Dragonfly

Nu är jag hemma igen efter en helg hos Tobias föräldrar. Har nästan inte fotat någonting då det regnade typ hela lördagen och idag var vi på dop och åkte hem direkt efter. Men vi var ute på en promenad igår på kvällen när det hade slutat regna. Hade med mig kameran även om ljuset inte var så bra, man vet ju aldrig om det kommer något att fota. Hittade en trollslända som satt väldigt stilla som jag tog massa bilder på :p Behövde ha hög iso, men kul att få fota en trollslända som inte flyger iväg efter en sekund :p Mer än så fotade jag inte, men här är några bilder på sländan iaf.. 
 
Den satt till och med på Tobias arm en stund. Väldigt tam slända :p
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Månadssten - Augusti

Så var det dags för den åttonde sminkningen i mitt tema. Augustis månadssten är peridot som är grön, lite ljusare grön än smaragd som jag gjorde i maj. För er som kanske inte hängt med från början (eller vill se dom igen) finns alla sminkningarna från tidigare månader här. 
 
Senare idag åker jag och Tobias hem till hans föräldrar och stannar över helgen. Ska på dop på söndag :)) Förhoppningsvis har jag lite nya bilder också när jag kommer hem igen. Tycker om att fota där ute på landet som ni kanske vet :p  
 
 

Vattenfall

Jag ville hitta på någonting att göra i lördags istället för att bara sitta hemma, så jag och Tobias åkte en sväng till Ramhultafallet och fotade. Det regnade ganska mycket först, men solen kom fram efter en liten stund så det var härligt. Har varit där och fotat flera gånger, men jag tycker att det är ett så mysigt ställe så jag gillar att åka dit. 
Blev inte så många bilder, dom flesta blev ganska lika, så jag har bara redigerat tre stycken. Fast dom två understa är gjorda av flera ihopsatta bilder för att jag skulle kunna få med mer med mitt 50mm. Typ som panorama, men jag har fotat på höjden också :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 

Butterflies

Idag tog jag en lång promenad med min kamera. Gick först upp till änggårdsbergen, sen igenom till botaniska och efter det gick jag cykel/gångbanan hem igen, blev nästan en mil. Det blev inte så många bilder förutom vid en buske i botaniska där det var massa fina fjärilar. Där stannade jag en stund och fotade. Så här är några av bilderna jag tog :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

En väldigt blixtrig kväll

Igår kväll skulle jag åka till Landvetter för att hämta pappa. Han och min bror har varit i New York, men dom fick ta olika plan hem efter mellanlandningen i London, jag hämtade honom så mamma slapp åka två gånger. 
Innan jag skulle åka blixtrade det en del, men det var fortfarande ljust ute. Det var väldigt häftiga moln som drog in, men jag hade ju inte kameran med mig, så det blev bara en mobilbild innan jag åkte iväg. På vägen till Landvetter blixtrade det hela tiden och när jag kom fram hade det blivit ganska mörkt. Medan jag stod och väntade på pappa testade jag att fota med mobilen och jag fick 9 blixtar på bild på mindre än 10 minuter (inga bra bilder direkt, men då kanske ni kan tänka er hur mycket det blixtrade, för jag missade många också). Jag var väldigt stressad när vi åkte hemåt för det var så stora och häftiga blixtrar, såg säkert 100st bara under tiden jag åkte bil. Jag måste ju fota!! 
Väl hemma hade Tobias ställt upp både min och hans kamera och börjat fota. Det var inte riktigt åt rätt håll för oss, så vi gick ut och ställde oss på ett annat ställe. Vi var tvungna att fota uppåt för att få med blixtarna, dom var rakt ovanför. En var så stark att man blev helt bländad och fick ont i ögonen (och sen öronen för smällen :p). Gatlamporna slocknade också några gånger på grund av blixtarna.
Sen började det regna, så vi gick in igen och ställde oss vid fönstret. Då var det lite mer åt rätt håll också, men typ alla blixtrarna var bakom molnen, så det blev inte så bra bilder, men vi fortsatte att fota för någon gång kanske dom syns lite mer. 
Efter en stund regnade det inte lika mycket längre, så jag ställde mig på balkongen istället för det är lite bättre där. Då kommer några riktigt stora blixtar som precis kommer mer på bild. Sen verkade det sluta, för efter en kvart utan några blixtar alls gick jag in och la mig. Då hade detta vädret hållit på i flera timmar. Borde vara såhär oftare tycker jag :p 
Jag fotade i två och en halv timma och fick med ungefär 100 blixtar på bild. Dom flesta var tyvärr bakom moln, så man bara såg ljuset av dom, men ändå. Det var sjukt hur mycket det blixtrade. Här är dom bliderna som jag blev lite extra nöjd med :)) 
 
Såhär såg det ut innan jag åkte. Rätt häftiga moln (mobilbild)
 
Denna bilden tog Tobias med min kamera innan jag hade kommit hem :)) 
 
Blixtar ovanför oss
 
En rund blixt :p 
 
Denna sista blev jag mest nöjd med. Jag vet inte om den slår min favorit-blixtbild från förra året.. Kanske? :p 
 
 
Jag filmade lite också. Satte ihop små delar av klippen till en kort video. Glöm inte att ändra till 1080p. 
 

Sicilien 19 maj 2014 II - Dimmigt

Tänkte lägga upp andra delen nu av bilderna från Sicilien när vi var ute och åkte med bilen. Slutade förra inlägget med en bild på en bro. Denna bron gick jag över medan mamma och pappa åkte över. När jag var mitt på bron såg jag att det var en fin fors som gick under med turkost vatten. Stenarna runt om var helt släta, det såg väldigt fint ut. Gick sen ner under bron, mamma och pappa kom dit med bilen också, så gick jag och pappa ut till vattnet och fotade lite.
Sen skulle vi vidare och vägen gick upp för ett berg mot en by. Det blev bara dimmigare och dimmigare hela tiden. Till slut såg vi inte långt framför oss på vägen. Blev lite bilder ändå som jag blev nöjd med, men som ni kanske förstår hade jag gärna haft bättre väder så man hade kunnat se mer av utsikten. 
Efter att vi kommit ner från berget igen försvann dimman och vi åkte ut mot kusten där vi skulle försöka hitta någonstans att äta. Var inte så lätt faktiskt då dom flesta ställena var stängda (var ju lågsäsong när jag var där). Till slut hittade vi en resturang vid havet som var öppen. Maten var inte så god, men jag köpte glass efteråt som var godare :p Vi åkte vidare och stannade vid en strand där jag gick ner och fotade. Var ganska stora vågor, men det var rätt grått och tråkigt, så havet såg inte så lockande ut :p 
Och detta var slutet på vår lilla rundtur bland bergen på Sicilien. Blev en väldigt bra dag även om vädret kunde varit bättre :)) Sen hade vi bara en dag kvar innan vi skulle åka hem igen, bilder från det kommer en annan gång. 
 
Den fina forsen :)) 
 
Tycker att stenarna runt om ser rätt häftiga ut :p 
 
Och här sitter jag och fotar :p 
 
Här ser det ändå rätt bra ut med dimman :)) 
 
Undra om det är jobbigt att bo såhär. I en by, uppe på ett berg med knappt nånting i närheten och väldigt branta vägar :p Fint är det iaf. 
 
Sen såg man inte så mycket. 
 
Och här avslutar jag denna dagen :)) Hoppas att ni gillade bilderna! 

Björnar

Har inte fotat något nytt så jag gick igenom några mappar från i somras och kom till bilderna från borås djurpark som jag fotade på midsommarafton. Såg att jag inte hade lagt upp några bilder på björnarna, så jag redigerade några av dom nu. Vi kom ju precis till rovdjursmatningen, så efter vargarna var det björnarna som skulle få mat. 
Skulle vilja åka till någon annan djurpark och fota som jag inte varit på innan :p 
 
Väntar på mat :)) 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Fint ljus ikväll

Jag och Tobias tog en promenad i änggårdsbergen nu ikväll. Det var väldigt fint ljus med massa solstrålar när solen höll på att gå ner. Känns inte alls som sommar längre, blåser ju typ storm ute. Hoppas att det ändå kan komma lite sommarvärme tillbaka innan den tar slut helt. Även om jag gillar hösten och alla färger så tycker jag att den kan vänta en stund till :p

 

Det bor två svampar utanför mitt hus som jag tyckte skulle få vara med på bild. Percis då kom solen fram också och gav ett fint ljus :)) 
 
Älskar sånt här! 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 / Tamron 90mm 2.8 macro

Från min balkong igen

Igår kväll såg jag att det blixtrade igen, så jag tog ut kameran på balkongen och fotade. Det kom bara en blixt till efter att jag hade sett den första, men jag fick den iaf på bild, så det var ju bra :)) 
Idag har jag träffat Jennie som jag inte träffat på typ ett år. Hade med mig Elton så han fick leka med hennes lilla hund Lukas. Oj, vad dom sprang runt tills dom blev helt slut och somnade båda två :p 
 

Från min balkong

Igår kväll satt jag och kollade på serie. Det regnade ute och helt plötsligt tittade solen fram medan det fortfarande regnade, så jag gick ut på balkongen för att kolla om man kunde se regnbågen härifrån och det kunde man. Den var väldigt tydlig i färgerna, men jag kunde inte se en så stor del av den för den var mer på andra sidan huset. Men det gjorde ingenting eftersom det var mycket finare vid solen just då. Det lyste upp så fint och man såg hur det regnade uppe vid molnen. Såhär såg det ut i några minuter innan allt blev grått igen som det var innan. Är väldigt glad över att vi har en sån här utsikt nu :)) 
 
Mer än såhär såg jag inte av regnbågen, men det var alltid något :p
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Sicilien 19 maj 2014 - Uppe bland bergen

Nu har jag äntligen blivit klar med lite fler bilder från när jag var på Sicilien i maj. Har varit lite seg med dom bilderna, men ska försöka att inte vara det med resten nu :p Eftersom jag inte tog så många bilder den 18 maj, så hoppar jag över den dagen och lägger upp den 19de istället. 
Vi hade planerat att vi skulle hyra en bil någon dag under veckan och åka ut bland bergen. Det var svårt att bestämma dag eftersom vädret var så olika hela tiden. Det stod iaf på prognosen att måndagen skulle vara den dagen med bäst väder, så vi bestämde oss att hyra bilen då. Såklart var det dagen med sämst väder istället.. 
Vi började åka på morgonen upp mot Taormina och Castelmola som låg uppe på berget bredvid där vi bodde, sedan vidare ut på "landet" och upp i småbyarna Motta Camastra, Francavilla och Castiglione (och några till som jag inte kommer ihåg namnet på). Det var molnigt, dimmigt och regnade lite. Jag hade tänkt att man skulle ha en fin utsikt mot Etna och så, men tyvärr så var inte utsikten den bästa denna dagen. Så himla synd.. Men det var roligt ändå att åka runt där för det var så himla fint med massor av citron och apelsinlundar och berg överallt med små söta byar uppe på. 
Vi stannade många gånger på vägen så det blev massa bilder som jag kommer dela upp i två inlägg. Här kommer första delen. 
 
Isola Bella. Har sett så fina bilder på denna ön. Det var så grått ute när vi var där så vattnet set inte alls så turkost ut som det egentligen är. 
 
Utsikten från Castelmola. Vi bodde nere vid havet bakom berget där. 
 
Och en bild på mig :p 
 
Var väldigt fint med alla berg och att det var så mycket grönt överallt också. 
 
Sen kom vi till en fin bro som jag var tvungen att fota vid så vi stannade en stund här :)) 
 
På andra sidan bron fanns det apelsinträd 
 
En fin liten by uppe på ett berg. Vi började åka uppåt mot den (tror det var den iaf) 
 
Ganska högt upp och än var vi inte framme. 
 
Här vände vi och åkte ner igen för svängarna blev bara skarpare och var jättebranta. 
 
Sen hittade vi en till fin bro som jag ville fota vid. Och här avslutar jag första delen av bilderna. Tyckte det räckte med 20st i ett inlägg :p 
Hoppas ni gillar bilderna för det kommer komma ännu fler en annan dag :)) 
 

Fjärilar

Sitter och väntar på att Sandra och Pernilla ska komma hit så jag redigerade några fler bilder från när jag var i fjärilshuset i juni :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

För ett år sedan ..

Inatt för ett år sedan stod jag och Tobias ute vid en fjord i norge och fotade något som jag alltid hade velat fota, norrsken! Känslan av att stå där och se/fota något så häftigt var verkligen något speciellt. Därför tänkte jag lägga upp två bilder nu som jag tog då för precis ett år sen. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm

Lite blixtar

Blir ett till inlägg idag med några bilder som jag tog igår kväll. Jag satt i soffan med datorn och såg hur det blixtrade till på himlen. Flög upp ur soffan och snabbt fram med kamera och stativ och ut på balkongen. Där tog det bara fyra minuter tills jag hade fått tre bilder på blixtar. Tobias som satt och spelade var inte lika snabb som mig så han missade dom. Vi stod kvar och efter en kvart kom en till blixt som vi båda fick med på bild :)) Sen kom ett riktigt ösregn (tur vi har en balkong som skyddar bra för regnet) , vi väntade en stund till, men kom inga fler. Jag fick iaf fyra blixtbilder så jag är nöjd :)) 
 
Ser typ ut som att blixten slår ner i trädet, men den är bakom :p
Nikon D800 - Nikon 16-35mm

4 år <3

Det var fredagen den 13 augusti 2010 som jag och Tobias blev tillsammans, alltså fyra år sedan idag. Tiden har gått så fort, men ändå inte :p Har hunnit med mycket roligt under dom här åren och nu är vi även sambos :)) 
För ett år sedan precis idag firade vi våran årsdag med en resa till norge. Gjorde ett kollage med bilder på oss från den resan (se alla bilderna här). I år firar vi med en mysig middag ikväll istället <3 
 
 

Fungerande dator igen :))

Nu äntligen fungerar min dator igen! Och den är mycket snabbare än innan så det är väldigt härligt. Ibland kunde jag knappt redigera för datorn var så seg, men nu slipper jag sånt :)) Nu ska man bara få installerat alla program som man behöver. Kommit en liten bit på vägen iaf. 
Fixade ihop ett kollage lite snabbt på några bilder jag har fotat nu i sommar. 
 

- - -

Igår var vi på bröllop hela dagen, en släkting till Tobias gifte sig. Det var jättefint med en utomhusvigsel. Sen bjöds det på afternoon tea, så det var ett lite annorlunda bröllop, men roligt och väldigt fint :)) Jag hade inte kameran med mig så har inga bilder därifrån.
Jag kan fortfarande inte använda min dator så jag lånar Tobias just nu. Hoppas att vi kan få den att funka idag iaf. Det är så jobbigt att inte kunna använada sin egen dator ;/
Denna bilden tog jag för lite över en vecka sen. Ljuset var väldigt fint den kvällen. 
 
 

Jobbig dator :(

Min dator har varit väldigt dålig den senaste tiden och det har bara blivit värre, så idag har jag och Tobias installerat om den. Funkar fortfarande inte som den ska, får se om den ens kommer fungera igen :( Hatar verkligen datorkrångel! 
 
Skriver inlägget med mobilen nu så får bli en gammal bild idag som jag hade på den. Imorgon ska vi på bröllop, fast inte som fotograf denna gången :p 
 

Mjau

Skrev ju att jag skulle försöka bli klar med lite fler Sicilienbilder, men är inte klar med dom än. Blev så himla många bilder just den dagen jag håller på med. Kanske får dela upp dom i två inlägg, får se :p 
Här är två bilder till på en av dom söta lejonbebisarna som jag fotade på midsommarafton som jag inte visat innan. Har kvar en del därifrån också som jag tänkt lägga upp någon gång.. Undra hur stora lejonungarna är nu. Ska åka dit till hösten igen och fota lite mer (man får ju utnyttja lejonkortet jag köpt så jag kommer in gratis resten av året :p). Tycker det är väldigt roligt att fota djur, speciellt ungar :)) 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Tack mamma! :))

Tog lite bilder idag på min nya klänning som min mamma gjort till mig. Har en annan klänning i denna modellen som jag tycker om väldigt mycket och jag har velat ha en till, men har inte hittat någon liknande i en affär. Jobbigt när man vill ha något som man inte kan hitta :p  
Jag och mamma åkte till en tygaffär och kollade ut tyger istället. Fastnade för ett rosa/lila/turkost tyg direkt när jag såg det (älskar dom färgerna tillsammans) som kostade typ 30kr. Sen sydde mamma en klänning i den modellen som jag ville ha. Är hur nöjd som helst! Tack mamma!! :D Önskar att jag själv kunde sy :p 
 

:))

Ikväll ska jag på bio med Tobias och se Guardians of the galaxy. Ska bli kul, var rätt längesen jag var på bio nu. Någon som sett den filmen? 
Blir en bild idag som jag tog 2012 som jag fortfarande tycker om, men imorgon ska jag försöka hinna redigera lite bilder från Sicilien. Har ju varit så himla seg med dom bilderna ;o Är ju ändå på den dagen som var roligast att fota, så hoppas att jag blir klar med dom från den dagen imorgon :)) 
 
Nikon D80 - Tamron 90mm 2.8 macro

Månadssten - Juli

Nu har jag gjort sminkningen för Julis månadssten som är rubin. Blev några dagar sent, men stenarna tog några veckor längre tid att få än valigt. Stenar för Augusti har jag, men ska beställa till September redan nu, så det inte händer samma sak. 
Blev lite annorlunda ögonbryn denna gången. Föredrar nog mina egna, men kul att testa lite olika saker så att inte alla månaderna blir så lika :p
 
 

natt

Det blev inga blixtbilder inatt. Nu när jag äntligen har en bra utsikt så kommer det på fel sida ;o Gick ut och försökte ta någon bild istället, men det blev ingenting ändå. 
Lägger upp en bild från förra året då jag fotade stjärnorna och månen höll på att gå ner samtidigt. Var så himla fint! Saknar att fota stjärnor, men snart kan man göra det igen :)) Hoppas ni inte tycker det är tråkigt med gamla bilder, men jag tycker att det är bättre med det än att inte uppdatera alls :p 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm
 

Regnigt idag

Just nu sitter jag ute på balkongen och skriver och tittar på solnedgången. Helt vindstilla nu och lagom varmt. Var ju hur varmt som helst förut. Efter att jag och Tobias kom ut från affären när vi hade handlat såg vi att det var jättemörka moln på himlen. Jag släppte av Tobias utanför vårat hus och sen körde jag till mamma och pappa för att lämna bilen som vi lånat. Vi hade sett massa blixtar på vägen och jag ville bara hem och fota även om det var lite för ljust. Det började ösregna innan jag var framme med bilen och jag blev helt blöt av att bara springa från bilen in och lämna nyckeln. Jag kanske borde ha stannat och väntat på att regnet skulle sluta, men jag ville verkligen försöka fota blixtarna som kom hela tiden så jag gick ut och började springa hem. Efter typ fem sekunder var jag helt genomblöt. Sprang dom 500 metrarna hem och när jag kom fram hade jag sjöar i mina skor och det bara droppade om hela mig. Synd bara att åskovädret nästan var över när jag hade fått fram kameran och ställt upp den ;o Men det står att det ska åska mer inatt, så kan ju hoppas på det :)) 
 
Har inte hårddisken ikopplad nu så jag fick bara ta någon bild som jag hade på datorn. Tog denna för typ precis ett år sedan. På natten efter att jag hade fotat denna blixtrade det massa och jag tog några av mina bästa blixtbilder (1,2) :)) 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Macro

Jag hade bara mitt macroobjektiv på kameran igår när jag var ute. Fanns gott om småkryp bland blommorna som satt snällt och ville bli fotade. Sen fanns det dom som inte satt lika snällt och bara flög iväg när jag skulle fota ;o Så här är några bilder på dom lite snällare småkrypen som ville vara med på bild :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Kvällsljus <3

Var ute lite förut, så härligt att bara gå runt och fota, har inte gjort det på länge nu. Här är tre bilder på några fina blommor i det fina kvällsljuset :))
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro