Hogwarts

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Denna bilden har jag hållit på med ett tag nu. Bilden på Hogwarts fotade jag på Harry Potter Studios och himlen har jag fotat från min balkong. Jag tyckte att den riktiga bakgrunden till slottet var lite tråkig, så jag testade att lägga in en annan himmel och det blev ju rätt så mysigt faktiskt. Det var inte svårt att göra, det jobbiga var bara att välja vilken bild jag skulle ha som bakgrund. Har testat massor av olika himlar, men det blev denna och till slut blev jag nöjd efter massa småpill. Har beställt denna som en tavla nu somvi ska ha i sovrummet, det är därför jag gjorde den svartvit. Har beställt en till tavla till vardagsrummet också (äntligen), fast med ett annat motiv då. Kan visa den när vi får den.
Skulle ni vilja se fler versioner av denna bilden med olika himlar? :)) 
 
I helgen har jag och mamma suttit massa timmar med att sortera alla gamla foton dom har hemma eftersom hon har köpt nya fotoalbum. En del satt redan i gamla fotoalbum, men dom tog vi ut och många låg i dom där fickorna man fick när man framkallade förr, så det har varit lite jobbigt om man ville kolla igenom fotona. Nu har vi i alla fall sorterat (och rensat) alla bilder efter årtal från slutet av 70-talet fram till 2006 (typ 1200 bilder blev kvar). Sen tog det stopp med den analoga kameran och alla bilder vi har sen dess är digitala. Så vi har gått igenom bilder på datorn också och valt ut några som jag har beställt framkallning på (typ 460 stycken blev det :p). Nästa helg blir det nog att sortera dom nya bilderna (om vi fått dom) och sedan sätta in i albumen. Jobbigt bara att alla inte kommer få plats, utan det hade behövts tre album till, haha.. Visste inte att det var såå mycket bilder. 

Vad för bilder?

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Denna bilden redigerade jag för någon dag sen, men jag fotade den i september förra året (på ett lite bättre ställe än förra helgen). Har många bilder som jag inte redigerar från när jag är ute och fotar, så dom bilderna ligger bara där på hårddisken och blir bortglömda, och det är ju synd. 
 
Vad för bilder skulle ni vilja se mer av? Någon av mina resor kanske, eller en viss kategori som till exempel landskap, natur eller porträtt, eller från någon speciell månad, årstid eller år? Kom gärna med förslag så ska jag redigera fler bilder från dom tillfällerna och visa :)) 

Stjärnor över Göteborg

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
En till bild från i fredags när jag fotade stjärnorna. Jag tyckte ju inte om hur staden lyste upp himlen på mina andra bilder, man hade sett mycket fler stjärnor utan allt ljus, men här tyckte jag det såg ganska mysigt ut. Jag hade precis packat ner kameran och vi var på väg tillbaka, men när jag såg det här var jag tvungen att plocka upp kameran igen och fota lite till. 

På natten

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Som jag skrev igår fotade jag stjärnor på kvällen. Denna gången testade vi att åka till Amundön som ligger rätt så nära där jag bor. Jag brukar åka mycket längre bort annars för att komma bort från ljuset från stan, men ville testa lite närmare denna gången. Hade vintergatan legat mer åt väst skulle det nog blivit bättre, men nu var den mer åt norr, så ljuset från stan störde rätt mycket på bilderna. Tror inte att jag åker dit för att fota stjärnor igen. För att komma ut till vattnet får man gå en bit också genom skogen på ön och det är inte jättekul när det är helt kolsvart ute, hade aldrig gått där ensam :p 
Vill ni se mer av mina bilder på stjärnor kan ni se det här :)) 

Solnedgången

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Idag hämtade mamma upp mig och Elton efter hon slutat jobbet, så åkte vi ut till havet och gick en liten promenad i solnedgången. Var väldigt mysigt. Jag hade såklart med kameran också, knappt fotat något på flera veckor, så det var härligt att komma ut och fota lite. En stund efter solen hade gått ner kom det fram så fina rosa färger på himlen som dom två första bilderna visar. Bilderna på Elton är fotade lite tidigare innan dom färgerna kom fram. Han tyckte det var kul att springa på stranden och plocka snäckor, så söt :p 
 
Nu på kvällen har jag och Tobias varit iväg och fotat stjärnor. Vi åkte inte så långt bort denna gången, så stället var inte det bästa på grund av ljuset från stan. Har inte kollat igenom bilderna än, men någon ska det nog finnas som jag kan visa. Imorgon har jag nog tid att fixa dom bilderna :)) 

Genom ett bussfönster

Nikon D80 // Nikon 35mm 1,8
Jag fortsätter med att lägga upp gamla bilder tills jag har några nya att visa :p Denna som jag fotade för fem år sedan tycker jag blev rätt bra, även om jag tog den genom ett bussfönster. Jobbigt när man åker buss/tåg/bil och ser så mycket fint bara susa förbi utanför och man inte kan stanna. Som tur var hann jag i alla fall få upp kameran och få detta på bild. Här under är två bilder till som jag fotat genom fönstret på ett fordon i rörelse. 
 
Nikon D800 // Nikon AF 50/1,4G 
När jag var på Sicilien för snart tre år sedan åkte vi buss in till Catania. På vägen tillbaka hade jag somnat lite och vaknade av att mamma sa till mig att kolla ut. Det var verkligen såå fint ljus! Där ville jag bara hoppa av bussen och fota massor! Jag missade den bästa vinkeln, men jag hann i alla fall få en bild på det. 
 
Nikon D80 // Tamron 10-24mm 
Detta är inte från en buss, utan en bil. Det var 2012, första gången jag och Tobias var i Norge på vägen upp till Geiranger då denna fina regnbågen dök upp. Först fotade jag den genom fönstret innan vi hittade ett ställe att stanna på. Just denna bilden som jag fotade från bilen har jag inte visat innan. 
 
Vilken av bilderna tycker ni mest om?
Själv gillar jag nog mittenbilden mest. Är väldigt svag för solstrålar och sånna där fina och tydliga är inget man ser varje dag direkt :p 

En vinterdag

Nikon D80 // Tamron 10-24mm 
 
Hoppas att ni haft en bra helg! Min helg har varit bra. I fredags kväll hade jag, Sandra och Pernilla tjejkväll, vi spelade lite wii, pratade och hade väldigt kul. Kom inte hem förrän vid halv 3 på natten, tur att jag hade bilen då :p Igår fyllde Tobias år, så vi och mina föräldrar åkte upp till Tobias föräldrar för lite kalas, blev en mysig kväll med god mat som alltid när man är där. Vi har ju igen snö här, men där hade dom lite snö och frost på träden, så på vissa ställen var det helt vitt. Det höll på att bli mörkt när vi åkte upp, så jag hade ingen kamera med mig, men hade det varit ljust skulle jag fotat. Brukar alltid vara så mycket finare där uppe än vad det är här. Det är inte speciellt långt ifrån, typ 10 mil och ändå kan det var så olika :p 
 
Här över är i alla fall två bilder som jag fotade för fem år sedan när jag var uppe i Sälen och åkte skidor. Saknar att åka skidor, gjorde det mycket när jag var yngre. Denna dagen jag fotade dom här hade jag blivit sjuk och var på väg tillbaka till stugan för att vila, men kunde inte låta bli att stanna på vägen och fota i det fina ljuset! Ellerhur ser det härligt ut? :)) 

Vintrig solnedgång

Nikon D80 // Nikon 18-135mm 
 
Bara för att vi inte har någon riktig vinter nu, får jag lägga upp vinterbilder från andra år istället. Dom här bilderna fotade jag för sju (!!) år sedan i februari. Det var en riktigt kall vinter. Kommer så väl ihåg denna dagen när jag åkte till askimsbadet i solnedgången. Det var såå fint och massor av snö. Jag tror inte att jag sett att det varit så mycket is och snö sådär långt ut på havet sen det året. Efter solen hade gått ner började det komma dimma över snön och det var så härligt att gå runt där och fota, var där i över en timma tills det blev mörkt. Dom här två bilderna, som är fotade när min första systemkamera var helt ny, är fortfarande bland mina favoriter som jag fotat under åren :)) 
Vill ni se fler sånna här gamla vinterbilder nu när jag ändå inte har så mycket annat att visa?

Vinterskog

Nikon D800 // Nikon AF 50/1,4G
 
Det har kommit lite snö nu i dagarna. Såklart började det smälta med en gång, så det blev helt slaskigt, sen frös det på och blev is istället, och i veckan ska det regna massa. Kan det inte bara få vara kvar för en gångs skull ;o Redigerade denna bilden precis som jag fotade i januari förra året när allting var helt vitt och hur fint som helst i några dagar. Undra om det kommer bli någon riktig snö denna vintern.. Har ni någon snö där ni bor? 

Läskigt

Igår kväll hände något läskigt hos mig. Tobias hade åkt till sina föräldrar och jag skulle bli själv en natt. Inget konstigt med det, har varit själv många gånger här hemma när han varit iväg. Under kvällen kom Jennie hem till mig. Vi kollade på läskiga Youtube-videos och kollade igenom lite gamla saker från när vi var små (bland annat lite spökhistorier som vi skrivit) som jag hade hittat när jag rensade en låda. Vi har alltid gillat sånna där läskiga saker och i höstas övernattade vi ju i hennes sommarstuga där det brukar hända lite konstiga saker (dock hände inget när vi var där). 
 
Vid 23-tiden åkte Jennie hem och en timma senare tänkte jag lägga mig i sängen och kolla på serie innan jag skulle sova. Elton var här också så jag lyfte upp honom i sängen och gick och la mig. Då börjar han bete sig konstigt. Han sitter upp och bara stirrar på något precis bredvid mig, vid sidan om sängen. Jag säger hans namn, han kollar på mig en halv sekund och sen går blicken tillbaka till det andra. Helt plötsligt börjar han skälla till! Det händer flera gånger, inte högt utan som han brukar göra för att säga till om något. Jag blir rädd för man har ju hört att hundar kan se saker som inte vi människor kan se. Jag ringer Jennie och berättar det som händer och Elton sitter fortfarande och stirrar. Sedan är det som att han följer något med blicken runt i rummet och sen tillbaka till bredvid mig, sen gör han likadant någon minut senare. Känns bättre när man pratar med någon, men känslan av att det kan vara någon bredvid en som man inte ser är väldigt obehaglig (iofs hade det vart värre om det var jag som sett något :p). Pratar med Jennie en stund och bestämmer mig för att ringa till mamma och fråga om jag kan komma till dom och sova där, vi bor ju nära som tur är. Så jag packar ihop lite saker och går hem till dom, hade aldrig kunnat somna själv när Elton var sådär :p Idag kommer Tobias hem och Elton kommer nog inte att vara här inatt, haha. 
 
Egentligen vet jag inte vad jag tror om sånt här, men det var verkligen läskigt, speciellt eftersom vi hade kollat på lite sånna videos innan. Elton har bara betett sig såhär en gång tidigare, då satt han och stirrade och morrade ut i hallen här hemma, men då var jag iaf inte ensam. Hade ni kunnat sova själva efter det där? Har ni också varit med om något konstigt någon gång? 
 
Denna bilden fotade jag när jag och Jennie övernattade i hennes sommarstuga. Hade ingen direkt passande bild, så det fick bli denna :p 

Road to the light

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Dom här tre bilderna är från den fina, dimmiga morgonen jag fotade i somras. Har lite bilder från den dagen som jag inte visat, så här är tre stycken som jag redigerade idag. Jag gjorde en ny header till bloggen förra veckan (som ni kanske sett) och där har jag också använt en bild från den dagen (+ några olika bilder på stjärnor som jag blandat ihop). 

2016 i bilder - September-December

I September kom sommarvärmen tillbaka, jag tog en promenad runt amundön med Tobias och Elton och tittade på en fin solnedgång. Jag och Lisa åkte till London för att se McFly och gå på Harry Potter Studios. Vi var även uppe i Sky Garden och inne i stan shoppade våra fina mobilhållare (pandan och ugglan :p). Hela resan var verkligen hur bra som helst! Bilden jag fotade på Dougie har även han lagt upp på sin instagram, plus att McFly la upp den på Facebook. Hur galet är inte det? 
 
I Oktober fotade jag höstbilder såklart, lite stjärnor och ännu mer norrsken. Detta måste nog varit det finaste norrskenet jag sett för det var så himla mycket och tydligt! Tycker att bilderna från mars är finare, men detta var bättre i verkligheten. Jag och Jennie övernattade i hennes sommarstuga innan dom sålde det. Hon har berättat så mycket som hon hört i det huset, men ingenting hände denna natten. Kallt var det i alla fall, bara 8 grader där inne. 
 
Jag var sjuk typ hela november, så denna månaden hände inte mycket. Fotade fina solnedgångar från balkongen och en kväll ute vid havet. Plockade fram adventspyntet i slutet av månaden. Supermånen fick jag sett också. 
I December klädde vi granen, gick på Jul på Liseberg och avslutade året med att se GP's fyrverkerier i stan. 
 
Det var lite av det som jag fotat i år. Tycker ändå att mitt fotoår har varit bra med tanke på att jag inte haft så jättemycket tid till att fota sen jag började plugga. Vet inte om jag kommer ha mer tid 2017, men kan ju hoppas på att det kan bli lite fina bilder under detta året också. Ser fram emot allt kul som kommer hända och som jag kan föreviga med min kamera :)) 

2016 i bilder - Maj-Augusti

Det är ju så fint med alla rosa blommor i Maj. Det blev några vårpromenader i änggårdsbergen där jag fotade Elton bland vitsipporna och dom små kanadagåsungarna. I slutet på Maj gifte sig även Jennie och jag både fotade, sminkade och fixade hennes hår. 
 
I början av Juni åkte jag och Tobias till Norge, älskar verkligen att åka runt där, gå vandringar och fota. Vi gick Romsdalseggen där vi gick (!!) upp till ca 1000 meters höjd, det var riktigt jobbigt, men kul! Vi tog en cykeltur i Romsdal till Trollväggen och åkte en sväng till Åndalsnes där vi träffade Erika. Juni var också en väldigt jobbig månad då min mormor gick bort. 
I Juli åkte vi till Källsjö igen och denna gången stannade vi i en vecka. Den 9de Juli skulle mormor fyllt 85 år, vi brukade alltid fira henne och mamma tillsammans. Det blev ett litet kalas med några i släkten och vi skrev på ballonger som vi skickade upp till mormor. Tidigt samma morgon var jag ute och fotade en magisk dimma, det var verkligen såå fint och speciellt just för att det var mormors födelsedag. 
Det blev även lite andra bilder denna månaden. Jag och Lisa fotade porträtt i sommarvärmen (när jag fortfarande hade långt hår). I skogen hittade vi ett rådjur som stod perfekt i motljus. Jag och Tobias tog en dagstur ner till Skåne och besökte lite olika, fina ställen. 
Den 13de Augusti firade jag och Tobias 6 år tillsammans. Då bestämde vi (mest jag kanske :p) att vi skulle åka ut och tälta och se på meteorregnet som höll på just då. Vi åkte till Islandsberg som var ett riktigt fint ställe och det var hur mysigt som helst när vi slog upp tältet på en klippa vid havet och såg månen gå ner över vattnet. Det jobbiga var bara att när månen gått ner vid midnatt började det typ blåsa storm! Det gick inte att sova och det kändes som att tältet skulle gå sönder (vilket det också gjorde lite). Klockan 5 på morgonen när det blev ljust packade vi ihop och åkte hem. Det blev en riktigt jobbig natt :P 
Jag bestämde mig denna månaden att hoppa av min utbildning till förskollärare och börja en annan utbildning till florist istället, vilket jag inte ångrar över huvud taget. Nu är utbildningen nästan slut och jag vet inte riktigt vad som kommer hända nu.  

2016 i bilder - Januari-April

Som jag har gjort varje år ända sedan jag började fota ska jag nu sammanfatta året som gått månad för månad. Det är så många bilder, så jag delar upp dom i tre olika inlägg som kommer upp dom närmsta dagarna. 
 
I Januari blev det vinter på riktigt med massa fin snö och minusgrader. Tobias fotade en bild på mig när jag blåste snö från händerna som kom att bli ett litet projekt för året, att fota sånna bilder från varje årstid. Bilden på mina skor är också ett sånt projekt (höstbilden hade jag fotat 2015). Jag började en utbildning till förskollärare som jag sen hoppade av efter sommaren. 
 
I Februari fotade jag inte jättemycket, hade fullt upp med skolan. Två kvällar var jag ute och fotade norrsken som blev rätt lyckat, även om månen lyste som en stor lampa. Jag fotade några sista bilder på mitt lila hår som jag sen färgade tillbaka till blont i mars. 
 
Jag fotade ett riktigt fint norrsken i Mars med Lisa, samtidigt höll månen på att gå ner och det såg verkligen magiskt ut! En kvällspromenad med Tobias och Elton på Amundön blev det också denna månaden. 
 
Våren kom i April. Vi åkte en helg till Källsjö med familjen, men det var inte jättebra väder, så jag fick passa på att fota medan det var uppehåll. 
 
Fortsättning kommer imorgon.. 

2017

Hoppas att ni alla hade en bra nyårsafton igår :)) Jag hade en väldigt mysig  kväll. Först åkte jag och Tobias till Masthuggskyrkan där vi tittade på GP's fyrverkerier. Har aldrig sett dom därifrån innan, det var en liten bit ifrån, men man såg bra ändå. Var väldigt fint, men 10 minuter går fort :p 
Sedan lämnade vi bilen hos mina föräldrar och tog med oss Elton som vi skulle ha hos oss under kvällen och natten. Vi åt vinfondue som var riktigt gott och choklad/hallonmousse (som vi hade gjort tidigare under dagen) till efterrätt och tittade på film. Vid 12-slaget var vi ute på balkongen och tittade på alla fyrverkerier, såklart var kameran med då också. 
Skrev ju att min sammanfattning från 2016 skulle komma upp idag, men eftersom jag har lite fyrverkeribilder får dom komma först. Har tidsinställt sammanfattningen för imorgon, så det kommer upp under dagen när jag är i skolan :)) 
 
GP's fyrverkerier inne i stan :)) Stativet stod inte så stabilt på det blöta berget, så en del bilder har lite skakningsoskärpa ;o 
 
Denna och bilden under fotade jag hemma från balkongen. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR