1989-11-30

Så fyller jag år idag. 24 år, rätt knäppt ändå. Känns inte alls som att det var längesen jag var typ 20, men det var ju ett tag sen nu :p Här är en bild som jag gjort i photoshop med en gammal och en ny bild på mig. Lugg både då och nu :)) 
Grattis till Dougie Poynter i McFly som också fyller år idag! :D
 
 

Ny kamera och Berlin imorgon :))

Imorgon ska jag åka till Berlin med familjen, Tobias och Lisa :)) Just nu håller vi på att packa (alltid sent ute med packningen :p), men tror att vi snart är klara. Ska flyga dit, så vid 9 imorgon åker vi till Landvetter. Kommer vara borta tills på söndag kväll. Vet inte om jag kommer ha något internet eller om jag uppdaterar bloggen när jag är där, men har iaf gjort ett tidsinställt inlägg som (förhoppningsvis) dyker upp i helgen :p 
Köpte en ny kamera förut också, en kompaktkamera alltså (behöver inte byta ut min D800 än på ett tag ;P). Blev en Canon G15. Kände att jag behöver ha en mindre kamera också som jag kan använda så jag slipper släpa på min tunga D800 hela tiden. Blev en Canon G15 eftersom G9 var min första kamera som jag tyckte om mycket, men den är gammal nu (6år) och jag vill ha lite bättre kvalité, så därför blev det en sån här. Jag är inte sån som är fast vid bara ett kameramärke :p 
Men nu måste jag fortsätta att fixa iordning för imorgon. Ni får ha det bra här hemma :))
(Kanske uppdaterar på instagram om jag har något internet, stargirlphoto) 
 
Blir en till bild från igår. Samma motiv, fast en vidare vinkel. Tror jag gillar denna bättre faktiskt :p 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

I solnedgången

Jag fotade lite i solnedgången förut, den var inte lika grå nu som sist. Var riktigt kallt och blåsigt nere vid vattnet, men jag stannade ändå rätt länge. Har bara redigerat en bild än så länge, får se om jag hinner fixa fler imorgon :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 

Kollage - Gult

Fortsätter med mina kollage i olika färger. Denna gången blev det gult :)) 
 

1DDay och bilder från idag :))

Just nu sitter jag och kollar på 1DDay (eller natt som det blev här i sverige). Det är en 7 timmar lång livestreaming med One Direction. Det var till detta som jag gjorde den musikvideon jag la upp för ett tag sen (men som inte kunde skickas). McFly dök upp en liten stund förut också, det var trevligt (dom har skrivit "Dont forget where you belong" med Niall på det nya albumet, bra låt). Just nu är det Louis och Zayn's timme och det är en och en halv timme kvar, så kommer sitta här ett tag till :p 
Samtidigt som jag kollar har jag redigerat lite bilder som jag fotat idag. Jag och Tobias tog en liten promenad vid havet innan solnedgången, mysigt. Kul att komma ut med kameran lite också, brukar inte bli att jag fotar så mycket i november. Men här är bilderna iaf :)) 
 
Fanns lite blommor kvar ute :p 
 
Nikon D800 - 50mm 1.4 - Nikon 16-35mm - Nikon 70-300mm

Bio ikväll :))

Ikväll blir det bio med min älskling. Kollade på Hunger Games hemma igår och idag blir det Catching Fire. Gillar verkligen böckerna, så jag hoppas att denna filmen blir bra också, men det tror jag :)) Gillade speciellt andra halvan av denna boken. Tredje boken ska dom ju dela upp i två delar. Lite jobbigt egentligen när dom gör så (orkar inte vänta :P), men man får ju med mycket mer, så det är bra ändå. 
 
Kollade runt lite bland mina gamla bilder för att hitta någon att lägga upp idag. Fick bli denna :p 

London på natten

Idag fyller min pappa år, grattis till honom :)) För tre år sedan var vi i London och firade honom, en väldigt bra resa. Så jag tänkte lägga upp tre bilder som jag tog för precis tre år sedan idag. Åkte med min bror och fotade lite nattbilder, så fint där.Blir ingen sånt firande idag då pappa är iväg på match (han är ledare för Önnereds herrar som spelar i elitserien).
Men nästa vecka ska vi på en annan resa med familjen till Berlin för att gå på bland annat julmarknad och fira någon annan (gissa vem) :)). Så det ska bli roligt! 
 
Nikon D80 - Tamron 10-24mm 

Mer droppar

Redigerade några fler droppbilder som jag tog för några dagar sen :)) Hade ingen aning hur det skulle bli med akvarellfärger (hade det hemma så jag bara testade lite), men det blev rätt häftigt när färgen i droppen började blandas ut med det andra vattnet :p 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 - Nikon Speedlight SB-600

Några bilder från igår

Fotade lite porträtt på Lisa igår vid Röda Sten. Tycker det är ett bra ställe att fota porträtt på, har gjort det några gånger innan, men det är alltid lika kul :p Jag ville ha en ny profilbild här på bloggen (den jag har är snart två år gammal), så Lisa tog några bilder på mig också. Jag vet inte om jag kommer byta till någon av bilderna vi tog, min lugg är lite för lång nu tycker jag. Får klippa den och ta nya någon gång :p 
Här är några av bilderna vi tog iaf :)) 
 
Nikon D800 med 50mm 1.4 och 85mm 1.8 

Dropp

Jag har tänkt länge på att fota vattendroppar igen, gjorde det en del 2009 och 2010. Har inte fotat mycket alls nu den senaste tiden, så jag passade på att göra det idag. Ville inte göra samma som jag gjorde då, så jag gjorde på ett lite annorlunda sätt nu, ville ha vattnet och droppen i olika färger. Istället för att spegla färgen i dropparna använde jag istället akvarellfärg. Tänkte att det kanske kunde bli bra och det blev det faktiskt :p Det var svårt att både droppa och ta kort samtidigt, men det funkade iaf. Har bara redigerat en bild så länge, fler kommer en annan gång :)) 
Imorgon ska jag ut med Lisa och fota, två gånger. Ska bli kul! 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro - Nikon Speedlight SB-600
 

Kollage - Rött

Blir ett av mina kollage i olika färger idag. Denna gången gjorde jag med röda bilder :)) Var en rätt svår färg faktiskt, hade inte mycket att välja mellan :p 
Frågade sist vilken färg ni vill se nästa gång och det enda svaret jag fick var silver och den kanske är lite för svår :p Ni får gärna fortsätta att skriva i vilken färg ni tycker jag ska göra nästa. 
 
 
 
 

Norge 2013 - På vägen hem

Nu har jag redigerat klart dom sista bilderna från när vi var i Norge. Bara två månader senare :p 
Vi åkte från campingen vid 7 på morgonen, tog E6an som var den snabbaste vägen hem, men det är även en tråkigare väg. Fast vi hade ju åkt runt så mycket under dagarna vi var där och sett massa, så det var bättre att ta den vägen då. Det hade regnat mycket på natten och det regnade fortfarande lite när vi åkte, men det var väldigt fint med lite dimma och solen kom fram ibland. Vi stannade några gånger i början för att fota. Tycker det var väldigt fina ställen, speciellt så på morgonen. Det är inte lika många och stora berg längs E6an, så vi gjorde bara några fotostopp under den första timman.
Tänkte att vi skulle komma hem rätt snabbt ändå nu, men så hamnade vi i en bilkö vid ett vägarbete eller något. Det var ingen liten kö heller! Efter att vi stått still ett tag, kanske 20 minuter satte vi på radion ifall dom skulle näma något om det där och det gjorde dom. Dom höll på med sprängningar så man kunde få stå till i över en timma. Kul.. Vi fick börja köra efter nästan en timma, men det var ju så många bilar så det tog typ 15 minuter till att komma ut från kön också. Det var väldigt segt att det blev så när man har så många timmar kvar i bilen och man bara vill hem, fast det var ändå tur att det inte var på vägen upp för det hade nog varit jobbigare. Tror vi var hemma igen vid 9 eller 10 på kvällen. Tar rätt lång tid att åka, men det är värt det.
Det var en väldigt bra resa och vi fick se och fota mycket! Rekommenderar verkligen att åka dit någon gång :))
 
Tänkte skriva några tips som man kan tänka på om man vill när man åker till Norge:
- Åk på mindre vägar. Dom är mycket mysigare och finare tycker jag. Vi ritade ut en egen väg på google maps :)) 
- Det tar längre tid att köra än vad man tror. Vägarna är väldigt smala, sväger ofta och man åker upp och ner över berg, så man kan inte köra lika snabbt + att man har så mycket att kolla på som man inte vill missa. (Sen står det ofta djur på vägarna)
- Finns billiga stugor som man kan övernatta i, men det finns ofta inte så många kontaktuttag i dom så en sån förlängningsgrej med fler uttag kan vara bra ifall man är flera som ska ladda mobil/kamera osv. 
- Gå någon vandringsled, det är så fint och det är rätt härligt att komma bort från vägen lite. I Geiranger fanns det massa att välja mellan i olika svårighetsgrader. Sen finns Trollkirka (som var väldigt jobbigt att gå upp för, men värt det). 
- Gå ut på natten när det är mörkt och se hur det ser ut (mitt på sommaren blir det inte så mörkt, men man kan ju gå ut ändå :p). Vi hade sån tur att det var norrsken när vi gick ut för att fota stjärnorna. 
- Vill man se många vattenfall är tidigare på sommaren bättre att åka. Är hur många som helst då, fast det finns fortfarande en del senare som i Augusti, men inte alls lika många. 
Det var mina tips som jag tänkt på när jag varit där iaf :)) Och här kommer dom sista bilderna! Eller sista är det ju egentligen inte eftersom jag har så många som jag inte redigerat och visat, men från den sista dagen iaf :p Vill man se alla bilderna från resan jag lagt upp (ca 130st) finns det en länk under "resor" i min meny. 
 
Här är stugan som vi bodde i. Mysig var den :)) (Mjelva Camping)
 
Första stället som vi stannade på. Regnade, men det var så fint ändå :)) 
 
Sen stannade vi här. Tycker det är rätt häftigt när vattnet rör sig till höger, men resten är helt spegelblankt och jätteklart. 
 
Hittade båtar också :)) Hade gärna åkt ut i en :p 
 
Fanns en stor fors på det sista stället som vi stannade på :)) 
 
Avslutar med dom här två trollen som vi hittade också. Om dom är söta eller väldigt läskiga vet jag inte riktigt.. mest läskiga tror jag :p  
 
Hoppas ni har gillat bilderna jag lagt upp från våran Norgeresa. Det var jättekul att fota dom iaf :P Tobias kommer nog snart börja lägga upp sina bilder också så ni kan ju hålla utkik på hans blogg om ni vill se dom också :)) 
 

Fåglar och Ullared (och en tomtemask)

Idag åkte jag, mamma, min bror och Lisa ner till Ullared :)) Vi brukar alltid åka tidigt på morgonen så vi är där lite efter att det öppnat, men denna gången åkte vi vid 12-tiden. Var rätt mycket folk, men inte så det blev jobbigt att gå runt där inne iaf. Åker ju dit några gånger om året så jag köper inte så mycket grejer varje gång, lite lagom sådär. Inte som dom framför oss i kön som köpte för över 8000kr :p 
För en gångs skulle hade jag med min kamera i bilen också. Det brukar ju alltid vara så himla fint när vi åker dit och jag har inte haft kameran då. Fast nu när vi inte åkte så tidigt var det inte lika fint och på hemvägen var det mörkt.. Tog en bild bara när vi körde igenom en flock med fåglar som flög runt vid vägen, så den får duga för idag :p (Jag kände för att räkna fåglarna på bilden och det blev lite över 200st) 
Jag måste bara lägga upp en bild som jag tog på min bror inne på Gekås när han testade en tomtemask som han hade vänt ut och in :p Såg lite läskigt ut haha. 
 
Nikon D800 med 50mm 1.4
Vet inte när jag la upp en svartvit bild senast. Tycker mina bilder oftast passar bäst i färg, men denna gjorde inte det :p 
 

Blåvinge

Redigerade en bild som jag fotade i juli som jag inte visat innan. Saknar sommaren, men får hoppas att det blir en bra vinter nu iaf, tycker ju om att fota vinterbilder också :)) Har ju också några bilder från Norge kvar att redigera, kanske på tiden att jag gör det snart för det är ju ändå två månader sen vi var där nu :p 
 
Tänkte fråga er också hur ni hittade till min blogg? Hade vart lite roligt att veta det :p 
 
Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro 

Frost

Imorse fick jag åka till läkaren igen för mina ögon. Dom var inte bra alls idag på morgonen när jag vaknade. Så jobbigt att dom inte kan bli bättre någon gång, vart såhär i ett år nu.. Fick recept på nya allergitabletter så får se om det funkar, vet inte ens om det har med allergi att göra, men hoppas dom hjälper iaf.. 
Det var en fin soluppgång med dimma, men eftersom jag skulle dit kunde jag inte fota den ;/ Jag gick ut i trädgården en stund efter att jag kommit hem och fotade lite frost iaf :)) Gillar inte när alla löv försvunnit från buskarna runt trädgården så man ser igenom, bilarna som åkte förbi måste trott att jag var knäpp som låg i frosten i gräset :p 
 
Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro 
 

Tre höstbilder

I helgen har jag varit hemma hos Tobias. Igår var vi på fest, tre personer fyllde år (en av dom var Tobias släkting) så det var en rätt stor fest med mycket folk. Det var en kul kväll iaf :)) Har inte blivit några bilder alls i helgen för det har vart så grått och tråkigt väder. November är verkligen ingen bra fotomånad för mig, blir ofta väldigt lite bilder denna månaden. 
Idag är det ju farsdag och det ska vi fira med att gå ut och äta ikväll och sen på bio och se Thor. Ska bli roligt. 
 
Eftersom jag inte fotat något nu i helgen lägger jag upp tre bilder från förra hösten när jag var hos Tobias. Dom två första är från en morgon när vi åkte ut i dimman och fotade i soluppgången, verkligen hur fint som helst var det. Den tredje tog vi dagen efter, just denna bilden har jag inte visat innan. 
 
Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 
 
Nikon D800 med 50mm 1.4

Min D80 5år :))

Idag fyller min D80 5år! Haft den länge nu, men har nästan inte fotat med den på ett år nu sen jag köpte min D800. Men jag tänkte fira den med ett litet kollage (ja, ett kollage till :p) med några bilder jag har fotat med den under åren :)) 
Är hemma hos Tobias nu och ska vara här över helgen så jag gjorde kollaget lite snabbt bara.
Klicka på det för att se det större.. 
 
 
 

Vilken? :))

Jag tänkte vara med i en tävling på dayviews och temat är "årets bästa bild". Inte det lättaste att välja ut en bild från hela året som gått :p Jag samlade ihop några som jag försöker välja mellan i ett kollage (hoppas ni inte tröttnat på mina kollage nu) och det skulle vara kul att veta vilken av bilderna ni gillar mest :)) Tänkte nog göra en tavla också och sätta upp nånstans :p. 
Satte ut nummer så det skulle bli lite enklare. 
 

Mobilbilder

Blir ett kollage idag igen, men denna gången med mobilbilder. Mitt minneskort på mobilen har gått sönder på något sätt så över tvåhundra (eller om det var trehundra) bilder har försvunnit och jag vet inte om jag kommer kunna få tillbaka dom igen. Är ju inga viktiga bilder direkt, men sånna som är kul att ha. Batterit tog slut på mobilen så den dog och när jag startade den igen stod det att SD-kortet var tomt och att det inte fanns ett SD-kort i. Synd att jag inte hade lagt över bilderna till datorn, men har inte tänkt på det. La över resten jag har kvar som är sparade på mobilen iaf. Ska börja med att lägga över mobilbilderna till datorn lite oftare nu.. 
Gjorde ett kollage med några av bilderna som är kvar. 
 
Bilden uppe till vänster på mig ser ganska knäpp ut :p Är från i lördags när jag hade mina svarta linser och hade börjat på min halloweensminkning. Den under är lite mer normal iaf :p 
 
På instagram lägger jag upp både mobilbilder och bilder jag fotat med kameran. Stargirlphoto heter jag där :)) 

Kollage - Lila

Känns som att det var längesen jag var ute och gick med kameran nu. Vädret har inte varit det bästa den senste tiden och det blir ju mörkt så tidigt nu så man hinner ju knappt ändå. Hoppas det blir ett bra tillfälle snart att gå ut fota lite, saknar det :)) 
Eftersom jag inte har några nya bilder gjorde jag ett till kollage, denna gången med bilder i lila nyanser :)) Vilken färg vill ni se nästa gång? 
 
 

Halloween

Igår var jag, Pernilla och Camilla på halloweenfest på Trädgårn. Först kom dom hit så vi kunde sminka oss. Tog ett tag att sminka alla oss tre, men jag tycker det blev bra iaf :)) Fast var inte så jättenöjd med min egna sminkning, blev inte som jag hade tänkt mig, men det fick funka. 
Jag hade ställt upp mina blixtar och en bakgrund så vi kunde ta lite bilder på oss innan vi åkte in till stan också. Kändes som att folk kollade lite konstigt på oss på bussen och spårvagnen :p Men inne på halloweenfesten var dom flesta utklädda iaf. Var kul att se hur alla gjort :p Jag kunde inte stanna så länge för jag fick så ont i min rygg att jag knappt kunde stå tillslut. Hade nog blivit för mycket sminkande för mig den dagen, hade haft ett sminkjobb tidigare på dagen också. När man inte har så höga stolar får jag böja mig mycket och jag har redan ofta ont i ryggen, så det blev nog lite för mycket för den igår. Men jag hade en kul kväll ändå :)) 
 
Zombie-Pernilla och Camilla-häxan :))  
 
Sen fick jag vara med också. 
 
Söt bild på Camilla :)) Gillar spindelnätet som jag gjorde vid ena ögat med några rosa stenar i. 
 
Pernilla var rätt läskig ;o Jag gjorde ett sår på hennes kind med vax (som man kan täcka ögonbryn med också). Tycker det blev bra, men det syns inte så tydligt på bilden :p 
 
Och jag då.. Köpte några nitar för ett tag sen på rea som jag tänkte ha i min sminkning. Skulle egentligen ha fler upp mot tinningen och pannan, men eftersom jag klippt lugg nu hade man inte sett det, så det fick bli såhär istället. Det är mest läpparna som jag inte tyckte om, men färgen passade bra med resten av sminket :p Svarta linser hade jag också. 

The Pengiun Challenge - Vitt + Färg

Här är tredje och sista sminkningen till "The Penguin Challenge", vitt och en valfri färg och jag valde rosa. Detta är nog den som jag tyckte mest om av dom tre sminkningarna jag gjort. 
Tycker det var kul med en sån här liten utmaning man gör tillsammans med några andra :)) 
 
Kolla hur dom andra gjort också. (uppdaterar med länkar när dom lagt upp sina) 
 
 
Har använt: 
120-paletten - Rosa
Make up store - Microshadow White
Make up store - Cake eyeliner White
Make up store - Eyepencil Snowflake 

I mörkret

Fotade några bilder på Lisa med lite The Grudge-inspiration. Lite lagom till Halloween :)) The Grudge tycker jag är en av dom läskigaste filmerna jag sett :p 
En väldigt snabb fotografering blev det. Sminket tog mindre än 10 minuter och fotograferingen typ 15 :p Visste inte riktigt hur jag skulle göra med ljuset (var ju helt kolsvart), så jag använde min externa blixt och en minisoftbox på den riktad lite åt sidan. Ögonen är redigerade svarta. 
 
Nikon D800 med 50mm 1.4 och Nikon SB-600