Sandra & Joel

Nikon D800 // Nikon AF 85/1,8G
 
Förra måndagen hade jag en ledig dag och då passade jag och Elton på att ta bussen ut och träffa Sandra och Joel. Vi var uppe i skogen och fotade höstporträtt och lite gravidbilder. Blev så fint! Tänka sig att jag ska bli gudmor till den lille som ligger där inne och snart kommer ut <3 

Höstmorgon

Nikon D800 // Nikon AF 50/1,4G
 
Det är så himla mysigt att gå upp tidigt en höstmorgon och fota. Tyvärr har jag inte hunnit med det i år, men här är en bild från en tidig oktobermorgon 2013. Var så mysigt med dimman och alla färger :)) 

#metoo

 
Jag har läst många historier nu under hashtagen #metoo och blir så ledsen över att man ska behöva utsättas för allt detta bara för att någon annan tycker ha sig friheten att göra som dom vill med andras kroppar. Speciellt när det handlar om barn.. Men det är bra att det pratas om och att man får veta att man inte är ensam. Jag brukar inte skriva så jättepersonliga saker på internet, visste inte ens om jag ville göra detta inlägget eller inte, men nu tänkte jag berätta om några händelser som jag varit med om, både som barn och lite äldre.. 
 
När jag var ca 13 år var jag ute och gick med en kompis. Vi ser en kille stå med sina byxor nere och.. ja, tillfredsställer sig själv, mitt på blanka dan, på en lekplats (som var tom). När han får syn på oss ropar han "hej tjejer" och börjar springa åt vårat håll. Hans byxor var ju nere vid fötterna så han sprang inte så fort och vi hann springa därifrån. Vad hade hänt om han fått tag på någon av oss? En liknande sak hände på en spårvagn en gång också med en annan kompis när vi var 14-15 år. Då satt en kille på andra sidan gången och gjorde samma sak, men jag såg det och drog med min kompis längst fram i vagnen. Han följde efter oss och satte sig några säten bakom, så vi hoppade av på nästa hållplats och han åkte vidare som tur var.. 
 
På samma lekplats som förra historian gick jag ensam en gång, också mitt på dagen, när jag var ca 10 år. När jag skulle gå förbi en jämnårig pojke (som jag inte kände, men vi gick i samma skola), tar han tag i mig och håller fast mig och försöker dra ner mina byxor och tar på min rumpa och mellan mina ben. Jag kom loss till slut och sprang gråtandes hem.. Det hände en gång att han tafsade under min kjol i skolan också, sen höll jag mig så långt borta från honom som jag kunde.. Hur kan en så ung pojke fått för sig att göra på detta sättet? 
 
En tredje historia jag har är när jag var på väg hem från en utekväll. Gick ensam ner mot scandinavium där mamma skulle hämta mig, det var sommar, och inte speciellt sent, så det var fortfarande ganska ljust ute och jag pratade med Tobias i mobilen. När jag skulle gå över spårvagnshållplatsen krockar en kille med mig bakifrån och tar tag i min rumpa. Sen säger han "oj, ursäkta", som om det skulle varit en olyckshändelse. Jag blir så arg att jag skriker "idiot" efter honom. Hoppas att alla runt om hörde och att han skämdes efteråt. 
 
Man önskar ju att man hade gjort något åt det, anmält eller pratat om det, men det är inte så ofta man vågar, speciellt inte om man är barn. Så hoppas att hashtagen #metoo och alla berättelser hjälper fler att våga prata om det, får en att förstå att det aldrig är offrets fel och man ska inte behöva skämmas över något som andra gjort mot en. 
 

Höst

Nikon D800 // Tamron 90mm 2,8 
 
Det har ju blivit så fint ute nu med alla höstfärger! Hoppas att jag hinner med en solig promenad i änggårdsbergen och botaniska innan alla färger försvinner. Jag har lite bilder som väntar på att redigeras från dom två senaste helgerna, men jag har inte haft ork eller tid just nu. Både imorgon och på fredag har jag stängning på jobbet, så kommer antagligen inte orka redigera då heller. Därför tänkte jag att jag skulle visa några gamla höstfavoriter dom kommande dagarna istället så det inte blir allt för tomt här på bloggen :)) 
 
Denna bilden fotade jag i oktober 2012 (känns inte som så längesen :p). Fick tvinga med Tobias ut en tidig morgon när vi sovit hemma hos hans föräldrar ute på landet. Var så fint med dimman, färgerna och solen som gick upp :D 

En solnedgång för fem år sedan

Nikon D80 // Tamron 10-24mm 
 
Denna bilden är fem år gammal, men hur fin solnedgång var inte detta? Fotade den i Turkiet 2012, brukar vara något extra med solnedgångar utomlands tycker jag :)) 

Dahlior

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Jag såg på instagram att dom hade satt ut alla dahlior i vattnet i botaniska trädgården och det ville jag såklart fota, älskar dahlior. I lördags vaknade jag tidigt på morgonen och bestämde mig för att åka dit. Klockan var kanske 8.20 när jag kom dit och jag kunde sitta ostört och fota alla blommorna i vattnet. Det var så fint, men solen hade inte kommit över träden som jag hade hoppats, så fick inte riktigt det ljuset jag hade velat ha. Det var i alla fall kul att dom satte ut blommorna såhär när dom tog upp knölarna från rabatten :))