Stjärnorna

Igår var ju jag ute och fotade stjärnorna. Äntligen var det stjärnklart ute och ingen måne, perfekt att fota stjärnorna då. Lisa var snäll och följde med, hade vart lite läskigt att gå den vägen vi gick annars när det var helt kolsvart och man bara hade en ficklampa. Man skrämmer typ upp sig själv när det är så mörkt, hade precis sett ett Walking Dead-avsnitt också :P Men det är lätt att skratta bort om man är två :)) Gick ungefär en km i mörkret och sen kom vi ner till vattnet. Var hur fint som helst med alla stjärnorna, men hade varit bättre om man var ännu längre ifrån stan.
Har redigerat två av bilderna än så länge. Ska se om jag kan få ihop en panorama som jag tog bilder till också. 
 
Vill ni testa själva att fota stjärnorna har jag en beskrivning om hur jag gjort när jag fotat. Klicka här för att komma till den :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Wow så vackert!

Svar: Tack :D
Johanna Fåglund

Riktigt snyggt! Du lyckas alltid fånga stjärnorna så bra :D

Svar: Tack så mycket :D
Johanna Fåglund

Du är jätte duktig på att fota! Hittade din blogg för ett tag sedan och har inte kunnat sluta läsa. Du har jätte fina bilder och det bäst är att du fotar med en Nikon, vilket jag själv gör. Alltid när jag har kollat runt på bloggar och andra hemsidor ser man oftast att proffsfotograferna endast fotar med Canon och jag blev verkligen superglad när jag såg att du kunde få ihop så fina bilder med hjälp av en Nikon kamera. Det höjde verkligen förtroendet att jag också kan fota så fina bilder utan att behöva byta märke!!

btw, har läst ditt inlägg hur man fotar stjärnor och att man ska försöka hitta en starkare stjärna elr nå för att kunna få fokus bättre. Men jag tycker det är super svårt ändå och du har ju fått jätte bra fokus på dina bilder och undrar om du har något ytterligare tips hur man ska få det bättre? :)

Oj, blev ganska långt, men hoppas du får en superfin dag! kram

Svar: Sv: Åh, tack så mycket! Så roligt att du gillar min blogg :D Egentligen spelar inte märket på kameran någon roll, man kan ta bra bilder med vilket märke som helst. Så självklart kommer du kunna fota bra bilder med din Nikon :))

Ja, det är svårt med fokusen när man fotar stjärnor. Hittar man ingen bra stjärna att fokusera på eller någon lampa långt bort så kan man ställa in fokusen själv på oändligt (den liggande 8an som du kan se på objektivet när du snurrar på fokusringen). Men kolla då efter du har tagit en bild att fokusen verkligen ligger rätt, så du inte kommer hem med suddiga bilder.
Johanna Fåglund

Så vackert!

Svar: Tack! :))
Johanna Fåglund

Får man fråga var du har fotat de här bilderna? :)

Svar: Har fotat dom vid Vallda Sandö, ca tre mil från Göteborg.
Johanna Fåglund

åh wow!

Svar: :D
Johanna Fåglund

sv: Okej tack så mycket, det ska jag prova! :)

Så otroligt fina bilder.

Svar: Tack så mycket! :))
Johanna Fåglund

Så vackert!

Svar: Tack! :))
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: