Solnedgång med mobilen

Många tror att bara för att man har en systemkamera tar man automatiskt bra bilder. Men så är det faktiskt inte. Inställningarna är det viktigaste av allt, kan man inte dom spelar det ingen roll om man använder system, kompaktkamera eller mobilen (kanske inte en jättegammal mobilkamera då).
När jag och Tobias var ute och fotade solnedgången i helgen fick jag för mig att testa att fota med mobilen. Jag ställde in ljus och kontrast bara och bilden kan bli såå mycket bättre av att ändra så lite. Fotade också en med autoinställingar och det blev inte alls bra.
Så bara man kan inställningarna på kameran kommer bilderna att bli mycket bättre. Tänk på det, det är faktiskt värt att lägga lite tid på att lära sig Slutartid, Bländare och ISO. Läs i manualen hur man ändrar det på eran kamera.

Dom här bilderna är fotade med HTC Desire, den översta är fotad med auto och den andra ändrade jag inställiningarna lite.
Båda är helt oredigerade.




Håller med dig till 100% om de första raderna du skrev. Blir så irriterad på folk som köper systemkamera "bara för att.." liksom o sen bara har autoinställningar, då tycker ja de lika bra kan köpa en vanlig bra pocketkamera! just don't get it:/

fint ! :D

jag brukar skratta när jag ser folk som har sin systemkamera och tror att dom är så tuffa, men man ser att dom kör på auto osv.. man blir ju sugen på att fråga dom massa saker om kameror och inställningar x)

vilken skillnad!

jag har (äntligen) börjat hålla på med egna inställningar på min systemkamera, vet inte varför jag inte har gjort det innan, har väl varit lat eller något... iallafall, bilderna blir så mycket bättre med egna inställningar! fast det är svårt att göra egna inställningar när det är rörliga motiv för då kanske man inte hinner ta någon bild innan motivet är borta. Men det är bara att öva antar jag :D

jätte fina bilder!:D

Sessan

Håller med dig, så många som tror att har man en systemare så tar man bra bilder Så Irriterande.

Vilken skillnad ! :')

riktigt fint ! :D

Jag håller med Elin där uppe och alla andra för den delen, men det är så kul att fråga folk som är såååå "coola" med sin systemkamera om inställningar! Jag har visserligen lärt en av mina kompisar inställningar då hon fattade NADA X)

Jag vet inte om du svarar på designfrågor men jag undrar hur du gör egna rubriker, som "mig själv", "resor". Om du inte har tid att berätta kanske du vet någon bra sida som förklarar hur man gör? :) Hoppas du förstod vad jag menade!

Hej:) först vill jag säga vilken mysig blogg du har:)

och vilka fantastiska fina bilder helt otroligt vad duktig du är:)

Jag gillar oxå,fota så jag undrar har du något bra tips till Iphone kameran? mvh lisa


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: