Min utbildning på International Makeup Center

Tänkte att jag skulle göra ett sammanfattande inlägg om min utbildning till makeup-artist. Lägga upp bilder från dom gångerna jag har fotat och skriva lite om det. (Långt inlägg!)

Allting började med att jag satt modell åt Kranya i somras när hon gick utbildningen och jag tyckte det verkade väldigt roligt. Så i December bestämde jag mig för att söka. Behövde tänka på det lite eftersom den kostade 29 000kr (då ingick sminkväskan för ca 15 000kr också). Tänkte att det kan vara en bra kombination med smink och foto :))
Började den 24 Januari och skulle vara klar 1 April (10 veckor). Lite nervöst i början för jag var verkligen inte bra på att sminka :P Dom två första veckorna lärde vi oss lite grunder och så bara. Färgning av bryn och fransar, hur man lägger en bas, hur man gör ögon m.m. Sedan tredje veckan gjorde vi den första hela makeupen, en dagsmakeup :P Sen blev det kvällsmakeup och efter det började vi med årtal. Började med 2000 för att det var lättast att gå från det hållet, sedan ända till 20-tal. Tycker det var väldigt intressant med årtalen även om dom kanske inte var dom snyggaste eller lättaste att göra. Typ kollar man på någon film nu kan man se på sminket vilket årtal det är :P
Sedan har vi haft makeup för äldre, killar, mörkhyade och asiater. Också väldigt roligt. Eller aa, allting har ju vart roligt tycker jag :P Bröllop, reklam, catwalk, trend, fantasi, look alike och dragshow är några andra "teman" vi hade.
Jag är iaf jättenöjd med utbildningen och allting har vart bra. Lärarna, skolan, sminket, klasskompisarna, ja allt :D Klart värt pengarna.
Vill ni läsa om utbildningen kan ni gå in här ----> IMC

Här är några bilder från utbildningen (inte helt i ordning, men nästan). Det är väldigt dåligt ljus att fota i där vi sminkade, så bilderna är väl inte dom bästa. Vissa bilder har jag fotat mig själv när jag kommit hem för att få bättre bild på sminket och då är det inte jag som har gjort dom sminkningarna, men dom bilderna som inte är på mig har jag sminkat.


I början var det rätt svårt tyckte jag :P Man kollade ner i anteckningarna hela tiden. (Nu skrattar man när man ser sina gamla anteckningar :P haha). Dagssminkningen var inte jättesvår, men det gick inte lika bra för mig på kvällssminkningen. Emma har sminkat kvällsmakeupen på bilden och det blev riktigt bra tycker jag :))




Såhär såg årtalen ut som vi gjorde. 2000, 90 och 40 saknas för jag fotade inte då av nån konstig anledning..
Jag har sminkat den högst upp till vänster och dom tre längst ner. Dom andra bilderna är på mig som jag har tagit med lite bättre ljus när jag kommit hem. (förutom 60 som min lärare har sminkat)
På 30 och 20tal behövde vi bara göra halva ansikten för det hade tagit ganska lång tid annars. Man behövde vaxa in brynen och måla nya :P
Jag tycker att 80 och 60talet hade snyggast sminkningar :))
(Har gjort så man kan klicka på denna bilden och se sminkningarna lite bättre)



Denna lektionen hette Svartvitt Foto. Vi hade en uppgift att komma på en egen makeup till den dagen (helst mycket färger) för att se hur det skulle bli om man fotade i svartvitt. Fast jag lägger upp bildena i färg här för jag tycker det ser bättre ut :P





Vi hade en lektion där vi fick lära oss lite frisyrer och så. Våran lärare visade några olika sorters lockar som man kunde göra med en plattång och sedan hur man tuperar och så. Sedan skulle vi testa själva och såhär blev frisyren som jag gjorde på Åsa. Man skulle ha någon assecoar i håret också.



Första gången vi hade egna modeller med oss var på bröllopssminkningen. Nathalie var snäll och satt modell den gången. Då skulle vi ha kommit på en makeup, tema för bröllopet, vart det ska vara och så. Jag hade rocktema på mitt. För att göra det roligare och få en helhet i det hade jag med mig klänningen och halsbandet. Jag blev nöjd iaf :))



Detta var en rolig lektion för jag älskar glitter :P Gjorde först en rödamattan-look och sedan skulle vi lägga på glitter på munnen och ögonen och sätta dit små stenar. Som ni ser är det rätt stor skillnad på ljuset i klassrummet och hemma i dagsljus (den undre bilden är tagen när jag kom hem) Vi hade likadan makeup förutom färgerna på glittret. Jag valde ju rosa glitter såklart ;P



Vi blev indelade i två "lag" denna lektionen. Sen fick vi några bilder och ord att kolla på och sedan skulle vi göra fyra sminkningar som passade till det och man skulle se att dom hörde ihop med varandra. Vi fick typ svart, cool m.m. kommer inte ihåg riktigt, men på den översta bilden ser ni hur det blev för oss. Jag har sminkat henne med den långa hatten :P
Dom andra fick en mer bohemisk stil och när jag kom hem tog fotade jag mig själv. Är ju inte riktigt min stil, men jag tyckte att jag passade i det :P




Vi hade i uppgift att välja en makeup, skriva upp hur man skulle sminka den och på lektionen skulle jag ge texten till någon, så skulle hon sminka som jag hade skrivit och sedan fick hon se bilden och se om det blev likt.
Åsa hade valt en bild med turkos och rosa skugga, var inte jättelätt att göra en sminkning som man inte vet hur den ser ut :P Men det blev ju rätt bra ändå. Dom bilderna som är inringade med rött var det vi hade valt.




Vi skulle komma på en egen trend till denna lektionen. Jag var väldigt sjuk när vi hade denna och såklart hade jag valt en jobbig eyeliner ;o Haha.. Jag var ju helt darrig på handen. Fast det blev väl ganska bra ändå. Jag gjorde bara sminkningnen och åkte hem igen. Hade missat två dagar innan och ville verkligen inte missa mer, så jag åkte dit även om jag hade feber och inte kunde prata. Bildena är tagna med mobilen för jag hade inte kameran med mig.


Denna fick jag göra på repetitionslektionen (hade tre sminkningar att göra då) eftersom jag hade varit sjuk och sedan vart i Sthlm. Så Lisa var snäll och följde med mig och satt modell.
Man skulle ha nånting att göra reklam för, jag valde en parfym och gjorde ett kollage med några av mina bilder som jag skulle inspireras av. Så blev det en gul/grön/rosa sminkning.




Skulle ha med egen modell igen som vi skulle göra lik någon kändis. Jag hade ingen modell förrän kvällen innan. Kom på att flera hade sagt att Nathalie var lik Ke$ha när jag hade fotat henne en annan gång och som tur var kunde hon komma :))
Är ju inte på pricken likt, men tycker ändå att man ser en likhet i bilderna :P




En av dom roligaste lektionerna var detta. Vi skulle komma på en fantasisminkning, en extrem som man inte kunde gå ut i utan att folk skulle kolla på en. Jag tog inspiration från mina bilder igen, valde en IR-bild på en skog som jag hade tänkt skulle vara hennes "hem" eller vad man ska kalla det. Jag gjorde iaf nästan halva ansiktet blått och sedan massa silverglitter och blå mun. Tycker det blev bra, men på bilden ser glittret bara konstigt ut :P
Emilia gjorde en astuff makeup på mig. Marie Antoinette som en dödskalle typ. Blev riktigt bra :D




Två gånger har vi haft med killar som modeller. Första gången gjorde vi en tight sotning (för foto) och sedan lite mer svart upp till brynen (för catwalk). Blev riktigt snyggt :))
Andra gången var det lite mer extremt haha. Vi skulle göra dom till dragqueens. Vi skulle vaxa in brynen (nej inte ta bort dom på riktigt :P) och måla nya. Jag valde att göra rosa bryn och blå/lila skugga med massa glitter. Shit vad kul det var :D
Min älskling Tobias var modell båda gångerna. Ser man att det är samma person på bilderna? Hahah :D




Sista veckan hade vi fyra st prov. Ett teoretiskt och tre sminkprov. Har ingen bild från det första sminkprovet då vi skulle göra ett årtal. Vi visste inte vilket innan vi var där och skulle göra det, och det blev såklart 40tal som jag inte hade bild på sen innan :P Men det gick ganska bra iaf, inte helt perfekt (svårta bryn och mun är det), men fick en 4 (betygen är 1-5)
På andra provet satt Pernilla modell :)) Då var det en skönhetssminkning. Vi skulle göra framsidan till Makeup Store's tidning med bara 8 produkter!! ;o Haha. Så himla svårt att välja bara 8 när man också var jättestressad :P Nu hade jag inte valt samma som ja gjorde, hade valt något annat istället för att göra munnen rosa. Men fick iaf en 4 på det provet också, så jag är nöjd :))
Sista provet hade vi mer tid att förbereda oss på. Vi fick temat "Tusen och en natt" och skulle inspireras av det. Jag gjorde Lisa till en guldig staty. Var rätt svårt med den guldiga basen, den var så kletig så man kunde knappt fixera den med massa puder. Men jag är riktigt nöjd iaf. Fick inget enskilt betyg på denna, men det var väldigt roligt att göra den :))


 

Blev ett rätt långt inlägg. Vet inte om ni tyckte det var så kul att se, men roligt för mig att se tillbaka på iaf :))


Jag bara älskar 50-tals looken! :D

Kul :)

Intressant blogg du har :D Jobbar du som sminkös eller ngt?

Kul inlägg, roligt att se alla olika sminkningar!

Riktigt snyggt! Man blir ju verkligen sugen på att gå en sån kurs själv alltså, ser ut att ha varit galet kul :)

cool blogg

Älskar 50-tals make-upen! :) 50-tal är så snyggt!

Sv: Okeej tycker det är synd att man inte kan få gå i vilka kläder eller sminkningar som helst utan att folk kollar snett. Men men så är världen vi lever i inget man kan göra åt tyvär.

Riktigt kul att se! :D

Roligt inlägg! =D

Vad duktig du är! :D

ojj, om du verkligen har sminkat detdär så är du ju awesme ;)

Grymt härligt inlägg! Roligt att läsa och oj så snyggt allt är! :)

Sessan

Roligt att få se allt sammanhängande & läsa om det. Ser ut som du haft det roligt under de här 10 veckorna :)

Riktigt snyggt alltihop!

Intressant inlägg!



Det kan vara jag som är trög men varför skulle ni ha mycket färg till en svartvit-plåtning? :)

åh vad roligt, jag skulle också vilja gå en make-up utbildning! verkar så roligt :)

Svar: Ja, det var verkligen en jätterolig utbildning :)) Och jag lärde mig massor!
Johanna Fåglund

Annica

Riktigt snygga sminkningar! :)
Vilken av alla utbildningar dom har var det du gick? :)

Svar: Tack! :)) Denna på 10 veckor var det jag gick: http://www.internationalmakeupcenter.se/?page_id=19&lang=sv
Johanna Fåglund

Anonym

Jag har troligen tänkt o gå en sån utbildning nästa år men tänk om man inte är lika bra som dom andra? blir man bättre på o sminka? för just nu är jag inte så bra(tycker jag) men jag försöker öva....hur ska jag göra?

Svar: Du behöver inte oroa dig för att andra ska vara bättre. Den kursen jag gick var ända från grunden. Jag kunde bara göra en vanlig eyeliner och ta på mascara innan jag gick den :P Man lär sig massor! Du kan annars försöka lära dig genom att kolla på tutorials på youtube, det är många som lär sig på det sättet också :))
Johanna Fåglund - Fotograf och Makeup-artist


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: