<3

Nikon D800 // Nikon AF 85/1,8G
 

Blixt

Nikon D800 // Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Inatt stod jag på balkongen i en timma och fotade blixtar. Såg säkert 50 stycken under den tiden, men det var mest bara blinkande moln man kunde se, inte själva blixtarna. Enligt blixtkartan (lightningmaps) som jag kollade på var dom ca 5 mil ifrån Göteborg ute över havet, så det hördes heller ingen åska. Riktigt häftigt att se även om man inte ser själva blixten :)) Fick 30 stycken sånna här liknande bilder, men denna när jag hade zoomat in lite blev bäst. 

Oväder

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Under eftermiddagen idag drog det in ett åskoväder över Göteborg. Jag som har en sån bra utsikt ville ju såklart fota det, men från början var det på fel sida av huset. Efter en stund började jag kunna se det från min sida också, men det var rätt långt bort. Jag sprang in och hämtade min telezoom istället för vidvinkeln, när jag bytt objektiv ställde jag om inställningarna och tog en testbild. Just då kom en jättestor blixt, exakt där jag hade min kamera riktad och precis under den halva sekunden som jag tog bilden! Hur tur får man ha?? Det var den enda blixten jag fick med idag, det är svårt när det fortfarande är ljust ute, men är ändå nöjd med den jag fick på bild :)) 
 
Lite senare när solen gick ner blev molnen helt rosa/röda. Så himla häftigt att se! Älskar sånt här väder :D Det får gärna blixtra lite mer under natten, är lättare att fota då när man kan ha längre slutartider och det blir lite finare än på dagen :p 

Norge 20 Juli 2017 // Aursjøvegen & Mardalsfossen

Dagen efter den långa vandringen till Blåhøa åkte vi vidare till den andra campingen vi skulle bo på under denna resan. Mjelva camping i Romsdal som vi bott på två gånger tidigare (japp, det är våran favorit), där vi skulle stanna i två nätter. Vägen mellan campingarna skulle kunna gå att köra på typ två timmar, men hur kul är det? Vi tog en lite roligare väg som tog oss ungefär 8 timmar istället. Vi åkte från Oppdal mot Sunndalsøra där vi svängde av till Aursjøvegen som är en mycket mindre väg och huuuur fin som helst! Vi åkte förbi sjöar, fjäll, stup, vattenfall och såg massor av fina vyer. Klart värt att lägga lite längre tid på mindre vägar när man är i Norge. 
 
Nästan med en gång när vi kom in på Aursjøvegen fick vi se detta. Kunde ju inte låta bli att stanna här och klättra lite på stenarna :p 
 
Sen gick det uppför. Där nere ser man sjön som var på bilderna ovan. 
 
Ganska högt upp kom vi och fick se lite fjällandskap. 
 
Här stannade vi och bara la oss på bergsklipporna i solen. Hur härligt som helst! 
 
Här blev det ett lunchstopp bredvid Aurstaupet. 
 
Utsikten gick inte att klaga på :)) 
 
<3
 
När vi kommit ner till Eikesdalen tog vi ett stopp vid norra Europas (och värdens fjärde) högsta fria vattenfall Mardalsfossen som har ett fritt fall på 297 meter. Det var en liten bit att gå upp hit, men det var väldigt enkel väg. 
 
Vi hade lite svårt motljus med vattenfallet i skugga, men det blev ganska häftigt ändå. Vi skulle ändå försöka gå så nära vi kunde, så vi kom helt in i skuggan. Här hade det börjat blåsa en hel del från fallet och skvätte vatten. 
 
Det var verkligen inte lätt att gå den sista biten. Det var blött, halt och det kändes som att vi hade kommit in i en storm! Det är också svårt att se hur stort fallet faktiskt var på bild, men här ser man en person på stigen där borta som jämförelse. Ångrar att jag inte fotade fler bilder än jag gjorde, men kunde typ inte ha kameran uppe för det var som att stå mitt i ett ösregn. 
 
Några bilder på oss hann det bli i alla fall. Fast i denna vinkeln ser inte vattenfallet lika stort ut. Det var synd att jag inte tänkte på det då, kunde inte kolla på hur bilderna blev heller för allt var helt blött. Jag tänkte först inte ta min jacka med mig (det var ju väldigt varmt och fint väder), men jag ångrade mig när Tobias tog sina regnkläder och tur var väl det :p Jag fick i alla fall byta både byxor och skor sen när vi kom tillbaka till bilen, haha. 
 
Fotade inte mycket mer efter att vi åkt av från Aursjøvegen. Klockan började bli mycket och vi behövde komma till campingen. Här gjorde vi ett kort litet fikastopp bredvid en fin fjord. 
 
Utsikt mot Åndalsnes från andra sidan fjorden. Här hade vi inte så långt kvar. Det var fint att se det från detta hållet. Förra året gick vi ju upp för Romsdalseggen, det stora berget till vänster med massa träd på. Kan inte fatta att vi gått upp hela vägen till toppen och sen en bit bort och tillbaka, haha :p 
 
Det är alltid lika kul att åka runt i Norge och se på alla fina ställen så detta blev en riktigt bra dag! Väl på campingen fick vi våran stuga, en lite mindre än vi brukar ha, men den var jättebra ändå. Vi grillade lite hamburgare och hade en mysig kväll :)) 
 

Särö västerskog

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Det skulle regna hela helgen enligt väderprognoserna, men igår när vi vaknade var det ändå rätt bra väder, så vi bestämde oss för att åka någonstans och gå en promenad med Elton. Det blev Särö västerskog, ett ställe där jag bara varit en gång tidigare på den lilla stranden, men aldrig gått runt hela udden. Det var ett fint ställe att gå på, lite blött och halt nu när det regnat, men det var härligt att komma ut. Vi försöker åka till ställen där vi inte varit på förut och gått, det är kul att se lite annat och hitta nya ställen.  Här är en jättebra sida med vandringstips för den som bor i Göteborgsområdet och omkring där. 
Bilderna jag fotade igår blev lite annorlunda än vad jag brukar ta. Inte lika mycket färg, och en gjorde jag till och med till svartvit. När hände ens det senast? :p 

Min sommar 2017

 Första september varje år brukar jag lägga upp bilder från sommaren, denna gången blev det några dagar sent då jag varit sjuk och inte orkat fixa med det. Denna sommaren har gått alldeles för fort och det har inte riktigt varit något jättebra sommarväder tycker jag. Har inte ens varit på stranden en enda gång i sommar för att sola, knappt ens på balkongen, så det tycker jag är synd.. Känner inte heller att jag fotat så mycket som jag egentligen hade velat, men en del roliga saker har ju hänt under dessa tre sommarmånader som jag tänkte visa lite bilder från nu :)) 
 
I början av juni invigde jag och Tobias vårat nyinköpta tält ute på en udde vid en sjö. Det hade blåst mycket under dagen och regnade när vi satte upp tältet, men det klarnade upp under kvällen och slutade blåsa. Så det blev en mysig kväll och en fin morgon :)) Vi hade egentligen velat tälta mer under sommaren, men det blev aldrig så. Får försöka planera bättre tills nästa år. 
 
Så var det helt plötsligt midsommar med ännu mer regn (väldigt mycket regn). Jag hade gjort matchande kransar till mig och Elton :)) Fotade denna bilden på honom utanför vårat hus. 
 
Några solnedgångar har det blivit och en månuppgång :)) 
 
Den 18de Juli åkte jag och Tobias på en roadtrip till Norge. Vi besteg berg, gick till vattenfall och åkte längs dom fina vägarna. Älskar verkligen att åka dit! Har inte redigerat klart alla bilder från denna resan än, så har mer att visa. 
 
Efter Norge hann jag vara hemma i en dag innan jag skulle till London med Sandra. Vi besökte bland annat The making of Harry Potter och även om jag var där förra året var det ändå hur kul som helst att komma dit igen. Blev en riktigt bra resa med bästa Sandra <3 
 
Elton har fått stå framför kameran ett flertal gånger i sommar :p 
 
I Augusti ville jag fota Elton bland ljungen i Änggårdsbergen, var såå fint med ljuset och allt det lila :)) 
 
I slutet av Augusti åkte vi iväg och gick en lång vandring i skogen. Nästan 6 timmar tog det att gå den. Gillar verkligen att vara ute i naturen såhär, får bli mer sånt nu under hösten :)) 
 
Hoppas att eran sommar har varit bra. Även om det är jobbigt att tänka på det så är det ju faktiskt första höstmånaden nu. Man får försöka tänka positivt och se allt fint som kommer med hösten också. Det kan ju fortfarande vara härligt väder och alla färger som kommer fram är ju så fina! Sen kan man fota stjärnhimlen och norrsken nu igen. Så hösten är ju en väldigt mysig årstid också, även om sommaren borde vara en månad längre eller två :p 

Min fotoutställning

 
Nu är min utställning på Frölunda kulturhus slut efter att ha varit uppe i nästan tre månader! Var och tog ner bilderna förut och oj vad bilderna hade blekts! Var där senast i juli, så hade inte sett det innan. Jag har haft en gästbok liggandes där under tiden och det är såå många som skrivit jättefina kommentarer i den, blev så himla glad när jag läste igenom alla förut. Det var verkligen från personer i alla åldrar, allt från söta små barn till äldre och många har så fina handstilar, till skillnad mot mig som skriver som en kratta, haha.. 
 
Det som många skrev var att dom hade velat ha bildtexter också och det kan jag förstå. Jag hade tänkt att jag skulle skrivit om bilderna, men jag hann inte göra det innan jag satte upp dom (tog jättelång tid att skriva ut allt och få det bra) och när jag sen väl fick tid till det (började skriva lite på datorn), så blev det inte av för jag skulle till Norge och London och allt. Därför blev det inga bildtexter. Får hoppas att det kan bli en ny utställning i framtiden någon gång och då ska det bli bildtexter med! 
 
På bilderna över ser ni lite hur det såg ut. Hade tre väggar (både fram och baksida) och en vid sidan om (så totalt sju) med bilder och alla hade olika "teman", tex. solnedgångar, Norge, nattbilder m.m.. Tyckte att det blev riktigt bra, så har varit väldigt nöjd :))