Mysig kväll vid havet

Igår kväll var jag, Tobias och Elton ute vid havet med Tobias jobbarkompis och hans tjej. Vi satt på klipporna och pratade  och tittade på solnedgången. Det var mysigt :)) Hade med kameran (såklart) och tog några bilder. 
Nu ska vi hem till mamma och pappa och fira min bror som fyller år idag :)) 
 
Avslutar med en bild på månen som också var på väg ner. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Så vackert!

Svar: Tack! :))
Johanna Fåglund

Felicia

Åh vilka fina bilder! Vilka inställningar har du haft? Använde du något filter? O vad hade du för slutartid och f-värde på sista bilden? Jag gav mig på soluppgång för första gången i mitt liv häromdagen! Fotade i raw och har redigerat en bild, tyckte dock att själva solen blev för skarp på den redigerade bilden, varför blir det så?
Det hade varit jättetacksamt om du ville titta på dessa två bilder och komma med lite kritik, försöker verkligen lära mig!!
Redigerad; http://i.imgur.com/8yCEVch.jpg

Original RAW; http://i.imgur.com/gBIYomF.jpg

Många kramar, Felicia <3

Svar: Tack så mycket! :)) Jag har använt ett halvtonat gråfilter till alla utom sista bilden. Inställningarna på solnedgången var lite olika: 1/125-1/320sek, f/5-f/7.1, ISO 100. Och månen: 30sek f/4 ISO 200.

Jättefin bild och redigering, det är så mysigt med soluppgångar! Att det blir sådär runt solen är för att du har lite för starka färger som inte tonats ihop med varandra. Kommer kanske ifrån att du har mörkat ner runt solen. Det är lätt hänt att det blir så (kan bli sådär utan att man ens gör något ibland när man öppnar en raw-fil).
Testa att göra såhär: Öppna originalet, lägg den redigerade bilden i ett lager ovanför. Välj suddgummit, mjuka kanter och opacity på runt 50% och sudda vid solen tills den starka ringen runt om försvinner och det blir en mjukare övergång mellan färgerna. Hoppas det kan hjälpa :))
Johanna Fåglund

Fina bilder.

Svar: Tack! :))
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: