar

Åkte ju till fjärilshuset i lördags också innan konserten. Har velat åka dit jättelänge, typ ända sen jag började fota och nu äntligen blev det av. Fast jag trodde att det skulle vara större än vad det var, så blev lite besviken även om det var kul att fota fjärilarna. Blev ganska många bilder, men här är några så länge iaf :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

One Direction 14 Juni 2014

Idag kom jag hem från Stockholm och det har varit en jättebra helg där med Pernilla. Fredagen började med tåg upp dit och sedan Gröna Lund. På lördagen besökte vi fjärilshuset där jag fotade massa bilder på fjärilar och på kvällen åkte vi till Friends Arena för att se One Direction. Har väntat på detta såå länge och det var en riktigt bra konsert! Jag hade sittplats på sidan av scenen, så man såg inte riktigt själva scenen, men man kunde ändå se dom hela tiden när dom sprang runt :p Tog en del bilder också, blev inte jättebra, men det får duga. Spelade även in några videos, men ljudet är väldigt brusigt ibland. Vet inte varför det blev så, med min G9 har jag kunnat spela in på konserter utan massa brus (använde G15 nu). Kanske lägger upp någon ändå en annan gång. 
 
Det bästa av allt är att jag kommer få vara med om detta igen! På tisdag åker jag och Lisa ner till Köpenhamn för att gå på deras konsert där :D Och då får jag även se älskade McFly (McBusted) igen!! Kommer bli såå roligt det också :D 
 
Så här är lite bilder från konserten :)) 
När vi gick in tog jag en bild på scenen framifrån :p 
 
Louis och Liam 
 
Zayn och Niall 
 
Alla :)) 
 
 
Ser lite rörigt ut på bilderna när dom var på den där. 
 
Harry och Niall 
 
Och en bild på storbilden :p 
 
Bilden på när Harry kastar massa vatten över publiken får avsluta detta inlägget :)) 
 
Canon Powershot G15

Sthlm imorgon

Håller på att packa inför Stockholm imorgon. Tåget går tidigt på morgonen, så borde egentligen sova om en stund, men jag är inte bra på att sova tidigt så det får bli som det blir :p Kommer bli en kul helg, på lördag är det konsert och imorgon blir det Gröna Lund. Har faktiskt aldrig varit där, så det ska bli roligt. 
Jag kommer vara borta tills på söndag och det blir nog inga inlägg på bloggen under tiden. Så här kommer en hel hög med bilder (72 för att vara exakt) som får räcka under tiden. Alla mina färgkollage tillsammans som jag gjorde i vintras :p 
Annars finns jag på instagram också, stargirlphoto. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilket gillar ni mest av dom? Själv tycker jag nog mest om grön, gul eller orange :p 

<3

Nu är det inte många dagar kvar till den helgen som jag väntat på så länge! Jag och Pernilla ska åka upp till Stockholm och se One Direction :D Ska bli så roligt! Någon mer som ska gå? :)) 
McBusted skrev nyss att dom ska vara förband på konserterna i Köpenhamn nu också. Varför inte Sverige?!?!? :( Hade vart så himla kul att få se dom med (har ju bara sett McFly själva innan för 6 och 7 år sen). Det kommer ju bli jättebra ändå såklart, men det skulle varit så perfekt. 
 
Här är en bild från igår kväll. Jag och Tobias åkte ut till havet i solnedgången. Det var inte en jättefin solnedgång, så jag tog inte många bilder, men det var väldigt härligt att sitta där på klipporna. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm

Macro

Älskar verkligen mitt macroobjektiv som jag vann i början av året. Men jag har fortfarande kvar det som är trasigt, så jag har inte kunnat testa att fota med bildstabiliseringen än. Vet inte varför det ska ta så lång tid tills jag får ett nytt ;/ 
Här är två bilder till från i söndags iaf. Nu ska jag och Tobias åka ut till havet och se (fota) solnedgången :)) 
 
Tamron 90mm 2.8 macro 

Sicilien 15 maj 2014 - Taormina

Andra dagen på Sicilien började med att vi gick ner till stranden. Jag och mamma badade i havet och det var riktigt kallt! Vattnet har ju inte hunnit bli varmt där i maj. Var jättefint väder ett tag, men sen drog det in massa moln och vi kunde till slut inte ligga kvar nere på stranden. På vägen tillbaka till hotellet stannade vi och köpte glass och medan vi åt glassen (under tak) så började det ösregna. 
Det blev väldigt fint över havet när man såg hur der regnade långt där borta. Efter ett tag dök en regnbåge upp också. Jag gick upp på våran takterass och fotade därifrån, blev jättemånga bilder på den där regnbågen :p En timelapse också, men vet inte hur den blir än. Lägger upp den en annan gång. 
Lite senare tog vi bussen upp till Taormina som ligger uppe på berget, en jättemysig stad är det. Det var lätt att ta bussen, men läskigt att åka på dom vägarna upp för berget. Där gick vi runt och kollade i affärer och åt middag. Vi fick också sett Etna lite bättre därifrån :)) 
Vi tog taxi tillbaka till hotellet efter vi ätit. Satt ute på balkongen och såg hur det blixtrade borta bakom Taormina typ. Såklart började jag fota och jag satt där ute i  ungefär två timmar. Blev inte många blixtar på bild, mest upplysta moln från blixtarna för dom var lite för långt bort. Hade vi varit kvar i Taormina skulle jag haft en bättre utsikt. Men det blev några bra bilder iaf. Så detta var en bra fotodag för mig. 
 
Regn på gång? 
 
Kokosglass och citronsorbet :)) 
 
Regnbågen var inte så stor, men fin var den. 
 
Från taket 
 
Så häftigt när man ser hur det regnar runt om. Detta gjorde jag en timelapse på som jag hoppas blir bra :)) 
 
Uppe i Taormina 
 
Jag och mamma
 
Fin utsikt över Etna 
 
Blixt :)) 
 
Denna sista har jag ju lagt upp innan, men ville ha med den i inlägget också. 
 
Blev ändå en bra dag även om det började regna :)) 

Bland blommorna

Var ute och gick en rätt lång promenad idag. Såklart var kameran med och här är två bilder som jag tog :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Köpa ny kamera eller objektiv?

Jag har en liten fråga som du kanske kan besvara. Jag undrar om det är själva kamerahuset eller objektivet som spelar mest roll för hur en bild blir? Jag har en Canon EOS 1100D, och funderar på att antingen köpa ett nytt kamerahus, eller, om det blir högre kvalitet på bilderna, ett nytt objektiv.
 
Det är både kameran och objektivet som spelar roll när det gäller kvalitén på bilderna. Såklart får man ju bättre kvalité med ett dyrt kamerahus, men man kan ta jättebra bilder med ett billigare kamerahus också. 
Jag själv fotade länge med min Nikon D80 (har tagit flera av mina favoritbilder med den), köpte till flera objektiv att fota med och tyckte att det var jättebra. Har man till exempel bara kitobjektivet så borde man testa på ett nytt objektiv innan man byter kamera för det skulle inte bli så stor skillnad om man bara använde kitobjektivet med den nya kameran också. 
 
Sen beror det också lite på vad man vill fota om man ska byta kamera eller inte. Klarar kameran inte högt ISO så bra är det svårare att fota i sämre ljus. Fotar man mycket inne och behöver snabba slutartider kanske man kan tänka på att köpa ny kamera om man verkligen behöver det. Jag klarade mig rätt bra med min D80 även om jag knappt kunde använda högre ISO än 400 eftersom jag mest fotade utomhus. 
Anledningen till att jag bytte kamera var att jag växte ifrån den helt enkelt. Jag ville kunna göra mer, ha fler funktioner, större bilder och såklart bättre kvalité. Bättre och högre ISO ville jag också ha eftersom jag skulle fota bröllop och dop i kyrkor som ofta inte har bra ljus, sen ville jag också testa på fullformat. Detta var i samma veva som jag startade mitt företag så jag kände att jag behövde något nytt. 
Jag gjorde ett stort hopp från min D80 till min D800 eftersom jag kände att det inte hade blivit så stor skillnad om jag bara bytt till en typ D7000. 
Så känner man att man ändå trivs med sin kamera och inte behöver fler funktioner så testa med nya objektiv, det kommer bli roligare att fota när man har flera olika att välja mellan också. 
 
Lite om objektiv då.. 
Jag har flera objektiv som jag byter mellan när jag fotar. Visst är det lite jobbigt att bära runt på, men man måste ju inte alltid ha med allt (jag har typ aldrig med alla mina objektiv samtidigt). 
Det är ju så här med att ju dyrare objektiv man köper desta bättre kvalité, men det finns billigare objektiv som ger riktigt bra kvalité också. 
 
- Själv älskar jag fasta objektiv eftersom dom är så ljusstarka så man slipper ofta höja ISOn, bokehn blir fin och bilderna blir skarpa. Ett bra objektiv som jag kan rekommendera är 50mm 1.4, eller om man inte vill lägga ut så mycket pengar, ett 50mm 1.8. Det kan man använda till mycket och det är hur bra som helst! 
- Sen med ett macroobjektiv kommer man in i en helt ny fotovärld för det är så mycket man kan fota med ett macro som man inte kan med andra objektiv. Macro är något av det bästa att fota tycker jag. Jag använder Tamron AF 90/2.8 SP Di Macro 1:1 VC USD som jag tycker är såå bra, men har även den äldre versionen av det objektivet som jag också varit riktigt nöjd med. 
- Vidvinkel är också jättebra så man får med mycket mer i bilden, riktigt roligt när man fotar landskap. Jag använder Nikon AF 16-35mm 4.0G ED VR AF-S som jag är jättenöjd med. Innan jag bytte kamera fotade jag vidvinkel med Tamron 10-24mm som jag tyckte om då, men som jag inte skulle rekommendera i dagsläget då det inte är så skarpt i kanterna. 
- Telezoom är lite svårare eftersom dom billigare inte är så ljusstarka och det gör att man inte kan få så bra bilder i sämre ljus om man inte höjer ISOn mycket. Jag hade ingen telezoom när jag hade min D80 av just denna anledningen, men nu när jag har min D800 köpte jag ett Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR som funkar helt okej. Är inte helt nöjd med kvalitén, men det blir ändå bra bilder. 

Så mitt tips är att inte byta kamera om man verkligen inte behöver det, utan testa olika objektiv istället, både roligare och bättre. 
 
Hoppas att detta hjäpte dig med din fråga och om någon annan undrat samma sak också fick svar.
Jag har skrivit så som jag tycker och mina egna erfarenheter, så det är såklart upp till er om ni inte vill lyssna på mig och göra på något annat sätt :))  
 
Nikon D80 - Tamron 10-24mm 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm
 
Nikon D80 - 50mm 1.4 
Nikon D800 - 50mm 1.4
 
Det är lite svårt att jämföra bilder såhär på bloggen, men det är ju inte jättestor skillnad när man lägger upp dom här även om dom är tagna med olika kameror. 

Blixtrigt

Hoppas att ni haft en bra nationaldag idag, det har jag haft iaf :)) Nu på kvällen började det åska och blixtra massa så jag ställde mig på balkongen och försökte ta några bilder. Har inte så bra utsikt, så det gick inte så bra. Såg många blixtar, men dom flesta var bakom hus och moln. Gillar inte att inte ha bra utsikt, men det kommer snart bli bättre med det :p 
 
Fick ingen bättre bild än såhär idag, men så går det ibland :p
För att inlägget inte ska bli så tråkigt lägger jag upp en bild till på en blixt som jag fotade för precis tre år sedan idag som blev lite bättre (även om det är tråkig utsikt där med :p)
 

Jag och min kamera

 
En mobilbild, men här är jag med min fina kamera :)) 

Sicilien 14 maj 2014 - Rundtur

På morgonen första dagen vaknade vi till en jättefin utsikt över havet. Vi åt frukost på balkongen, men efter en
stund drog det in rätt mycket moln. Vi hade en takterass på vårat hotell, så vi gick upp och tog en titt där. Fanns en bar (som inte hade öppnat för säsongen än), sittplatser, en liten egen "strand" med solstolar och en bra utsikt. Började regna lite när vi var där uppe, men bara en kort stund. Var väldigt fint med solstrålar över havet iaf. 
Sen bestämde vi oss för att gå ut och kolla runt i området Giardini Naxos som vi bodde i. Var ett ganska litet ställe, men mysigt med en lång strandpromenad. Mamma hade ju varit där för över 30 år sen och vi hittade hennes gamla hotell, men det var inget hotell längre, såg lite övergivet ut :p Vi gick en rätt lång bit och sen letade vi upp en restaurang för att äta lunch. Jag åt den godaste pizzan på hela veckan där (äter aldrig det hemma, bara när jag är utomlands :p). 
 
Senare på kvällen satt jag och mamma ute på balkongen medan pappa följde sitt handbollslags match (han är ledare för önnereds herrar i elitserien). Medan vi satt där ute såg vi att månen var påväg upp, Den var rosa när den gick upp över horisonten, så fint. Sen gick den högre och högre upp och började lysa mer och jag fotade såklart massa bilder på det :)) 
Blev rätt sent vi gick ut och åt middag på en restaurang, men det var en bra första dag på Sicilien. Vissa dagar har jag fotat lite mer och andra mindre. Denna dagen fotade jag rätt mycket, så det blir en del bilder i inlägget :p 
 
Utsikten från balkongen 
 
Och från taket. Så fint med solstrålarna! 
 
Och jag också ;o Det hade börjat regna här. 
 
Nike heter denna statyn. Tyckte att den var fin. 
 
Turisterna :p Etna i bakgrunden till vänster också, men bakom molnen.  
 
Gick ut på piren också. Såå fint vatten! Etna skulle man sett här också om inte molnen var ivägen :p 
 
På restaurangen och äter lunch. Servitören ville ta en bild på oss :p 
 
Månuppgången :))
Och sista bilden för dagen. Hoppas ni gillar dom! 

Lila

Två bilder till från igår. 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

1 Juni

Idag var jag i slottsskogen och spelade minigolf med några kompisar. Var jättelängesen jag spelade det sist, men det var roligt och gick ganska bra för mig (i början iaf :p), slutade på en delad fjärdeplats och Pernilla vann. Var riktigt varmt också. Efteråt gick jag till botaniska för att fota lite innan jag skulle hem, men hann inte vara där så länge innan det började åska och såg ut att det skulle bli regn när som helst. Blev hämtad av pappa och på vägen hem kom regnet så det var tur att jag inte gick hem som jag tänkte först :p 
Blev inte många bilder, men här är en iaf :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro