Kort timelapse

Jag och Tobias fotade ju lite bilder till en timelapse från Älsvsborgsbron i lördags. Har satt ihop den nu och tänkte visa en liten del av den. Den delen som jag tyckte var finast, när solen kom fram bakom molnen och sen försvann efter en liten stund igen. På en timelapse går det ju mycket snabbare, så för att man ska hinna se saktade jag ner den lite, så den är lite hackig.
 
Kände att jag ville ha en bild med i inlägget, så här är en väldigt beskuren bild från timelapsen.
Kanske ska testa att göra om timelapsen och använda beskurna bilder istället.. Hmm :p 
 
Glöm inte att ändra kvalitén till 1080p när ni kollar :))
 
Här är min youtubekanal för er som vill se mer videos jag lagt upp.

Rosa

Gjorde en sminkning på alla hjärtans dag som jag inte visat. Använt olika rosa skuggor från 120-paletten.
 
 

Fin solnedgång

I söndags åkte jag och Tobias ut till havet för att fota ännu fler bilder till en timelapse. Var mysigt att sitta där och se på den fina solnedgången, fast det var lite kallt.
 
Nikon D800 med Nikon 24-85mm 3.5-4.5 VR

- - - - - - -

Hade en fotografering imorse i Bokedalen. Härligt väder hade vi och bilderna blev bra. Kommer visa några här på bloggen efter att hon fått dom själv. På vägen hem stannade jag lite i botaniska och fotade. Kände för att vara ute lite mer i det härliga vädret. Finns inte så mycket att fota där än, men det var fint ljus iaf :))
 

Portrait

Här är en till bild som jag gjorde när jag testade den där vattenfärgseffekten i photoshop..
En bild som Kranya har fotat på mig. Det är också hon som sminkat mig på bilden.

Solnedgång från Älvsborgsbron

Jag och Tobias åkte till Älvsborgsbron idag för att fota bilder till en timelapse. Har sett flera gånger att det är jättefint när solen håller på att gå ner där dom senaste veckorna. Och idag var inget undantag. Vi stod där i ungefär en timma för att få tillräckligt många bilder och det var verkligen iskallt, blåste massa också. Först såg man solstrålarna borta vid horisonten och i slutet kom solen fram och var helt röd, men det var svårt att få den röda färgen på bild. Det var iaf jättefint :))
Vet inte när ni kommer få se timelapsen, men här är två bilder iaf..
 
Nikon D800 med Nikon 24-85mm 3.5-4.5 VR
 
Följ mig gärna på Instagram också, heter Stargirlphoto där.

Frågor

Hittade en lista med frågor som jag tyckte var bra. Får ofta flera av dom här frågorna så jag tänkte svara på dom och lägga upp här. Har ni fler frågor eller något ni undrar över, så är det bara att fråga på, så ska jag svara på dom också :))
 
Systemkamera eller kompaktkamera? Systemkamera
Vad har du för kamera? Nikon D800, Nikon D80 och Canon Poweshot G9
Fotar du med Raw eller JPEG? Båda, lättare att kolla igenom bilderna i JPEG, men redigerar RAW-filerna
I vilka lägen fotar du? Alltid manuellt
Vad är roligast att fotografera? Jag gillar mycket, men mest natur och landskap. Människor tycker jag är kul också, speciellt ute i naturen.
Hur många objektiv har du? 8, men använder inte alla. Ska nog sälja några snart.
Föredrar du fasta eller zoom objektiv? Fasta
Har du tappat bort något objektivlock? Nej
Vad blir ditt nästa inköp? Har inte något planerat än
Har kameran något namn? Nej, tycker inte om namn på kameror
 
BILDBEHANDLING  
Vad har du för photoshop? CS5
Hur redigerar du en bild? Olika beroende på hur bilden ser ut och hur jag vill att den ska bli. Men har ett inlägg här där jag gjort en beskrivning på hur det kan se ut när jag redigerar.
Vilket format sparar du i? JPEG
 
ÖVRIGT
Har du varit på något fotouppdrag? Ja, flera. Sen jobbar jag som produktfotograf också vid sidan om mitt företag.
Har du sålt bilder? Ja
Vad blir ditt nästa fotouppdrag? Har en fotografering inbokad på måndag
Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder? Det har hänt
Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf? Ja, jag gillar det jag gör och det verkar en del andra också göra :))
 

The seven deadly sins - Greed

Tredje sminkningen i mitt tema "De sju dödssynderna" är girighet. Blev lite guldiga färger, även lite guld på ögonfransarna :))
 
Har använt mig av:
Make up store Microshadow - Pollution
Make up store Microshadow - Bronze
Make up store Eyedust - 24 carat
Make up store Wonder Powder - Sahara
Make up store Eye Pencil - Gold Digger
Make up store Long Lash Black Mascara
Make up store Gel Eyeliner Black
Nyx Jumbo Pencil - Milk
 

Galaxy nails Tutorial

Fått så många frågor om hur jag gjort mina galaxinspirerade naglar, så nu har jag gjort en tutorial på det. Denna gången blev det med bilder istället för en video.
Tänk på att färgerna kan se lite annorlunda ut när man målar på svart, så använd inte för tunna lack. Jag gillar mest att använda skimriga färger för att det ska glittra mer.
Gör ni egna får ni gärna länka till dom i en kommentar, hade vart kul att se hur det blir :))
 
Är mest nöjd med dom första jag gjorde (dom till vänster här under).
 

Ros

Har sett några personer nu som gjort en redigering som gör att bilden ser ut att vara målad med vattenfärg. Testade att göra det på en av bilderna som jag fotade på min ros. Vet inte om det ser ut som vattenfärg så mycket, men tycker att det blev rätt häftigt :))
 

Droppar

Det har regnat massa idag, så förut när jag kom hem såg jag att det var fina droppar i buskarna utanför mitt hus. Stannade och tog några bilder innan jag gick in :)) Blir så fin bokeh när det är massa droppar sådär!
 
Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro

Details

Jag fick en ros och choklad av Tobias i fredags när han kom till mig <3 Det var en jättefin ros, så jag kunde inte låta bli att fota den.
 
 

Smycke

Jag älskar smycken, har massor och kan inte låta bli att köpa fler hela tiden. Är ni lika galna i smycken också? :P
Ska tipsa om en tävling som Lisa har på sin blogg där hon lottar ut ett smycke från stylad.se. Tänkte att ni kanske skulle vara intresserade :))
 
En bild på Lisa som jag fotat med några av alla smycken som finns på stylad.se.  

Rosa

Gjorde en alla hjärtans dag-inspirerad nageldesign igår :)) Gjorde också en sminkning, men den lägger jag upp en annan gång.
Idag kommer Tobias hit och stannar över helgen. Så ska städa lite nu tänkte jag :p
 

<3

Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag :))
Fotade en lite passande bild förut...
 

Två och ett halvt år

Imorgon är det alla hjärtans dag och idag har jag och Tobias varit tillsammans i två och ett halvt år :)) Vi kommer inte kunna ses innan helgen, men på fredag får vi fira både alla hjärtans dag och 2,5-årsdagen <3
Gjorde ett litet kollage med bilder på oss två..


Solstrålar

Har inga nya bilder så jag lägger upp en till från i söndags bara för det var så fint..
 
Nikon D800 med 50mm 1.4

Över havet

Jag var ute lite med mamma förut. Vi åkte till några olika platser ute vid havet. Första stället vi åkte till har jag aldrig var på förut. Såg mysigt ut, men nu är det en del snö och massa is, så det är nog mysigare på sommaren, lite lättare att gå då också när det inte är så isigt överallt :P Det var väldigt fint över havet när solen lyste genom molnen och man såg solstrålarna.
Härligt att komma ut och fota lite, även om det inte blev så många bilder :))
 
Nikon D800 med 50mm 1.4
 
 
Ni glömmer väl inte mitt Alla hjärtans dag-erbjudande?
Köp en bild (13x18 eller större) och få en hemlig bild i storleken 13x18 på köpet :))
Hör av er till mig på [email protected] om ni är intresserade.
 

Sagittarius

Har inte varit ute och fotat på länge nu, lite tråkigt. Brukar vara segt vid denna tiden på året, men det brukar bli bättre när våren börjar komma :))
 
Så länge får ni stå ut med mina sminkningar, haha :P Har börjat göra sminkningar oftare nu. Tycker det är så kul och det är bra övning. Man vill ju bara bli bättre och det känner jag att jag börjar bli.
Det finns ju en sminkgrupp på Dayviews som jag är med i och varje månad hålls det en tävling (ingen stor tävling alltså, men en kul grej). Denna månaden är temat Stjärntecken. Jag har fastnat väldigt mycket för galaxinspirerade saker (ni kanske har märkt det) och då tänkte jag att jag kunde göra en sån sminkning med stjärnbilden till mitt stjärntecken (skytten) i. Så det gjorde jag idag.. Tycker det blev bra :))
 
Först satte jag bara dit stjärnorna, men när jag gick igenom bilderna i datorn efteråt kändes det som att något fattades, så jag målade dit strecken. Blev mycket bättre, så fick ta upp blixtarna igen som jag precis lagt undan och ta nya bilder :P
 

Att fota vattenfall

Vattenfall är ju så fina och dom kan bli riktigt häftiga på bild också. Tänkte förklara lite hur jag fotar vattenfall.
 
Först behöver man ett stativ. Om man fotar i dagsljus kan det vara en fördel med ett ND-filter eftersom bilderna lätt kan bli överexponerade. Jag själv använder ND 1.8. En fjärrutlösare är en bra grej att ha, så slipper man trycka på knappen på kameran och riskera att det skakar.
Ställ din kamera på stativet och fota med långa slutartider, så kommer vattnet att se sådär "mjukt" ut. Själv tycker jag att en slutartid på runt 2-5 sekunder blir bäst, men det är såklart en smaksak. Tänk på att sätta ISOn på 100 (ju högre ISO, desto ljusare blir bilden, men också brusigare) och testa dig fram lite med bländaren. Har du inget filter kanske du får höja bländaren en hel del för att det inte ska bli överexponerat.
Ju längre slutartid man har, desto mer ljus kommer det in i kameran och då får man minska bländaröppningen (alltså höja bländartalet) för att det inte ska bli alldeles för ljust.
Har man inget ND-filter kan man alltid fota när det börjar skymma ute eller när det är tjocka moln på himlen.
 
Här under ser ni två bilder tagna på samma ställe, ena med kort slutartid (1/500) och den andra med längre slutartid (2.5 sek).
Såklart kan det bli häftigt med kort slutartid också, men jag tycker att det kan se lite rörigt ut. Gillar mer lång slutartid när det gäller vattenfall :))
 
Nikon D80, Tamron 10-24mm - 4sek f/8 ISO 100
 
Nikon D80, Tamron 10-24mm - 1/2sek f/4 ISO 250
 
Alla bilder i detta inlägget är fotade vid Ramhultafallet.
 

Alla hjärtans dag-erbjudande

Har ett alla hjärtans dag-erbjudande på hemsidan nu. Köp en bild (13x18 eller större) och få en hemlig bild i storleken 13x18 på köpet. Detta erbjudandet gäller till och med 14 februari. Så passa på :))

 
En väldigt gammal bild. Fotad med Nikon D80 och 50mm 1.8

Header åt Lisa

Fixade en ny header åt Lisa idag, hon har bröjat blogga lite mer igen. Jag har gjort hennes gamla också, men tycker att den nya blev mycket bättre. Har också fotat alla bilderna på henne i headern. 
Lisa är min brors flickvän, min svägerska kan man säga eftersom dom är förlovade :))
 
Klicka här för att komma till Lisas blogg --> llmd.devote.se

Norge

Jag har inte fotat några nya bilder på ett tag. Vädret är jättetråkigt, ena stunden snöar det, sen regnar det bort med en gång så det är helt grått. Tycker att det kan bli lite vår och färg ute nu.
Jag gick igenom mina bilder från Norge och redigerade några som jag inte visat. Fotade så himla många bilder, så finns en hel som jag inte lagt upp. Här är några iaf :))
 
Bilderna är fotade i Geiranger i Norge. Galet fina landskap där!
Tobias står vid Flydalsjuvet.
 
Nere vid våran camping.
 
Ett vattenfall som man kunde gå bakom. Storseterfossen heter det.
 
Panorama vid Örnesvingen tidigt på morgonen.
 
Bild tagen från bilen någonstans i Norge på vägen hem.

Tutorial

Jag testade att göra en tutorial på nageldesignen som jag gjorde för några dagar sen. Har aldrig gjort en videotutorial innan så det var kul att testa :P Gjorde på en lösnagel eftersom jag redan hade alla mina målade. Brukar ha lösnaglar till att öva på så man slipper ta bort på sina egna naglar hela tiden :))
Videon är inspelad med Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro.
 
 
Jag har använt Isadora - Sweet Violet, Dazzling Aqua, Gothic Black. Orly - Oh Cabana Boy. Och nageltejp (finns att köpa på ebay tex.)
Musik: McFly - Star Girl
 
Texten i videon är dubbel eftersom jag ljusade upp videon efter att jag redan lagt in text. Den syntes inte så bra, så jag la in en ny text över :P Blir nog bättre nästa gång..

The seven deadly sins - Pride

Som ni kanske kommer ihåg har jag börjat på ett makeup-tema, "de sju dödssynderna". Nästa dödssynd på tur är högmod. Detta var egentligen den första av dom jag gjorde, men den fick vänta ett tag med att hamna på bloggen :P
 
Har använt mig av:
120-paletten - Rosa och lila
Make up store - Mascara, Long lash black
Make up store - Eye pencil black
Make up store - Lipstick, Mandy
Make up store - Blush, Chic
Make up store - Wonder powder, Sahara

Svartvit

Inte ofta jag gör mina bilder svartvita, men skulle göra tre stycken svartvita canvastavlor i årsskiftet och detta är en av bilderna jag valde. Tavlorna blev jättefina, fast kan inte sätta upp dom nu pga att jag inte får plats på mina väggar i mitt rum (har snea väggar).
Jag tycker att denna bilden blev fin i svartvitt iaf :))
 
Nikon D80 med 50mm 1.8