Kalas

Idag ska vi ha kalas hemma för mamma och mormor som fyllt/fyller år. Tog lite bilder på tårtan och dukningen innan gästerna kommer. Fint med rosa :)) 
 
Nikon D800 med 50mm 1.4

Nordens Ark II

Här är några fler bilder från Nordens Ark. Lite uggor :))
 
Fjälluggla
 
Fick mördarblicken av "Hedwig" ;o
 
Lappuggla
 
Finns aldrig någon Johanna-cola när jag ska köpa, så det fick bli en Tobias ist :))
 
Slaguggla. Tror detta är en unge. Tycker att dom här ugglorna är så söta! :))
 
Dom flög runt lite. Var svårt att fota eftersom det var grenar och grejer i vägen. Skulle vart lite finare utan staketet i bakgrunden också, blev lite rörigt med det ;o
 
Nikon D800 med Nikon 70-300G VR

Bort med trasslet

Var hos frisören idag och tog ut mina extensions. Tråkigt att jag bara kunde ha dom i två och en halv månad. Ska egentligen hålla i 3-6 månader, men mitt hår trasslade sig så mycket så det funkade inte att ha kvar dom ;/ Jag gillade att ha håret så långt, men det är rätt härligt att vara utan dom nu och slippa allt trassel som jag haft så länge. Fast egentligen är inte mitt hår så mycket kortare, några cm typ, känns mer tunt nu bara :P
 
Kände för att lägga upp denna bilden som jag fotade för tre år sedan i Kvarnbyn.
Nikon D80 med Nikon 18-135mm

Nordens Ark

Nu har jag fixat dom första bilderna från när vi var på Nordens Ark i söndags. I entren när vi kom dit sa hon att det skulle vara tigermatning om 10 minuter, så vi skyndade oss dit för att kolla på det. Efteråt gick vi tillbaka till den andra tigerinhägnaden. Dom har tre stycken små tigerungar där, jättesöta! Där inne låg tigermamman också och åt lite.
Fotade en stund och sen gick vi vidare i parken. Kommer dela upp bilderna i flera inlägg eftersom det är så många. Men här är tigerbilderna iaf (kommer upp ännu fler tigerbilder en annan gång).
 
En väldigt beskuren bild, men var tvungen att visa denna :P Haha minen! 
 

Nikon D800 med Nikon 70-300G VR

21 Juni - Midsommar

Här är några bilder från midsommar. Två bilder på mig som Tobias tog och senare på dagen kom det in ett regnoväder som jag fotade. Hörde åskan flera gånger, så jag tänkte att jag kanske skulle kunna fota lite blixtar, men jag såg bara en och det var innan jag hann sätta upp kameran. Fast det var fint ändå med alla gula blommor och dom fina molnen. Såg hur regnet kom närmare över åkern som en dimma, det var ganska häftigt faktiskt :P
 
Nikon D800 med 50mm 1.4
 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm
 
Jag gjorde en timelapse av bilderna jag tog eftersom det såg så häftigt ut när molnen drog förbi och man ser regnet. Det var egentligen inte meningen att det skulle bli en timelapse från början, så jag bytte vinkel och när regnet kom var jag tvungen att flytta mig in under ett litet tak, så den är lite hoppig och rörig :P
 
Inte världens bästa timelapse, men jag ville ändå lägga upp den.
Se den i 1080p!

20 Juni

I torsdags på kvällen efter att vi kommit hem till Tobias föräldrar tog vi en promenad. Så mysigt! Varmt och helt vindstilla, men vi blev attackerade av massa flygande kryp hela tiden ;o Var inte lätt att fota när man inte kunde stå stilla, så det blev några bilder i farten bara.
 
Väldigt mysig väg här, men man fick typ springa igenom pga alla flygande kryp :P 
 
Nikon D800 med 50mm 1.4 (dom tre översta) och Nikon 16-35mm (sista)

Amurleopard

Idag åkte jag och Tobias till Nordens Ark för att fota lite djur. Åkte vid 10.30 ungefär i morse och kom fram vid 12.15. När vi nästan var framme kom värsta ösregnet, kunde knappt se ut när jag körde ;o Fast en stund senare när vi var framme kom solen också fram :))
Var första gången jag fotade på en djurpark med min D800 och mitt 70-300mm (innan har jag oftast använt 85mm på djurparker) så det var väldigt roligt att kunna komma lite närmare och ha bättre iso än vad jag kunnat innan. Blev en del bra bilder på några av djuren iaf, så nu har jag rätt många bilder från helgen. Det kommer komma upp fler bilder i veckan när jag haft tid att redigera, men här är en på en Amurleopard så länge.
 
Nikon D800 med Nikon 70-300mm 4.5-5.6G VR
 

Midsommar

Hoppas ni hade en bra midsommarafton igår :)) Jag var hemma med Tobias hos hans föräldrar. Åt god mat och tittade på när massa folk dansade runt midsommarstången. Jag dansade inte :P Var helt okej väder fram till typ 4-5 nånting då det började ösregna, men det är ju som vanligt. Hann iaf med lite porträttbilder tidigare på dagen ute vid kvarnen som vi har fotat vid några gånger. Dom håller på att sätta upp nya vingar på den (dom hade ramlat av och vart nere nu i nästan tre år), så det kommer bli ännu finare att fota där när dom kommit upp :))
Skulle egentligen stannat där tills imorgon, men vi åkte hem till mig idag istället. Har bara hunnit redigera en bild, men det kommer fler en annan gång.
 
Tobias som fotat denna bilden på mig. Blåste en hel del :p
Nikon D800 med 50mm 1.4

1, 2, 3

Idag ska jag och Tobias åka hem till hans föräldrar, ska vara där över midsommar. Hoppas på bra väder! Varmt ska det iaf bli och som det står nu ska det åska på kvällen imorgon, så hoppas man kan fota lite blixtar isf.
Väntar på att vi kan ta bilen (härligt att slippa tåg och buss) så jag kände för att skriva ett inlägg här så länge. Har inga nya bilder så jag lägger upp ett gammalt kollage med tre vattendroppsbilder som jag nog lagt upp någon gång redan, men lägger upp det igen :P Förhoppningsvis har jag lite nya bilder efter helgen iaf :))
 
Ha en bra midsommar!
 
Nikon D80 med Tamron 90mm 2.8 macro
 
Vet inte om jag kommer uppdatera något här i helgen, men jag finns på instagram, Stargirlphoto.

Efter regnet

Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro

Lite macro

Tog ut kameran i trädgården förut. Kände för att fota lite macro.
Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro

Vattenfall <3

Har inte fotat några nya bilder på ett tag nu och i helgen blev det inga heller. Jag letade upp en gammal bild som jag inte visat innan och redigerade.
Lite jobbigt just nu att fota och redigera eftersom ögondropparna jag fick när jag var hos ögonläkaren i veckan gör att jag ser suddigt. Dom första två timmarna efter jag har tagit dom är värst, sen är det inte lika suddigt, men jobbigt är det. Vet inte riktigt hur det kommer gå att jobba i veckan eftersom fota och redigera är det enda jag gör (jobbar som produktfotograf på ett företag). Men har bara en vecka kvar att ta dom och ögonen känns redan bättre tror jag, så det är ju bra iaf. Sen är det bara ögonlocken som ska bli bra också.
 
Här är iaf bilden jag redigerade nu. Fotade den i oktober förra året. Vattenfall är så fint!
Nikon D800 med 50mm 1.4

Bokeh


Nikon D800 med 50mm 1.4
 

Lite blommor

Två bilder som jag fotade för en månad sen..
 
Nikon D800 med 50mm 1.4
 

Dumma ögon!

Har varit hos både hudläkaren och ögonläkaren nu. Jag har haft problem med ögonen sen oktober med ögoninfektioner eller vad det är. Vart hos läkaren flera gånger och äntligen fick jag remiss till en ögonläkare. Var lite bättre under några månader i vintras, men blev sämre sen på våren. Har också eksem på ögonlocken och det hör säkert ihop med infektionerna, så fick en remiss till hudläkare också.
Ögonlocken sa hon kan ta ett halvår innan det är läkt och jag borde inte sminka mig under tiden ;o Det tror jag inte att jag kommer klara av att hålla mig ifrån. Så himla tråkigt om jag inte skulle kunna göra massa roliga sminkningar på så lång tid. Jag har ju så många idéer och jag behöver fortsätta att öva så jag blir bättre,
Det kliar ofta i mina ögon också och är typ som en ögoninfektion, det är riktigt jobbigt. Ögonläkaren sa att det kan vara allergi, så nu har jag köpt ett täcke som inte är dun och ska se om det hjälper. Fick ögondroppar med som jag ska ta några veckor. Hoppas verkligen att detta försvinner nu!
 
Bara för jag inte kan göra en ny lägger jag upp en bild på en gammal sminkning när jag gjorde rosa ögonbryn.
 

Rosa och orange

Ett litet kollage med fler bilder från i fredags. Tyckte detta var ganska härliga färger tillsammans :))
 

7 Juni

Lite fler bilder som jag fotade när jag var ute och gick i fredags. Hittade lite fåglar och insekter att fota i änggårdsbergen :)) 
 
Kanadagås-bebisarna är inte lika små och söta längre som sist :P
 
 

Lila bollblomma

Här är några bilder från idag när jag var ute och gick. Kommer fler bilder en annan gång :))
Så fint med alla färger ute nu!
 
Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro

Svartvit Johanna

Gick igenom mina sminkmappar på hårddisken. Vill kunna sminka mig igen, men mina ögon/ögonlock har varit så jobbiga i flera månader nu så jag har inte kunnat (därför jag inte gjort klart mitt sminktema än också). Men ska äntligen snart till både hudläkare och ögonläkare så hoppas att det kommer bli bättre då! Det är verkligen jättejobbigt och gör så ont.
Hittade iaf denna bilden på mig som jag tog för typ precis tre år sedan. Kanske ska testa att göra lockar i håret igen, var längesen jag hade det nu. Tycker det är fint :p
Ska snart iväg och träna spinning. Hade velat gå ut och fota lite ikväll, men vet inte om jag hinner det. Får se sen. Annars kanske jag hinner det imorgon. Vill fota macro! :))
 

1 Juni

Jag fotade inte så mycket under helgen, men i lördags var jag och Tobias ute och cyklade lite. Då hade jag iaf med kameran och det blev några bilder. Hittade några söta kor (eller kanske tjurar) vid sidan av vägen som jag var tvungen att stanna vid. Dom kom fram och ställde sig på rad när jag gick fram till stängslet :)) Jättesöta var dom och inte stora alls. Sedan cyklade vi vidare och fick stanna igen när det var fina moln på himlen och man såg solstrålarna. Här är några bilder från dagen..
 
Älskar sånna här alléer.
 
Söta :))
 
Jag ville ha en bild på mig och kossorna/tjurarna.
 
Det var inte så lätt att få solstrålarna att synas bra på bild :P 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm

Tävlar

Jag är med och tävlar om ett par skor från Jeffery Campbell hos Felicia.
Dessa skulle jag vilja vinna, riktigt fina är dom :)) Skulle vara jättebra om jag vann för jag har letat efter ett par nya skor :P
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nikon D800 med 50mm 1.4
Hade ingen passande bild, så det fick bli en gammal som jag fotade förra året när min kamera var ny.

30-31 Maj

Idag åkte vi hem från Tobias föräldrar, har haft en bra helg där. I torsdags på kvällen var vi ute på en promenad. Tänkte att vi skulle se lite rådjur eller hjortar som vi såg alla dagarna sist vi var där. Nu när jag hade med mig mitt teleobjektiv skulle vi såklart inte se några på hela helgen :P På fredagen var det studentfirande för Tobias bror som tog studenten. Det var trevligt :))
 
Blev inte så många bilder under kvällspromenaden i torsdags. Fanns inte mycket att fota och det var inte så bra ljus, men här är två bilder jag tog iaf.
Nikon D800 med Nikon 70-300mm VR
 
Lägger upp två instagrambilder från studentfesten också. Den första är en väldigt grön drink som Tobias gjorde åt mig. Den var god även om den ser lite giftig ut :P Den andra bilden är från när jag hade skjutit med luftgevär för första gången i mitt liv. Träffade mitt i prick på första försökert! Det var lite kul :P Och det var inte nybörjartur som dom andra sa!
Samsung Galaxy S3 (stargirlphoto på instagram)