Johanna

Snart är denna jobbveckan slut, bara en dag kvar. Väldigt härligt är det! Har inte planerat något i helgen än, men det blir nog nånting :)) Sova ska jag göra iaf ;o Är jättetrött hela dagarna, det är inte speciellt kul. Fast idag efter jobbet åkte jag och mamma till Frölunda torg en stund. Massa rea! :D Jag köpte en ring och två navelpiercingar. Kanske kommer nån bild på dom nångång. Vill testa att fota med mina blixtar igen, var ju ett tag sen nu.
Här är en bild på mig som Tobias har fotat med blixtarna, men jag har redigerat den.


Några bilder

Nu är jag väldigt trött! Ska snart lägga mig och se på en film med Tobias <3 Tänkte bara lägga upp några bilder från när vi var ute i torsdags kväll och fotade lite.



Röd himmel

I torsdags kväll satt jag och redigerade lite och när jag kollade ut genom fönstret var molnen helt röda. Såg väldigt häftigt ut och såklart fotade jag med en gång :P Det knäppa är att solen inte ens går ner där, den går ner väldigt längt åt höger, ser inte ens vart solen går ner från mitt fönster på sommaren :P
Jag och Tobias kände för att åka ut och fota lite, så vi åkte till Fiskebäck. Himlen var inte sån där, men det blåste massa så det var bra vågor att fota :P
Här är en bild på himlen tagen från mitt fönster, som vanligt inte jättefin utsikt, men himlen var tuff :)) Har en mapp med massa fönsterbilder jag har fotat när himlen varit fin.. Kanske ska lägga upp några av dom nångång :P


Lalala

Grattis till min mamma som fyller år idag! :)) Jag och Tobias var ute en stund förut och fotade lite :P




Kolmården - Delfiner

Lite seg med bilderna från Kolmården, men nu har jag redigerat några till. Delfinbilderna blev det nu. Jag älskar delfiner! Så söta är dom. Det var den största anledningen till att jag ville åka dit och fota.
Man kunde se dom när dom simmade runt i sin bassäng och tre gånger den dagen hade dom delfinshowen. Vi var på den första och den var väldigt bra. Delfinerna är så duktiga ;o Kan inte fatta hur dom lär sig allting som dom ska göra :P Det var kul att få se delfiner igen, har bara sett sånna en gång innan för flera år sen ;o

Jag hade mitt 85mm när jag fotade dom flesta av dom här bilderna. Hade nog velat ha 50mm istället, för 85 blev lite för nära ibland och närgränsen är inte så bra, jag gillar att kunna gå nära det jag fotar :P









:))

Då har jag jobbat klart för denna veckan. Härligt med tre dagar ledigt nu! Bara 7 veckor kvar :P Börjar lite senare nu, har ju börjat halv 7 i två veckor och kommer börja som tidigast 7.12, så lite sovmorgon får man :P Men då kommer jag också sluta senare och det är segt ;o Kommer väl vara ganska seg på att uppdatera här i sommar, men ska försöka ha lite tid över för bloggen också:))
Vill att det ska bli bra väder i helgen. Imorgon ska jag och Tobias åka till Pernilla och fira midsommar, så det hade vart kul om man kunde sitta ute och äta.
Hoppas ni får en bra midsommar!


Bild som jag fotade för några veckor sen..

Vattenfall

Har varit lite seg på att uppdatera den senaste tiden. Var på truckutbildning förra veckan, blev klar i torsdags och i fredags var jag på Volvo och jobbade. Tog bara truckkort för motviktare och stödbenstruck för jag kommer bara köra en sort på Volvo så det kändes onödigt att ta för fler truckar :P Men jag klarade proven bra iaf..
Det var väldigt lätt att komma in i jobbet i fredags, trodde inte att jag skulle komma ihåg så mycket som jag gjorde :P Var ju ändå 3 år sen jag sommarjobbade där sist. Fast har aldig kört truck innan, så det är nytt iaf. Den jag har är rätt rolig för man hissar upp sig själv för att plocka grejer högt upp :P Tur att man inte är höjdrädd.
Denna veckan jobbar jag bara 4 dagar, det är härligt för tycker det är jobbigt att gå upp tidigt varje dag, är alltid så trött när jag kommer hem. Därför har jag varit så seg på att redigera bilder och lägga upp :P

I helgen åkte jag och Tobias hem till honom för vi skulle fota hans brors kompis när han gifte sig igår :)) Dom ville ha lite porträtt innan bröllopet. I kyrkan fick man inte fota förutom när dom gick in och ut, så blev inte så många bilder där. Det var det första bröllopet jag fotade och tycker det gick bra med porträtten innan. Hoppas dom blir nöjda. Kommer nog visa nån bild efter att dom har fått bilderna.
Vi såg ett vattenfall igår som jag ville fota, men hann inte göra det så vi åkte dit idag istället och fotade. Lite jobbigt att det regnade bara ;o Fast bra att det inte var sol för då hade det vart svårt att fota med långa slutartider som är fint när man fotar vattenfall :P Redigerade några av bilderna från idag :))



Ir

Många har frågat dom senaste dagarna hur man fotar IR-bilder. Det man behöver är ett IR-filter, ett filter som bara släpper in infrarött ljus. Finns att köpa på lite olika ställen, tex. tvspelsweb.se.
Eftersom filtrerna är rätt mörka behöver man lång slutartid, ungefär 1,5-2 minuter brukar jag ha. Lite jobbigt om det blåser mycket ute. Bilderna blir väldigt röda från början, men man kan testa lite olika vitbalanser. Grön vitbalans ska vara bra att ha, men har inte testat det än, jag brukar ha blå vitbalans. Att ta bilderna är inte så jättesvårt, det jobbiga är att redigera dom sen.
Byt på rött och blått i Channel Mixer, visar på bilden här under.

1. Ändra från 0 till 100%
2. Ändra från 100 till 0%
3. Byt till Red och gör samma sak

Sen ändrar man kontrasterna med Levels eller Curves.
Efter detta ser min bild ut såhär..



Sen kan man få bort det röda med Selective Color. Såhär kan det se ut då, inställningarna blir olika beroende på hur bilden ser ut.

Sen använder jag Levels, Curves, Color Balance, Selective Color och så för att fixa resten. Gör aldrig precis likadant på bilderna, så det är svårt att beskriva mer nu.

Före och efter ...

Hoppas detta var till lite hjälp iaf :P
Tvspelsweb säljer IR-filter för bra priser. Klicka -->här<-- för att komma till sidan med IR-filter.

Bild

Har fått väldigt många kommentarer nu som jag inte har hunnit svara på. Hoppas jag hinner svara nån dag snart iaf :P Är så trött efter att ha gått upp så tidigt nu. Kommer bli lite senare nu när truckutbildningen är klar iaf, sista dagen på den är imon och då ska jag ha prov ;o Och på fredag ska jag till Volvo och börja jobba. 
Hoppas att jag kommer kunna fota massa i sommar även om jag jobbar. Har en hel del bilder som ska redigeras, men jag orkar inte ;o Hoppas man vänjer sig vid att gå upp så tidigt snart :P Ska iaf gå och lägga mig om en liten stund så jag inte somnar imon på teoriprovet eller när jag kör truck :P

En bild redigerade jag nu iaf :P

IR-bilder från igår

Blev några IR-bilder igår också när vi var ute och fotade.
Är jättetrött nu, vaknade vid 5 imorse för jag skulle börja truckutbildningen 6.30. Samma tid imorgon, så ska snart gå och lägga mig.




Vid havet

Jag och Tobias åkte ut med bilen förut och letade efter något fint ställe att fota på. Såg flera bra ställen, men fanns ingenstans att stanna ;o Så efter en timma typ bestämde vi oss för att åka till Askim istället :P
Imorgon börjar jag på mitt sommarjobb på Volvo, i lagret, så denna veckan kommer jag gå på truckutbildning.




Två IR-bilder

Fotade lite IR förut :)) Fast finns inte så många bra ställen att fota IR på här i närheten.. ;o



Lite blommor

Bilder från den 5e Juni...




Kolmården - Safari

Dom hade en nyhet på Kolmården, Safari hette den och man åkte i linbana över vissa av djuren i typ en halvtimma. Som lägst åkte man 2m över och som högst kommer jag inte ihåg. Den hade väl varit rolig att åka om man inte ville fota. Jättesvårt att fota genom galler samtidigt som man åker runt, ingen bra vinkel får man där uppifrån heller. Så Safarit var väl sådär, men det var ändå värt att åka den tycker jag även om man inte fick så jättebra bilder :)) Men lite tråkigt var att det inte fanns något annat ställe att fota giraffer och lejon m.m. på.
Tänkte lägga upp några bilder som blev okej från den åkturen iaf :P


I sånna här burar åkte man i. Vi åkte i en Zebrabur :))





Strutsarna gjorde nåt ;o



Det var inte lätt att hitta vissa djur... Denna bjönen låg en bit bort på en sten och typ sov såg det ut som :P


Träd kom ivägen ibland när man skulle fota ;o


Men fin utsikt var det iaf :))

Kolmården - Tigrar

Var ju på Kolmården i fredags med Tobias. Vi åkte lite innan klockan 6 på morgonen. Jag började köra och det var inte speciellt jobbigt, men efter 21 mil bytte vi så Tobias fick köra resten av vägen. Det är 35 mil ungefär dit.
Vi kom fram lite innan 10 då det skulle öppna och vi fick stå i kö en stund för att komma in. Jättehärligt väder var det!
Först gick vi mot Tigerworld som det heter och tittade på tigrarna. Jättesöta är dom, älskar tigrar! Fick några bra bilder också. Dom flesta tigrarna var lite trötta och bara låg där, men det var en lite mindre tiger som lekte lite :)) Har inte hunnit redigera mer bilder än tigerbilderna än så länge, fortsätter nog imorgon för nu ska jag snart lägga mig. Kommer dela upp bilderna i flera inlägg, så det inte blir för mycket på en gång :P






Åska inatt

Inatt vid 1-tiden började det åska. Jag hade gått och lagt mig för jag skulle upp tidigt idag och jobba, men kunde ändå inte låta bli att fota lite från fönstret. Blixtrade väldigt mycket och några fastnade på bild iaf :)) Var två år sen jag fick en blixt på bild så det var på tiden nu tyckte jag :P Synd bara att jag inte har bättre utsikt från fönstret. Regnade massa också, så är lite vattenfläckar från fönstret ;o


Älgbebis

Eftersom vi skulle till Kolmården i fredags hade jag fått låna ett objektiv av en som pappa känner, ett Nikon 55-200mm 4-5,6 VR. Lite roligare att ha mer zoom när man ska fota på djurparker, brukar annars använda mitt 85mm 1,8. I torsdags åkte jag och Tobias till Slottsskogen för att testa obejktivet lite och det var helt okej :))
Blev inte så många roliga bilder, men älgarna hade fått bebisar som var söta. Här är en av dom...


Dumma dator ;o

Igår helt plötsligt startade min dator om sig och sen ville den inte starta igen. Kom bara upp massa konstiga fel-saker. Som tur är var Tobias hos mig och efter en stund fick han igång datorn så vi kunde spara lite grejer som jag hade lagt på skrivbordet. Den var fortfarande inte normal och ingenting fungerade som det skulle, så idag fick vi installera om den. Det har jag behövt väldigt länge nu, men hade inte vart så kul om han inte hade fått igång datorn innan så vi inte kunde spara våra bilder som låg där ;o
Har inget Photoshop just nu, men ska installera det snart så jag kan börja redigera bilder. Har en hel del nu som jag inte har hunnit lägga upp ;o
Får bli två oredigerade bilder från igår så länge. Namnet fick jag lägga in i paint :P


<3

Var några dagar sen jag skrev någonting här nu, men har inte haft tid. Jag och Tobias hade tänkt på att åka till Kolmården och fota djuren innan vi börjar jobba på Volvo, så igår åkte vi dit :)) Typ 35 mil är det dit härifrån, så det tog en stund att köra :P Vet inte riktigt när jag kommer ha tid att redigera bilderna, kanske imorgon eller på måndag hoppas jag. Blev ju en hel del bilder :P
En bild lägger jag upp så länge iaf :)) Det är Tobias som har tagit bilden, fast jag som har redigerat.


Älskar delfiner! Är till och med delfiner på armbandet man ser på bilden.
Har haft på mig det i många år nu, kanske sen jag var typ 13 :P