Gott Nytt År!

 
Gott nytt år på er! Hoppas ni alla får en mysig nyårsafton och ett bra 2018! :D 
 
Ett inlägg med tillbakablick på 2017 kommer om någon dag. Bilden här över redigerade jag ihop igår av några av mina gamla bilder. Hoppas ni gillar den :)) 

Elton 4 år <3

 
Idag fyllder denna sötnosen hela 4 år! Så fort tiden går, känns inte som så längesen vi åkte upp och hämtade honom i Stockholm, men det har ju snart gått fyra år. Jag har inte träffat honom idag, men han firas säkert och får äta massa gott hos mamma och pappa :)) 
 
Grattis Elton <3 

God Jul!

God Jul på er! Hoppas ni får en mysig julafton allihop! :D 
 

Road to the mountains - Behind the scenes

 
Ni följer väl mig på instagram, så ni inte missar någon av mina redigeringar? Jag bara visat några bilder som jag gjort här på bloggen, men alla finns på instagram, johannafaaglund
 
Detta är alltså en bild som jag skapat av flera olika bilder som jag fotat. Jag har fått lite frågor på hur jag gör, så jag tänkte visa en liten "behind the scenes" på hur processen såg ut när jag gjorde denna bilden ovan. 
 
Först gjorde jag en snabb sketch på hur jag tänkte mig att det skulle se ut
 
Sen letade jag upp två passande berg (från Norge) och en väg (från förra helgen på Måkläppen). Klippte bort himlen från bilderna och satte dom där jag ville ha dom.
 
Efter det la jag in en himmel från en annan bild (solnedgång från i somras). Ändrade också färgerna i förgrunden för att det skulle passa in mer med färgerna från himlen.
 
Lite solljus ville jag ha också
 
Till slut var det mest lite småpill kvar och fixa skuggor (använder burn tool en del till det). 
 
Tyvärr så kan jag inte säga hur jag lärt mig att redigera på detta sätt för jag vet knappt det själv. Jag har hållit på med Photoshop i massa år nu, så jag har lärt mig med tiden hur man gör olika saker. Vill man lära sig, så finns det säkert hur många tutorials som helst på youtube och andra sidor. 
 
Hoppas ni tyckte det var kul att se :)) 

Vilken är bäst?

 
Jag skulle vilja ha eran hjälp nu. Jag ska välja en bild, men har sån beslutsångest! Jag velar fram och tillbaka mellan flera bilder, så nu vill jag veta vilken av dessa ni tycker är finast :)) Lämna gärna en kommentar om vilken ni gillar mest. 

Elias

 
I höstas fotade jag ju gravidbilder på Sandra och blivande storebror Joel. En månad senare föddes Elias och han var bara fem dagar gammal när jag kom och hälsade på. Såklart hade jag med kameran också. Hur söt får man vara?? 

Måkläppen och Sälar

Igår gjorde jag och Tobias en dagsutflykt ner till Skåne. Klockan 6 på morgonen åkte vi ifrån Göteborg. Vårat första stopp var i Malmö där vi gjorde ett besök på Titanic-utställningen. Vi hade bokat insläpp klockan 9 och när vi kom in var det ingen annan där. Vi blev lite förvånade då alla andra tider under dagen hade varit fullbokade. Tre personer till kom det lite efter oss, men dom var hela tiden ett rum ifrån oss, så vi kunde gå runt i lugn och ro utan massa annat folk. Det var en intressant utställning med ca 200 originalföremål från Titanic + lite andra kopior. Det ingick var sin audio-guide i biljettpriset, så vi fick höra om alla bilder, saker och historier om personer som var med. Det är svårt att förstå att folk faktiskt var med om detta. I sista rummet stod alla namn på dom som inte hade klarat sig och det var såå många. Verkligen hemskt!  
 
Efter utställningen åkte vi ner mot Skanör-Falsterbo där vi skulle gå en vandring ut på Måkläppen. Det är en halvö som går ut i havet, typ som en lång sandstrand (se här). Man får bara besöka denna under tre månader varje år, nov-jan, på grund av djurlivet där. Sälar brukar hålla till på Måkläppen och vi hoppades att få se några. På bilder har jag sett att dom varit ute i havet och hållit sig på avstånd, men nu blåste det jättemycket och var stora vågor, så vi visste inte riktigt var sälarna höll hus när vädret var såhär. Vi gick längs vattnet och på ett ställe där stranden blev ganska smal låg det några sälar jättenära. Dom var såå söta! Tror det var knubbsälar.. Eller vet ni om det är gråsäl eller knubbsäl på bilderna under? 
Vi gick vidare och efter ett tag kom vi ut till sydspetsen. Där längre ut låg det ett helt gäng med sälar, dock ganska långt bort. Här tänkte vi om vi kunde fortsätta att gå runt och gå tillbaka på östra sidan (det brukar se lite olika ut beroende på vattennivån), men efter en bit tog det stopp då det var för mycket vatten och vi fick gå tillbaka till västra sidan (typ 2km omväg blev det :p). Solen började gå ner och det var väldigt fint ljus över havet. Det började bli lite jobbigt att gå i sanden, men till slut var vi tillbaka vid bilen igen efter nästan 4 timmar, då hade vi gått över en mil. Det går att gå den snabbare, men vi tar det lugnt och stannar ofta lite längre på vissa platser. Efter det började vi köra hemåt igen och var hemma vid 19-tiden. 
 
Blev en riktigt bra dag! Så kul att komma ut och göra sånna här saker :)) 
 
 
 

Super moon

 
Ännu en bild jag redigerade ihop av flera olika av mina foton. Gjorde denna i samband med supermånen förra helgen. Jag såg månen när den gick upp på himlen och det var så fint. Dock inte riiiiktigt lika stor som på bilden, haha ;P 
 
Blev så glad när jag såg att min blogg var med på denna listan med "50 bloggar att ha koll på". Så kul när andra tycker om det man gör :D