Den där supermånen

Nikon D800 // Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Det har ju varit en hel del skriverier om en extra stor "supermåne" som syns på himlen nu. Egentligen ser den inte så mycket större ut än vanligt, men den lyser lite starkare i alla fall. Jag ville helst fota när den gick upp förut under dagen, men då var det ju molnigt. Nu är molnen borta, så jag gick ut på balkongen nyss och fotade när den var högre upp på himlen. Såg dock månuppgången igår, riktigt fint var det, men hade ju såklart inte min telezoom just då :/ Månen ser mycket större ut när den är nära horisonten även om det inte är en "supermåne", så den såg större ut när jag såg den igår än vad den gör nu :p Ska se om jag kan fota den innan den går ner tidigt imorgon också, hoppas på att det inte är molnigt bara. 
Har ni sett "supermånen"? Vad tyckte ni om den? 
 

Vilken häftig bild! Jag kan inte se någon större skillnad på storleken mot normalt sett heller, men månljuset har helt klart varit riktigt vackert de senaste dagarna :)

Svar: Tack så mycket! Ja, den lyste upp väldigt fint nu :))
Johanna Fåglund

Nicki

Kan du inte göra fler fototips? :)

Svar: Det skulle jag kunna göra. Vet bara inte om vad :p
Johanna Fåglund

Så vackert och så detaljrikt 👍 Den var bara några % större jag såg beskrivet med jämförelse de båda bredvid varandra... så det var väl lite i alla fall. Men jag har nästan gett upp att plåta min måne, jag lyckas aldrig få den bra 😕 Vad har du för data här då? Tacksam för svar 😊

Svar: Tacktack! Ja, lite större var den allt om man jämförde med bilder, men i verkligheten hade jag nog inte reagerat mer än att den var lite starkare. Inställningarna på denna bilden är 1/400, f/11 och iso 250.
Johanna Fåglund

Tack för svar, ska prova 👌


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: