Norge imorgon :))

Nu ska jag och Tobias gå och lägga oss. Ska upp tidigt imorgon för att åka till Norge. Tänkt åka på en liten resa och fota :)) Kommer bli roligt och hoppas att vädret blir bra! Är tillbaka på torsdag kväll igen.


Redigerade en bild lite snabbt från Ramhultafallet. Fler bilder från igår kommer när jag har kommit hem igen.

<3

Idag åkte jag och Tobias tillbaka till Ramhultafallet som vi fotade vid i februari. Det stora vattenfallet som var is när vi var där sist (klicka här för att se inlägget med dom bilderna). Nu var det iaf ingen is kvar, haha.. Vi var där i ungefär tre timmar och fotade massa. Jättefint var det :)) Har inte hunnit gå igenom bilderna än, men en bild har jag redigerat som ni kan få se :P


Vinnaren!

Har suttit och gått igenom alla bilder nu och till slut bestämde jag mig för en vinnare...

Vinnaren är Oline Sverkersson!
Tyckte om bilden väldigt mycket. Färgerna och ljuset är riktigt fint. Grattis :))


Vinnarbilden som är fotad av Oline.

Sista chansen..

Ni glömmer väl inte att imorgon (torsdag 24 maj) är det sista dagen att anmäla er bild till min tävling där ni kan vinna en värdecheck på 250kr hos tvpelsweb? Vet att det är ett ganska svårt tema, "Din bästa bild", men det var meningen att man skulle få tänka lite :P Ville också ha ett väldigt brett tema. För att komma till tävlingen, klicka här.
Jag gick igenom mina bilder och tänkte visa en av mina favoriter som jag fotat. Var inte lätt det heller. Har många fler som jag blivit jättenöjd med också :P


Denna fotade jag på Borås Djurpark sommaren 2009 med Nikon D80 och 18-135mm. Det enda som stör mig är att jag råkade kapa hakan på honom :P

Lisa

Jag sminkade och fotade lite porträtt på Lisa idag. Blev väldigt somriga bilder :))
Löjtnantshjärta

Tog en promenad ikväll efter det hade regnat och åskat massa :)) Hittade små hjärtan i buskarna som jag fastnade vid en stund. Tycker sånna blommor är så fina!

Universeum III

Kom på att jag fortfarande inte lagt upp resten av bilderna från när jag och Tobias var på Universeum för över en månad sen :P Tänkte att jag skulle göra det nu..


Dom har en dinosaurieutställning på taket i år :P Denna var den enda som var lite rolig att fota..


Tobias tog en bild på mig och dinosaurien.

Smink och naglar :))

Målade mina naglar idag. Blev silverglitter med pärlor denna gången :)) På kvällen gjorde jag en sminkning också för jag hade tråkigt :P Blev rätt bra, gillar dom färgerna tillsammans.


Fototävling


Nu är det dags för en fototävling! Denna gången i samarbete med Tvspelsweb.se.
Priset är en värdecheck på 250krTvspelsweb.se :)) Dom har massor med bra kameratillbehör.
Temat för tävlingen är "Din bästa bild". Det kan vara på vad som helst. Landskap, macro, djur, porträtt.. Ja, en bild som du blivit riktigt nöjd med helt enkelt.

För att vara med gör du såhär:
- Du lägger upp ditt tävlingsbidrag på din blogg eller Facebook.
- Gör en länk till min blogg.
- Gör en länk till det du skulle vilja köpa på Tvspelsweb.se för värdekupongen.
- Länka sedan till ditt inlägg/Facebook med bilden i en kommentar till detta inlägget på min blogg. (Kom ihåg att ändra så jag kan se dina bilder på Facebook utan att vara vän om du lägger upp bilden där)

Regler:
- Du måste ha fotat bilden själv.
- Bilden får vara redigerad, men inga kollage. 

Ni har till och med Torsdag den 24 Maj att anmäla er till tävlingen. Vinnaren kommer jag sedan välja ut och presentera på bloggen någon dag senare.
Har ni några frågor eller om något är oklart är det bara att skriva till mig :))

Obs. - Värdekupongen kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Promenad

Jag och Tobias gick en promenad i Änggårdsbergen idag. Ankorna hade fått bebisar som var väldigt söta och fluffiga. Sedan kom kanadagässen till oss med två gula bebisar också :))Denna trollsländan var ganska snäll och satte sig hela tiden i ljungbuskarna (och på min sko). Jag gick in i buskarna för att fota den. Skulle ha fortsatt jaga den lite till om jag inte hade sett en orm slingra sig bredvid min fot ;o Så jag kände inte för att stå kvar där i buskarna :P Blev iaf två halvbra bilder på trollsländan, men ingen på ormen..

Mina naglar


Just nu ser mina naglar ut som på den understa bilden här uppe. Innan jag målade dom såhär hade jag det på bilden över :))

Två korta Timelapse

Har bilder till några timelapse som jag inte har orkat sätta ihop till videos :P Men nu ikväll satt jag med två av dom och det blev två korta timelapse.

Den första fotade jag i slutet av mars. Det var inte jättekallt ute, men blåste en del. Jag och Tobias hade åkt ut till Fiskebäck med kamerorna, datorn och ett täcke för att fota bilder till en timelapse. Vi satt under täcket och kollade på film på datorn medan vi väntade ut tiden så vi skulle få tillräckligt många bilder. Efter 40 minuter kom det massa stora moln och det hade blivit lite kallt. Vi kände inte för att sitta kvar och månen försvann bakom molnen. Blev 145 bilder som räckte till en ca 4 sekunder lång video :P

Den andra fotade jag i söndags på natten, fast från mitt fönster. Månen var så fin och jag hade tänkt fota lite fler bilder denna gången så det skulle bli en längre video. Så jag ställde kameran i fönstret och efter ett tag tänkte jag på att jag inte hörde kameran ta kort längre. Tror att den inte kunde ladda flera bilder, men den kunde ladda fler sist. Så det blev inte många bilder den gången heller.. Skulle bara blivit ca 2sek, men jag valde att ha 16 bilder/sek istället för 23 som jag brukar ha. Den blev iaf 7 sekunder lång till slut.
En kväll i Botaniska Trädgården

Efter Tobias hade fotat lite bilder på mig i lördags kväll i Botaniska Trädgården gick vi runt lite och fotade blommorna. Var ju sånt fint ljus så man kunde inte låta bli :P
Alla bilderna är fotade med 50mm 1,4..


Johanna

Igår fotade Tobias lite porträtt på mig i Botaniska Trädgården bland blommorna. Åkte dit ganska sent, så det var väldigt fint ljus :)) Det var kallt och blåste massa, så det var lite jobbigt med grenar och håret som blåste i ansiktet :P Men jag blev nöjd med bilderna.Bilderna är fotade med Tobias Canon 450D och 50mm 1,8
Tycker ni kan gå in på hans blogg och titta. Han är duktig på att fota, speciellt macrobilder! :))

1 Maj

Första maj idag och jättehärligt väder :)) Låg ute och solade länge, läste ut sista boken i Hunger games-serien. Väldigt bra böcker! På kvällen tog jag en liten promenad med kameran. Det har blivit väldigt grönt nu på bara några dagar.


När jag låg och läste kom denna krypandes ;o Läskigt!