Två från helgen

Oredigerad bild.
 

Borås Djurpark II

Några fler bilder från Borås Djurpark :))
Tigerbilden är fotad med 18-135mm och lejonbilderna med 85mm 1,8.
 

I fredags

Var hemma hod Tobias föräldrar i helgen. På kvällen i fredags åkte vi ut med bilen en stund :))
Är lite seg med att redigera bilder. Har en hel del nu som jag ska redigera och lägga upp någon gång :P
 
Var väldigt fint med dom röda solstrålarna som kom upp bakom träden. Lite svårt att få det bra på bild bara :P

3 mil på en minut

Här är timelapsen från Norge som jag skrev om i förra inlägget. Tobias som fotat bilderna medan jag körde, men jag som satt ihop den. Lite synd att vi inte gjorde den på ett lite bättre ställe med mer berg och så. Fanns många vägar som var finare, men blev bra ändå :P 
 

31 Maj 2012

Har varit lite seg med bilderna från Norge, men nu är jag klar med bilderna från sista dagen.
Denna dagen var det dags att åka hem. Vi gick upp tidigt på morgonen och packade in våra grejer i bilen och runt 7 åkte vi. Vägen söder ut ur Geiranger var fortfarande avstängd och det var samma med vårat nästa alternativ som var Trollstigen. Väldigt tråkigt för det hade vart kul att åka Trollstigen. Det blev iaf en omväg på ca 1,5h. Vi hade bestämt oss för att ta den snabbaste vägen hem, inte åka runt massa som på vägen dit. Det var inte alls lika fint som på ditvägen, men vi stannde några gånger under dom första timmarna och fotade. Var väldigt fint med dimman och dom låga molnen. Hade lite blandat väder under hemresan, sol, moln, dimma, regn, hagel, snö och blixtar :P Efter ungefär 14 timmar var vi hemma i Göteborg igen. 
Var en jättebra resa! Rekommenderar verkligen att ta en bilresa runt bland bergen i Norge. Riktigt fint!
 
Har fotat alla bilderna med Tamron 10-24mm. Flera av dom är HDR-bilder.
 
Tog två bilder lite snabbt i våran lilla stuga innan vi åkte. 10 kvadratmeter stort :))
 
Var så fint med molnen så vi stannade och tog några bilder vid Ørnesvingen. Vi visste inte när våran färja skulle gå, så vi hade lite bråttom (hade tur och kom typ precis i tid till den sen).
 
Tobias gjorde en timelapse med sin kamera så han fotade lite med min medan jag körde. (Timelapsen kommer komma upp på bloggen)
 
Denna bilden har Tobias fotat.
 
Det här var sista bilden jag tog.
 
Detta var allt från Norgeresan. Hoppas ni gillade bilderna :))
 

Borås Djurpark

Som jag skrev i ett tidigare inlägg var jag och Tobias på Borås Djurpark och fotade lite i söndags. Har redigerat några bilder därifrån nu som jag tänkte lägga upp. Var en del djur som hade fått bebisar som var väldigt söta :))
Har använt 18-135mm, 85mm 1,8 och 50mm 1,4 till bilderna (det sista bara inne i aphuset).
 
Denna lilla bebisgeten gjorde värsta skuttet från stenen nere i hörnet :P
 
Någon som gömmer sig där bakom :P
 
Girafftunga.
 
Noshörningarna hade fått en bebis också.
 
Kram :D
 
 

Söta vargar

Jag och Tobias åkte till Borås djurpark i söndags och fotade lite. Har gått igenom bilderna nu och redigerat en bild än så länge. Vargarna hade fått bebisar som var väldigt söta :))
 
Vet inte riktigt varför mina länkar till vissa kategorier i menyn inte funkar. Jag ändrar till rätt koder, men efter ett tag funkar dom inte igen av någon anledning. Sedan har mina länkar till andra bloggar försvunnit och jag vet inte hur jag ska få tillbaks dom. Dom finns kvar i kodmallen, men kommer inte upp i bloggen ;S Samma sak med två bilder, min sån grej som visar bloglovin-följare och min bloggsvar-ruta som jag hade i menyn också. Detta har hänt sen dom ändrade på blogg.se.
 

HDR vid havet

Här är en HDR-bild från när jag och Tobias tog en promenad vid havet i lördags kväll. Var väldigt härligt och helt vindstilla. Fast det blev inte så många bilder eftersom det var ganska mörkt.
Har iaf 615 bilder att gå igenom från i söndags, men det gör jag en annan gång :P
 

Intervju

Jag blev intervjuad förra veckan och nu finns den uppe på hemsidan "Foto för alla". Väldigt roligt :D
 

30 Maj 2012 II

Jag hade redan skrivit klart detta inlägget igår, men det sparades inte av någon anledning så jag får skriva om alltihop ;/
 
Vi hade ju varit uppe vid Ørnesvingen början på dagen. Efter det hade vi tänkt gå en till vandringsled i bergen, men denna gången på andra sidan fjorden. Det var lite mer en skogsvandring och i slutet skulle man komma fram till en utsiktsplats med bra utsikt över "De syv søstrene". Jag tyckte att dom vandringslederna vi gått dagen innan var jobbiga, men dom var ingenting emot denna!
Vi ställde bilen vid en camping och började gå därifrån. Till en början var det lite svårt att se vart man skulle, men som tur var hade dom målat ut röda prickar i marken lite då och då. Först gick man en bit på ett berg och sedan kom man fram till en stig in i skogen.
Det var en smal stig, väldigt brant och fullt med stenar på marken, ibland fick man hoppa över små vattenfall också. Vi fick stanna flera gånger för att vila och dricka vatten. Efter en lång stund kom vi fram till en farm högt upp på berget. Eller en övergiven farm var det nog. Hur som helst var det väldigt fint. Det låg till och med lite snö på ett ställe, så jag passade på att kasta lite snöbollar på Tobias :P
Efter det hade vi inte så långt kvar tills vi skulle vara framme på utsiktsplatsen. Det var bara den värsta biten kvar då marken var så sumpig och svår att gå på. Vi försökte undvika att gå i gräset, men det gick inte så man blev helt blöt i skorna.
Väl framme vid utsiktsplatsen blev vi lite besvikna. Det var inte alls så bra utsikt över vattenfallen som vi hade hört. Dom var riktigt häftiga och så, men jag tyckte det var för mycket träd ivägen för att det skulle räknas som en bra utsikt. Hade vart mycket bättre att åka båt och fota dom nerifrån. Får göra det om jag skulle åka dit någon mer gång.
Sedan var det bara att gå tillbaka. Lagom härligt med blöta skor :P Det gick iaf snabbare att komma tillbaka eftersom det var nerför hela vägen, men det var lite läskigt ändå att gå neråt på stenarna när det var så brant med leriga skor. Jag hade lagt ner kameran på tillbakavägen så det blev inga bilder då. Fanns egentligen inte så mycket att fota på denna vägen ändå. Riktigt härligt när vi kom fram och kunde sätta oss i bilen och äta! :))
Vi gick totalt 7km på precis 5 timmar. Helt sjukt! Höjdskillnaden var 550m, så det var ju bara uppåt heela vägen i 3,5km. Tog ca 3h dit och 2h tillbaka (med en hel del pauser inräknat).
 
Även om utsikten inte var som vi förväntat oss var detta en kul (men jobbig) vandringsled att gå. Så vi var nöjda ändå :))
 
Inzoomad bild på våran camping. Man ser två väldigt små hus (med vita knutar och staket) en bit framför det stora hotellet, i det högra av dom bodde vi i :P
 
Vi orkade inte släpa med oss stativen denna gången, så jag kunde inte ha så lång slutartid på vattenfallet som jag egentligen ville.
 
"Danger! This may be a great view. However for your safety do not go past the poles. As the ground is not safe. Thank you!"
Ja, marken såg inte så bra ut just där med massa hål och grejer med ett stup rakt ner. 
 
Uppe vid farmen.
 
Molnen gjorde så det blev fina mönster av solen på berget på andra sidan :))
 
En HDR-bild gjord på tre bilder. Lägg märke till regnbågen i vattenfallet över trädtopparna till väster i bilden :))
 
Inzoomad bild på fallen. Riktigt stora. Jämför storleken med det lilla huset till höger.
 
Lite tråkigt med trädtopparna där nere, men här ser man typ hela fallen iaf.  300m höga.
 
Lite trött efter den jobbiga vägen :P
 
Sen var vi tillbaka vid bilen. Denna bilden tog jag mest för att komma ihåg vad klockan var när vi var framme :P
 
Jag har ritat ut ungefär hur vi gick + en bit runt hörnet. Var nog lite högre upp än strecket,
men typ iaf. Vattenfallen "De syv søstrene" är inringade med grönt. 
Klicka för förstoring
 

Mer fint kvällsljus


Mysigt kvällsljus

Var ute på en promenad med Tobias nu ikväll :))
 

<3

Varit lite seg här dom senaste dagarna. Har inte fotat några nya bilder på ett tag och har inte redigerat fler från Norge-resan. Är så trött efter jobbet på dagarna, så har inte orkat :P
Lägger upp en bild som jag redigerade om för några månader sen för att ha som bakgrundsbild, men som jag aldrig la upp här.
 

30 Maj 2012

Vaknade till ännu en fin dag i Geiranger denna morgonen. Vi åt frukost och gjorde oss i ordning för en dag uppe i bergen. Vi började med att åka upp till Ørnesvingen. Det är en utsiktsplats som ligger typ högst upp på den sicksack-vägen som man sett på några av mina tidigare bilder jag lagt upp härifrån. Typ precis ovanför våran camping. Jättefin utsikt som vanligt :))
 

Inzoomad bild på "De syv søstrene" som är sju vattenfall med fallhöjd på 300m.
 
 
Här över är två stycken panoraman. Den översta är från den "plattformen" man kunde gå ut på och den understa är från vägen där vi parkerade bilen. Klicka på dom för förstoring.