Trollstigen

Tobias står och fotar ut över Trollstigen. 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm 

Moments

One Direction ska ha en dag med 7 timmars livestreaming den 23 nov och tills dess har dom lite utmaningar som man kan göra. En av dessa utmaningar var att göra en musikvideo till en av deras låtar. Fick idén att göra en video av massa olika timelapsar och några filmklipp på ett "kärlekspar" till låten Moments. Det var inte lätt kan jag säga och det tog väldigt lång tid att göra fler nya timelapsar, filma och sen sätta ihop allting. 4 minuter timelapse är rätt långt, knappt att jag hade tillräckligt många :p men den blev klar iaf. Tänkte visa den här på bloggen nu :)) Några av klippen kanske ni känner igen, men det är en del nytt också. 
 
Glöm inte att ändra till HD-kvalité :)) 
 
Uppdatering: Tråkigt bara att jag inte kunde maila till dom som man skulle. Fick tillbaka ett mail nu om att det inte gick att skicka, en dag senare. Sista dagen att skicka in var igår också.. 

Grattis Tom och Giovanna

Ville göra ett inlägg och säga grattis till Tom och Giovanna Fletcher som ska ha en bebis! Tom är en av sångarna/gitarristerna i McFly som har varit mitt favoritband ända sen 2005, (mitt bloggnamn kommer även från en av deras låtar, Stargirl). Ni som inte hört dom borde lyssna på några låtar, såå bra! 
Gjorde ett kollage med bilder på Tom som jag tog på en av McFly-konserterna jag varit på. 
 
Tom Fletcher, Radioactive tour 2008 i London.  
 
I denna söta videon berättar dom att dom ska ha en bebis :)) 
 
När jag ändå håller på vill jag tipsa om McFly's nya låt "Love is on the radio". Längtar såå mycket tills deras nya album kommer! :)) 
 
Om det finns någon som läser min blogg som gillar McFly, vilken är eran favoritlåt? För mig varierar det lite, men The heart never lies är en av dom bästa låtarna som finns! 
 

Fruset

Inte världens bästa väder ute just nu så jag har inga nya bilder. Lägger upp två bilder som jag fotade hösten 2009 bara för det. Jag frös in ett löv och fotade och ett tag senare gjorde jag samma sak med en ros. Tänkt flera gånger att jag ska testa detta igen, men använda en större låda så att hela lövet får plats (eller ha ett mindre löv :P), men det har inte blivit av. Får bli en annan gång.. 
 
 

The Pengiun Challenge - Svart + Färg

Här är min andra sminkning till smink-utmaningen jag och några till håller på med. Sist var det ju svartvitt och denna gången skulle det vara svart och en valfri färg. Jag valde turkos för jag tycker det passar så bra ihop med svart. Fast blev inte så nöjd med den, fick göra den rätt snabbt nu ikväll eftersom jag varit hos Pernilla nästan hela dagen och spelat med henne och Camilla. Får hoppas att nästa veckas sminkning blir bättre iaf :p 
 
Kolla också dom andras sminkningar: 
 
 
Har använt: 
120-paletten - Turkos 
Make up store - Microshadow Pollution 
Make up store - Gel eyeliner Black
Make up store - Eyepencil Black
Make up store - Eyepencil Crazy Lazy 

Höstblommor

Hittade några blommor i fint ljus när jag var ute och fotade Lisa förra veckan. Kunde inte låta bli att fota dom :)) Så tråkigt nu när det inte är bra väder, vill ut och fota innan alla färger försvinner! ;o 
 
Nikon D800 med Nikon 85mm 1.8 

Ny frisyr

Var ju hos frisören igår och fixade mitt hår. Gjorde det ljusare och la om håret så min sidecut inte ska synas nu när den växer ut och sen blev det en lugg också. Känns lite ovant, men jag tycker att det blev bra. Hade lugg innan jag klippte min sidecut för lite över två år sen och det är den frisyren som dom flesta sagt att jag passar bäst i :p Men såhär ser jag ut nu iaf.. 
 
 

I staketet

En helbild på en av bilderna jag la upp i mitt kollage för någon dag sen. Var en som ville se den större :)) Fotade den sommaren 2010 ute i trädgården. Är nog en av dom bilderna jag fotat i trädgården som jag tycker mest om.
Ska snart åka och fylla i mina slingor och göra något åt min sidecut som ser lite knäpp ut just nu eftersom jag sparar ut den. Får se om det kommer någon bild sen kanske :p 
 
Nikon D80 med Tamron 90mm 2.8 macro 

Vattenfallet

En bild från 13 oktober. Hösten är så fin! Synd att löven snart kommer vara borta från träden.. 
 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm 

Kollage - Grönt

Igår gjorde jag ett kollage med bilder i grönt. Tänkte det kunde vara lite kul att göra sånna kollage i olika färger :))
Så det kommer jag lägga upp när jag inte har några andra bilder, inte har tid att redigera några nya eller om jag bara känner för det :p  
Klicka på bilden för att se den större.. 
 
 
 

The Pengiun Challenge - Svartvitt

Jag blev frågad om jag ville vara med på en liten smink-utmaning som kallas "The Pengiun Challenge". Det lät ju roligt, så det ville jag och idag har jag gjort första sminkningen av tre. Denna skulle bara göras i svartvitt och det var rätt svårt faktiskt :p Jag gjorde en med inspiration från 60-talet. Blev lite ojämnt och sådär, men ändå helt okej med tanke på att mitt ena öga rann och det vita i ögonvrån försvann hela tiden och efter ett tag förstördes hela eyelinern under av mitt dumma öga, men som tur var hade jag hunnit ta några bilder precis innan.
 
Kolla även in hur dom andra gjort:
 
Har använt: 
Make up store - Microshadow White 
Make up store - Microshadow Pollution 
Make up store - Cake eyeliner Black
Make up store - Eyepencil Black 
Rinhestones från Ebay 

Dimma

Nikon D800 med 50mm 1.4 

Norge 2013 - Atlanterhavsveien

Är lite seg på att lägga upp Norgebilderna, men har fixat några från fjärde dagen nu..  
Dagen efter att vi varit i Trollkirka hade vi inget direkt planerat. Vädret som var så bra dagen innan hade ändrat sig och det regnade massa. Vi kände för att åka någonstans med bilen så vi bestämde oss för att åka till Atlanterhavsveien. Det är ute vid kusten, man åker över broar som går mellan flera öar. Det hade nog med vädret att göra, men jag tyckte inte att det var något direkt speciellt. Det var inte värt att åka så långt för det. Hade vart häftigare om det var stora vågor som man kan se på en del bilder på google (kolla här)
På vägen tillbaka åkte vi förbi Molde och gick i ett köpcenter där. Hittade ett par skor jag ville ha, men dom fanns inte i min storlek ;o Som tur var fanns affären här i sverige också (eurosko) så jag fick mina skor till slut ändå :)) 
Blev inte många bilder denna dagen, ungefär 50st bara eftersom det regnade nästan hela tiden. 
 
Från färjan.. 
 
Nästan framme.. 
 
Vi gick ur bilen i regnet vid en av utsiktsplatserna. Slutade regna en kort stund när vi fotade iaf, det var bra :p 
 
Här är den bron som man ser mest bilder av. Synd att dom höll på att bygga om på andra sidan så man inte kunde stanna. Hade blivit en mycket häftigare vinkel därifrån. Härifrån ser det ut som en vanlig bro. 
 
Panorama. Klicka för att se den stor. 
 
På vägen tillbaka när vi väntade på färjan gick jag ner till vattnet och fotade lite.
Klicka för att se denna större också. 
 
 

Bilder

Här är några blandade bilder från i lördags innan vi åkte till Alingsås. Först var vi ute och gick en stund på dagen och senare på vägen till Alingsås stannade vi och fotade vid en sjö :)) 
 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm (sista) och 50mm 1.4 (resten) 

Stjärnor - Timelapse

I fredags på kvällen åkte jag och Tobias ut för att fota lite bilder till en timelapse. Åkte till ett annat ställe denna gången än där vi brukar vara. Har precis satt ihop timelapsen nu och tycker att den blev rätt bra. Lite för kort, men vi orkade inte sitta där i mer än 1h 20min :p Måste göra en lång någon gång. 
 
Glöm inte att ändra kvalitén till HD på det lilla kugghjulet :)) 
 
Och en bild från när vi testade inställningar. Denna bilden har lite längre slutartid än bilderna i timelapsen. Blev bättre med detta, men då hade vi behövt vänta dubbelt så lång tid för att få dom nästan 300 bilderna vi tog. 

Lite höstporträtt :))

Idag var jag och Lisa ute i det fina höstvädret och fotade lite porträtt :)) Jag använde mitt 85mm 1.8 denna gången. Inte använt det på hur länge som helst, men det är faktiskt väldigt bra. Borde använda det oftare :p 
 
Jag med min fina mössa som Stickan har gjort, jättehärlig :)) 

Morning mist

Jag och Tobias gick upp tidigt igår på morgonen för att åka iväg och fota. Det var lite mer dimma än jag hade tänkt mig. Man såg knappt vägen när man körde, så det blev ingen bra soluppgång. Ville att det skulle vara lite dimma, men så att solens ljus ändå kom igenom (lite som förra året) och gärna att man hade sett solstrålar genom träden, men det fick bli andra bilder istället. Tycker ändå att det var en fin och mysig morgon även om det inte var som jag egentligen ville :))
 
Nikon D800 med 50mm 1.4
(Gjord av sju ihopsatta bilder) 

Lights in Alingsås

Igår kväll åkte jag och Tobias till Alingsås för att fota "Lights in Alingsås". Har fotat det två gånger förut (2009 och 2010). Har inte tyckt att det har varit så jättebra då, så vi har struntat i att åka dit dom två senaste åren. Nu tänkte vi att det kanske skulle vara lite bättre, men tyvärr inte.. Det ska vara ljusdesigners från olika delar av världen som åker dit och fixar, men några upplysta träd och buskar som det mest var är inte så jätteroligt. 
Tycker ändå att det är en mysig grej att ha något sånt, men när dom gör en så stor grej av det borde det vara lite bättre tycker jag. Vi var nog inte heller där rätt dag och tid eftersom det var något lopp som började precis och det var jättemånga som gick slingan samtidigt som oss, så det blev lite jobbigt att fota ibland. Blev iaf några (rätt färgglada) bilder som jag tänkte lägga upp nu :)) 
 
Det var H.C.Andersen-tema och detta var "Den fula ankungens" station.  
 
Denna och dom två under är från det jag gillade mest (Tummelisa), men den över var bara några grenar vid en husvägg och dom två under vid en liten rabatt, så det var väldigt lite av det finaste :p 
 

Leopard

Jag har ju inte redigerat klart bilderna från Nordens Ark som jag var på i somras. Åkte till Danmark och fick andra bilder från en djurpark att redigera, så dom här blev lite bortglömda. Ska snart åka iväg till Tobias över helgen, så jag redigerade en bild på en leopard lite snabbt så länge. Blev väldigt nöjd med flera leopardbilder, den satte sig så himla bra efter en stund. Kommer fler en annan gång :P 
Är tillbaka på söndag igen med ännu fler bilder förhoppningsvis. Ska fota Lights in Alingsås imorgon tänkte vi och vädret ska ju vara bra, så kommer säkert bli lite fler höstbilder också :))
Jag finns på instagram så länge, stargirlphoto.  
 
Nikon D800 med Nikon 70-300mm 

Höst :))

Jag och Lisa skulle åka till Make up store idag (älskar make up store, köper typ allt mitt smink där) och efter det gick vi lite i Trädgårdsföreningen för det var så fint väder och massa färger. Jag har inte fotat där inne så många gånger och senast var för två år sedan, då jag fotade bröllopsporträtt. Det är väldigt fint där på hösten :)) 
 
Nikon D800 med 16-35mm (andra bilden) och 50mm 1.4 (resten)

Autumn Makeup

Löven i några buskar vi har i trädgården är så fina just nu, så jag tog in några för att använda i en sminkning. Tycker att denna får passa in i mitt sminktema "blommor" som jag nu tänkte ändra till ett natur-tema istället så jag kan få lite fler sminkningar till det :)) 
Fotade innan jag satte dit löven också. 
 
Har använt:
Skuggor från 120-paletten
Make up store Microshadow - Pollution
Make up store Eyepencil - Black
Make up store Lipstick - Trust
Rhinestones från Panduro och Ebay 
 
 

Göteborg

När jag gjorde om min hemsida redigerade jag om flera av mina gamla bilder. Här är en som jag fotade för 4 år sedan som jag blev nöjd med. Har gjort flera redigeringar på denna innan, fast jag tycker inte att någon av dom är bra längre, men nu när jag redigerade om den blev jag nöjd med den igen :)) (Finns två redigeringar på den från tidigare i min hdr-kategori, den första är ju bara pinsam haha ;o)
 
Nikon D80 med Nikon 18-135mm 

Lite fler höstfärger

Har redigerat några fler bilder som jag fotade igår. Det är ju så fint med alla färger ute just nu!
Känner mig sjuk idag, inte roligt! Får hoppas att det försvinner och inte blir värre.  
 
När jag åkte dit var himlen helt blå, men sen blev det helt grått istället ;o Lite synd..  
 
Tyckte mina skor var fina mot dom gula löven :)) 

Höstfärger

Det var väldigt fint ljus ute förut så jag åkte iväg för att fota lite höstfärger. Fast efter en liten stund gick solen i moln och sen helt plötsligt var himlen helt grå istället för helt blå som den var när jag åkte.. Det var väldigt tråkigt. Blev en del bilder i alla fall för alla färger på träden var så fina, men hade gärna velat ha ljuset som det var först. 
Här är två bilder på ett fint träd, fler kommer imorgon.. 
 
 

Måne och stjärnor

Tänkte att det var på tiden att jag lägger upp resten av stjärnbilderna jag fotade för nästan en månad sen. Var såå fint den natten, men nästa gång hoppas jag på att det är helt mörkt på himlen och ingen dimma så man kan få stjärnorna lite bättre på bild :)) 
 
Månen lyste ju rätt stakt så många av stjärnorna försvann i ljuset. Fast det var häftigt ändå :p 
 
Här går månen ner bakom dimman. Man ser en liiiten del av den fortfarande.. 
 
Sen skrev Tobias våra namn med min mobil. Man tänkte inte så mycket på att det var dimmigt när man stod där, men här ser man rätt mycket dimma runt om bokstäverna :p 
 
Och en sista bild på vintergatan innan vi åkte därifrån :)) Var lite lättare att fota den när månen var borta. 

Skogen

Det är ju så många fina färger ute nu så igår åkte jag och Tobias till Bokedalen för att gå lite där och fota. Förra hösten kom vi dit lite för sent för typ alla löv hade ramlat ner då, så vi tänkte att vi skulle åka tidigare i år, men nu var vi för tidiga, var fortfarande helt grönt :P Får åka dit någon mer gång nu i oktober och se om det är bättre då. 
Var inte många bilder jag blev nöjd med igår. Inte någon från bokskogen, allt såg bara så rörigt ut, men här är några iaf som jag blev mer nöjd med..  
 
 

Gjort om på hemsidan :))

Som några av er kanske har sett så har min hemsida sett väldigt konstig ut ett tag. Sen dom gjorde om på one.com där jag har den blev den helt förstörd och jag blev tvungen att göra om den. Så nu äntligen känner jag med klar med den igen. Blev ungefär samma, fast lite annorlunda på startsidan, två nya kategorier blev det också. Har lagt upp fler gamla bilder, fast nyredigerade och nya bilder också såklart. Fler priser på fotograferingar finns nu också och priser om man vill köpa en utskrift av någon av mina bilder. 
Ni kan ju gå in och kolla lite om ni vill (uppdatera om det fortfarande ser knäppt ut) :)) www.johannafaglund.se 
Ett färgglatt kollage med bilder från olika kategorier på hemsidan..