En ny väg

En sak som jag inte berättat är att jag har valt att hoppa av min utbildning till förskollärare. Jag har tänkt på det länge och känner inte att det är något för mig. Jag sökte och kom in på en annan utbildning jag tänkt på i några år som jag tror passar mig mycket bättre och nu ska jag istället bli florist! Det är nu eller aldrig tänkte jag :p Den är på 20 veckor, så är jag klar i januari :)) 
 
Jag började i måndags så allt är fortfarande helt nytt och jag har inte någon erfarenhet av sånt här sen innan. Men jag tycker att det är så kul att få vara kreativ och skapa (som ni nog vet), så jag tror att detta yrke kommer passa mig perfekt! Vi har fått lära oss tekniken på hur man sätter ihop en bukett och efter lunch idag började vi med bordsdekorationer och det ska vi fortsätta med imorgon också.
 
Här under ser ni några av mina buketter jag gjorde idag. För att vara helt nybörjare är jag nöjd, men vet att jag har mycket kvar att lära mig. Om ni undrar varför stjälkarna är långa och spretiga är det för att vi inte skär av dom, utan vi återanvänder blommorna just nu för att träna på att göra massa olika buketter.  
Jag kommer fota det jag gör varje dag, har en liten fotohörna i klassrummet :D Skulle ni tycka det var kul att få se lite av det här i bloggen någon gång ibland i så fall? :)) 
 
Vilken tycker ni mest om? Själv gillade jag den lila mest :)) 

Sandra

Jag gillar den röd/rosa mest. Ganska romantisk :)

Svar: Tack Sandra :)) <3
Johanna Fåglund

superduktig! och så modigt ändå att *våga* byta väg sådär när det inte känns rätt.. kan ju vara lite läskigt ibland :)

Svar: Jaa, det var det! :p Men det känns bra nu iaf, vet att jag gjorde rätt :))
Johanna Fåglund

Vad modigt att byta och istället satsa på det du vill!
Det var för övrigt väldigt fina buketter. Jag gillar nog den uppe till vänster mest. Så höstig och fin! :)

Svar: Hehe ja, det var läskigt när jag väl skulle ta beslutet på riktigt, men är glad att jag gjorde det :)) Tack så mycket!
Johanna Fåglund

men åh, så kul! :)

Svar: Jaa, väldigt kul är det 😁
Johanna Fåglund

Det är ju jättebra att du gör det du vill göra, det som känns bäst i magen! Klart det kan kännas lite jobbigt att ta steget och avsluta något man har påbörjat, en "säker" utbildning liksom, men det blir nog bättre så här i längden. :) Jag tycker bäst om den lila buketten, men sen älskar jag ju lila också! :D

Svar: Jaa, det var precis så jag kände. Det är bättre att satsa på något man vill göra istället för ett "säkert kort", men som man egentligen inte brinner för. Att jobba med färger och att skapa känns verkligen som något för mig :)) Tack! Ja, lila är ju så fint! :D
Johanna Fåglund

Vad roligt :D

Svar: Jaa :))
Johanna Fåglund

Så kul att bli florist :)
Och härligt att du vågar gå på magkänslan! :) Jag tror min favorit också är den lila men alla var fina :)

Svar: Ja, det ska bli roligt! Tror verkligen att detta passar mig bättre än förskollärare, så är glad över att jag bestämde mig nu :P Tack så mycket!
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: