10 Januari 2011

Några dagar tidigare när vi låg på stranden kom någon fram till oss och började prata om båtutflykter och sånt. Han hade två st olika man kunde välja mellan. Den billigare av dom skulle man åka till en ö som heter Paradise Island och sola typ hela dagen. Den var vi inte så intresserade av, men den andra båtturen lät bättre. Man åkte ut och snorklade bland korallreven på två olika ställen, sedan åkte man till Paradise Island och solade en stund och sedan göra ett fiskestopp på vägen tillbaka. Vi hade egentligen inte tänkt åka på någon utflykt, men eftersom den inte var så jättedyr (typ 300kr) så tänkte vi att vi kunde åka ändå. Det var en heldag, 8.30 - 16.30 skulle det vara.
Vi kom till båten lite innan 8.30, men fick vänta till över klockan 9 innan vi åkte iväg. Tog en stund innan vi kom fram till det första stället vi skulle snorkla på. Korallreven var inte riktigt som jag trodde, var inte några färger typ. Men en del av fiskarna var lite färgglada iaf :P Jag försökte fota, men det var väldigt svårt. Var ganska mycket vågor och mina simglasögon hade blivit jättedåliga sen i somras, så jag såg inte jättebra. Det är lite svårt att simma ner under vattnet med kameran också eftersom jag inte får ut all luft ur undervattenshuset, så man flyter upp :P Sen skulle man hålla reda på vart dom från våran båt var också :P Så istället för att försöka fota bra bilder ville jag kolla på fiskarna och korallreven, så fick bilderna bli som dom blev :P Skulle ha snorklat i en timma egentligen, men efter 20 minuter sa dom att vi skulle gå upp och åka vidare. Tog bara 5-10 minuter innan vi hade kommit till nästa ställe. Där skulle vi snorkla i en halvtimma, men det blev bara 15 minuter ;o Det andra stället var mycket bättre tycker jag. Några ganska bra bilder blev det iaf.
Efteråt fick vi lunch. Var ingen god mat (inte oväntat :P), så jag kunde inte äta. Fick en hel fisk också som var friterad. Undra hur man skulle äta den :P haha.. Sen åkte vi vidare till Paradise Island. Där fick vi vara i en och en halv timma och sola och bada. Tobias var nere och badade lite och sa att man kunde simma ut till korallreven och se massa fiskar. Jag hade inte tagit med undervattenshuset till stranden och ville inte lämna kvar alla våra saker på stranden, så jag badade inte där. Det var lite synd..
När vi var tillbaka på båten åkte vi en stund och sedan blev det ett fiskestopp som skulle vara en halvtimma (men det blev typ 45 min). Jag ville inte fiska, så jag väntade där uppe medan Tobias gick ner och fiskade. Var bara en på båten som fick en fisk. Sen åkte vi tillbaka igen och var framme vid 16 typ.
Jag tycker att det var en bra dag även om allting han sa när vi bokade båtturen inte stämde så bra :P Det var klart värt pengarna iaf :))


Tog en bild från balkongen innan vi gick ner och åt frukost :))




Mina naglar matchade med havet :))


Paradise Island med bara en palm (som var fake) på hela ön



En Napoleon-fisk. Dom kan bli rätt stora, denna var liten sa dom.


Lite bättre bild på Napoleonfisken



En muräna såg vi också













Blev rätt många bilder och text. Hoppas ni orkade läsa/kolla igenom allt ;P

Helt fantastiska bilder

Tia

http://phototree.blogg.se/ <-- den här tjejen har en header som är väldigt lik din. Tänkte bara säga det ;)

Svar: tack så mycket ! :)

Svar till Tia:



Okej, har sett många som har gjort likadan header som mig. Finns inte mycket att göra åt. Lite tråkigt att folk inte kan komma på egna saker bara.

Fina bilder! :D

Är kär i bilden på fötterna som försvinner bort i sanden (:

Linnéa

Fina bilder! :) Vad hemsk fisken på tallriken ser ut :S

Köpte du något i Egypten?

Svar till Linnéa:



Haha ja, verkligen! Nej, jag hittade ingenting jag ville ha. Behöver spara pengar också, så det var lika bra det :P

Jätte fina bilder :)

duktig fotograf

Vad härligt det ser ut som du har haft! ;))

Så underbara bilder :) Och vad vackra naglar ^^



Hoppas du har haft en bra dag och får en bra kväll ^^

Gud så avundsjuk jag är! Ska också till egypten fast till våren typ, vart var ni? :))

ja men det är ju säkert på olika ställen! :))

Hejhej!

Bilderna du har tagit under vattnet är med din undervattensutrustning? Simmar du runt med din kamera då under vattnet eller håller du bara en liten del av den under vattnet?


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: