Nailart

Satt rätt länge nu ikväll och målade mina naglar. Tycker dom blev rätt fina till slut:))
Dom på den översta bilden är det jag gjorde nu. Dom andra tre bilderna är några designer jag gjort i december och januari som jag inte visat här på bloggen..

Johanna

 

Blev utmanad av Kina (ToxicChick@dayviews)

Tre namn du går under:
1. Johanna
2. Nanna (mamma som säger det :P)
3. Fåglund

Tre saker som skrämmer dig:
1. Döden
2. Att det inte ska gå bra med mitt företag
3. Valar ;o

Tre saker som är typiskt dig:
1. Går alltid runt med kameran när jag är ute  
2. Alltid målade naglar
3. Färgglatt

Tre av dina favoritartister:
1. McFly
2. Bullet for my valentine
3. My Chemical Romance

Tre sanningar:
1. Jag har eksem som är jättejobbiga, speciellt nu på vintern
2. Jag har egentligen lockigt hår  
3. Jag blir brun jättelätt när jag solar

Tre av dina hobbys:
1. Fota
2. Redigera
3. Sminka

Tre saker du verkligen verkligen vill ha:
1. En lägenhet till mig och Tobias
2. Ett fast jobb
3. Massa pengar

Tre människor som du utmanar:
Frida
Becca
Annika

Silhuett

Är fortfarande sjuk. Trodde det hade blivit bättre förut så jag gick ut och gick lite, men jag kände att det inte alls var bättre. Känns typ värre nu än det varit innan. Inte smart att gå 5km när man är sjuk.. Jag hade med mig kameran, men blev inga bra bilder. All snö har regnat bort nu, så det är rätt tråkigt ute nu..
Så jag kände för att lägga upp en färgglad bild som Tobias tog på mig när vi var i Turkiet i somras. Blev helt yr i huvudet när jag slängde bak håret sådär hela tiden och kändes som att jag fick upp vatten i hjärnan haha :P Men det blev bra bilder och det var riktigt härligt att bada i havet på kvällen där :))  
 
Fotad med Nikon D80 och Tamron 10-24mm..

Lite nytt på bloggen

Som jag skrivit tidigare har jag hållt på att fixa med lite ändringar i min design på bloggen. Tyckte om den som jag hade, men kände för att ha lite nytt.
Jag gjorde om headern, men behöll den ungefär som den var. Hade egentligen gjort en helt ny header, men jag tyckte inte att den blev lika bra som den jag hade, så jag gjorde bara lite ändringar i min vanliga header.
Gjorde om en del i menyn också. Rubrikerna för alla kategorier, kamera-knappen och bloglovin. Gjorde också ett bildspel i menyn.
Har ändrat typsnitt här och var i bloggen också. I inläggen, min presentation i menyn, kommentarerna, där man skriver kommentarer m.m.. En ny bakgrund har jag gjort, lite ljusare. Ville inte ha dom vanliga stjärnorna jag brukar ha, så jag gjorde lite rymdaktigt (min blogg heter ju stargirl, så).
Det är väl ungefär det här jag har gjort :)) 
 

Massa solnedgångar

Har blivit sjuk igen ;/ Hade ingenting att göra, så jag satte ihop två stycken kollage med några solnedgångar som jag fotat under åren. Blev ett kollage med orange/gul/röda solnedgångar och ett med lite mer rosa/lila/gula färger :)) Tycker om att solnedgångar kan ha så många olika fina färger.
Vilket av kollagen gillar ni mest? 
 
Följ mig på Instagram också om ni vill.. Stargirlphoto heter jag där :))

Smycken

Jag sminkade och fotade Lisa nu ikväll. Tog lite bilder som hon kan ha som profilbild och sedan lite nya smyckesbilder för Stylad.se. Tyckte bilderna blev bra, så tänkte lägga upp en liten förhandstitt här på bloggen :))
 
Alla smycken på bilderna finns att köpa på STYLAD.SE

Rainbow makeup

Här är en sminkning jag gjorde för några dagar sen. Kände för att göra lite färgglatt :))
 
Använt mig utav:
120-paletten (gul orange, turkos, lila)
Make up store - Amazonas (eyedust)
Make up store - Lemon (microshadow)
Make up store - Metallic wave (cybershadow)
Make up store - Black, Crazy lazy och Deep blue sea (eyepencil)
Claudia - Rosa och lila eyedust
Glitter från Panduro
Ögonfransar från Ebay

Och en närbild..

Motljus

Blev inte bara frostbilder igår. Det var så fint ljus, så jag fotade lite motljusbilder också :)) Gillar att blanda varma och kalla färger, tycker det blir så fint.
 
Håller på att fixa lite med designen på bloggen. Har tänkt göra lite ändringar som kanske kommer upp i helgen om jag blir klar :))
 
Använt Nikon D800 och Nikon 85mm 1.8 till dessa bilder.
 

Att fota frost

Var ute och gick förut och hittade ett ställe med massa frost på allting där jag fastnade med kameran ett tag :P Var inte så mycket frost någon annan stans.
 
För att ta sånna här bilder behöver man ett macroobjektiv (finns ju andra alternativ också som mellanringar eller closeup-filter, men macroobjektiv är det bästa).
Man får fota med en liten bländare (jag hade mellan 10-16), så man får längre skärpedjup och slutartiden får inte vara för lång eftersom då kan det bli rörelseoskärpa. ISOn får man testa sig fram med lite, men försök ha så lågt ISO-tal som möjligt. Jag fick höja den en hel del på vissa bilder eftersom det var skugga där jag fotade.
Tålamod är bra när man fotar macro för det är inte så lätt att få in skärpan rätt hela tiden. Man kan använda stativ så blir det lite lättare, men själv tycker jag det är jobbigt att släpa runt på det. Försök också att fota frosten rakt framifrån om du vill ha fokus över hela, om den är vinklad blir en del av frosten suddig.
Det var lite om hur jag brukar göra när jag fotar frost :))
 
Jag har använt Nikon D800 och Tamron 90mm 2.8 macro 

Feathers

Tog fram lite fjädrar och glitter som jag fotade med macro nu ikväll :))
Använt Nikon D800 och Tamron 90mm 2.8 macro


The seven deadly sins - Envy

Jag kände för att börja på ett makeup-tema och har länge tänkt göra en sminkning till varje av dom sju dödssynderna, så det fick bli det. Idag gjorde jag Avund.
Det är kul med teman, så kommer nog göra en ny kategori på bloggen för det. Kommer bli ett nytt tema när jag är klar med dessa sju.
 
Har använt mig av:
120-paletten till allt det gröna, läppar, ögon och ansikte
Make up store - Pollution
Make up store - Mascara, Long lash black
Make up store - Eye pencil black, till ögonen och läpparna

Från igår

Här är några bilder som jag fotade igår när jag och Tobias var ute och gick i slottsskogen.
Använt Nikon D800 med Nikon 70-300mm 4.5-5.6 VR till dom fyra första bilderna. Nikon 24-85mm 3.5-4.5 VR till den näst sista och Tamron 90mm 2.8 macro till sista bilden.
 

Motljus och Bokeh <3

Var så fint väder idag så jag och Tobias tog en promenad i slottsskogen. Riktigt kallt var det! Fotade inte så mycket, men några bilder blev det iaf.
Har inte fixat klart bilderna än, men jag lägger upp en så länge. Resten kommer nog upp på bloggen imorgon.
 
Har redan kommit knoppar på buskarna i Azaleadalen.
Fotad med Nikon D800 och Nikon 70-300mm 4.5-5.6 VR

Snö

Gick ut i trädgården och tog lite bilder när det snöade förut. Ikväll ska jag ut och äta med Tobias och några kompisar :)) Så ska fixa i ordning mig lite nu. 
 
Använt Nikon D800 och Tamron 90mm 2.8 macro.

Pink Sky

Som jag skrev igår var solen jättefin efter att vi hade gått klart vår promenad i skogen. Den glödde rött och var så stor, så vi bestämde oss för att åka ut till havet för att fota lite till. Man var lite stressad i bilen eftersom det var så fint. Såklart försvann solen bakom molnen precis innan vi kom dit, men det var ändå en väldigt fin rosa/röd/lila himmel. Så här är lite fler bilder från igår :))
 
Panorama över Askimsbadet.
 
Fint mönster på isen..
 
Jag hade inget vidvinkel med mig, så jag tog en bild med Tobias kamera (Canon 450D + Tamron 10-24mm).
Resten av bilderna är fotade med min Nikon D800 och 50mm 1.4.

Motljus

Jag och Tobias var ute på en promenad i skogen idag. Blev bara några motljusbilder för det fanns inte mycket kul att fota. När vi skulle åka hem igen var solen jättefin, stor och helt röd så vi åkte ut till havet också för att fota. Har bara fixat bilderna från skogen än så länge, resten kommer en annan gång..
 

Uppdatering

Har uppdaterat lite på hemsidan idag, lagt in lite fler bilder och så. Kommer skriva in lite priser för fotograferingar och sminkningar snart också :))

Grattis Älskling <3

Grattis till min älskade Tobias som fyller 23 idag :))
Tycker att denna bilden på honom är så fin! <3
 

Frost

Idag gjorde jag en sminkning till en tävling med temat "frost" som hålls i sminkgruppen på Dayviews. Dom har en tävling varje månad och denna gången tänkte jag passa på att vara med. Har tänkt länge på att göra en frostig sminkning, men aldrig blivit av. Men nu när det ändå var temat för tävlingen testade jag att göra en. 
Jag blev nöjd med den och den var rolig att göra också. Sen tog jag lite bilder med mina studioblixtar. Så bra nu när jag äntligen fått köpt en ny sladd (som sitter fast i kameran och inte ramlar ur lätt som min förra gjorde)
 
 

Vid havet II

Nu tänkte jag lägga upp resten av bilderna som jag fotade igår...
Vi tog bussen till Billdal och gick därifrån på cykelbanan vid havet hela vägen hem till mig i Frölunda. En mil gick vi och det blev lite bilder på vägen också, fast Tobias kamera ville inte mer efter ett tag så det var mest jag som fotade. Hans snurrhjul på kameran slutade fungera så man kunde inte ändra inställningar, men när vi testade hemma sen funkade den igen som tur var.
Det var jättefint ljus över havet och det snöade nästan hela tiden, ibland rätt mycket. Efter ett tag blev det mörkt och då la jag ner kameran. Vi gick in på statoil och köpte var sin varm choklad att ha den sista biten. Det var mysigt (förutom när jag trampade i en vattenpöl i gräset så mina skor blev helt blöta) :))
 
Blev några bilder, så här kommer en liten bildbomb nu :P
Man såg solstrålarna så fint, men det var svårt att fånga på bild..
 
Här såg man solstrålarna lite bättre..
 
Sen började det snöa massa..
 
Tobias blev vit i håret :P
 
Jag blev inte vit i håret för jag hade mössa :))
 
Vi gick ner på en strand och en svan kom simmandes mot oss..
 
Den ville nog vara med på bild :))
 
Tog en bild här i somras också på samma ställe. Tänkte det kunde vara kul att jämföra. Klicka här för att se :))

Vid havet

Igår var jag och Tobias ute på en lång promenad vid havet. Var väldigt fint ljus och snöade en del :))
Håller på att redigera bilderna nu, men tänkte lägga upp en som jag är klar med så länge. Resten kommer kanske senare eller imorgon.
 

Galaxy nails

Kände för att göra nya galaxynaglar efter att vi fotat stjärnorna förra veckan. Tog inspiration från en av bilderna jag fotade då :))
Jag har först målat en svart grund. Sedan duttat på olika nagellack med en sminksvamp. Det vita är vanlig akrylfärg som också är gjort med en sminksvamp. Och sist två lager med ett glitterlack på.
 

Sunset . . .

En bild från 2a januari..
 

Johanna

Jag och Tobias testade att fota kvällsporträtt med blixt igår. Brukar inte använda mina externa blixt så ofta. Jag fixade i ordning mig lite och sen åkte vi till Röda sten. Det blev inte många bilder där eftersom det var några läskiga personer en bit bort. Vi ville inte stå där och blixtra, så vi åkte därifrån..
Vi använde Nikon Speedlight SB-600 på ett stativ som vi riktade mot väggen och lite halvt mot mig. Hade velat testa lite mer, men det får bli en annan gång :))
 
Tobias har fotat och jag redigerat..
"Johanna" som står skrivet på väggen har jag lagt dit efteråt i Photoshop..

Stars

Tog några bilder efter att vi gjort timelapsen i torsdags också. Det är så himla häftigt att stå och kolla upp och se alla stjärnor. Är inte van vid att se så mycket :P
Klicka här för att se hur timelapsen blev.
 

Timelapse

När jag var hemma hos Tobias passade vi på att gå ut på kvällen och fota stjärnorna. Det var helt stjärnklart och ingen måne så man såg massor av stjärnor! Vi såg flera stjärnfall också, men efteråt hörde jag att det var meteorregn då, så det måste varit det vi såg :))
Vi gjorde också en timelapse. Testade timelapsefunktionen på min kamera, så man slapp lägga ihop bilderna själv i datorn efteråt. Ställde ut kameran, satte oss i bilen och kollade på simpsons på datorn så länge. Under två timmar tog vi bilder och timelapsen blev 24 sekunder lång :P
 
 Glöm inte att ändra kvalitén till 1080p på det lilla kugghjulet om ni kollar :))
 
 

Färgglatt på himlen

Det blev lite bilder i alla fall på nyårsafton. Åkte aldrig in till stan på kvällen, så jag och Sandra gick ut i regnet vid tolvslaget och tittade/fotade fyrverkerierna. Har inte fotat fyrverkerier på två år, så det var kul att få göra det nu :)) Så här kommer en fyrverkeri-bildbomb!
 
Var blött linsen eftersom det regnade, så det blev lite fläckar på bilderna :P
Vissa small nere på marken. Inte bra!
 
Helt plötsligt kom spiderman och ville vara med på bild.
 

Solnedgång och brandlarm

Jag ska snart åka till Tobias som är hos sina föräldrar nu, men gör ett inlägg lite snabbt innan.
Åkte ut för att fota solnedgången idag, man får passa på nu på vintern för då går solen ner på ett bra ställe över havet :P Tänkte fota för några dagar sen, fast då var det inte fint alls, men idag var det väldigt fint :)) Har bara hunnit redigera en bild som jag tänkte lägga upp.
 
Tidigare idag var jag på Frölunda torg för att köpa kuvert och posta några bilder. Precis när jag hittat kuverten jag ska ha börjar det tjuta jättehögt och dom säger i högtalaren att utrymma byggnaden. Så fick jag gå ut igen och vänta ett tag innan man fick gå in. Då var det iaf ingen kö när jag skulle betala :P Läste på gp.se att det var någon som råkat trycka på brandlarmet nere på hemköp. Smart person :P
 
Har gjort en ny stämpel till mina bilder för 2013 :)) Fast man ser den inte så bra på denna bilden..

Mitt fotoår 2012

Så var 2012 slut och ett nytt fotoår har börjat :)) Jag har gjort ett kollage för varje månad från året som gått. Tycker att mitt fotoår 2012 har varit bra, men önskar att jag hade fotat lite mer fina sommarbilder. Det var ju inte så bra väder och hade inte mycket tid för att fota. Så sommaren 2013 ska jag försöka få lite fler härliga sommarbilder :))
I Januari åkte Jag och Tobias till Sälen med min bror och hans flickvän. Jättefina vinterlanskap var det där, så det var väldigt kul att fota.
 
I Februari var det massa snö här i Göteborg också. På alla hjärtans dag var träden sådär fina och vita. Vi åkte till Ramhultafallet för första gången som var helt täckt av is (bilden uppe till vänster).
 
I Mars kom blommorna upp ute, så det blev en del bilder på det då :P
 
Fotade en jättefin solnedgång 1a April, var på universeum och åkte hem till Amanda och fotade hennes lilla Tilde som bara var 12 dagar gammal då :))
 
Maj var nog den roligaste månaden detta året. Jag och Tobias åkte tillbaka till Ramhultafallet och fotade när det inte var helt isigt. Man fastnade där väldigt länge med kamerorna :P Vi gjorde också våran resa till Geiranger. Tyckte verkligen om att åka bil i Norge och fota på alla fina ställen, var också kul att gå vandringsleder till dom häftiga utsiktsplatserna :)) Kommer nog bli en ny norgeresa år 2013.
 
I början på Juni hade jag och Tobias hyrt en stuga i Källsjö några dagar. Fotade mest macro denna månaden märkte jag :P
 
I Juli blev det en dag på Borås Djurpark. Vi åkte hem till Tobias föräldrar på landet en helg där vi hade fint väder :))
 
I början på Augusti cyklade jag längs cykelbanan vid havet en varm dag. Hittade massa fjärilar som jag fastnade vid med kameran. Jag och Tobias åkte till Turkiet, Side. Hur varmt som helst så det blev mycket bad i havet.
 
I September köpte jag min nya bebis, Nikon D800 <3 Var i Botansiska trädgården och testade kameran första dagen. Fotade lite porträtt med Tobias en dag också som jag blev väldigt nöjd med, speciellt bilderna på honom :P
 
Följde med hem till Tobias föräldrar i Oktober igen. Fotade lite nattbilder och sedan dagen efter på morgonen i soluppgången. Var såå fint med all dimma.
 
En morgon i November åkte jag, mamma och pappa till Ullared. Jag hade såklart inte kameran med mig och det var hur fint som helst med all dimma, så fick fota med mobilen istället. Var på Liseberg sista November när jag fyllde år där det blev en hel del bilder :))
 
December började bra med massa snö, frost och minusgrader. Men det försvann efter ett tag och blev tråkväder ist. Hann iaf gå ut och fota lite vinterbilder. Kom snö lagom till julafton också, men det började regna bort redan på kvällen.
 
Det har varit ett bra år, men hoppas att 2013 kommer bli bättre :))