Favoritblomma

Nikon D800 // Nikon AF 50/1,4G
 
Lupiner är ju verkligen såå fina, det är min favoritblomma som finns ute i naturen på sommaren. Tyvärr har jag inte fått fotat några i år och nu är dom ju typ helt utblommade. Tycker det är svårt att få ett bra tillfälle att fota dom eftersom jag nästan bara ser dom vid vägkanten när jag kör bil och inte kan stanna. Stannade dock en gång för att plocka en bukett lupiner för några veckor sen, men det blev inga bilder då. Skulle verkligen vilja fota ett stort lupinfält någon gång! Här uppe är i alla fall en bild som jag fotade för några år sen. 
Vilken är eran favoritblomma som finns ute i naturen på sommaren? :)) 

Glad Midsommar

Nikon D800 // Nikon AF 50/1,4G 
 
Hoppas ni alla får en bra midsommar! Ska ni göra något roligt? :)) 
Själv ska jag åka med Tobias till hans föräldrar över dagen och på kvällen åker jag hem och kanske stannar hos mamma och pappa en stund. Blir nog en bra dag, hoppas bara att vi slipper regn! Igår kväll fixade jag med kransar i flera timmar. Blev några blommor över som jag gjorde en liten krans av till Elton. Sen tog vi ut honom och fotade utanför huset. Klockan var kvart i elva och ljuset var väl inte jättbra, men känns ändå konstigt att det går att fota så sent utan att det är för mörkt :p 

En natt vid sjön

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF 50/1,4G 
 
Ni som följer mig på instagram kanske såg på min instagram stories att jag och Tobias var ute och tältade förra måndagen. Vi har köpt ett nytt tält och kände för att testa det. Vi åkte först till Tobias föräldrar och åt middag, efter det skulle vi åka till en sjö och tälta ute på en udde. Vädret såg lite osäkert ut när vi kom fram, men vi bestämde oss för att sätta upp tältet ändå. Såklart började det regna precis när vi lagt ut tältet på marken och skulle börja. Det gick ändå ganska snabbt att få upp det och insidan var ju i alla fall torr. Det regnade inte så länge (bara lagom länge för att blöta ner allting :p), så Tobias gick ner till vattnet för att fiska medan jag fotade lite. Det var fint i solnedgången. Efter det tände vi en brasa och grillade korv och satt där rätt länge framför elden tills det blev mörkt. När vi bestämde oss för att släcka och gå in i tältet började det regna igen, men vi hade ändå haft tur hela kvällen. Är ju rätt mysigt att ligga inne i tältet och höra regnet smattra. 
 
På morgonen när jag vaknade öppnade jag tältdörren och såg att vi hade soluppgången mitt framför oss. Det var inte så lätt att få bra på bild, men det var väldigt fint. Gick ut och fotade lite också vid vattnet. Klockan var typ 4, men jag kunde inte somna om. Vid halv 7 eller så packade vi ihop och åkte hemåt igen. 
Blev en mysig kväll, mycket mer lyckad än förra gången vi tältade, då började det ju blåsa typ storm helt plötsligt mitt i natten, haha.. 

Fotoutställning

 
Om ni har vägarna förbi Frölunda i Göteborg i sommar får ni gärna titta in på min fotoutställning på Frölunda kulturhus. Där har jag samlat några av mina bästa natur och landskapsbilder som ska sitta uppe ända till början av september. Blev riktigt nöjd med hur det blev. 
 
Det ligger bakom Förlunda Torg, upp för trapporna vid spårvagnarna (karta här). Just nu är det öppet alla dagar i veckan, men mellan 19 juni och 20 augusti kommer det vara stängt under helgerna, men öppet på vardagar. 
 
Om det är någon som läser min blogg som går dit och kollar får ni gärna skriva vad ni tycker sen, eller skriva en rad i min gästbok som hänger uppe :)) 

Hoppspindeln

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Denna lilla hoppspindeln fotade jag nyss. Vet ni var jag hittade den någonstans?? I min säng!!! ;o Den satt där på täcket nu när jag kom hem. Usch! Men väldigt tur att jag såg den! Den fick i alla fall stå modell för mig en stund innan jag släppte ut den. Gillar ju att fota hoppspindlar, men inte att ha dom i sängen! 
På tal om att fota spindlar och macro så var jag iväg igår hos Maria Ekblad som driver fotopodden. Jag kommer vara med i ett avsnitt och prata macrofoto och landskap. Vet inte när avsnittet kommer, men skriver det här när det finns ute ifall någon vill lyssna :))  Får hoppas att det blev bra i alla fall, är inte så bra på att prata sådär :p 

Gula landskap

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 
 
Det var såå fint med alla gula rapsfält nere i skåne! Stannade flera gånger för att fota dom. Vill att det ska se ut sådär här också!