30 Maj 2012 II

Jag hade redan skrivit klart detta inlägget igår, men det sparades inte av någon anledning så jag får skriva om alltihop ;/
 
Vi hade ju varit uppe vid Ørnesvingen början på dagen. Efter det hade vi tänkt gå en till vandringsled i bergen, men denna gången på andra sidan fjorden. Det var lite mer en skogsvandring och i slutet skulle man komma fram till en utsiktsplats med bra utsikt över "De syv søstrene". Jag tyckte att dom vandringslederna vi gått dagen innan var jobbiga, men dom var ingenting emot denna!
Vi ställde bilen vid en camping och började gå därifrån. Till en början var det lite svårt att se vart man skulle, men som tur var hade dom målat ut röda prickar i marken lite då och då. Först gick man en bit på ett berg och sedan kom man fram till en stig in i skogen.
Det var en smal stig, väldigt brant och fullt med stenar på marken, ibland fick man hoppa över små vattenfall också. Vi fick stanna flera gånger för att vila och dricka vatten. Efter en lång stund kom vi fram till en farm högt upp på berget. Eller en övergiven farm var det nog. Hur som helst var det väldigt fint. Det låg till och med lite snö på ett ställe, så jag passade på att kasta lite snöbollar på Tobias :P
Efter det hade vi inte så långt kvar tills vi skulle vara framme på utsiktsplatsen. Det var bara den värsta biten kvar då marken var så sumpig och svår att gå på. Vi försökte undvika att gå i gräset, men det gick inte så man blev helt blöt i skorna.
Väl framme vid utsiktsplatsen blev vi lite besvikna. Det var inte alls så bra utsikt över vattenfallen som vi hade hört. Dom var riktigt häftiga och så, men jag tyckte det var för mycket träd ivägen för att det skulle räknas som en bra utsikt. Hade vart mycket bättre att åka båt och fota dom nerifrån. Får göra det om jag skulle åka dit någon mer gång.
Sedan var det bara att gå tillbaka. Lagom härligt med blöta skor :P Det gick iaf snabbare att komma tillbaka eftersom det var nerför hela vägen, men det var lite läskigt ändå att gå neråt på stenarna när det var så brant med leriga skor. Jag hade lagt ner kameran på tillbakavägen så det blev inga bilder då. Fanns egentligen inte så mycket att fota på denna vägen ändå. Riktigt härligt när vi kom fram och kunde sätta oss i bilen och äta! :))
Vi gick totalt 7km på precis 5 timmar. Helt sjukt! Höjdskillnaden var 550m, så det var ju bara uppåt heela vägen i 3,5km. Tog ca 3h dit och 2h tillbaka (med en hel del pauser inräknat).
 
Även om utsikten inte var som vi förväntat oss var detta en kul (men jobbig) vandringsled att gå. Så vi var nöjda ändå :))
 
Inzoomad bild på våran camping. Man ser två väldigt små hus (med vita knutar och staket) en bit framför det stora hotellet, i det högra av dom bodde vi i :P
 
Vi orkade inte släpa med oss stativen denna gången, så jag kunde inte ha så lång slutartid på vattenfallet som jag egentligen ville.
 
"Danger! This may be a great view. However for your safety do not go past the poles. As the ground is not safe. Thank you!"
Ja, marken såg inte så bra ut just där med massa hål och grejer med ett stup rakt ner. 
 
Uppe vid farmen.
 
Molnen gjorde så det blev fina mönster av solen på berget på andra sidan :))
 
En HDR-bild gjord på tre bilder. Lägg märke till regnbågen i vattenfallet över trädtopparna till väster i bilden :))
 
Inzoomad bild på fallen. Riktigt stora. Jämför storleken med det lilla huset till höger.
 
Lite tråkigt med trädtopparna där nere, men här ser man typ hela fallen iaf.  300m höga.
 
Lite trött efter den jobbiga vägen :P
 
Sen var vi tillbaka vid bilen. Denna bilden tog jag mest för att komma ihåg vad klockan var när vi var framme :P
 
Jag har ritat ut ungefär hur vi gick + en bit runt hörnet. Var nog lite högre upp än strecket,
men typ iaf. Vattenfallen "De syv søstrene" är inringade med grönt. 
Klicka för förstoring
 

Åh vilka härliga och fina bilder.
Vilken brant bit och lång.. haha! :D

Vilka helt otroligt fantastiska bilder. Så himla fint landksap.

Helt otroliga bilder !! Den första är en stor favorit som du tagit !

Ni har verkligen varit på en otrolig resa och jag är så avundsjuk! :D Älskar dina bilder, de är helt otroligt vackra!

Fina bilder :D

Hej :) Ville bara meddela att intervjun jag gjorde med dig nu finns på Foto För Allas hemsida, du hittar den här: http://www.fotoforalla.se/artiklar/mer/intervjuer/688-intervju-johanna-faglund :) Hoppas du blir nöjd - det är jag! Sedan så ska du ha tack igen för att du ställde upp! Kram

Otroligt fina bilder du tagit! :D


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: